Şimdi Ara

Tvs apache lastik seçimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 1-2 ay önce aldığım ikinci el motorumun ön lastiği patladı. Lastik 2007 üretimmiş acemi olduğum için 350 kmde pek bir viraj yada yağmurlu hava denemem olmadı. Şimdi değiştirmişken ön arka alayım dedim. Sorun şu ki lastikler pahalı. Anlamsız rakamlar istiyorlar. Metzeler bakayım dedim çok pahalı değil fenada değilmiş performansı. 2012 üretim metzeler lastik sizce 2-3 yıl bana yeter mi. Km olarak ömrünü bitiremem belki yıl olarak sertleşme durumu oluşa biliyormuş. Ön arka 200 tl ye buldum eğer olumlu olursa yorumlar alacağım. Farklı marka önerisinede açığım. Yazım hataları için kusura bakmayın telefondan biraz problemli olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam motorunuz 2013 öncesi eski kasamı 2013 sonrası yeni kasamı lastikler 2007 olduğuna göre eski kasa sanırım.
    sizin lastik ebatları ön:90/90x17 arka:110/80x18 bendede yeni kasa apache var benim lastiklerde ön:90/90x17 arka:110/80x17

    lastiklerimiz diğer commuterlerden biraz kalın olduğu için fiyatıda biraz fazla çıkıyor. Lastiğin taze olması iyidir. durdukça sertleşir. Altın elbiseli adamın bir videosunda sorulan lastik sorusu üzerine dişler bittikten sonra lastik değişilir dişler bitmese bile 2 yıl sonra değişin diyor. Ne kadar doğrudur bilemem ne kadar uygulayan var muamma ama taze lastik daha güvenli olur.

    Lastik tavsiyesi veremem çünkü denemedim. michelin, continental, pirelli, bridgestone gibi lastikler biraz pahalıya kaçıyor ucuz olarak ırc ve sava gibileri var. motosiklet.net deki apache kullanıcıları sava lastikleri öneriyorlardı. Piyasada bilindik her markanın lastiği apachenin üzerindekinden iyidir.

    Bende apache üzerinde gelen lastikleri kullanıyorum diş durumu çok iyi. Kuru havada sınırlarını bilip fazla zorlamadan kayma yapmıyor ama nem, ıslaklık görmesin bir gün içerisinde bile 5 10 kez arka kaydı drift yapa yapa gitmeye alıştım. Özellikle virajlarda kayınca epey korkutucu oluyor. Neyse ki ön kaymıyor kaysa yerdeyiz zaten. şuan lastik almaya durumum yok yağmurlu havalarda binmemeye dikkat ediyorum. Lastikleri değişmekte fayda var.

    Siz nerede ne ölçülerde ne lastik buldunuz 200tl ye onuda yazarsanız iyi olur.




  • kusura bakmayın modeli yazmayı unutmuşum. 2012 orta kasa diye geçiyor. izmirde bir motorcuda buldum, sanırım elinden çıkarmaya çalışıyor 2012 üretim olduğu için sanırım. 2014 üretim lastik ön 125 e satan yer var motolastik diye biryer.(http://www.motolastik.com/me-22-pmk16171) Açıkçası benimde çok bilgim yok lastik konusunda ama önemli birşey olduğu aşikar. Net anlayamadığım nokta 3 yıl rafta bekleyen lastik 2-3 yıl arası iyi hizmet verir mi yoksa 2014 ile arasında çok bir fark olmaz mı. Burda performans kaybı % lik olarak yada sayısal verilmediğinden biraz muallak konu. Benzer sıkıntıları bende yaşadım geçen günlerde arka tarafa baya bir bastığımda kaydığında iyi kötü toparladım. Ön 1-2 kere düşük süratte kaydı toparladım ama 3. olmazmış ki patladı zaten :). Bende bütçe konusunda sıkıntılıyım bir yandanda canımızdan önemli diyorum çok kararsız bir durumdayım açıkçası.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.