Şimdi Ara

Diş hekimliği için üçüncü yıla kalıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atanamama mevzusundan dolayı keşke ilk yıl öğretmenlik yazıp gitseydim demek

    İyi bi sıralama bekliyorum ama mezuna kaldığım için pişmanım çünkü bu civarda sıralamayla gidecek bölüm kalmadı
    (Tıp okumak istemiyorum)

    Şu an ülke ekonomisini ve kaybettiğim yılları sorguluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 9 Temmuz 2019; 20:20:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne yazalım hocam? Sorun da bu zaten ne yazalım? Tıp da yazsan bitirince hala garantisi olacağı kesin mi o mesleğin? TUS kazanana kadar kafada saç kalır mı acaba? Ömrünün en güzel yıllarını tıp fakültesi stresiyle geçirip mezun olunca da vefasız insanlarla uğraşmayı herkesin psikolojisi kaldırmaz. Para kazanırsın kazanmasına ama mutlu olunabilir mi bu bölümü yazarken buna bakmak gerekiyor. Ben bütün meslekleri tekrar analiz etmeye çalışıyorum yanlış karar verip sonradan pişmanlık yaşamamak için. Bakalım tercih dönemi bana ne getirecek
  • hocam ben de diş için tekrar hazırlandım.Sizin gibi aynı.Ama şunu unutmayın artık tüm meslekler aynı sonda maalesef.Tıp,diş,hukuk,mühendislik,öğretmenlik vs gerçekten artık meslekler arasında bu kesin açık geleceğe sahip diyemiyoruz.Ama sağlık alanı her zaman diri kalacaktır.Şöyle düşünün hep istediğinizin peşinden koştunuz emek harcadınız yıllarınız gitti ama sizin istediğiniz oldu.Herkes hedefine ulaşınca onun o albenisi gider.Şimdi okurken ya da çalışırken memnun olmayanlar eminim kazanmadan önce ne kadar hevesliydiler biz de öyle olacağız o yüzden hiç canınızı sıkmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar haklısın ki.
    İlk sene sıfırdan 30k yaptım diş için mezuna kalmak istedim aile yüzünden müh. yazdım gittim. Pişman oldum 1 sene okuduktan sonra bıraktım. Bu sene tekrar hazırlandım. Hayvan gibi çalıştım gece gündüz. Hedefim 7k idi. Ayt günü hasta oldum. 4 tane sorum okuma hatasından gitti. 11-12k bekliyordum sınavdan çıkınca lakin 20k gelse sevinecek haldeyim.
    Tıp olmuyor ki ben de senin gibi okumak istemiyorum diş içinse atama sorunu çıktı sınav gününden beri bunalımdayım. Şuan bi köy evinde akşama kadar müzik dinleyip forumda geziyorum.
    Bazen diyorum acaba kendimi bu kadar yıpratmak yerine bir zanaat mı öğrenmeye başlasam?
    Çünkü bu ülkenin şartlarında 4 çocuklu bir ailede işçi maaşı ile okumak,genç olmak,hayal kurmak çok zor. İlk sene 15.000₺ etüt parası, sonraki sene üniversitede harcama yaptım, bu sene tekrar hazırlandım 10.000₺ etüt parası.
    Hadi diş okusam 5 yıl daha ailemden hangi yüzle para isterim bilmiyorum. Bunları düşünmekten saçlarım dökülmeye başladı, 20 yaşında 50 kiloya düştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    düzelir reis dert etme çok ailen sana iki yılda 25k eğitim ücreti baymışsa az buz bilinçlidir onun esamesinde zaten dişin masrafı bol bölüm olduğunu bilip sana gerekli
    yardımı yapacaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah düzelir hocam yoksa bu psikolojiyle üni falan okuyacak dermanım yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    hocam hedefine ulaşmışsın eğlenmene bak git koş spor yap pese git pcde oyna en kötü köyde spor yap 11-12k mis gibi yazarsın tıp veya dişini okurken sancılanırsın biraz ezber falan yada diş yazarsan ödevler zorlar biraz ama lisenin bittiği gibi ünide bitecek para falan kazanacan öyle düşün
  • 11-12k bekliyordum sınavdan çıkınca ama bana frekansı soruyor ben periyodu bulup işaretlemişim yarıçapları farklı yazıyor orda ben aynı almışım bu gibi hatalar yüzünden 20-21k bekliyorum. Yine de dişe gidicem galiba. Ben biraz da evhamlıyım hocam aslında bu tarz dönemlerim hep sıkıntılı geçer. Az kaldı bakalım. Sıralamalardan sonra rahatlarım biraz da olsa önerilerin için sağol hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakın çok net konuşuyorum anne babanız dişçi değilse diş falan yazmayın. eliniz ne kadar iyi olsa da okurken çekeceğiniz çile çok fazla olacak,malzeme parasına girmiyorum bile. diş hekimliğinde aristokrasi geçerlidir yani tıp gibi değildir, ne kadar çok ailede diş hekimi varsa o kadar değer görürsün, asistanları tanırsın, geçme notu 60sa tam 60 alırsın mesela. aynı zamanda diş de aile hekimliği vs uzmanlık gibi bir yola gidiyor atanamama bundan. artık üzerine mutlaka uzmanlık ya da doktora yapmak gerekiyor. tıpla kıyaslandığında tek avantajı ölüm kalım meselesi fazla olmadığından,örneğin hastanın sana ludwig anjiniyle gelme olasılığı daha azdır,senin ludwig anjinine sebep olma oranın daha fazla bile olabilir öyle söyleyim, hastayı başka birine ya da başka bir dala daha kolay sevk edebilirsin,kliniğinde istemediğin birtakım uygulamaları yapmak durumunda değilsin. ha peki ortalama bir klinik açmak ne kadara geliyor en az 500.000 tl'ye. durum zaten yeterince kötü eğer açılan kontenjanlar artarsa özelde sürünecek ya da 4k mezun veren bir bölümün en fazla 700 uzman alan sınavına girmek zorunda kalacaksınız, yazacaksanız bunların farkında olun. anne babanız dişçiyse zaten genelde işiniz klinikte hazır, hocaysa torpille doktora mis. ama bu bölüm senin benim gibi memur ya da işçi çocuklarının okuması için değilmiş ben bunu anladım, hocalar da bunu okurken sana hissettirecek zaten.

