Şimdi Ara

TUZLA/İSTANBUL | PİYADE | YEDEK SUBAY ADAYLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burası hakkında bilgi sahibi olanlar ve 365. Dönem Kasım celbinde burası çıkanlar bilgi verebilir mi?

    1. 14 Kasım sevk tarihi 2 gün de yol vermişler teslim olma ne zaman oluyor? Yol süresi içerisinde teslim olunabilir mi?

    2. Meslekçi olmayanlar için 3 ay civarındaki eğitim için telefon götürme imkânı var mıdır en azından kamerasiz tel kullanmaya izin var mı?

    3. Tuzla piyade şartlarında askerlik nasıldır izlenimleriniz nelerdir? ( Zorluk durumu)


    Facebook Gruphttps://m.facebook.com/groups/975751162552130



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRKKAĞAN -- 23 Ekim 2016; 9:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benimde aynı yer 1 gün yol izni
  • Merhabalar,
    Bir 343. dönem olarak az çok bilgi vermeye çalışayım.

    Yol süresi içerisinde yada son günü teslim olabilirsin.

    Telefon rütbeyi takana kadar yasak. Fakat uygun bir yere saklayıp sokabilirsin, çok kastırmıyolardı benim dönemimde.

    Tuzlada ilk hafta kamuflaj filan vesaire teslim edilir dolap düzeni yatak düzeni bot bağlama ıvır zıvır öğretildikten sonra selam durma yürüyüş filan öğretirler.
    Bu süreç içerisinde sağlık kontrolünüz yapılır sonuca göre komando sonuçları açıklanır bu arkadaşları Isparta/Eğirdirden gelen kallavi komutanlar otobüse yükleyip Eğirdire götürür.
    Ben Eğirdire götürülmüştüm, tuzlada kalan bir arkadaş daha bilgilendirici olacaktır. Arkadaşlarımdan duyduğum ve komutanlarımızın anlattıklarına göre çok ağır bir eğitimi yok. En ağır eğitimi 5 km lik bir yürüyüş olarak duymuştuk. Sporda barfiks çekemeyenin çarşı izni iptal ediliyor diye biliyorum.
    Birde tavsiye yedek subay eğitimi sırasında kursiyer olarak geçiyorsunuz herhangi bir rütbeniz yok uzmanlara filan atarlanmaya çalışmayın öttürürler. Rütbe tesliminden sonra etrafta bir tane uzman, astsubay bulamazsınız zaten.




  • 358 .Dönem 2015 Şubatta Kendimi Tuzla Piyade okulunda bulmuştum,terhis olalı 8 ay oldu Karakol Komutanı olarak Kars'ta yapmıştım hey gidi günler,ne güzeldi.Keşke diyorum benim zamanımda tezkere bırakma olsaydı bir iki yıl daha yapardım :)

    Gelelim Tuzla Piyade Okuluna, Herkesin beklenti ve yaşamına gör farklılık gösterir.Ama ben rahat etmiştim spor desen vardı,İstanbuldaydı ablam birde hafta sonları Cuma akşam çıkış Pazar akşam dönüş vardı o yönden çok iyiydi.Gerek askerlik eğitimini ksıa bir sürede alıyorsun gerekse subay olarak temel dersler alıyosun sınıf içerisinde,Bunların hepsi eğlenceli zamanı geçiştiren şeyler zamana değer katan her an bir tecrübe,Benim tek eksik tarafım Tuzla da Odalar çok nem vardı simsiyahdı.Bizim dönemden sonra okulda Yönetim v.s değişmiş yatakhaneler de değişmiş anlayacağın bayağı bi değişiklik olmuş,komutanlardan problem çıkartanlar üst yönetimi dayalı olarak .Ama şunu bilin herşeyden tat almaya bakın.Telefon olayı ise götürün hiçbirşey olmaz giderken falan iyi yerlere saklayın,sonra hiçbirşey olmaz.herkezste telefon vardı.Sevk tarihinde son akşam saatine kadar gidebilirsin problem olmaz.Sevk tarihini bile geçirsen haklı sebeblerle yine problem yapmazlar komutanlar.




  • Ben de burada olucağım yedek subay olarak.Geri kalan arkadaşlar nerede ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.