Şimdi Ara

Turuncu LAN ışığının anlamı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
27.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uydunet kullanıcısıyım, bazen modemin üstündeki lan ışığı yeşilden turuncuya dönüyor ve bu haldeyken oyun pingim 300'den aşağı inmiyor.
    AKK'yi geçmediğimden eminim, hızımı ölçtüm. Turuncu ışığın anlamını bilen var mı?



  • Yesil FULL-DUPLEX
    Turuncu HALF-DUPLEX

    Kablonuzu degistirin.
  • dostlar merhaba, konu kirliliği olmasın diye buraya yazayım dedim. kablonete geçtim, şu turuncu ışık durumu bende de var, etherneti direk bilgisayara takınca yeşil acces pointe takınca turuncu yanıyor. Kablolarda bir sorun olduğunu pek düşünmüyorum hali hazırda evdeki tesisatta daha önce ttnet modemiyle kullandığım kablolardı zaten normal bir şey mi acaba? hızda ve pingde sorun yok, 45-48 mbit download 4 mbit upload değerlerim var ping de 10, sevgiler...

    edit: şunu da ekliyim, netmaster docsis 3.0 modem mevcut, modemin wifisiyle bağlanınca ping 60-70 lere çıkıyor, ethernetle bağladığım acces pointin wifisiyle bağlanınca ping 10 a düşüyor yani normal değerlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtue34 -- 20 Ocak 2017; 21:39:3 >
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğiniz nedir?Neye etki eder?
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    ping artınca oyun oynarken donma kasma olur oyun oynanmaz.

    half dublex i destekleyen kablosunu daha kaliteli olan full dublex kablo ile değiştirmeliymiş bende yeni öğrendim.
  • Virtue34 kullanıcısına yanıt
    access point= AP

    AP modemdeki interneti kablosuza çevirmek için mi kullanıyorsun? eğer öyleyse sanırım AP full dublex hızda dağıtamıyor ... hızı 54 mbps gibi bişe olabilir ...

    böyle olsa bile ping çok yüksek olmamlı diye biliyorum ama sanırım sizin oyunlar yüksek grafikli oyunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDenier

    Bu bahsettiğiniz nedir?Neye etki eder?

    Bknz; google
  • Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

    Turuncu 100 mbit
    Yeşil 1 GBit olduğunu gösteriyor.

     Turuncu LAN ışığının anlamı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkrts

    access point= AP

    AP modemdeki interneti kablosuza çevirmek için mi kullanıyorsun? eğer öyleyse sanırım AP full dublex hızda dağıtamıyor ... hızı 54 mbps gibi bişe olabilir ...

    böyle olsa bile ping çok yüksek olmamlı diye biliyorum ama sanırım sizin oyunlar yüksek grafikli oyunlar

    yok hocam pinge speedtestten bakıyorum, online oyun ps4 üzerinden genelde pes17 oynuyordum da şu aralar girmiyorum zamansızlıktan hiç online oyun deneyimini bilmiyorm yani sonuç itibariyle, dediğim gibi kablonet modeminin wifisiyle ping yüksek çıkıyor hız da biraz düşüyor ama acces pointe paylaştırıp ordan kablosuza girince ping 7-10 a düşüyor hız da 48 mbite kadar çıkıyor speedtestte.aklıma bir şey daha geldi, modemin ayarlarından kablosuz için 2.4 ghz ve 5ghz var modemde de ikisinin de ışığı yanıyor onla alakalı olabilir mi acaba? taktığım acces pointl eski adsl ve son kullandığım vdsl modemle hiç sorun çıkarmamıştı neden böyle yaptı anlamadım docsis modemle alakalı olabilir mi acaba?


    bu arada docsis kablonet modem arayüzünden iplere göre trafik sınırlandırma yapmasını bilen var mı çok dandik bir modem arayüzü var hiç beğenmedim son derece basit ve kullanışsız html5 kodla yazılmış gibi :))




  • Virtue34 kullanıcısına yanıt
    Bu yeni modemlerinde bile IP bazlı traffic sharping bulunmuyor hocam. Ben hala Cisco (8 yıllık) home router ile devam ediyorum. Ping değerleri modeme göre çok iyi. (Bridge mode)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyTech74

    Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

    Turuncu 100 mbit
    Yeşil 1 GBit olduğunu gösteriyor.

     Turuncu LAN ışığının anlamı ?


