Şimdi Ara

Twitter, verilerini izlemek için kullanıcılardan izin istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, verilerini izlemek için kullanıcılardan izin istiyor



    iOS 14.5'in bir parçası olarak gelen Uygulama Takibi Şeffaflığı, kullanıcıların uygulama tarafından hangi verilerinin topladığını görebilmesine imkan veriyor. Ayrıca uygulamanın bu verileri toplamaya devam edebilmesi için kullanıcıdan izin alması gerekiyor. Bunun üzerine Twitter, kullanıcılardan izin isteyen yeni bir giriş sayfası ekledi.



    Ayrıca Bkz.Twitter, Direkt Mesajlar'da arama özelliğini Android'e genişletiyor



    'Alakalı reklam gösterimi için'



    Twitter, uygulama takibine izin vermenin 'reklamları alakalı tutmaya' yardımcı olacağını belirtiyor. Sürüm 8.65 ile görülmeye başlanan sayda: "Twitter'ın, kullandığınız uygulamalar ve ziyaret ettiğiniz web siteleri gibi bu cihazdaki diğer şirketlerin verilerini izlemesine izin vererek reklamların sizinle alakalı olmasını sağlayın." ifadeleri yer alıyor.



    Açılır pencerede Twitter'ın neden izin istediğini açıklayan bir destek sayfasına bağlantı da yer alıyor. Destek sayfasında ayrıca kullanıcının izin vermesini sağlayabilmek için platformun mevcut uygulama gizlilik politikasına da bir bağlantı sunuyor.



    Uygulamaların verileri takip etmesine izin vermek ya da verilen izini kaldırmak cihaz ayarlarından değiştirilebiliyor. Twitter ve daha birçok uygulama ve düzenleyiciler, Uygulama Takibi Şeffaflığı'nın uygulama geliştiricilerin reklam gelirlerinde önemli bir düşüşe yol açacağı ve Apple'ın kendi reklam ağına haksız avantaj sağlayacağı gerekçesiyle karşı çıkıyorlar.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/05/14/twitter-adds-app-tracking-transparency-prompt-in-latest-update







  • Yasal zorunluluk haline getiriyorlar ileride yaşanacak muhtemel davalar için

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.