Şimdi Ara

Makedonya'da geri çevirmeleri hk. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
13.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Size maalesef başımdan geçen kötü bir olayı aktarmak ve bu durumda ne yapılabilir bilenlerden öğrenmek için yazıyorum.

    09.02.2014 tarihinde(yani dün) İstanbul S.Gökçen-Üsküp uçusuyla ben ve iki arkadaşım(biri 2 yıl önce 1 yıl süreyle orada üniversite okudu sonra Türkiye'ye geçti.) yani 3 öğrenci Üsküp'e gittik. Herşeyimiz tamamdı(gidiş-dönüş biletlerimiz, kalacağımız yer, pasaportlarımız, 10 gün kalacağımız için günlük 50 euro'dan herbirimizde 500'er euro). Amacımız turistik olarak yeni yerler görüp, tatil yapıp, gezmekti.

    Makedonya'yı seçme sebebimiz ise daha önce orada okuyan arkadaşımın Makedonya hakkında bilgi sahibi olması ve orada bir çevresinin bulunması, Türkiye'ye yakın bir konumda bulunması ve bunların dışında en önemli sebebin ise Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinde de yazmakta olan vizeden muaf olmamızdır "Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 60 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır".

    Buradan Üsküp'e uçuşumuz sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Üsküp Havaalanına indikten sonra pasaport kontrolü için sıraya girdik. Sıra bize geldiğinde ilk önce iki arkadaşım gitti benim gitmeme gerek kalmadan pasaportlarımızı alıp kenarda beklememizi söyledi. Sonra başka bir polis gelip bizi alıp içeriye bir yere götürdü. Bundan sonra gördüğümüz muameleler onur kırıcıydı. İçeri gittiğimizde bir sürü polis vardı. Bize oraya neden gittiğimizi, üzerimizde kaç para olduğu, dönüş biletlerimizin olup olmadığı gibi birçok soru sordular. Biz hepsine cevap verdik ama hiç bizi doğru düzgün dinlemiyorlar, bir soru sordurmuyorlar, sürekli aşağılayıcı bir şekilde bağırarak konuşuyorlardı.

    Bizi alanda bekleyen Makedonya Vatandaşı arkadaşımızı da çağırttılar o da geldi onların diliyle buraya bizim turistik gezmek amaçlı geldiğimizi bizi tanıdığını ve yanında kalacağımızı söyledi ama nafile ona bizi yunanistana kaçırmak istediğini söyleyerek bizi geri çevirdiler.

    Anlamadığım nokta vizeden muaf olarak turistik amaçlı herşeyimizle tam olduğumuz bir ülkeye gidip nasıl geri gönderilmemiz? Ve orada Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip bir Türk'e nasıl bu şekilde aşağılayıcı bir davranış sergiliyebilmeleri? Bizleri resmen kaçak mülteci sınıfına koydular. Üçümüzünde burada halihazırda devam eden okulları bulunmakta zaten istesek bile orada kalamayız bunu anlatmaya çalışıyorum onlara ingilizce olarak, telefon edebilirmiyiz diye sormaya çalışıyorum daha sözüme başlamadan susturuyorlar.

    Sonuçta ben oraya gidebilmek için öğrenci başıma bir sürü maddi, zaman ve emek olarak külfete girdim. Hani ben kaçak falan değilim sonuç olarak vizeden muaf bir ülkeye gidiyorum. Ama gelin görün ki böyle bir durumla karşılaşıyorum.

    Vatansever Bir Türk olarak bu olay karşısında gururumun ayaklar altına alınmasına ciddi olarak çok içerlendim. yunanistanmış makedonyaymış Onların memleketine kalmadık Bizim güzel Ülkemiz dururken!

    Bugün Türk Dışişlerini arıyorum kadın çıkıyor anlatıyorum durumu bana diyorki ülkeler istediklerini alır istediklerini almaz tamamda o zaman peki niye vizeden muafız vize olsa anlarım gider başvururum çıkar-çıkmaz ? hadi onu geçtim diyorum biz orada Türk olarak gördüğümüz muamele için nereye başvuru şikayet yapabilirim açmış bana makedon konsolosluğunun, büyükelçiliğinin numarasını veriyor bu nasıl bir iştir yani? Eee o zaman Türk Dışişleri dışarıda birde Makedonya gibi bir ülkede bile Türk Vatandaşının hakkını arayamazsa ne yapayım ben böyle devleti.