    Yanlis bilgi veren yok. Cihaz markasi ve modeli paylasan yok.
    Standart bir cihazda da Gigabit cikis yok, bu sebepten 100mbps destekleyen portta turuncu isik = half duplex.
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın kullandığı modem + Cisco Home Router var. ikisi de Turuncu ışık yanıyor. İkisi de 100 mbit half duplex yani öyle mi?


    Kesin diyemeyiz. Cisco Home Router'ım Turuncu yanmasına rağmen Full duplex çalışıyor, aynı şekilde Netmaster da öyle.

    O zaman arkadaş bir ayarlardan kontrol etsin.

    Hocam aygıt yöneticisini aç. Oradan Ağ kartını bul sağ tıkla özellikler de. Orada seçenekler de Half Duplex veya Full duplex çalışıp çalışmadığını kontrol et. Half Duplex olması muhtemel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 23 Ocak 2017; 7:55:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam
  • belki konuyu hortlatmış olucam ama aynı sorun bende de var. daha önce aynı mesafe(cat 5 kablo) aynı sistemle yeşil ışık yanarken lan ışığı, bugün aynı mesafe (cat 6 kablo) aynı sistemle turuncu ışık alıyorum. ana modemden çektiğim hat max. 30 m. ama daha önce yeşil ışık yanıyordu. bu sefer bu turuncu ışığı gördüm göreli access point in olduğu ana modemin diğer ucunda ineternette kopmalar yavaşlamalar vs. bu nedir neden böyledir? aydınlatabilir misiniz?
  • a manly man kullanıcısına yanıt

    Bu akıllı bıdıklara Cat-5 kablosunun takılmasını öğreten baştaki yetkilinin mahrem yerlerinden öpeyim. Kim verdi bu eğitimi... ADSL-telefon hattı takmaya uygun bir ankastre kutusuna RJ45 takılamaz, RJ11 takılabilir, bu da iki kablo haricindeki kalan boş kabloların gereksiz yük yapmasıyla sonuçlanır. Tek damarlı çift kablo alınmalısı gerekir.


    ANCAK!!


    Sizin sorununuza gelirsek üstteki söylenme mesajını unutun, sizin tek çağreniz Superbox veya VodafoneBox almanız. Türk Telekom epidemi süreciyle çok sapıttı. Firma faturalardan aldığı paraları bankaya mı atıyor nedir, hiçbir altyapıda gelişme yok. İstanbul'da oturuyoruz koca sokakta Haziran'dan beri internet yok, sisteme de bunun bilgisini bilerek girmiyorlar. BTK'da internet sağlanılamadığı bilgisini görmediği için yaptırımlar uygulamıyor firmaya. Böyle ülkenin ben...

  • a manly man kullanıcısına yanıt

    Ankastre kutusu Fiber desteklemiyorsa CAT5, CAT6, ne alınırsa alınsın sadece iki kablosu kullanılır, geri kalan ağırlık yapar. İki kablonun çakıldığı jack RJ11 jackıdır. Normal ADSL, VDSL ve telefon hattında kullanılandır. Size gelen ekipte her yerdeki ekip gibi aynı eğitimi alıyor. Baştada bize böyle yapıldı daha sonrasında alanımmış derecesinde araştırmalara koyuldum. Koyulma sebebimde kötü olan internet daha da kötü olmuştu. Sonunda içi tek damar olan üçlü kablo buldum, onu bağlattırdım. Biri boşta fakat en azından kabloların en dışındaki plastik kaplama jakın içine sığdı ve boştaki kablolar ağırlık yapmadı. Kaç yıldır sapa sağlam kullandım taaki Haziran'da internet kesilene kadar. Yurtta kullandığım Superbox'u tekrar aktif ettim şimdi ailecek kullanıyoruz.


    Size gelince, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla internet size şuan ankastre kutusundan değil, direkten geliyor. Orada ne biçim bir bağlantı söz konusu hiçbir fikrim yok. Modeminize takılı olan kısım RJ11 ise (ki RT206v4 sadece RJ11 destekliyor), CAT5'in size kazık masrafından başka hiçbir faydası olmamıştır, hatta zararı da oluyor bu şekilde. O çok iyimser baktığınız Türk Telekom metresi bilmemne kaç TL'ye mi çekti size? Öyle ise daha da geçmiş olsun. Valla Türk Telekom'un bir garantisi yok. ADSL'de 2-3Mbps'i görmeyen altyapı nasıl üstünü görecek hiç anlamış değilim. Siz bilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.