Şimdi Ara

tv kartı önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • arkadaşlar bnm 55 ekran tv m bozuldu yeni bir tv yerine birde yeni bir receiver alcağıma bir tv kartı aliğim diyorum ?
    içerdeki odada 70 ekran bi tv var ona bi d-smart alcaz receiver orda durcak
    bu tv kartını almayı düşünüyorum sadece türk kanalları ve discovery vs... gibi kanalları izlicem okadar çanaktan kabloyu karta bağlıcam acaba ayrı kart okuyucu gerekiyormu ?
    yoksa karta direk çanaktan kabloyu çektiğim an receiver daki bütün kanalları izleyebilirmiyim ?

    ********************************************************

    AVERTV DVB-S TRINITY (ANALOG/DVB-S/DVB-T) + FM PCI-E TV KARTI

    http://vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36440

    kart özelikleri ;
    -4’ü 1 arada, DVB-S Dijital Uydu, DVB-T Karasal, Analog TV ve FM radyo
    -HDTV (1080i / 720p) H.264 / MPEG-2 ile yüksek çözünürlükte TV keyfi
    -Tak-Çalıştır kolay kurulum ve Türkçe Desteği
    -Hızlı Kanal Değiştirme ve Tarma
    -Kanalların yerini istediğiniz gibi değiştirebilme
    -ProgDVB ve diğer 3.Parti programlar ile tam uyumluluk
    -Zaman Kaydırma (TimeShift)
    -PIP(Resim içinde Resim) / POP(Resim üstünde Resim)
    -16 Kanal Önizleme
    -16:9 ve 4:3 Ekran Desteği

    ***************************************************

    pc özelliklerim ;
    226BW samsung 22 inç lcd ekran
    amd 5000 am2
    x1950pro
    2 gb 800 mhz kingston ram
    asus M2A-VM anakart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darbecix -- 11 Mart 2009; 19:30:01 >







  • güncellllllllllll
  • güncelllllllllllllllllll
  • kart okuyucu gerekiyormu ?

    derken neyi kastetiniz anlamadım ama tv kartını pc ye takıp tanıttıktan sonra LNB den veya Disqec ten gelen kabloyu F-connetor ile tv kartına takmanız yeterli bu şekilde tüm kanalları izleyebilirsiniz
  • (discovery izleyeceğinize göre D-Smart abonesi olduğunuzu varsayıyorum.)

    D-Smart kanallarını izlemek için kart okuyucu gerekiyor ancak derdiniz bununla bitmiyor. D-smart için NDS blocker almanız lazım çünkü bu kartlar makine cihaz eşleşmesi ile çalışır. Orjinal eşleştiği D-Smart cihazı haricinde başka bir receiver da çalışmaz. Hatta eşleştiği D-smart receiverından başka bir D-Smart receiverında da çalışmaz. NDS blocker ise digital tv kartı kadar tutan bir fiyata sahiptir ve de performans konusunda da garantisi yoktur.

    NDS blocker olmaksızın kartınızı başka bir receiverla veya kart okuyucu ile kullanırsanız kartınız yanar ve yeni kart ücreti 200 TL vermek zorunda kalırsınız.

    Ancak d-Smart abonesi değil ve bir şekilde illegal olarak Discovery izleyecekseniz tv kartının progdvb uyumlu olmasına dikkat edin. Aksi takdirde progdvb'nin yeni versiyonlarını aldığınız kartı desteklemesini umarak beklersiniz.

    Ayrıca D-Smart aboneliğiniz varsa aynı anda tv kartına ve d-smarınıza yayın vermek için çatıdaki sisteminize çift çıkış lnb taktırıp bilgisayarınıza ayrı kablo indirmeniz gerekir. Aksi takdirde 2 ayrı cihazdan aynı anda yayın alamazsınız.

    Bir de Dreambox ile ilgili forumları ve cihazı araştırmanızı tavsiye edeceğim. DVB-S kartı ile yapabileceğinizden daha fazlasını size verecektir. (HD olayı için uçuk fiyatlar söz konusu ama HD kanal olmadığı düşünülürse HD desteği olmayan bir klon Dreamboxı 200-250 lira aralığında bulmanız olası.)




  • Kardeşim AverMedia TV kartı alma kesinlikle, çok pişman olursun şimdiden söyleyim sana.Gerek kanal arama sıkınıtı çeker ve bir çok program tv kartını desteklemez ama yinede son karar senin.Ben olsam Skystar yada Hauppauge TV kartlarına yönelirim.
  • hocam bu saydıgın ozellıklerın hepsını ıceren (hd tv harıc varsada ben denemedım) ve fıyat olarak alacagım dedıgının yarısını gecmeyen(44$) fly dvb trıo yu onerırım (dvb-s , dvb-t , analog , radyo ) butun programlarla da calısıyor (prog dvb- altdvb -dvb dream ) kendı programı da fena deıl her seyı yapıyorsun capture ozellıgı de ıyı turanlı elektronık satıyor dıstrıbıtoru onlar yerı mecıdıyekoy de ben 1 ay once aldım memnunum sorunsuz kanal aramaya da gerek yok kanal lıstesını yukle tamamdır kumandalı olması ayrı bır keyıf onerırım...
  • Arkadaş yanlış anlamadıysam sen bir çanaktan (LNB'den) iki çıkış alıp birini d-smart alıcıya bağlıyacaksın diğer çıkışı yeni alacağın dvb karta bağlayacaksın ve bilgisayarına taktığın dvb karttan d-smart izleyeceksin (izlemek istiyorsun) sanırım...

    Eğer istediğin buysa dediğin şey herhangi bir d-smart receiver ile olmaz. Bir tane şifre çözücü ve birden fazla bağımsız kanal izleyebilmek için yerel ağda kart paylaşımı yapan bir d-smart receiver olması gerekir ki bu da yasal değildir (yasal olmasa gerek).

    DVB kart alacaksan kesinlikle "Skystar2 2.8" almalısın. Diğer kartlardan pahalı olabilir ama değer!

    Yok ben vazgeçtim receiver alayım dersen de "Dreambox"tan şaşma... Paran varsa HD olan bir modeli al, yarın (o kadar yakın tarihte) lazım olacaktır.

    Not: Kullanmadığım halde tavsiye ettiğim Dreambox için test yapmaya gerek olmadığını net'te araştırma yapıp kendin de görebilirsin farkı...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.