    Yanlışım lütfen düzeltin ve bu konuda başka neler yapabilirim sizlerden yardım bekliyorum.







  • Ben öncelikle o telefonda ki bayanın ismini öğrenirdim. Kendisi de çok yanlış davranmış size karşı. Sanırım, kendisini uykudan falan uyandırdınız. Şimdi, önerim şikayet hattını kullanarak durumu izah etmeniz ve Makedonya' da bulunan konsolosluğumuzun işine daha iyi bir şekilde sarılmasına ön ayak olmanızdır.

    İlk olarak silsileye uyup, Büyük elçiliğe mesajınızı yazın. Telefonda görüştüğünüz, bayanın tutumunu da gayet iyi bir şekilde yazınız. ilgili link :http://skopje.emb.mfa.gov.tr/CommentsEdit.aspx?agencyID=1100042
    Daha sonra, Dış işleri bakanlığından bilgi edinme yoluyla bu durumun neden kaynaklandığına ve konsolosluk yetkilerinin sizin probleminizle neden ilgilenmediğine dair bilgi alabilirsiniz :http://www.mfa.gov.tr/bilgi-edinme.tr.mfa
    En son olarak Makedonya Cumhuriyeti Büyük Elçiliğine durumla ilgili bir mail atın ve ülkesinde ki polislerin, bir Türk vatandaşına neden onur kırıcı bir şekilde davrandığını anlatın. Varsa tatilizle ilgili rezervasyon, uçak ve pasaport gibi bilgilerinizde gönderin mail adresi : macemb@ttnet.net.tr




  • Birader de aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Tek fark Türkçe bilen bir polis memurunun ; herhangi bir eksikleri olmadığı ancak amirleri öyle istediği için geçişlerine izin verilmediğini söylemişti. Daha basit anlatırsak rüşvet istemişler.

    Sizde de aynı durum olmuş olabilir.
  • Öncelikle şöyle bilgi vereyim, Makedon kökenli biriyim ve makedon hükümetinin Türk vatandaşlara uyguladığı bu sert tutum ve ülkeye kabul etmeme durumu tamamen öğrenci olup, olmamanızla alakalı istersen Türkiye'de oku, bavullarla gelip, öğretim çağında olunca oradaki polisler kıllanabiliyor nedeni ise, tatile geldim denip, orada okula yazılıp, Türk nufüsunun artması vb. durumlardan dolayı. Son yıllarda Türkiye'den çok fazla insan Makedonya'ya gitti ve bu sebeple Makedon hükümeti artık daha fazla Türk'ü eğitim amaçlı Makedonya'ya istememekte, Türk nufüsunun artmasından dolayı. Sizin oraya okuma amaçlı gittiğinizi sezerlerse ya da şüphelenirlerse almazlar ülkeye.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Ben sorunun daha genel olduğunu düşünüyorum. Bir önceki mesajımda yazdığım olayda; kardeşim ve arkadaşları üniversite mezunu ve 1 tanesi Devlet memuru 2 tanesi özel sektör çalışanıydı. Türkçe bilen polisin, herhangi bir eksiğiniz yok ama amirimiz böyle istiyor, açıklaması olayı anlatıyor zaten.

    Birinci ağızdan değilse de buna benzer 1 olay ve o olayın rüşvetle halledildiğini duymuştum.

    Muhakkak ki binlerce kişinin geçiş yaptığı bir yerdeki olaylar 2 olayla genellenemez ancak bu olanlar gözardı edilemez.
  • Üzücü ama şöyle bir gerçek var, ülkeler sınır kapılarında şüpheli buldukları (bu işin resmi terimi, işin aslı tipine uyuz oldukları, kıl kaptıkları, kıskandıkları) kişileri ülkeye sokmama haklarına sahipler...aynısı 2003 yılında hırvatistanda benim de başıma gelmişti, bir de karşımdakiler ingilizceyi düzgün konuşamıyorlardı, önceleri alttan aldım ama baktım ne yaparsam yapayım beni ülkeye sokmayacaklar ben de karşı saldırıya geçtim, aşağıladım adamları iyice, daha doğru düzgün ingilizce bilmiyorsunuz bir de bana dert anlatıyorsunuz, sizin 1 yılda kazandığınız parayı ben bir ayda kazanıyorum, siz kimsiniz falan diye iyice coştum, nasıl olsa almayacaklar bari artistliğimizi yapalım dedim...o zamanlar nereye şikayet edersen et bir fayda vermiyordu ama şimdi biraz daha değişti...buradaki makedon konsolosluğuna mail at, faks çek, telefon aç, sürekli taciz eder gibi...hatta 10-15 arkadaşını al konsolosluk önünde olay çıkart, protesto gösterisi yap, faşist makedonya falan diye pankartlar hazırla...haber olsun ki etkisi arttsın, facebook ve twitter hesabı varsa konsololuğun oraları taciz et...




