Şimdi Ara

ülseratif kolit hastalığı hakkında bilgisi olanlar varmı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
4
Favori
48.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    TIENS İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca kurulmuş, Ticaret Tescil Gazetesi’nde düzenli olarak genel kurul kararları ve diğer tescile tabi kararlarını kamuya açık bir şekilde yayımlayan ve tescil ettiren, İstanbul’da merkezi bulunan ve gerek kendi sektörü gerekse genelde Türk yasalarına göre yerine getirmesi gereken tüm yükümlülüklerini layıkıyla yerine getiren bir Türk şirketidir.

    İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde sicili bulunan firmamız tüketicilerin haklarının korunması amacıyla mevzuat gereği alınması zaruri kılınan Doğrudan Satış İzin Belgesi de dahil olmak üzere ilgili tüm faaliyet izin ve belgelerini başta Ticaret Bakanlığı’na bağlı İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olmak üzere ilişkili diğer kurum ve kuruluşlardan alarak faaliyetlerine devam etmektedir.

    Bu minvalde şirketimize zaman zaman bilinçli ya da bilinçsizce yöneltilen hukuksuz iddiaların tamamına karşı gerekli yasal adımlar sürekli bir şekilde avukatlarımız tarafından atılmaya devam edilmektedir. Şirketimizin sicile tabi tüm bilgi ve belgeleri aleni olup yukarıda bahsi geçen kurum ve kuruluşlardan tüm tüketiciler tarafından online olarak Ticaret Sicil Gazetesi'ne girilerek yada ilgili bu kuruluşlara gidilerek sorgulanabilir.

    Saygılarımızla,

    TIENS İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi




  • Tiens Türkiye T kullanıcısına yanıt
    İzniniz de, yasalarınız da beni enterese etmez. Ben yaşadığım sıkıntıyı yazdım. Sizin yasal çerçevede iş yapıyor olmanız, benim yaşadığım sıkıntıyı gidermiyor.

    Yerinizde olsam, körü körüne savunma moduna geçmek yerine, benimle iletişim kurup, beni mağdur eden kişiyi tesbit etmeye, o kişinin bu işi izinli mi yoksa kaçak mı yaptığını anlamaya, sattığı ürünlerin gerçek mi, yoksa sahte mi olduğunu anlamaya çalışırdım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Temmuz 2020; 14:27:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada Yaygin olan bi Bitkisel ilac Var.
    Icindeki: yüksek dosasta sari papatya, mür, ve Kahve kömürü.(Kamille Myrrhe und Kaffeekohle) Klinik Arastirmalar yapilmistir ve binlerce kisi fayda görmüs bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37C267629 -- 9 Ağustos 2020; 21:29:57 >
  • Arkadaşlar bir doktor turp tohumunun bağırsak ilhihaplarina iyi geldiğini deney yaparak keşfetmiş eğer denemekte fayda var diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ae

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben 4 ' CÜ evre ülseratif kolit hastasıydim

    BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMİYLE Allah'a şükürler olsun iyileştim

    Bitki hekiminin yaptığı ilaçlar sayesinde

    Herkese vesile olmak isterim

    Bilimsel olarak tedavisi yok bu hastalığı bütün kötü yönüyle bilirim zor bir hastalık Allah herkesin yardımcısı olsun

    İki hastane raporum mevcut

    0507 678 63 47 benim numaram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart 2023 içinde anneme ülseratif kolit teşhisi konmasıyla beraber, biz de bu hastalıkla tanışmış olduk. Mart ayının tamamı doktorlar ve doktorların istediği kolonoskopi, kan tahlili gibi tetkikleri yaptırmakla ve büyük bir moral bozukluğu ile geçti. Sonunda anneme teşhis konabildi ve şu anda 6 ay kadar sürecek bir ilaç tedavisi başlamış durumda.


