Şimdi Ara

UFAK AT BAKAN BEY… (Varank Tatatankkkkkk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu böyle bir dönemde…

    Halkın en çok sıcak paraya ihtiyaç duyduğu…

    İşsizliğin belki de katlanarak artacağı…

    Ekonominin geleceğindeki belirsizliğin dip yaptığı günlerde Kanal İstanbul için ihaleye çıkılmasını eleştirdi…

    Ulaştırma Bakanı çok kızdı İmamoğlu’na…

    “Türkiye, en zor dönemlerinde bile yatırım yapabilecek kadar güçlü bir ülke” dedi…

    Ve beni güldürdü…



    Yahu arkadaş…

    50 milyon dolar bulmadığı için koskoca Tank Paleti Fabrikası’nı Katar’a ve AKP Genel Başkanına aşık olduğunu açıklayan bir Türk’e, 25 yıllığına bedava kiralayan devlet…

    En az 25 milyar dolarlık (50 milyon doların 500 katı) parayı bir kanala yatıracak kadar güçlü he mi?..

    Allah senin iyiliğini versin Bakan Bey…

    Ufak at ta civcivlerin kursağında kalmasın…

    https://www.korkusuz.com.tr/cok-guzel-gunler-gorecegiz.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Normalde senin gibi maaşlı trollere cevap vermem ama bugün sana bir ayrıcalık yapacağım

    Önce bir soruyla başlayayım.. Sizde hiç utanma arlanma yok mu be kardeşim?
    İnsanda birazcık haya olur, gelmiş hala burada birşeyleri savunmaya çalışıyorsunuz.

    Şİmdi tek tek yazdıklarına cevap vereceğim, her biri sana uzun süre yeter.

    Burada hiçkimse şehir hastaneleri yapılmasın demez. Tabii ki şehir hastanesi de yapacaksın, normal hastane de yapacaksın.
    Burada mesele, milletin ...mına koyacağız diyen yandaş müteahhitleri zengin etmek için bu adamlara tüm işlerin yaptırılıp vatandaşın parasının bunların cebine gitmesidir, yoksa kimse hastane yapan devletine laf söylemez.Onu geçeceksin

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz.
    Seve seve ücretsiz olacak.
    Sen hiçbir geliri olmayan ama sırf ailesi ile yaşayan adamdan her ay GSS alıyor musun?Ona seve seve bakacaksın.
    Çalışan insan birsürü gelir vergisi veriyor. Gelir vergisinde DÜNYANIN BİRİNCİ ÜLKESİYİZ. Adam 2 lira maaş alıyorsa 1 lira gelir vergisi veriyor bu ülkede. Dolaylı vergileri saymıyorum. Bu insanlara SEVE SEVE bakacaksın.
    Bunu gelmiş burada devlet kıyak yapıyor gibi anlatma, kimse yemez.

    Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı.

    Bir kere açlık sınırının 2167 TL olduğu bir ülkede, bundan düşük maaş vermek bir devlet için UTANÇ ABİDESİDİR.Neymiş en düşük emekli maaşı 1500 tl olmuş . Zahmet ettiniz be paşam, adam açlık çekiyordu şimdi biraz daha az açlık çekecek. Bunu mu övüyorsun sen?
    İkramiyeler veriliyormuş.Zaten veriliyordu, sen verilen ikramiyeyi 1 ay önce çektin sadece..Ne var değişen?
    Dar gelirliye nakit yardımı?Bekleyip göreceğiz, bakalım hangi partililere gidecek o yardımlar. Kömür yardımlarında ortaya çıkan rezillikleri şimdi sana tek tek saymayayım.

    Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Nah öteledi.Bana bir tane örnek göster bakayım, bankadaki kredisini hiç ekstra masraf ödemeden erteleyen birisini? Hepsi çatır çatır erteleme için ekstra ücret alıyor.(bir tek halk bankası ticari kredilerde 3 ay faizsiz demişti, bunun da örneğini görmedik daha, görsek bile türkiye'nin %1 ine bile tekabül eden bir oran değil)


    Şimdi toparlayayım yoksa tek tek sana yazmak çok mantıklı değil, okuyacağından bile emin değilim ya.

    Piyasayı ürkütmesinmiş, devlet gerekeni yaparmış.
    Bak şampiyon, reis konuşmasında ne demişti?