  • uluslararası arenada türkiye dünyadaki en güçsüz ülkeler arasındadır, aziz türk milleti ve yüce türk milleti, gibi bizi pof pof layan , gazlayan laflar orada geçmez, kardeş ülke denilen azerbeycan bile vize uyguluyor,
  • Sayın Hella,

    Düşünceniz yanlış; bir ülkenin gücü, o ülkeye uygulanan vize protokolleriyle ölçülmemeli.
  • dün aradım makedonya konsolosluğunu bana Türk Dışişleriyle irtibata geçmemi söyledi. Onlarla ilgili bir durum yokmuş.
    Ülkemizin Dışişlerinin durumuda ortada yani e-devletten bimer'e mesaj yazacağım. Aynı zamanda verdiğiniz cevap için teşekkürler bu adımlarıda uygulayacağım
    sadece amacım benden sonraki gidecek Türk'lere daha dikkatli davranmaları.
  • huseyinoner H kullanıcısına yanıt
    evet evet bizdede bir iki polis çat pat konuşabiliyorlardı Türkçe. Birde dediğiniz doğru galiba rüşvet meselesinde biz sonradan öğrendik orada bize hep gelip sordular üzerinizde kaç para var diye öyle olunca rüşvet istiyorlar demekmiş onuda sonradan öğrendik ama iş işten geçmişti.
    En son bizi uçağa götürüyorlar geri zaten onlarda memnun oldu bizim geri çevrilmemize aralarında kendi dillerinde konuşup gülüyolardı falan her neyse bende gittim biraz türkçe bilen polisin yanına dedim biz o kadar masraf yaptık amacımız turistik gezi dönüş biletlerimiz var bizi tanıyan karşılamaya gelmiş biri var falan diyorum bana dediki ne yapam şef o ben polis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCE83504C -- 13 Şubat 2014; 13:12:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Üzücü ama şöyle bir gerçek var, ülkeler sınır kapılarında şüpheli buldukları (bu işin resmi terimi, işin aslı tipine uyuz oldukları, kıl kaptıkları, kıskandıkları) kişileri ülkeye sokmama haklarına sahipler...aynısı 2003 yılında hırvatistanda benim de başıma gelmişti, bir de karşımdakiler ingilizceyi düzgün konuşamıyorlardı, önceleri alttan aldım ama baktım ne yaparsam yapayım beni ülkeye sokmayacaklar ben de karşı saldırıya geçtim, aşağıladım adamları iyice, daha doğru düzgün ingilizce bilmiyorsunuz bir de bana dert anlatıyorsunuz, sizin 1 yılda kazandığınız parayı ben bir ayda kazanıyorum, siz kimsiniz falan diye iyice coştum, nasıl olsa almayacaklar bari artistliğimizi yapalım dedim...o zamanlar nereye şikayet edersen et bir fayda vermiyordu ama şimdi biraz daha değişti...buradaki makedon konsolosluğuna mail at, faks çek, telefon aç, sürekli taciz eder gibi...hatta 10-15 arkadaşını al konsolosluk önünde olay çıkart, protesto gösterisi yap, faşist makedonya falan diye pankartlar hazırla...haber olsun ki etkisi arttsın, facebook ve twitter hesabı varsa konsololuğun oraları taciz et...

    Sizi almadıkları iyi olmuş, o vakit. Medeni bir şekilde çözüme kavuşturmak varken, saçma sapan yollarla hem ülkeleri hem de başkalarını aşağılama hakkınız yok. Size ülkem Makedonya'da fazla, Hırvatistan'da.




