Şimdi Ara

TYT/AYT hakkında sözel dersler ve TYT matematik için yeni sistemde bilinmeyenlere dair önemli ek bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
7
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YGS Türkçe'de Yazım, Noktalama, Ses Bilgisini de katarsak 8-10 arasında dil bilgisi sorusu soruluyordu.

    TYT'de 12-16 soru arasında dil bilgisi sorusu gelecek.

    YGS'de Matematik cebirsel ifadeler üzerinden gidiyordu. Rasyonel, Uslu, Köklü Sayılar'da işlem sonucu sorulması ağırlıktaydı.

    TYT'de Temel kavramlar ortaokul düzeyinde sorulacak. Grafiklerle ve semboller üzerinden. Rasyonel, Uslu, Köklü ifadeler verip işlem sonucu nedir tarzı sorular olmayacak. + Cevabı sorunun içinde verilecek sorular olacak. (Standart Sapma konusu)

    YGS Tarih'te 15 sorudan 2-3 tanesi anca bilgi geliyordu.

    TYT Tarih'te en az 3 tane bilgi sorusu gelecek. 5 sorudan 5'i de bilgi gelebilir. Soru sayısı az olduğu için TYT'de bilgi soruları ile eleme yapacaklar.

    YGS Coğrafya = TYT Coğrafya

    YGS Felsefe = TYT Felsefe

    YGS Din = TYT Din

    AYT KISMI

    LYS'de 56 Edebiyat'tan 24'ü Türkçe sorusu oluyordu. Kalan, bolusuyordu. Dünya Edebiyatı - Edebi Akımlar - Tiyatro Terimleri - Anlatı ve Düzyazı Türleri vs. gibi konular da soruluyordu. Cumhuriyet Edebiyatında soru sayısı ağırlıktaydı.

    AYT'de 24 Türk Dili ve Edebiyatından 5-8 arasında Türkçe sorusu gelecek. İçinde paragraf yer almayacak. Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Dil Bilgisi soruları olacak bunlar. Dünya Edebiyatı - Edebi Akımlar - Tiyatro - Anlatı ve Düzyazı Türleri sorulmayacak. Bunların yerine Türkçe soruları sorulacak. Soru sayısı düştüğü için Cumhuriyet Edebiyatından da 4'ten fazla soru gelmeyecek.

    AYT'de 16 soruluk Sosyal Bilimlerde;
    10 soruluk Tarih tıpkı YGS Tarih gibi yorum ağırlıklı olacak. 10 sorudan en fazla 3 tane bilgi sorusu gelir.
    6 soruluk Coğrafya ise YGS Coğrafyası aynen devam.

    Sözelciler için
    LYS'de sorulan 44 Tarih'in 10 tanesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi oluyordu. Soru sayısı 11'e düştü. Ve bu 44 sorunun çoğu bilgi ağırlıktaydı

    AYT Tarih'te sorulacak 11 sorudan en az 4 tanesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi olacak. Bu sayı 6 ve 7'ye kadar çıkabilir. Ek olarak tamamen bilgi ağırlıklı olacak. 1-2 tane yorum sorusu gelir gelmez.

    AYT Coğrafya'da sorulacak 11 soru ise Coğrafya 2 ağırlıklı olacak. YGS Coğrafyasından 1-2 soru gelir gelmez. Gerisi 11 ve 12.sinif coğrafya konuları (Ülkeler Coğrafyası, Küresel Bölgesel Örgütler, Ekosistem ve Madde Döngüsü, Nüfus/Yerleşme/Göç, Ekonomik Faaliyetler, Bölgeler vs.)

    AYT'de sorulacak 12 Felsefe ve Felsefe Grubu sorusu bilgi ağırlıklı olacak.

    3 Felsefe sorusunun 2'si net bilgi 1'i paragraf yorum
    3 Psikoloji sorusunun 3'ü net bilgi
    3 Sosyoloji sorusunun 2'si yorum 1'i net bilgi (Kültür konusuna dikkat)
    3 Mantık sorusunun 3'ü de bilgi (1 tane sembolik mantık gelecek.)

    AYT'de sorulacak 6 Din sorusu da bilgi ve yorum karışık olacak.

    NOT: KAYNAK GÖTÜM FALAN DEĞİL. PİYASADA NE KADAR TM - SÖZEL AĞIRLIKLI DENEME VARSA İNCELEDİM. GAZETELERDE CİKAN DENEMELERİ İNCELEDİM. TYT ÖRNEK KİTAPÇIĞI VE MSÜ KİTAPÇIKLARINI İNCELEDİM. ANALİZ AYNEN BU ŞEKİLDE. DENEME PİYASASINDAN HABERİ OLAN ARKADAŞLAR UP'LAR İSE ZATEN ANLAŞILIR DOĞRU OLDUĞU.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kardeş emeğine sağlık güzel bir analiz çıkartmışsın ama piyasadaki denemeleri baz alamayız ki onlar da bilmiyor ne çıkacağını herkes kendi inisiyatifine bağlı olarak yayınlıyor.Bizim baz alabileceğimiz şeyler tyt örnek ve msü lakin AYT için örnek de yayınlanmadığı için bence tamamen sürpriz.
  • Geçen seneki "Dayım ösymde tuvalet maşrapası" muhabbetini gündeme getirmek istemiyorum da öyle bi kesinlik ifadesiyle yazmışsın ki sanki kendin hazırlayacan soruları.