    Bu milletin kesesi bereketlidir, suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, gerekirse bir 40 daha harcarız dedi di mi.Önce bunun açıklamasına geçmeden şuna dikkat çekelim, DEVLETİN kesesi demiyor çünkü devletin kesesi bomboşşşş, milletin kesesi diyor, ne de olsa 83 milyon yolunacak kaz var, bir şekilde alırım halktan diye söylüyor bunu.

    Şimdi sen 270 MİLYAR TL surilere harcayabiliyorsan, sana çok küçük bir hesap yapacağım.
    Bu ülkede 20 milyon aile olsun. Hepsine desen ki
    Ben sokağa çıkma yasağı ilan ediyorum, 1 ay kimse sokaklara çıkmayacak (ekmek market vs gibi gıda sektörleri marketler fırınlar açık şekilde),
    1 aylık bütün faturalarınızı ben ödeyeceğim (aylık 1000 tl desen), 1 aylık gıda konusunda para vereceğim (aile başına aylık 2000 tl desen)
    aile başına aylık 3.000 tl yapar. 20 milyon aileye toplam 1 aylık 60 MİLYAR TL yapar.

    Surilere verdiğinin 4te 1 i. Anlıyor musun? 1 ay kimseyi çıkartmazsın, virüsün de kökünü kazır bitirirsin.
    Yok efendim devlet istese vs. verir geçeceksin o işleri. Veremezler çünkü para yok.
    Senin hükümetin merkez bankasının elinde duran ihtiyaç akçesini bile hazineye aktarıp cari açığı kapatmak için kullanmadı mı?
    Nerede para var? Kolpayı bırakın

    Sosyal devlet sosyal devlet diye zırvalayıp duruyorsunuz, böyle durumlarda sosyal devlet gösterir kendini, halkını korur, ona yardımcı olur.
    Ülkede herşeyi sattınız (özelleştirmeye asla karşı değilim doğru yapıldığı sürece), 400 milyar dolar inşaata, yandaş müteahhitlere para akıttınız, 40 Milyar dolar surilere harcadınız, merkez bankasında kefen parası olarak duran ihtiyaç akçesini bile HİÇ ettiniz, şimdi cepte kuruş para yok e birşey yapamıyorsunuz tabi.

    Hani ne oldu Almanya bizi kıskanıyordu? Almanya siz evlerinizde oturun işinizi düşünmeyin, parayı düşünmeyin dediğinde popülist oldu.
    Buna kargalar bile güler, lütfen gidip bu zırvalarınızı twitter da şakçakçı akp sayfalarında paylaşın, burada kimse yemez bunları.

    Salgın için de son olarak şunu söyleyeyim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çaktırmadan toplum bağışıklığı stratejisi uygulamaktadır.
    Bizde halka verilecek para yok, o yüzden bırakalım, hastalanan hastalansın, ölen ölsün, bahar da geliyor, havalar ısınınca virüs yavaşlar biz de normale dönüyoruz diye plan uyguluyorlar.

    Görünen köy kılavuz istemez, yapılması gereken belli ama sizin hükümetinizde görünen köye yürüyecek takat kalmamış, hala köyü gören hakim bi tepeden miting yapma derdindesiniz.

    Millet hastalıktan kırılır yandaşlarınız test kitleriyle makara yaparlar
    Millet cemaatle namaz kılamadığı için ağlar sızlanır, beştepede kendinize vip cuma namazı kılarsınız
    Ekonomi virüsten dolayı iyice dip yapar, yandaş müteahhitler birazcık nefes alsın diye peşinat oranını %10a çekersiniz

    Ve hala gelip burada savunursunuz.

    Hadi ordan
    Felaket zamanlarında konuşmak kolay olsa herkesten önce recep efendi konuşurdu. Gel gelelim 30 şehit olur, valiyi öne atar, kendisi 3 gün ortalarda gözükmez, deprem olur süleyman açıklama yapar, çığ düşer jandarma bilgilendirir, salgın ülkeye girer gene 3 gün ortalarda görünmez, bu sefer sağlık bakanı her kanalda boy gösterir.

    Sende biraz utanma olsa şu mesajı yazamazsın.

    Sağolsun tayyip çok güzel önlemler alıyor hepimizin öldüğünden emin olmak için. Önce büyük şehirlerde okuyan öğrencilerin hepsini 50 kişilik otobüslerle memleketlerine gönderdi ki virüs 81 ile yayılsın, sonra umrecileri, yurt dışından gelenleri sorgusuz sualsiz memlekete buyur etti, İran'dan, Suriye'den elini kolunu sallayarak giren kaçaklar cabası. Herkesi işe gitmeye mecbur bıraktı haftalarca. Şimdi de üstün zekasıyla virüsü bütün ülkeye yaydıktan sonra şehirlere giriş çıkışı kapatıyor dünya lideri...