    yazmamanız için söylemiyorum bunları. sadece birtakım gerçekleri bilerek yazın yazacaksanız. halkımıza göre zaten para kazandırdığı için müthiş bir meslek(ki o müthiş paralar da eskide kaldı), statüsü tıpın altında ama yine de idare eder. onlara göre bir implant en az 1500 tldir tüm dişleri yapsan paraya para demezsin (burada o implantın yapıldığı malzemeye verilecek olan parayı ve implant hastasının çilesini saymıyorum bile). bunlar sadece dışarıdan görünenler. okurken insanların birbirlerine yapabileceklerine hayret edeceksiniz ki dişte çan da yok. işin içine girdiğinizde insan hayatı diye önem verdiğiniz meslekte dini imanı para olan çok fazla meslektaşınızla karşılaşacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 9 Temmuz 2019; 23:4:26 >




  • Öncelikle @nope93 hocam bu yazdıklarında haklısın evet ben de tıp için yola çıkmıştım inşallah da tıp gelir ama dişhekimliğine bakıyorum şu aralar ve eğer gelirse nasip olur da kazanırsam gideceğim.
    Gitme sebebim hem kendimi 1 yıldır haırlıyorum her ihtimale karşı hem de mühendislik mimarlık sevdam yok.Hukuk yazacağıma da diş yazarım.Durum böyle olucna mecburen bir meslek kalıyor o da diş.Dişin altı ayrı bi çuku eczacılık ftr pdr vs. var ki artık onlar da birikti.
    Yani dişin zorluklarından malzemeye kadar haklısınızdır ben saedce okuduklarımdan anladım bunu siz de işin içindesiniz sanırım ama malzeme bir şekilde alacağız ya da ne bileyim evet insanlar çirkef ama boğaziçinde de çirkefler hani hocam yani demek istediğim evet diş zor ve sıkıntılı ama alternatifi ve şu "an"lık da olsa dengi itibar mesleği yok tıptan sonra diş ve müh. geliyor sayısalda.


    Sonra @dentist00 hocam ben seni sene başından beridir görüyorum forumda.3. senen olduğunu da biliyordum.Hocam yani senin mesajı okuyunca ben de kötü oldum çünkü sana tıp gelirken sen hacettepe diş yazacaktın şimdi sen de atanamama sorunu diyorsun.

    Evet haklısın hocam 2-3 seneye iyice pekişir bu problem ama yani biz bir şey istediysek hadi dur biz de değil hocam sen sana tıp geldği halde diş yazan bunun için şaka maka fazladan 2 seneni veren ve en iyi diş fakültesinde eğitim almaya hazır bir adaysın.
    Şimdi sen emek verip işe 4 kolla sarılıp en güzel şekilde eğitimini en zorlu süreç de olsa tamamlarsan yani hocam allahtan başka kim önünde durabilir.
    Zaten amacın ömür boyu araştırma hastanesinde ya da yerel devlet hekimliklerinde diş hekimi olup günde 10 hasta fazla görme baskısı yüzünden işini salla başı al maaşı yapmak isteyen/yapacak biri de değilsin.

