Şimdi Ara

Tüv türk muayene rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düzenli servis bakımlarını yaptıran araçlar için saçmalıktır bu uygulama. Dünyanın neresinde var. Servis bakıma gelen araca herşeyi tamamsa verilsin bandrol tamam. Yeter artık yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 1,5 ay önce Çatalca şubesine gittim, çalışanların suratı beş karış havalarından geçilmiyordu. Adama arabanın start-stopu kapatabilir misin aküye zarar veriyor dedim tamam diyip geçti sonra baktım ki kapatmamış, niye kapatmadın diyorum surat yapıp cık cık yapıyor. Böylelerinin sırtına semer vurup öküz gibi cılkı çıkana kadar çalıştırsalar acımam.
  • Yazın gitsen sıcaktan pişiyorsun,kışın gitsen soğuktan donuyorsun.Insanlar aracının çıkmasını beklerken bi adım içeri atsa hemen uyarıyorlar.Lan o çatıyı biraz daha uzatsanız insanlar güneşten yağmurdan soğuktan korunsa olmuyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90lı yıllarda bu iş devletteyken bile bu kadar rezillik çekmiyorduk. Böyle dinsiz kitapsız bir sistem yok.

    O zaman randevu falan yoktu gidip bi kaç saat sıra bekliyodun ama işini halledip geliyordun, şimdi güya randevu alıyosun yine gidip saatlerce bekliyorsun.

    İki hafta önce muayeneye gittim, 16:15 randevusu için saat 15:30 da gittim istasyondan tam 4 saat sonra19:30da çıkabildim... Muayene 5 dakika sürdüyse anam avradım olsun...

    Ayrıca 20 temmuzda muayenemin biteceğini 2 gün kala 18 temmuzda farkettim, hemen internete girip muayene randevusu almak istedim en erken 10 gün sonraya 27 temmuza bulabildim. O da yakınımda olana değil uzaktaki bir istasyona...

    Hem vatandaşa yetersiz hizmetinden dolayı randevu veremeyip 10 günlük kuyrukta bekletiyosun, hem de senin bu yetersiz kapasiten yüzünden yaşanan bu gecikmenin bedelini vatandaş ödüyor. Bunun bile kasıtlı yapıldığına eminim...

    Madem teknoloji çağındayız muayene bitmesine 1 ay kala ulaştırma bakanlığı vatandaşa sms atsa olmaz mı?

    kamu kurumları antin kuntin her boka mesaj atmayı biliyor, pandemi için 10 lira bağış isterken günde 5 kere mesaj atmayı biliyordu devlet babamız...

    Bu ülkede bi şey girmesin diye kıçımızı kollayarak gezmekten işimize gücümüze odaklanamıyoruz... haram zıkkım olsun o gecikme bedeli ve fahiş muayene ücreti kimlerin katkısı varsa bu işte çoluk çocuğundan çıksın...

    Bir de web sitesine uyarı yazmış utanmazlar, özetle diyor ki "bizim dükkan açık çalışıyoruz pandemi falan umrumuzda olmaz gününde gelmezsen seve seve ödersin gecikme bedelini"

    Her gün araç sayısı artıyor ama muayene istasyonu sayısı hep aynı, madem ki talebi karşılayamıyorsun, madem ki en az 10 günlük kuyrukla çalışıyorsun, madem ki hizmet sunan özel bir şirketsin, o zaman yeni istasyonlar açacaksın be ....... evladı.

    Böyle allahsız, kitapsız bir sistem olamaz, 3 haftadır hala aralıksız küfür ediyorum...

    Bu tüvtürkün de, bunlara yol verenin de, ulaştırma bakanlığının da.....

    neyse gerisini yazmıyorum, lafın tamamı deliye söylenir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ön muayene ücreti dışarda 40tl bunların yaptığı 10 dakikalık iş 400 tl.
    Işin bi de muayeneden geçmek icin verilen rüşvet boyutu var ki sormayın.
    Ortaklaşa cukka yapan galerici ve sigortacılar var bir de.
    Randevu falan hikaye. Adam 10 tane arabayı mahsus bırakıp git yaptır tekrar gel diyor maksat sigortacı ve galericinin adamına sıra cabuk gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Öyle maalesef. En kısasından ard arda toplam 4 milyar ceza yedik. Eds olan yerde 70 yerine 80le gittiğimiz için. Ceza 1ay içinde gelseydi hemen anlar dusururduk hızı ama 200 liradan bir sürü parça parça gelmiş şile yolunda. Cezalarda 8 9 ay sonra geliyor ki öğrenip ne yaptığını kurallara uyma devlete para gitsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçlerinde araba kullanmayı bilmeyen teknisyenler var. Bir gezici istasyonda rampaya aracı çıkarırken aşağıya düşürüp devirecekti kamyoneti... Araç sahibi "rampaya ben çıkarayım" diyor, teknisyen "olmaz, benim rampaya çıkarmam lazım" diyor. Bir diğeri rampaya başka bir aracı çıkarırken yarım debriyajda tutmaya çalışıyor arabayı...
    Benim arabamda geri vitese takayım derken tuttu 5. vitese taktı, az daha önündeki bariyere çarpacaktı. Teslim ederken de 10 metrelik mesafede gazı kökleyip frene basarken birden el frenini çekiyorlar. Uyardığın zaman da ters ters bakıyorlar, bir şey bulup muayeneden bırakayım diye uğraşıyorlar...

