Şimdi Ara

UK Academic Visitor - VISA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    1 hafta önce aldığım akademik vize hakkında bilgi vermek istedim.Pazartesi 2 gün sonrada 6 aylığına gidiyorum..
    Konu şu şekilde olacak, ne iş yaparım, ne amaçla Uk ye gidiyorum, nasıl başvurdum, başvuru türü ne, nasıl doldurdum, kimle gidiyorum, başvuruda ne oldu, genel gözlem ve deneyimler: biraz akademik oldu:)
    1) Ben Kimim ne iş yaparım
    Ben bir üniversitede Arş. Gör olarak çalışmaktayım, Eşimde aynı arş.gör ve bir çocuğumuz var. Daha önce bir J1, bir tanede B1/B2 ABD ve Almanya turistik schengen, ve Buisness UK vizem var aldım kullandım sadece B1/B2 nin süresi devam ediyor oda bildiğiniz üzere genelde 10 yıllık veriyorlar.
    2) Ne amaçla gidiyorum: TUBİTAK'dan almış olduğum yurtdışı araştırma bursu için gidiyorum...burs önemli değil(vize ile alakalı olarak) önemli olan husus burada ordaki bir üniversiteden acceptance(kabul mektubu) almış olmam.
    3)Başvuru süreci biraz sııntılı sebebi ise eşim ve çocuğumunda benimle geliyor oluşu ayrıca worldbridge denilen illet kurum.
    adresleri vermiyorum online olarak vize başvuru formlarınızı sizden ne istiyorsalar o şekilde o bilgileri yazıyorsunuz.(tavsiyem yabancıların anlaması gıt dır. kısa cümlelerle her şeyi yazın)Mesela bana sınır görevlisi bir kere neden geldin dedi, akademik ziyaret dedim ne tür bir akademik ziyaret anlatayım mı dedim anlat dedi anlattık sonra yarıda kestirdi..Bu arada ingilizcenizin öyle şaşalı falan olmasına gerek yok geçişlerde derdini anlat yeter. bişey sordu anlamadıysa anlamadım de.
    Evet başvuruları yapıyorsun paraları yatırıyorsun 132 dolar mı ne öyle bişey.. Burada önemli husus ne? başvuru türün. Arkadaşlar adamlar yazmışlar hangi başvuru türünde ne aranır aranmaz ingilizce olarak lütfen okuyun ve sakın ha wordbridge denilen kuruma fuzuli yere telefon açmayın vede onlara başvuru esnasında pek guvenmeyin çünkü bişey bildikleri yok yada bilerek bilgi vermiyorlar o nedenle sakın ha onlara kuruş para kaptırmayın.
    Mesela bana size kim akademik vizeye başvurun gibi laflar ettiler değiştirmek istediler vize türümü izin vermedim. amaç seni panikletip paranı almak.
    bende çocuk olduğu için çocuğun nasl bir form doldurması gerekiyor pek bulamadım ve bisürüde dökuman olduğundan okuyamadım nette!.
    Bu wordbiridgeyi arayalım dedik 19 tl mi çarptılar. sonuç sıfır.
    adam zaten gebermiş gibi konuşuyor ve her soruya bu konu hakkında bilgi veremiyoruz ulan daha nasıl bir yardım hattıdır birde para verdik.
    bende bana göre en doğru formu buldum doldurdum açıklama kısımlarına da yazdım azıma geleni..
    sonuçta bu başvuru formunu okuyan gavur da insan hatta bizimkilerden daha insan. wordbridgedekiler kraldan çok kral olmuşlar..neyse
    4)İstanbul worbridge den randevuyu aldım gittim.eşim ve ben çocuk daha küçük olduğundan biometrik bilgilerin alınması yasak.
    içeride işlemler hızlı yurudu herhangi bir sorun yok ama parmak izi alınırken yine bana değil eşime böyle sanki vizeyi onlar veriyorda vermiyeceklermiş gibi yani akademik vize zor ayakları yapmışlar ki ben geçen senede alırken aynısı yapmışlardı.

    başvurdan 11 gün sonra vizeler geldi bayram girdi araya ondan olsa gerek normalde 5 güne geliyor.ha birde o bir takım hizmetler var 200-300 daha bayılıyorsun hızlı işlem için yani ihtiyacınız varsa bilemem ama bence hikaye.

    genel olarak arkdaşalar ben mesele kalacağım yer belli değil gidince ayarlauacağım şukadar param var yani rahat ne ise onu yazdım. Şuan 1 yıllık vize verdiler.
    pazartesi gidip ev tutma işlerine bakacam, o esnada yanına gideceğim hocada kalacağım. sonra 1 ay sonra gelip arabayla eşim çocuk hep beraber gideceğiz inşallah...daha önce parise kadar gitmiştim arabayla lşimdi sıra karşıda artık onlarıda anlatırız heralde...

    Selamalr







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.