    Bu süreçte bu hastalığın nasıl bir hastalık olduğu ve bu hastalıkta nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair yabancı tıp sitelerinden birçok önemli bilgiye eriştim. Gördüğüm kadarıyla, TR'de bu konuda hastaların durumunu zorlaştıran bazı ciddi bilgi eksiklikleri var. O nedenle, forumdaki bu başlığın altına bu eksikleri tamamlamak istedim.


    1. Ülseratif kolit otoimmün bir hastalık. Başka bir deyişle, bu hastalığın neden ortaya çıktığı bilinmiyor. Fakat hastalığın vücudun aslında zararsız olan bazı maddeleri sanki zararlı olarak algılayıp, savunmaya geçmesi ile oluştuğu biliniyor. Stres bu hastalığın ortaya çıkış nedeni olmasa da, kesinlikle berbat bir tetikleyicisi. O yüzden, stres yaşayan bir ülseratif kolit hastasında atak oluşabiliyor.
    2. Bu hastalık bağırsakta değil, bağırsak mukozasında ortaya çıkıyor. Bağırsak mukozasında (astarında) ülserler (yaralar) açılıyor. Bu ülserler dışkılamada değişiklikler, kanama ve genel anlamda vücutta halsizlik gibi şikayetlere neden oluyor.
    3. Aynı zamanda kronik bir hastalık yani hiçbir zaman ortadan kalkmıyor. Alevlenme ve uyku dönemleri şeklinde devam eden bir döngüye sahip.
    4. Ayrıca bu hastalığın her an hortlama ihtimali var. O yüzden, bu hastalığa yakalanan herkesin bir ömür boyu bu hastalığı hortlatmadan yaşamayı öğrenmesi gerekiyor.
    5. En önemli bir başka konu da, bu hastalığa yakalanan kişilerin beslenme listeleri. Bu konuda da bazı doktorlar beslenme listesi verebilirken, bazı doktorlar herhangi bir uyarıda bulunmuyorlar. Fakat annemde fark ettiğimiz durumda bu hastaların bir ömür boyu dikkat etmesi gereken bazı yiyecekler var.


    Aşağıda okuyacağınız listelerin tamamını yurt dışındaki farklı iki internet sitesinden elde ettim. Benzer durumda olan hastalara fikir vermesi açısından buradan paylaşıyorum.


    ÜLSERATİF KOLİT HASTALARI ATAK DÖNEMİ BESLENME LİSTESİ

    (YASAK OLAN YİYECEKLER)

    1. Katkı ve koruyucu içeren tüm işlenmiş etler ( Ör: Salam, sosis, sucuk)
    2. Kaz, ördek ve domuz eti gibi yağ oranı yüksek tüm etler
    3. Kızartılmış, tütsülenmiş, baharat eklenmiş, yağ ve soslar içinde marine edilmiş tüm etler
    4. Sakatatlar ve et suları
    5. Sahanda yumurta ( yağda yumurta her zaman yasak)
    6. İnek sütü ve inek sütünden yapılmış yoğurt, dondurma, krema, sos gibi tüm ürünler
    7. Yumuşak peynirler
    8. Tam tahıl içeren tüm ürünler ( Ör: Kahverengi pirinç, tam buğday unu, tam buğday unundan pastane ürünleri, tam tahıllı, tohumlu tüm ekmekler, tam buğday unu makarnası)
    9. Kabuğu soyulamayan tüm meyve sebzeler ( Ör: Erik, üzüm, portakal, greyfurt gibi turunçgiller, kiraz, vişne, domates ve kurutulmuş tüm meyveler)
    10. Alkol
    11. Tatlandırıcı içeren her şey, gazlı içecekler ve posalı meyve suları
    12. Kafein içeren kahve
    13. Yüksek oranda şeker içeren her şey ( reçel vb)
    14. Mantar
    15. Ekşi olan her şey
    16. Çok sıcak ve çok soğuk olan yiyecekler
    17. Bunlara ek olarak, bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla nişasta oranı çok yüksek olan beyaz pirinçler ( özellikle baldo pirinç)


    ÜLSERATİF KOLİT HASTALARI ATAK DÖNEMİ BESLENME LİSTESİ

    (SERBEST OLAN YİYECEKLER)



