Şimdi Ara

Ülkemizde ki gençler iş beğenmiyor diyen dayılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde ki gençler iş beğenmiyor diyen dayılar


    Arkadaşlar bu dayılara laf yetiştirilemeyeceğinin farkındayım fakat bu dayılarla tartışırken verilen cevaplar da beni çok tatmin etmiyor

    Bu yüzden bizlerin düşüncelerini kendi fikirlerimi ve tecrübelerimi sizlere söylemek istiyorum


    Bizlere diyorlar iş beğenmiyorlar çalışmak istemiyorlar zor geliyor gibi gibi örnek olarakta mağazacılık garson,komilik inşaat vb. şeyleri söylüyorlar ama bilmiyorlar bu işler de neden sürekli işçi sirkülasyonu oluyor? neden giren çalışanlar kalıcı olmuyor? neden hep gençler oluyor?


    Ben size bunların cevabını vereyim öncelikle kendim 2.5 yıl mağazacılık yapmış biri olarak az çok iç yüzünü biliyorum benden daha uzun çalışan ve daha kötü durumları yaşayanlar vardır çevremde de çok defa gördüm neden sirkülasyon var? çünkü iş zor ama emin olun tek sebebi bu değil olay sadece işin zor olması değil bir iş yorucu bile olsa bir süre sonra insan bir şekilde alışıyor aynı spora başlayıp ilk 2 hafta zorlanmak gibi


    Ama olayın iç yüzünü gördükçe olayın böyle olmadığını farkediyorsunuz yine Mağazacılıktan örnek vericem Bir satış danışmanından ne beklenebilir ki Ürünlerin düzeni etiketleri gelen müşteriyi karşılaması yardımcı olması ürünlerin çıkartılması bu böyle uzar gider tabi ama şimdi size daha da detay vermek istiyorum bir satış danışmanı genel olarak 13:30 - 22:30 civarı zamana mevsime göre de değişebilir çalışma aralığı budur (yani tüm günün)

    İşi gereği düzgün görünmelidir bu yüzden sabah kalkar duşunu alır kahvaltısını eder yola çıkar ve işe koyulur işten sonra saat 22:30 da çıkamaz da çıktı diyelim eve gelene kadar ortalama olarak 1 saat veriyorum 23:30 da gelir elini yüzünü yıkar üstünü giyinir yemeğini yer saat 12 yi geçmiştir bile zaten yoğun işinden dolayı hem fiziksel hemde müşteri ve yöneticilerinden kaynaklı stresten dolayı ruhsal olarak yorgun olduğu için uyur(bayılır)


    Haftanın 6 günü böyledir kalan bir günü de ya haftanın yorgunluğu yüzünden evde boş geçirir veya bir gününü değerlendirmeye çalışıp arkadaşlarıyla görüşür akşamına keşke dinlenseydim diye pişman olur ve yarın iş var stresiyle uyumaya çalışır


    İş içerisinde yöneticilerinden sürekli ne kadar hızlı olursan ol "burası neden bu kadar dağınık?" "hadi daha hızlı" durumuna göre isyan edecek dereceye gelene kadar yapabilirler eğer gerçekten eli yavaş ise çalışanın Mobbing uygulanır genelde bunu yaptırırlar daha eski elemanlara bir örnek vermek gerekirse pis işler verilir örneğin "Dağ olmuş kabin dağıttırılır" "sürekli sözlü sataşma yapılır" "sürekli şunu yap bunu yap denir"


    Sonucunda bu yeni iş beğenmeyen gencimiz zaten iş şartları zor olmasına rağmen yaşadığı bu durumdan dolayı istifasını verir veya verdirilir biz yine iyi senaryoya bakalım diyelim ki bu gencimiz iyi çalışıyor ve o yüzden bu kadar da yüklenilmiyor bu durumda da iş içi entrikalar başlıyor biriyle molaya çıktığında "hayırdır molaları mı denk getiriyorsunuz?" "molalar da boş muhabbetler dönüyor her şeyin farkındayız" "ayrılmaz ikili,üçlü,beşli" gibi iğneleyici ve zaten kendi arkadaşlarıyla bile sosyalleşemiyorken işte de sosyalleşmeyi engelleyerek reyonda çalışırken oradan geçen yönetici "konuşmayalım işimize bakalım" gibi şeylerle iyice bu hayatta neden yaşıyorumu sorgulatmaya başlar


    En azından Satış danışmanının yaşadığı 3 5 tane örnekle neler yaşadığını ki bunun zaman zaman ağır şeyler taşıdığı yeri geldiğinde pislik içinde toz içinde çalışabildiğini de söylemek isterim ki bence sadece saatleri bile yeterli şimdi diyeceksiniz hocam iyi de sen ne anlatıyorsun?