    O yüzden yine klişe de olsa buraya geldik bu atanamama vesaire bir yere kadar hocam eczacılık da öyle hukuk da öyle artık.Seviyorsak ya da avantajı buysa mecburen yazacağız yani Allah yardımcımız olsun

    uzun oldu hakkını helal et hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD77F1F89 -- 9 Temmuz 2019; 23:14:7 >




  • tabii ki hocam eğer severseniz zorluklarına rağmen mutlu olacağınız bir meslek. özellikle ilk yıl sevmezseniz paniğe kapılmayın meslekle alakalı pek bir durum yok ilk yıl (sabun yontma vs.) ancak ilerledikçe ve insanlar da işin içine girdikçe daha keyifli okuyacaksınız. durumu da bu şekilde olan bir sürü arkadaşım var. ilk yıl ne kadar lanet ederek okumuştum ben de hatırlıyorum fakat sonra insan zorluklara da alışıyor, bölüm içinde de geliştikçe de başka mesleği kolay kolay düşünmüyorsunuz. tıpa yatay geçiş imkanı doğdu bu yıl bana örneğin gitmek istemedim. sene kaybı olacağından da değil, gerçekten bu işi yapmayı seviyorum. ben de tercih dönemi hiçbir şekilde mühendislik mimarlık düşünmemiştim. buna da pişman değilim ne kadar zorlukla karşılaşıyor olsam da, anladığım kadarıyla siz de benim gibisiniz. sadece gelirken artıları kadar eksilerini de bilgilendirme amaçlı yazdım çünkü görüyorum ki birçok arkadaşımız tozpembe hayallerle bölüme başlıyor ve gerçeğe adapte olmakta zorluk çekiyorlar. diş hekimliğinin aristokratik yönünden de fazla bahsedildiğini görmediğim için bahsetmek istedim. asistanlar ve hocalar için diş öğrencisi döneri işleyen bir böcek gibidir,özellikle kendisini koruyacak anne babası ya da fakülteden hocalardan,asistanlardan tanıdıkları yoksa, üstüne acımadan basarlar çünkü nasılsa yerine yenisi kolayca bulunur ama maalesef öyle bir çark ki bu hangi bölüm olsa bu gelecek imkanları altında ezileceğiz. inşallah hayallerinizdeki gibi tıp da olur, sınava giren tüm kardeşlerimin hayallerine ulaşmalarını gönülden isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 9 Temmuz 2019; 23:44:17 >




  • Niye böyle ki hocam? 2 buçuk milyon öğrencinin içinde derece yapıyorsun yıllarını verip, sonra tercih dönemi gelince ne yazıp gideceğim diye kara kara düşünüyorsun. Mezuna kalmak yerine youtube kanalı açıp deli saçması şeyler yapsam beyin cerrahından daha çok kazanacağım, sisteme bak. Tercih dönemine daha gelmeden moralim bozuldu tıp dışında gittiği bölümden pişman olmayan, kötülemeyen insan sayısı bi elin parmağını geçmiyor. Gideyim her tür doktorla konuşayım diye düşünüyorum adamlara daha muayene olmak için sıra yok kaldı ki gidip görüşeceksin... Bilmiyorum hayırlısı olsun
    @nroocinu

    Okuyup direkt göz doktoru vs olabilsem yazardım. Ama o aşamaya gelmeden yapman gerekenler bana uzak geliyor. Mesela sonda takmak... Sürekli kadavra görmek zorunda olmak, işlenilen vakaların görüntüleri vs. Tıp düşünmeyişimin sebebi bunlar.
    @cerıldmakloyTIP