    Uyan kardeş tayyip efendi herkesi kendi haline bıraktı, ölen ölecek, kalan kalacak. Çünkü 20 senede yandaşını ihya edip suriyeliye bakmaktan, bize 1 ay bakacak para bırakmadı devlette. Yapabildiği tek müjde, 3 ay elektriğe zam yok
    Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.
  • Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 29 Mart 2020; 12:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gun gecmiyor ki yalan yanlis baslik acilmasin bu forumda neyse kucuk bir zumre burada klavye basinda atip tutsun birileride kollasin ama zaman herseyin ilaci birileri konusur birileri yapar Gunes balcikla sivanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.
    Felaket zamanlarında konuşmak kolay olsa herkesten önce recep efendi konuşurdu. Gel gelelim 30 şehit olur, valiyi öne atar, kendisi 3 gün ortalarda gözükmez, deprem olur süleyman açıklama yapar, çığ düşer jandarma bilgilendirir, salgın ülkeye girer gene 3 gün ortalarda görünmez, bu sefer sağlık bakanı her kanalda boy gösterir.

    Sende biraz utanma olsa şu mesajı yazamazsın.

    Sağolsun tayyip çok güzel önlemler alıyor hepimizin öldüğünden emin olmak için. Önce büyük şehirlerde okuyan öğrencilerin hepsini 50 kişilik otobüslerle memleketlerine gönderdi ki virüs 81 ile yayılsın, sonra umrecileri, yurt dışından gelenleri sorgusuz sualsiz memlekete buyur etti, İran'dan, Suriye'den elini kolunu sallayarak giren kaçaklar cabası. Herkesi işe gitmeye mecbur bıraktı haftalarca. Şimdi de üstün zekasıyla virüsü bütün ülkeye yaydıktan sonra şehirlere giriş çıkışı kapatıyor dünya lideri...

    Uyan kardeş tayyip efendi herkesi kendi haline bıraktı, ölen ölecek, kalan kalacak. Çünkü 20 senede yandaşını ihya edip suriyeliye bakmaktan, bize 1 ay bakacak para bırakmadı devlette. Yapabildiği tek müjde, 3 ay elektriğe zam yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.
    Hocam cok dogru bir yorum. Burada at gozlugu ile olaya bakanlara ders niteliginde adeta.




  • Kamu bankaları faiz alıyor ne yazıkki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ABD olsan FED var kismina kadar ciddiyetle okuyordum ordan sonrasini biraktim. FED dedigin ABD'nin Merkez Bankasi aslanim aynisi bizde de var sacmalamissin yani. He bizim Merkez Bankamiz var ama ne ise yariyor para mi var diye elestiri yapiyorsan bilemem tabi orasini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lazz48 L kullanıcısına yanıt
    FED in sahibi ABD hükümeti değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.
    Normalde senin gibi maaşlı trollere cevap vermem ama bugün sana bir ayrıcalık yapacağım

    Önce bir soruyla başlayayım.. Sizde hiç utanma arlanma yok mu be kardeşim?
    İnsanda birazcık haya olur, gelmiş hala burada birşeyleri savunmaya çalışıyorsunuz.

    Şİmdi tek tek yazdıklarına cevap vereceğim, her biri sana uzun süre yeter.

    Burada hiçkimse şehir hastaneleri yapılmasın demez. Tabii ki şehir hastanesi de yapacaksın, normal hastane de yapacaksın.
    Burada mesele, milletin ...mına koyacağız diyen yandaş müteahhitleri zengin etmek için bu adamlara tüm işlerin yaptırılıp vatandaşın parasının bunların cebine gitmesidir, yoksa kimse hastane yapan devletine laf söylemez.Onu geçeceksin

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz.
    Seve seve ücretsiz olacak.
    Sen hiçbir geliri olmayan ama sırf ailesi ile yaşayan adamdan her ay GSS alıyor musun?Ona seve seve bakacaksın.
    Çalışan insan birsürü gelir vergisi veriyor. Gelir vergisinde DÜNYANIN BİRİNCİ ÜLKESİYİZ. Adam 2 lira maaş alıyorsa 1 lira gelir vergisi veriyor bu ülkede. Dolaylı vergileri saymıyorum. Bu insanlara SEVE SEVE bakacaksın.
    Bunu gelmiş burada devlet kıyak yapıyor gibi anlatma, kimse yemez.

    Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı.

    Bir kere açlık sınırının 2167 TL olduğu bir ülkede, bundan düşük maaş vermek bir devlet için UTANÇ ABİDESİDİR.Neymiş en düşük emekli maaşı 1500 tl olmuş . Zahmet ettiniz be paşam, adam açlık çekiyordu şimdi biraz daha az açlık çekecek. Bunu mu övüyorsun sen?
    İkramiyeler veriliyormuş.Zaten veriliyordu, sen verilen ikramiyeyi 1 ay önce çektin sadece..Ne var değişen?
    Dar gelirliye nakit yardımı?Bekleyip göreceğiz, bakalım hangi partililere gidecek o yardımlar. Kömür yardımlarında ortaya çıkan rezillikleri şimdi sana tek tek saymayayım.

    Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Nah öteledi.Bana bir tane örnek göster bakayım, bankadaki kredisini hiç ekstra masraf ödemeden erteleyen birisini? Hepsi çatır çatır erteleme için ekstra ücret alıyor.(bir tek halk bankası ticari kredilerde 3 ay faizsiz demişti, bunun da örneğini görmedik daha, görsek bile türkiye'nin %1 ine bile tekabül eden bir oran değil)


    Şimdi toparlayayım yoksa tek tek sana yazmak çok mantıklı değil, okuyacağından bile emin değilim ya.

    Piyasayı ürkütmesinmiş, devlet gerekeni yaparmış.
    Bak şampiyon, reis konuşmasında ne demişti?

    Bu milletin kesesi bereketlidir, suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, gerekirse bir 40 daha harcarız dedi di mi.Önce bunun açıklamasına geçmeden şuna dikkat çekelim, DEVLETİN kesesi demiyor çünkü devletin kesesi bomboşşşş, milletin kesesi diyor, ne de olsa 83 milyon yolunacak kaz var, bir şekilde alırım halktan diye söylüyor bunu.

    Şimdi sen 270 MİLYAR TL surilere harcayabiliyorsan, sana çok küçük bir hesap yapacağım.
    Bu ülkede 20 milyon aile olsun. Hepsine desen ki
    Ben sokağa çıkma yasağı ilan ediyorum, 1 ay kimse sokaklara çıkmayacak (ekmek market vs gibi gıda sektörleri marketler fırınlar açık şekilde),
    1 aylık bütün faturalarınızı ben ödeyeceğim (aylık 1000 tl desen), 1 aylık gıda konusunda para vereceğim (aile başına aylık 2000 tl desen)
    aile başına aylık 3.000 tl yapar. 20 milyon aileye toplam 1 aylık 60 MİLYAR TL yapar.

    Surilere verdiğinin 4te 1 i. Anlıyor musun? 1 ay kimseyi çıkartmazsın, virüsün de kökünü kazır bitirirsin.
    Yok efendim devlet istese vs. verir geçeceksin o işleri. Veremezler çünkü para yok.
    Senin hükümetin merkez bankasının elinde duran ihtiyaç akçesini bile hazineye aktarıp cari açığı kapatmak için kullanmadı mı?
    Nerede para var? Kolpayı bırakın

    Sosyal devlet sosyal devlet diye zırvalayıp duruyorsunuz, böyle durumlarda sosyal devlet gösterir kendini, halkını korur, ona yardımcı olur.
    Ülkede herşeyi sattınız (özelleştirmeye asla karşı değilim doğru yapıldığı sürece), 400 milyar dolar inşaata, yandaş müteahhitlere para akıttınız, 40 Milyar dolar surilere harcadınız, merkez bankasında kefen parası olarak duran ihtiyaç akçesini bile HİÇ ettiniz, şimdi cepte kuruş para yok e birşey yapamıyorsunuz tabi.

    Hani ne oldu Almanya bizi kıskanıyordu? Almanya siz evlerinizde oturun işinizi düşünmeyin, parayı düşünmeyin dediğinde popülist oldu.
    Buna kargalar bile güler, lütfen gidip bu zırvalarınızı twitter da şakçakçı akp sayfalarında paylaşın, burada kimse yemez bunları.

    Salgın için de son olarak şunu söyleyeyim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çaktırmadan toplum bağışıklığı stratejisi uygulamaktadır.
    Bizde halka verilecek para yok, o yüzden bırakalım, hastalanan hastalansın, ölen ölsün, bahar da geliyor, havalar ısınınca virüs yavaşlar biz de normale dönüyoruz diye plan uyguluyorlar.