    Şimdi dayıların sorusuna cevaplarım şudur

    Biz iş istiyoruz ama iş için yaşamak işin her şeyimizi sömürmesini istemiyoruz

    İş'e girdiğimiz de olduğumuz yerde saymak istemiyoruz yükselebilmek en azından 5 sene çalıştıktan sonra yeni gelenin de aynı ücreti aldığı bir iş istemiyoruz

    Ve bu kadar şey yapıp asgari ücret ile sadece ev'e erzak alıp fatura ödeyelim diye çalışmak istemiyoruz biz insanız


    Artık her şey daha pahalı dayılar emekli olmuş 5 10 sene önce evini arabasını bir şekilde almış şimdi sadece fatura ödeyip karınını doyurmayı bir şey zannediyor çok değil 5 10 sene önce herhangi bir yerde çalışmaya başlasaydık en azından Ev araba falan alırdık evlenirdik olur biterdi sonrası zaten karnın doysun faturalarını öde tamam zaten ah be dayım yaşadığını mı zannediyorsun sen?


    Bu dayıları şuan 0 olarak bıraksak bir yerlere girip çalışsa bile aldığı ücretle birikim yapamayacağı için hiç bir şey alamayacak ve o zaman şuan ki durumun ne kadar boktan olduğunu bileceklerdi ama bunu yaşamadan asla anlamayacaklar o yüzden Boşverin sağlıcakla..








  • O yüzden sanayiye yönelin usta olun. 24 yaşındayım daha 6k maaş alıyorum. Haftasonuda tatil 2 gün iznim var
  • O ayıların uydurduğu gibi bütün gençler olmasada "bir kısım genç" gerçekten iş beğenmiyor...
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    hangi sanayi o 2 gün izin ?
  • Herzaman iş bulma şansı olan özgür veya nispeten özgür çalışan sağlam para kazanan adamlar mesleği olan adamlar.
    Yıllarca bizi zorladılar okumaya küçümsettiler meslek sahibi adamları.
    Şimdi tesisatçı,elektrikçi,mobilyacı olan adamlar geliyor 10dklik iş için 200 alıp gidiyor istediği zaman çalışıyor istediği zaman tatile çıkıyor asgari ücreti en az 2'ye çok çalışırsa 3'e katlıyorlar.
    İşin en komik tarafıda ne olursa olsun insanlar yaşadığı sürece bu mesleklerin zayıflasa bile ölmüyeceği gerçeği.
    Avm'de bankada vesaire çalışırsın ekonomik kriz gelir hemen işten atarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 21 Eylül 2021; 13:4:24 >
  • Ülkemizdeki*

  • Girişimcilik tek yol, ister kariyer yapın, ister kendi işinizi kurun. Ama normalden 2 de 3 de 10 kat da zor olsa pes etmemek 1. şart. Kimseden medet ummayın, kendi yolunuzu çizin.

  • Yol yaptı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonaytbukucu2022ss

    hangi sanayi o 2 gün izin ?

    Sanayi diyince direk aklınıza ufak atölye merdiven altı yer gelmesin. Büyük fabrikalarda sanayi kapsamına girer. Ben savunma sanayide çalışıyorum fabrika yani ama büyük. Ha işi ilk başta ufak sanayi atölyelerinde öğrendim orası ayrı. Haftasonumuz tatil 2 gün iznimiz var bu büyük fabrikaların çoğunda böyledir.Özellikle endüstriyel imalat sektöründe.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 21 Eylül 2021; 22:46:21 >
  • Ben o dayiların ta

    Beni iyi dinle... Ayi

    Eskiden bir işçi 3,4 kişilik aileye bakardı.

    İşten çıkış parası tazminat alsa

    Araba yada ev alırdı.



    Ölümü yaklaşan dayiler. Hükümeti savunuyor.

    Diğer partilerinde ta dibine çakıyım.

    Kılıçdaroğlu köyüne git artık. Eşşek güt yap bişey mk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.