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    yapmayın lütfen hocam böyle bir durum var ise bu ona göre iyi bir şekilde sezinlemeleri yada başka bir yolla çözmeleri gerekir buradaki çözüm onların insiyatifi ile geri gönderilmek olmamalı ve bunu yaparken orada bizlere adam akıllı davranması lazım oyle bağırarak çağırarak olamaz.
    Birde madem böyle bir durum var Allah aşkına ben oraya sizce uçaklamı gelirim otobüsle mi? Siz daha iyi bilirsiniz oranın vatandaşı olarak Makedon Devletinin karayoluyla gelenleri hiç bir şekilde geri çevrilmediğini, karayolu gümrüğünün çok gevşek olduğunu.
    Haksız mıyım? Ben okumak için kaçak gelecek olsam, atlarım otobüsle giderim hiç uğraşmam uçakla havaalanıyla.
  • elturco78 E kullanıcısına yanıt
    sizinde Hırvatistan daki olay can sıkıcıymış tabi orada sizin o şekilde davranmanızda hoş değil bence, sonuçta haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz. fakat bende o geri çevrilme durumunu bizzat yaşadığım için sizin o anki psikolojinizi anlıyorum ve canınız yandığı için o şekilde hırçınlaştığınızı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar, herkes medeni şekilde görüşünü belirtebilir buna bir şey demiyorum ancak tansiyonu yükseltmek doğru olmaz. Sizden ricam mesajlarımızı daha kabul edilebilir şekilde yazalım.
  • @hella

    Be Happy makedonya ya gitmeden önce Türkiye dışarda geçerken güçlü olduğunu düşünüyordum fakat durum öyle değilmiş.Sizinde dediğiniz gibi muhakkak ki bir ülkenin gücü vize protokolleriyle ölçülmez ama bir ülkenin gücü dışarda onun pasaportunu taşıyan vatandaşına davranış biçimi ölçer.
    Eğer orada benim Türk değilde Amerikan pasaportum olsaydı o adamlar bana dokunamazdı bile. Ben orada Türk Büyükelçiliğini arayamadım lakin arasam bile durumun değişmeyeceğini öğrendim. Amerika bu ülkenin milletvekillerine vize uyguluyor güçlü bir ülke bu şekilde olmamalı.

    O açıdan Hella ya hak veriyorum bunu bizzat yaşayıp gördüm çünkü biz burada kendi kendimize gelin güvey oluyoruz ama dışarda kimsenin bizi taktığı yok bu bir gerçek. Oraya gelen Tüm Türk vatandaşlarını arkaya aldılar daha sonra bir kısmını bıraktılar bir kısmımızıda geri çevirdiler.




  • Bundan sonra gidecek insanlara bu yazınız rehber niteliğinde olacaktır. Makedonya kendi kaybetti, turist kazanma konusunda isteksiz olan bir ülkeye gidilmez. Bakınız, Hindistan 8 ülke hariç tüm ülkelere vizeyi kaldırdı. İçerisinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışıyorum ama Ülkemiz yeni yeni, toparlanan ve yükselişe geçen bir ülke. Bu gibi sıkıntılar zaman zaman olabiliyor. Bunun için üzgünüm ama yine de hakkınızı aramaya devam edin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spooce

    yapmayın lütfen hocam böyle bir durum var ise bu ona göre iyi bir şekilde sezinlemeleri yada başka bir yolla çözmeleri gerekir buradaki çözüm onların insiyatifi ile geri gönderilmek olmamalı ve bunu yaparken orada bizlere adam akıllı davranması lazım oyle bağırarak çağırarak olamaz.
    Birde madem böyle bir durum var Allah aşkına ben oraya sizce uçaklamı gelirim otobüsle mi? Siz daha iyi bilirsiniz oranın vatandaşı olarak Makedon Devletinin karayoluyla gelenleri hiç bir şekilde geri çevrilmediğini, karayolu gümrüğünün çok gevşek olduğunu.
    Haksız mıyım? Ben okumak için kaçak gelecek olsam, atlarım otobüsle giderim hiç uğraşmam uçakla havaalanıyla.