    İşini düzgün yapana sözüm yok ama insanlar kolay almıyor bu arabaları... Birgün birinden fena dayak yiyecekler...
  • Bende dün muayeneye soktum aracı. Anlamadığım konu neden arabaya hafif kusur yazmışlar kafadan sallamış birde. ilkyardım çantası yok diye. halbuki araç ful herşeyi tamdı.
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Teknik anlamda çok yetersiz çalışanlar var . Benim aracımı lgp hortumu egzoz borusuna çok yakin diye muayeneden bıraktılar arabayı kaldırdım baktım. Lpg borusu dediği boru benzin borusu çıktı yani araç fabrika üretimi olarak egzoz ve benzin borusu dip dibe lpg çok baska bi yerden geçiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana da far kusuru yazılmış. Yani hafif kusurlu. Kusur dediği benim farın 1-2-3 ayarı. O ayarı hatalı kabul etmişler. Gram eksiğim yoktu. Sırf ufak sebepler uydurup, kontrolden geçirdik iştee bakın biz iyi tespit ediyoruz hataları diyip işin içinden çıkıyorlar. Bunları burada besleyenler kim merak ediyorum. Tabi vatandaştan o kadar vergi alınca sessiz kalmak normal.
    Kim bizleri düşünecek bilemiyorum. Araç kullanıyoruz diye dünyanın en çok vergisini biz veriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colt1905

    Devlet açıklama yaptı pandemiden dolayı muayeneler ertelendi ve gecikme ücreti tahsil edilmeyecek diye . Ama doğuş grup dediki devletin yaptığı açıklama beni ilgilendirmez ben gecikmeyi tahsil ederim . Yani şuan devlet alınmayacak dedi ama gecikme ücreti alınıyor.
    Devlet bunun için bir tarih aralığı belirledi. Eğer aracın muayenesi devletin belirlediği başlangıç tarihinden daha evvel bitti ise o araç için gecikme cezası alınır. Bu normal. Devletin belirlediği tarih içinde aracın muayenesi bitti ise ve tarih sonu gelene kadar herhangi bir günde gidilirse ceza alınmıyor.

    Yani bu şekilde işliyor sistem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bace3434

    almanya ısletmıyormu paralar nereye gıdıyor ki
    Devlet Gelirleri
    Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir.2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 35. Maddesine göre son 10 yıllık işletim döneminde (2017-2027) araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır. Ayrıca aynı madde hükmüne uyarınca muayene süresi geciktirilen her ay için tahsil edilen % 5 Gecikme Ücretinin tamamı hazineye aktarılır.
    https://www.tuvturk.com.tr/genel-bilgilendirme.aspx




  • Tüv türk muayene rezilliği


    peki siz nesiniz?
  • İstanbul gerçekten bu konuda rezalet bir yer. Memlekette sıra aldığım tarih ve saatte gittim. Kimse yoktu sabah. Arabayı teslim edip karşıdaki ağaçların altındaki bankta oturdum. İşim bitti geldim eve.
    Küçük şehirde çoğu şey daha hızlı yapılıyor. Yoğunluk yok. Eve de 30 km uzaklıkta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz her yıl gidiyoruz yaptıkları hiçbir şey yok zaten, şase nosunu bile okumaya üşendiklerinden okunamıyor diyip hafif kusur geçiriyorlar
  • Peşin para saçmalığıda cabası.Yahu insanlar patatesi bile internetten ödeme yöntemiyle alabiliyor biz neden randevu sırasında ya da istasyonda kredi kartı ile ödeyemiyoruz bunu?Az parada değil. Bir atm bile koymuyorlar istasyona.Resmen ağalık sistemi kurmuşlar.Ama suç bunlarda değil bunlara bu yetkileri verende.Devlet denetim ve yaptırım mekanizmasını kaybettiğinde olay güçlünün muhtacı ezdiği yönetime dönüyor.

    Bu düzen artık değişmeli.Nerede bu devletin denetim mekanizmaları?Yaptırımları? 10 dakikalık muayene için araç bakım parası kadar para alan sistem kokuşmuş bir sistemdir kimse kusura bakmasın.Allaha havale ediyorum herkesi
  • x2y kullanıcısına yanıt
    Ne zaman muayeneden geçersen o tarihten itibaren otomobil 2 sene minivan panelvan kamyon kamyonet için 1 sene

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oy verenler bunuda düşünsün .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colt1905

    Devlet açıklama yaptı pandemiden dolayı muayeneler ertelendi ve gecikme ücreti tahsil edilmeyecek diye . Ama doğuş grup dediki devletin yaptığı açıklama beni ilgilendirmez ben gecikmeyi tahsil ederim . Yani şuan devlet alınmayacak dedi ama gecikme ücreti alınıyor.
    Gecikme bedeli hesaplama diye bir şey var sistemlerinde. Devletin resmi gazetede yayımlanmış düzenlemesi var,ona da bakabilirsiniz. Kafalarına göre gecikme bedeli alamazlar. Benim muayenem 22 Haziran 2020 idi, sistemden 15 Ağustosa randevu aldım ve gecikme bedeli çıkmadı. Diğer tarihleri denedim ve 45 gün tam dolduğu gün sonrasına gecikme çıkarıyor. Bilginize.
    İlgili düzenleme:
    Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi gereğince muayene süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir.
    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=7182&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
    https://www.memurlar.net/haber/896731/arac-muayene-suresi-3-ay-ertelendi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 6 Ağustos 2020; 13:52:6 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.