Şimdi Ara

ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu nedir? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
4.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: redstorm

    Benim oğlum da kreşe gitti ve İngilizce eğitim aldı. Haftada 1 saat! Hem de MEB okullarından birinin kreşiydi. 3 yaştan sonra verilen bu eğitimin amacının, kendi dilinden başka dillerin de varlığının kavratılması ve bu dillere, kulaklarının ve dillerinin alıştırılması diye düşünüyorum. Ancak, @mfiz'in bahsettiği okulları ben de duyuyorum ve ebeveynlerinin gözlerindeki gururu dehşetle izliyorum.


    Yabancı bir dili ne kadar erken öğrenmeye başlarsak o kadar iyi öğreniriz. İşin bu kısmına katılıyorum. Dolayısıyla kreşte haftada bir iki saat verilecek İngilizce dersine itiraz etmiyorum. Öte yandan dil, insanların fikirlerini ifade etmelerini, düşüncelerini olgunlaştırmalarını sağlayan en önemli araçtır (hatta "ortamdır" da diyebiliriz). Küçük yaşta, günlerini kendi anadilini konuşmadan geçiren bir çocuğun kültürel olarak yaşadığı topluma ne kadar bağlı olacağı ve bu toplumun kültürel değerlerine ne kadar ilgili olacağı şüphelidir.

    Kültürel yabancılaşma böyle gelişir. Kimileri halktan olur, Türkçe konuşur ama bu kesim fakir ve cahil kalmaya mahkum edilir. Öte yandan zenginler aralarında İngilizce konuşur, İngilizce konuşmayan ve İngilizce küfredip İngilizce espri yapamayanlara değersiz gözüyle bakarlar. Bu İngilizce konuşan elitler zengin muhitlerde, çevrelerine kapalı sitelerde "akvaryum" hayatı yaşarlar. Halbuki gerçek hayat çok acıdır, ülkedeki insanların çoğu ülkeleri gibi borçludur. Ayrıca cahil bırakıldıkları için çok kolayca manipüle edilebilirler.

    Eğer sağlıklı bir kültürel ortam, gerçek bir demokrasi vs. istiyorsak herşeyden önce bu gariplikleri önlemek yolunda sosyal politikamız olmalıdır. Böyle giderse ülkenin geleceğinden ümitlenmemiz giderek zorlaşacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 8 Ağustos 2007; 12:28:45 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.