    Size gösterilen tutum gerçekten sinir bozucu, gurur kırıcı. Makedonya'nın her ne olursa olsun böyle davranmaması gerek, ancak o an orada ne oldu, siz zannedersem Makedonca ya da Sırpça bilmediğinizden orada bir tercüman vs. buldunuz ve o durumu nasıl aktardı, nasıl davrandı bunlarında çok büyük önemi var, polisler orada rüşvet yemez, eskiden yerdi ancak havalananında artık eskisi gibi değil durumlar. Makedonya hükümeti çok sert yaptırımlar uyguluyor, nedeni ise, birincil politik sebepler ikincil ise, eğitim amaçlı gelip, orada kalmak veya popülasyonu arttırma sebepleri.

    Türklerin, Makedonya'da Arnavutlara verdiği destekten açıkçası ben de dahil olmak üzere her Makedon istisnasız rahatsız oluruz, Türklere değil bakın, Türklerin Arnavut desteklerini sevmeyiz. Son yıllarda Tetovo'da Arnavutlara destek verdiği ve arnavut safında yer aldığı için Türklere karşı politika benimsendi. Çünkü bizim bir numaralı düşmanızdır, Arnavutlar.

    Daha iyi anlamanız için bunu böyle dile getirdim, amacım kesinlikle polemik çıkartmak değil, sakın o yönde algılamayalım.

    Diğer bir sebep ise, dediğim gibi eğitim mevzusu, Türkiye'den tabiri caizse doğudan bir sürü çapulcu tipli insanlar daha Makedonya'nın adını duymamış, Türkiye'de sınav kazanamayınca, Bulgaristan'a, Makedonya'ya gidiyorlar, ve orada ciddi problemler çıkartıyorlar, oturum izni almıyorlar, oturum izni alan okulu bitirene kadar kaçak yaşıyor, arabayla çarpıp kaçan mı dersin, istediği şekilde Üsküp'te orada burada at koşturdukları için sıkıntı yaratıyorlar ve doğal olarak da Türk ve Arnavut nüfusunun artmasından korktukları için Makedonya istemiyor, güvenmediği insanları.

    Siz işin peşini bırakmayın, sonuçta bu konuda haklısınız ancak nasıl bir çözüm sağlarsınız bilemiyorum. Sonuçta bilet almışsınız oraya gitmişsiniz, uçakla geri çeviriyorlar. Resmen küfür gibi bir davranış.

    Geçen sene aynı olay orada okuyan bir arkadaşıma geldi, otobüsle gitti bu, çift pasaportlu arkadaş, yani Sancaklı Sırbistan göçmeni herneyse bunu gümrükte almamışlar Türk pasaportundan dolayı, eğitim sıkıntısı vb. sebeplerden almamışlar bu da çıkartmış Sırp pasaportunu hiçbirşey diyemeden almak zorunda kalmışlar.

    Burada alenen Türk pasoportuna bir kasıt olduğu belli, ancak bunun çözümü nasıl sağlanır gerçekten ben de bilemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spooce

    sizinde Hırvatistan daki olay can sıkıcıymış tabi orada sizin o şekilde davranmanızda hoş değil bence, sonuçta haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz. fakat bende o geri çevrilme durumunu bizzat yaşadığım için sizin o anki psikolojinizi anlıyorum ve canınız yandığı için o şekilde hırçınlaştığınızı düşünüyorum.


    benim davranışımda zerre sorun yoktu, ben son ana kadar kibar bir şekilde gereken açıklamaları yaptım, zagreb'teki konsolosluğu aradım, konsolosluklardakiler havaalanı polisini aradı ve bir sürü görüşmeler yapıldı, ben o zaman malev ile budapeşte aktarmalı gitmiştim, bizim uçaktaki tek türk bendim ve bizim uçaktan sonra ertesi sabaha kadar da başka bir uçak yoktu, yani tüm polisler boştaydı ve hepsi tepeme üşüştü, onların hareketlerinden sonra benim yaptıklarım hala çok hafif kalır...o günden sonra da bir çok ülkeye gitmeme rağmen hırvatistana hiç gitmedim ve de gitmeyi düşünmüyorum...