    Örnek tyt ve msüdeki değişim belli. Açıklamalar belli analizini yapmışsın Eyvallah da kimse bilemez, ösymnin sağı solu belli olmaz.

    Geçen sene "ygs matomotik ortok çoh golay olocok bak 2016ya" diyenler yüzünden yamuldum başkaları da bu sene benzer şekilde yamulmasın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eydelimeczup

    kardeş emeğine sağlık güzel bir analiz çıkartmışsın ama piyasadaki denemeleri baz alamayız ki onlar da bilmiyor ne çıkacağını herkes kendi inisiyatifine bağlı olarak yayınlıyor.Bizim baz alabileceğimiz şeyler tyt örnek ve msü lakin AYT için örnek de yayınlanmadığı için bence tamamen sürpriz.
    AYT için 50 gün kala konular verilecek muhabbeti dönüyor birçok yerde, öyle bir şey yapacaklarına örnek soru kitapçığı yayınlasalar biz de kavrarız durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyse hadi trollemeyeyim

    üstteki 2 arkadaşa katılıyorum hocam beklenen öyle olsa da kesin bir şey yok isterse bütün yayınevleri değişik şeyler çıkarsınlar hiçbiri net değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litation -- 16 Nisan 2018; 1:28:11 >
  • Öyle zaten hocam. Sadece ben analiz yaptım. Çoğunluk bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme de aklıma da şu takıldı, cumhuriyet edebiyatından gelecek soru sayısı azalcaksa abuk subuk yazarlara bakmak yerine daha belirgin olanlara yoğunlaşmak daha mantıklı diyebilir miyiz

    Edit: şunu da eklim denemelerde sorular nasıl geliyor kimi soruyorlar bilmiyorum onları da yazarsan daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IST_PSY -- 16 Nisan 2018; 1:50:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    bence haklısınız hocam, türkçenin gelme olasılığını hesaba katarsak max 1-2 soru ince ayrıntı isteyebilirler diğer sorular bence çok yüzeysel ve kitap açan herkesin yapabileceği sorular olur tahminimce.
  • Her şıkkında bir yazar soran sorular artabilir. Tek bi yazarı anlatan sorularda ise belirgin yazarları sorarlar. Roman özeti iki tane kesin gelir. Bunları da düşününce muhtemelen 3er soru gelen konulardan 1 tane soracaklardır. Halk edebiyatından 1, tanzimattan 2, serveti fünundan 1, fecri ati çıkmaz bile onun yerine milli edebiyata ya da toplumcu gerçekçi romanlara yer verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya Edebiyatı - Edebi Akımlar - Tiyatro - Anlatı ve Düzyazı Türleri sorulmayacak.
    emin misiniz? güvenmeli miyim ona göre çalışmayacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacksonxj

    AYT için 50 gün kala konular verilecek muhabbeti dönüyor birçok yerde, öyle bir şey yapacaklarına örnek soru kitapçığı yayınlasalar biz de kavrarız durumu.

    Alıntıları Göster
    dostum kitapcıgı mutlaka yayınlaması lazım gecen senekı lys ler gıbı olur demıs ama mesela edb-sos1 kısmında tarih1 var daha onceden esıt agırlıklar lys de tarih 1 cozmedi ne olacagını bilmiyoruz

    ben ösym aradım sen de ara iletir misiniz de iletiriz tmm diyolar ama talep artarsa iletilir dedi
  • TYT de dil bilgisi sorularının artması demek ayt edebiyatta Türkçe sorulmayacak demek.Tamamı Edebiyat sorusu olacaktır düşüncesindeyim.
  • 10 tane gelir en fazla dil bilgisi
  • Örnekte dil bilgisi 11 vardı sanırım. Hadi bilemedin 12-13 olsun 16 çok fazla bence. Bir de tarihte hepsini bilgi soracaklarını sanmıyorum. Ygs gibi olacaktır okumalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 16 Nisan 2018; 17:43:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayt kısmında özellikle tarih ve felsefe de %80-90'ı bilgi çıkmalı zaten yorum filan olursa yığılma aşırı olur gibi
  • edebiyatta 8 türkçe sorusu demiş saçmalama türkçe gelmicek hele ki 8 tane hiç gelmicek 8 tane cumhuriyet gelir sırf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.