    1. Yağsız ve baharatsız olması koşuluyla kuzu, tavuk ve hindi etleri
    2. Izgarada ve buharda balık (Etler ve balıklar asla kızartılmayacak.)
    3. Haşlanmış yumurta, omlet (baharatsız)
    4. Laktozsuz süt ve laktozsuz sütten yapılan yoğurt, dondurma.
    5. Beyaz ekmek ve irmik
    6. Kabuğu soyulması koşuluyla elma, armut, muz, şeftali, nektar, kavun, avokado
    7. Kafeinsiz kahve
    8. Açık çay
    9. Posasız meyve suyu
    10. Sert peynirler
    11. Pirinç olarak nişasta oranı (glisemik indeksi) düşük olan pirinçler. ( Ör: Kastamonu'ya özgü pirinç çeşitlerinden Sarıkılçık ( Glisemik indeks: 17 %), Akçeltik ( Gİ:%17) ve Yaşar ( Gİ: %21) gibi)


    Buna karşılık, glisemik indeksi % 85 olan Baldo ve Osmancık pirinçlerinin anneme iyi gelmediğini ve durumunu tetiklediğini fark ettik.


    Ayrıca bu hastaların ömür boyu inek sütü ve inek sütünden yapılmış tüm ürünlerden kaçınmaları gerekli. Öyle ki, hastalık uyku dönemine geçtikten sonra bile, inek sütü bu hastalarda tek başına hastalığı tetikleyebiliyor.


    Öte yandan, keçi sütünün bu hastalarda hastalığı tedavi edebilme potansiyeline sahip olduğu kanıtlanmış. Öyle ki, yapılan bir araştırmada keçi sütü ve keçi yoğurdunun "sulfasalazine" ( ülseratif kolit tedavisinde kullanılan bir ilaç grubunun etken maddesi) etkisi gösterdiği tespit edilmiş. Bu konu üzerinde hala devam eden birçok çalışma mevcut.


    https://www.mkuh.nhs.uk/patient-information-leaflet/dietary-advice-for-ulcerative-colitis: İngiltere Milton Keynes Üniversite Hastanesi Ülseratif Kolit Diyet Tavsiyesi


    https://www.crohnscolitisfoundation.org/diet-and-nutrition/what-should-i-eat : ABD Crohn & Kolit Vakfı


    https://academic.oup.com/jn/article/136/3/672/4664245


    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0958694615002137


    https://www.worcesternews.co.uk/news/11872823.girls-spread-the-word-about-health-benefits-of-goats-milk/ :


    Keçi sütü ile iyileşen bir İngiliz çocuk hastanın hikayesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 18 Mayıs 2023; 15:0:37 >




  • passero P kullanıcısına yanıt

    verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler hocam. şerh düşeceğim tek nokta, inek sütünden yapılan yoğurdun yasak listede olması kısmıdır. okuduğum tüm paylaşımlar da, (hastalığım nedeniyle 15 yıldır okuyorum) inek sütünden yapılan yoğurdun, ev yapımı olması kaydıyla, yüksek probiyotik içerdiği ve ük hastalarına iyi geldiği durumudur.

  • exponent kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Umarım durumunuz daha iyidir. Anneme daha yeni teşhis kondu, tedavisi başladı. Biz de hastalığın nasıl bir şey olduğunu yeni öğreniyoruz.

    İnek sütü bu hastalarda riskli. Bu sütten yapılan yoğurdun da riskli olduğunu okudum. Zira şu anda anneme normal inek sütünden evde yapılan yoğurt da iyi gelmiyor. İnek sütünü zaten artık hiç tüketemiyor.

    Annem için laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt alıyoruz. Bunları tüketiyor ve bunlarda bir sorun yaşamıyor. Keçi sütünü de ayrıca deneyeceğiz.

    Yazmayı unuttuğum bir konu daha var. Laktozsuz sütlerin tamamı aynı zamanda yağ oranı azaltılmış sütler. Ulseratif kolit hastalarına yağ oranı yüksek ürünler de iyi gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.