  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Üniversite bölümü masrafını geçin. Tabii ki karşılayacaklar, siz de kazandıkça onların ihtiyaçlarını giderirsiniz. Sadece meslek odaklı konuşalım, aile ekonomisini düşünerek hareket etmeyin sonraki getiriyi hesaba katmadığınız için yanlış karar vermenize sebep olur.
    Şu an tek ihtiyacım mesleğini seven bi diş hekimiyle görüşmek sanırım. Bulabilirsem tabi. Siz de bunu yaparsanız kafanızı rahatlatabilirsiniz biraz da olsa
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    Ne yazalım hocam? Sorun da bu zaten ne yazalım? Tıp da yazsan bitirince hala garantisi olacağı kesin mi o mesleğin? TUS kazanana kadar kafada saç kalır mı acaba? Ömrünün en güzel yıllarını tıp fakültesi stresiyle geçirip mezun olunca da vefasız insanlarla uğraşmayı herkesin psikolojisi kaldırmaz. Para kazanırsın kazanmasına ama mutlu olunabilir mi bu bölümü yazarken buna bakmak gerekiyor. Ben bütün meslekleri tekrar analiz etmeye çalışıyorum yanlış karar verip sonradan pişmanlık yaşamamak için. Bakalım tercih dönemi bana ne getirecek
  • Eğer hedefin ve hayalin varsa kalınır aga net.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne bileyim hocam ya. Sadece okulu değil, sonraki hayatımı da düşündüm. "Madem atanamayacam zorluk çekicem o zaman neden daha normal bi meslek değil de diş hekimliği?" dedim kendime. Çalışma alanın insanların ağzı, ülkemizde zaten dişlerini fırçalayan kaç bin kişiyiz, o kadar emek verip atanamayacam öyle mi? Bu devlet düşünmüyo mu acaba biz bu insanlara bi ayrıcalık tanımazsak ya bu insanlar artık bu mesleği istemezse? Misal öğretmen olup soru çözmek yerine insanların ağzıyla uğraşmayı neden seçmeliyim devlet bana garanti vermiyorsa? Şimdi garanti meslek diye yazıyosun parası için yazıyosun o zaman hiç yazma diyen falan olur, desin.

    Ben bu kadar çalışıp yıllarımı verip o kadar puan alıcam sonrasında çileli bi okul dönemine katlanıcam, Türkiye'de icra etmesi en kötü mesleklerden birini icra edicem ne için? Ne artısı var bana? Hayatımdan bu kadar ödün vermem karşılığında bana ne imkan sunuluyor?

    Arkadaşlar diş hekimliği isteyenler beni dinlemesin bu ara. Benim kafam çok karışık okumasam daha iyi kazanacağımı falan düşünüyorum




  • JungleHIV J kullanıcısına yanıt
    Hocam siz tam okumadınız galiba. Ben kaldım hatta üstüne pişman oldum. Bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murphyslaw

    Ne bileyim hocam ya. Sadece okulu değil, sonraki hayatımı da düşündüm. "Madem atanamayacam zorluk çekicem o zaman neden daha normal bi meslek değil de diş hekimliği?" dedim kendime. Çalışma alanın insanların ağzı, ülkemizde zaten dişlerini fırçalayan kaç bin kişiyiz, o kadar emek verip atanamayacam öyle mi? Bu devlet düşünmüyo mu acaba biz bu insanlara bi ayrıcalık tanımazsak ya bu insanlar artık bu mesleği istemezse? Misal öğretmen olup soru çözmek yerine insanların ağzıyla uğraşmayı neden seçmeliyim devlet bana garanti vermiyorsa? Şimdi garanti meslek diye yazıyosun parası için yazıyosun o zaman hiç yazma diyen falan olur, desin.

    Ben bu kadar çalışıp yıllarımı verip o kadar puan alıcam sonrasında çileli bi okul dönemine katlanıcam, Türkiye'de icra etmesi en kötü mesleklerden birini icra edicem ne için? Ne artısı var bana? Hayatımdan bu kadar ödün vermem karşılığında bana ne imkan sunuluyor?

    Arkadaşlar diş hekimliği isteyenler beni dinlemesin bu ara. Benim kafam çok karışık okumasam daha iyi kazanacağımı falan düşünüyorum
    Hocam ama sen iyice sapmışsın yani diş fırçalayan insanın az olduğunu atanamama sorunundan önce de biliyordun bence ya senin kafan karışmış ya da senin beynine girmişler.

    Hocam yani sen demek ki dişi istememişsin bu zorlukları kabul edip mesleği sevmemişsin ki hocambunları ben de biliyorum ayrıca atanamama sorunu öyle büyük bir durum da değil az az da olsa atama yapılır iyice büyütme gözünde dişin daha güzel yolları var bence dişi değil kendini sorgula istiyor muyum diye de değil İSTİYOR MUYDUM diye




  • hocam haklısınız, maalesef içinde bulunduğumuz koşullarda hiçbir mesleğin çıkış yolunu göremiyorum. bu kadar plansız kontenjan artışı, bu kadar gerek ekonomik durum yüzünden gelecek planlamasının hiçe sayılması...umarım mutlu olacağınız bir yerde olursunuz.
  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Hocam birebir beni tarif etmissiniz bende 2017 de muhendislik yazip 2018 de tıp için birakmistim.Bu sene calisip tekrar sinava girdim 10-15k arasi yaparim diye tahmin ediyordum ama tyt yi batirdigim için 20k civari gelecek .Diş yazacağım gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.