Şimdi Ara

Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren tweetleri etiketleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren tweetleri etiketleyecek



    Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanıltıcı bilgiler içeren tweetleri etiketlemeye başlayacak. Kuralı defalarca ihlal eden hesapları ise belirli bir süre kilitleyecek ya da kalıcı olarak askıya alacak.



    Ayrıca Bkz.Telegram'a, yeni özellikler geldi: Otomatik olarak silinen mesajlar, süreli davet bağlantıları ve daha fazlası



    Tweetler 'yanıltıcı' olarak etiketlenecek



    Twitter, 2019'un ilkbaharında COVID-19 ile ilgili platformunda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için tedbirlerini yayınladı. Şirket ayrıca geçtiğimiz Aralık ayında aşılarla ilgili zararlı, yanıltıcı bilgileri kaldıracağını duyurdu ve o günden itibaren günümüze kadar 8.400'den fazla tweeti kaldırdı ve dünya çapında 11.5 milyon hesaba çeşitli kısıtlamalar getirdi.



    Twitter, belirli bir tweetin COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgi veya sahte haberler içerdiğini tespit ederse, o tweette bir etiket gösterecek. Kullanıcılar, sosyal ağda “Bu tweet yanıltıcıdır. Sağlık yetkililerinin neden COVID-19 aşılarını çoğu insan için güvenli bulduklarını öğrenin.” yazısıyla etiketlenen tweetleri paylaşamayacak.



    Hesaplar kalıcı olarak askıya alınabilir



    Twitter, bu etiketleri insan ve otomatik inceleme sistemlerinin bir kombinasyonu aracılığıyla uyguladığını ve ilk olarak İngilizce içeriklerde kullanıma başladığını belirtiyor.



    Blog gönderisinde: "Etiketler, politikamızı ihlal eden içerik belirlediklerinde ilk olarak ekip üyelerimiz tarafından uygulanacaktır . Bu değerlendirmeler, otomatik araçlarımızı daha fazla bilgilendirmek ve hizmet genelinde benzer içeriği tanımlama ve etiketleme konusunda proaktif kapasitemizi geliştirmek için kullanılacaktır. Amacımız, COVID-19 aşı yanlış bilgilendirme kurallarımızı ihlal eden içeriği ele almak için sonunda hem otomatik hem de insan incelemesini kullanmaktır." ifadelerine yer verildi.



    Şirket, yanlış bilgi paylaşan hesaplara kademeli olarak ceza uygulayacak.




    • İlk ihtarda 'hesap düzeyinde' hiçbir işlem yapılmayacak.

    • İki ihtar ile hesap 12 saat süreyle kilitlenecek.

    • Üç ihtar olduğunda hesap 12 saatliğine tekrar kilitlenecek.

    • Dört ihtar olduğunda hesap yedi gün süreyle kilitlenecek.

    • Beş veya daha fazla ihtar durumunda ise hesap kalıcı olarak askıya alınacak.




    Kaynak:https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2021/updates-to-our-work-on-covid-19-vaccine-misinformation.html
    Kaynak:https://www.engadget.com/twitter-label-covid-vaccine-misinformation-205701629.html







  • Dünya sağlık örgütü hesabı iptal olması lazım. Mutasyon yok diyorlardı en son :)
  • O idüğü belirsiz aşılarına o kadar güveniyorlarsa dünya çapında onca aşı firması ve tekmil sağlık bakanlıkları neden aşı ertesinde meydana gelebilecek hasarlardan ötürü hiçbir sorumluluk kabûl etmiyor ?

    Aşıların zararlı olduğu bir Prof. Dr. de söylese yine hesabına yaptırım uygulayacaklar mı ? Bilişim çağında despotizm bu olsa gerek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solid State Disk -- 3 Mart 2021; 0:46:4 >
  • Twitter herşeyi engelliyor, peki Twitter'ı kim engelleyecek. Kendilerini iyice dünyanın hakimi sanmaya başladılar. Sana ne arkadaş, birisi suç işliyorsa, ülkesinin yargısına bildir o gereken neyse yapsın. Sana ne?
  • Yani diyorki PKK hesaplarina dokunmam ama asiyi elestiremezsin
  • Kendilerini iyice nimetten saymaya başladılar. ABD'deki Cumhuriyetçileri sindirmeye başlayarak kamuoyundan onayı aldılar, artık Twitter neyi sansürlese insanlarda "Twitter yapıyorsa doğrudur" algısı oluştu. Bu hiç iyi bir şey değil.
  • RAIZEN kullanıcısına yanıt
    Koyun mu bu insanlar. Nefes alıp yemek yemekten başka birşey yapmıyanları bırakta yönetsinler. Kafasını kullanamayıp twitten gelen mesajları baz alıp hayatını yönlendiren varsa yapacak bir şey yok.