    Görünen köy kılavuz istemez, yapılması gereken belli ama sizin hükümetinizde görünen köye yürüyecek takat kalmamış, hala köyü gören hakim bi tepeden miting yapma derdindesiniz.

    Millet hastalıktan kırılır yandaşlarınız test kitleriyle makara yaparlar
    Millet cemaatle namaz kılamadığı için ağlar sızlanır, beştepede kendinize vip cuma namazı kılarsınız
    Ekonomi virüsten dolayı iyice dip yapar, yandaş müteahhitler birazcık nefes alsın diye peşinat oranını %10a çekersiniz

    Ve hala gelip burada savunursunuz.

    Hadi ordan




  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Ortalama %75 oy aldıkları gurbetçilerin SGK'yı 25 milyar dolar tokatladıklarını unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Ellerinizden öperim. Bu ampül beyinliler okur mu, okusa da anlar mı bilinmez ama... mükemmel bir yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelise

    Ellerinizden öperim. Bu ampül beyinliler okur mu, okusa da anlar mı bilinmez ama... mükemmel bir yazı.
    Estğ, rica ederim

    Ama delikanlı adam doğruya doğru der, yanlışa yanlış.
    Ben burada daha dün damatı savunan post da attım, ama haksızlığa gelemiyorum.

    Burada bikbik ötenlere şunu sormak lazım

    İhtiyaç akçesi nedir?
    Ne için kullanılır?
    Türkiye'nin ihtiyaç akçesi nerededir?
  • Al işte

    Şaşırdık mı? Tabii ki hayır

    UFAK AT BAKAN BEY…  (Varank Tatatankkkkkk)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 30 Mart 2020; 14:32:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bu günler de geçer. Allah büyük. Bugün alınan kararların elbet ileride faydalarını göreceğiz. Tabi siz her zamanki gibi faydaları ortaya çıkanca sağır, dilsiz , kör rolüne buruneceksiniz

    Misal bu şehir hastaneleri için ne dediniz ? Birinizin acaba hatırlayıp yüzü kızarıyor mu? Atmadiginiz pislik iftira yalan kalmadı. Yok gereksiz yok boşuna v.s

    Peki ya şimdi. Bu salgında şu an her şehir hastanesi ayrı bir savunma kalesi gibi.

    Bugün devlet kimseyi açıkta bırakmıyor. Tüm tedavi komple ücretsiz. Emeklilelere zamlar yapıldı ikramiyeler veriliyor. 2 milyon dar gelirliye 1000 lira nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bankalardaki kredi ödemelerini (kamu bankaları) faizsiz olarak 3 ay öteledi. Istihdamini koruyan patrona kredi imkanları (çok uygun) sağlandı. Daha bir sürü şey. Tabi bunları yaparken devletin her yaptığına göre hoplayıp zıplayan bir piyasa borsa kur gibi farklı durumlar varken. Devlet abartmadan, kantarin ucunu kaçırmadan, piyasayı ürkütmeden tedbirler almaya çalışıyor

    Ha devlet istese verir. Popülist bir yaklaşım ile dağıtır istese. Ne varki bol keseden ver parayı. Babasının parası mi verir istese. Bak mansura ne diyor. Her ihtiyacı olana belediyeden yardim. Hem malzeme hem maddi yardim.

    Ya sonra sonra? Daha 3 5 ay evvel para yok borçlanamıyorum diye tv lerde geziniyordu . Yarın ne dağıtacak bilmiyorum ama bol keseden gider ise geriye kalan 4 yılında camı önünde para mi dilenecek merak ediyorum. Göreceğiz.

    Devlet te aynı. Üste de verir verir korkmayın. Peki ya sonra ? Bizim arkamızda bir destekcimiz var mı? Misal ab ülkesi olsan avrupa merkez bankası var, abd olsan fed var bize kim para verecek ? Yada şöyle sorayim bugün bol keseden verilen paralar yerine nasıl konulacak ?

    Velhasıl kelam felaket zamanlarda konuşmak kolay. Hele de bizim muhalefet için bu dönemler en güzel günler. Sallamak için, her türlü algıyı yapmak için en güzel anlar . Siz sallayın sallayın zaten tek becerdiginiz iş bu.
    Yüzsüzlük nedir? Nasıl yapılır? Ahlaksız ....... yoksunu neye benzer? Haysiyetten bir haber et parçası nasıl olurda dile gelir?

    Tüm bunların vücut bulmuş hali yukarıdadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.