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiğiniz bilgilendirici cevaptan ötürü teşekkür ederim.
    Olay sizin dediğiniz gibi oldu aslında biz türkçe ve ingilizce biliyoruz ama anlaşamadık sonra çat pat türkçe bilen polisler vardı. Ama bizim bizi alanda bekleyen makedon arkadaşımızda vardı onu çağırttık çocukta geldi konuştu etti kendi dilleriyle ama oda sonuca ulaştıramadı. Rüşvet olayınıda geri geldiğimiz zaman İstanbul'da ben pegasus'a birşey sorarken oradan bizim gibi geri çevrilmiş iki arkadaş söyledi.
    Ama işte inanın sizin dediğiniz bir sebepten gitmiş olsam (okumak yada arnavut desteği için falan) ve geri çevrilsem gam yemem. Fakat oraya sadece turistik amaçlı gidip geri çevrilmek çok kötü oldu bizim açımızdan ve belki biz bu şekilde haksızken geri çevrildik ama niyetleri okumak olanlar ülkeye girdi.

    Size birşey sormak istiyorum o kadar hazırlık yapmışken hiç olmazsa 4-5 gün bile olsa gitmek için uğraşıyoruz. Bizim pasaportlara çizik attılar fakat makedonya konsolosluğu otel rezervazyonu ve davetiye olursa sıkıntı olmayacağını söyledi. Sizcede sıkıntı olmaz mı? Orada arkadaşımızın tanıdık bir firma var oradan davetiye yollatırsak ve O firmadan birisi bize bir mektup yazsa bu kişiler bu süre boyunca benim evimde ikamet edecekler diye ve gidiş-dönüş uçak biletleri, yanımızda yeterli miktarda nakit para aynı zamanda o bize mektup yollayan makedon vatandaşı bizi gelip alanda karşılasa? Bu şekilde bir daha gidersek yine sıkıntı çıkabilir ve bizi geri gönderebilirler mi?

    He birde bu firmadan davetiye formatı nasıl oluyor acaba? Kime hitaben yazılıyor illa bir sebebi olması gerekirmi yoksa sadece " şu şu tarihler arasında şirketimiz tarafından sizi Makedonya'ya davet ediyoruz" şeklinde yeterli olurmu? Bunun bir örneğini orada Türk Büyükelçiliğine göndermeleri gerekiyor mu?
    Sizede çok soru sordum kusura bakmayım bir makedon vatandaşı yakalamışken sorayım istedim şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Üzücü ama şöyle bir gerçek var, ülkeler sınır kapılarında şüpheli buldukları (bu işin resmi terimi, işin aslı tipine uyuz oldukları, kıl kaptıkları, kıskandıkları) kişileri ülkeye sokmama haklarına sahipler...aynısı 2003 yılında hırvatistanda benim de başıma gelmişti, bir de karşımdakiler ingilizceyi düzgün konuşamıyorlardı, önceleri alttan aldım ama baktım ne yaparsam yapayım beni ülkeye sokmayacaklar ben de karşı saldırıya geçtim, aşağıladım adamları iyice, daha doğru düzgün ingilizce bilmiyorsunuz bir de bana dert anlatıyorsunuz, sizin 1 yılda kazandığınız parayı ben bir ayda kazanıyorum, siz kimsiniz falan diye iyice coştum, nasıl olsa almayacaklar bari artistliğimizi yapalım dedim...o zamanlar nereye şikayet edersen et bir fayda vermiyordu ama şimdi biraz daha değişti...buradaki makedon konsolosluğuna mail at, faks çek, telefon aç, sürekli taciz eder gibi...hatta 10-15 arkadaşını al konsolosluk önünde olay çıkart, protesto gösterisi yap, faşist makedonya falan diye pankartlar hazırla...haber olsun ki etkisi arttsın, facebook ve twitter hesabı varsa konsololuğun oraları taciz et...

    Sizi almadıkları iyi olmuş, o vakit. Medeni bir şekilde çözüme kavuşturmak varken, saçma sapan yollarla hem ülkeleri hem de başkalarını aşağılama hakkınız yok. Size ülkem Makedonya'da fazla, Hırvatistan'da.

    şu çok bilmiş ukala tavırlarını biraz kenara bıraksanız, görende cennette yaşıyorsunuz da bizi beğenmiyorsunuz sanacak...bir ülke polisinin beni aşağılama hakkı var mı? bana havaalanında kusura bakmayın sizi ülkemize almıyoruz derler olur biter ama onlar ertesi sabaha kadar başka uçak olmadığı için birlik olup beni aşağılayacaklar ben de tepki koyunca suçlu olucam...kusura bakmayın bu kafa zihniyetiyle size makedonyada fazla...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.