  • Adamlar kendi başkanını yasaklamış daha ne olsun. Siyasi bir yapı sonucta özgür bir yapı değil. Kimin ağırlığı varsa bastırıyor. Bütün dünya devletleri siyasiler buradan duyuru yapıyor kısacası. Ve bu gücüde istediği gibi kullanıyorlar . Kimsede müdehale edemiyor. Herkezin işine gelen bir tarafı var.

  • Yani ben şimdi köydeki amcamın paylaştığı ve KORONAYA birebir olan tarifi paylaşmayacak mıyım?

    "Köy yoğurdu ile pekmezi karıştır. İçine biraz sirke, limon kat. Sonra onu palamut ağacının etrafında 3 tur attıktan sonra g... Sür."
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Hocam mutlak hakimiyetinizin olmadığı bir süreçte sorun güven meselesi değildir.
    Bu doğrultuda aşı konusunda süreç çoğunlukla uygulamada ortaya çıkan istatistiksel verilere dayalı olarak yönetilmekte.
    Örneğin aşı milyonda bir öldürüyorsa fakat hastalık milyonda on öldürüyorsa, aşının faydalı olduğu sonucuna varılır. Burada karar merciilerinin üzerindeki sorumluluk ölümü engellenebilecek 9 kişinin sorumluluğudur ölenin değil.
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Bu kesimin yarattığı zarar sadece kendilerine değil ne yazık ki. Bahsettiğin kesimin politik gücü küçümsenmeyecek bir seviyede.
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı da orada işte hocam. Doğru bilgiye ulaşmak artık iyice zorlaştı. Bu karartmaları neredeyse tüm medya yapmaya başladı.

    Türkiye'de korona tedavisi görüp iyileşen insanlardan bazılarının 'tuhaf' bir şekilde daha sonra kalp krizinden öldükleri haberlere düştü. Aşı ertesinde ölen insanlar var.

    Fakat tekmil iktidar ve muhalefet medyası garip bir şekilde bu noktaya hiç değinmiyor.


    Google'a 'Koronayı Yendi Kalbine Yenildi' yazdığınız vakit karşınıza bir sürü insan çıkmakta. Bunların ekseri de genç, öyle yaşlı insanlar da değil. Lütfen dikkât: Bunlar sadece habere düşenler. Aşı ertesinde ölenlerde de durum maalesef aynı.


    Ama ne tuhaftır ki Sağlık Bakanlığı'ndan bir kişi çıkıp bu konuda açıklama yapmıyor ve o ilâçları / aşıları sorgulamıyor.

    Bence sağlık, bu üzerinden yeni dünyalar tasarlanan bu salgının sadece bir yönü. Gözümüzün önünde insanların sosyolojisi değiştiriliyor. Bunca gürültü ve karartmaya bakarsak hedef farklı bir şey olmalı.





  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Daha hakkında bilinmeyen bir çok şey olan bir hastalık hakkında ne açıklamalarını bekliyorsun? O ölenler muhtemelen koronanın bıraktığı ve tespit edilemeyen hasarlar yüzünden öldü. Sağlık bakanı çıkıp kafadan atıp şu yüzden öldüler dese gerçek çıkınca çemkireceksiniz. Biraz sabır iki üç günde olacak şeyler değil bunlar.

  • RAIZEN kullanıcısına yanıt

    O da doğru ne diyeyim. İki ucu ..... deynek

  • EN SONUNDA YALAN YANLIŞ BİLGİLER SİLİNMELİ ÖZELLİKLE AŞI KARŞITLIĞI YAPARAK TOPLUM SAĞLIĞINI RİSKE ATANLARIN HESABI TAMAMEN KAPATILSIN.

  • Mion kullanıcısına yanıt
    Aşı karşıtına boşuna cevap veriyorsunuz kızamık aşısı olmamayı savunuyordu en son.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Aşı karşıtına boşuna cevap veriyorsunuz kızamık aşısı olmamayı savunuyordu en son arkadaş.

  • Bu cahillerden bir b*k olmaz bugün bütün ilaçları yasaklasak bütün aşıları yok etsek milyonlarca insan ölür bundan 200 yıl sonra ilaçlar tekrar kullanılmaya başlandığında bunlar yine modern tıpa karşı olur


    Hiçbir şey hakkında bilgi yok sağdan soldan okuduklarına inanıyor gelip burada yok böyle yok şöyle

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.