Şimdi Ara

TURSUZ İTALYA 2016 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
5.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trenler 4 ay kala Satışa çıkıyormuş sanırım çıkar çıkmaz almak en makul fiyattan gelecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, ilk çıktığında alırsanız kişi başı 19€ gibi makul bir fiyata alabilirsiniz.
    Biraz gecikme halinde 25€ üstüne çıkıyor biletler, buda TL ye kıyasladığında 50tl ye yakın zarar demek 2 kişi için.
  • Evet hocam takvime notları aldık mestre (Venedik te) 2 gece geçireceğim Floransa'dan gelip otele yerleşince Verona ya gidip gelsem mi diye düşünmeye başladım Venedik icin sabahtan geceye tek gün yeterli gelebilir diye düşünüyorum gerçi Verona yerine ilk gün Venedik kesif ikinci gün burano adası vs de cazip duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roma uçak bileti gidiş dönüş aldık yeşil pasaport var şimdi 4 gece otel pisa kulesine ya gidiş dönüş tren bileti almak gerekiyor anladığım kadariyla sitede hangi istasyonları seçip briketleme yapmam gerek ? 4 günde en mantıklı 2 gün roma 1 gün Pisa olarak aklıma geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • floperx kullanıcısına yanıt
    2015 Ekimde yaptığım başvuru sırasında hesabımda 2400-TL param vardı ve 10 günlük vize için yeterli oldu.(2 kişilik seyehat için)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottoserdar

    Roma uçak bileti gidiş dönüş aldık yeşil pasaport var şimdi 4 gece otel pisa kulesine ya gidiş dönüş tren bileti almak gerekiyor anladığım kadariyla sitede hangi istasyonları seçip briketleme yapmam gerek ? 4 günde en mantıklı 2 gün roma 1 gün Pisa olarak aklıma geliyor

    From: Roma Termini
    To: Pisa Centrale

    Romadan Pisaya trenle gitmek için seçeceğiniz istasyonlar.

    Romadan Floransaya oradan Pisaya geçmek daha cazip aslında. Özelikkle Pisa Kulesi ve çevresini gezmek 2 saatlik bir aktivite olduğunu, bunun dışında Pisa'da yapılacak birşey olmadığını hatırlatırım. Floransa ise özellikle şehrin atmosferi ile keşke 2 gün burada konaklasaydım diyeceğiniz güzellikte. Tur programınızı netleştirip ona göre biletlerinizi almanız faydanıza olacaktır.




  • Tren biletlerini roma Pisa. Ya hangi banka hangi kartla almak mantıklı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Floransa ve Pisa'ya gitmiş birisi olarak yakın zamanda Milano'ya gitmeyi planlamaktayım. Tavsiye edebileceğiniz bir otel var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottoserdar

    Tren biletlerini roma Pisa. Ya hangi banka hangi kartla almak mantıklı

    Kampanya yok hiç bir kartta. Hepsi olabilir. :)
  • Bende fırsat olursa kendi aracımla yunanistan shengeni ile avrupa turu yapmayı düşünüyorum.
    Yunanistan-Gemi ile İtalya Ancona yada Bari-Pisa-floransa-milano-venedik-zagrep-saraybosna-monstar-dubrownik-kotor-budva-üsküp yada tiran üzeri tekrar yunanistan türkiye yapmayı düşünüyoruz...
  • 28 Ağustos Milano Malpensa(THY 800 küsür) - Hotel New York - 145 TL
    29 Ağustos Verona - Relais Empire - 311 TL
    30 Ağustos Venedik - Hotel Campiello 411 TL
    31 Ağustos / 1 Eylül Floransa - Hotel Martelli - 414 TL
    2/3/4 Eylül Roma - Il Corso Suite 1381 TL (değişebilir)
    5 Eylül PGS(500 filan tuttu) İstanbul

    şeklinde plan yaptım.

    Milano da milano kartın varsa havaalanı merkez arası, 2 otomüs bileti alırsan biri ücretsizmiş. o yüzden havaalınından milano kart alıcaz.
    Milano da duomo, yanındaki galleria bişey pasajı, arkasındaki davinci heykeli fln ve kaleyi görmeyi planlıyoruz.
    Verona da arena, juliet evi ve tren garı önünden kalkan otobüslerle sirmione/garda gölünü gezmek.
    Venedik de sınırsız vaporetto alıp(ama pahalı biraz almayabilirim) yakındaki adalara gitmek ve sürekli tekneyle durak durak gezip venediği kanallardan görmek.
    Floransa da ilk gün şehri gezip 2. gün bu tura katılmak. (değer mi emin değilim)
    Roma da vatikan(emin değilim, pahalı ve zahmetli gibi), kolezyum, pantheon, castel sant'angelo vs..
    Eğer pilimiz bitmezse ve roma yı kısa sürede gezebileceğimizi düşünürsek, roma dan bir günü napoli ve pompei için ayıracağız.(birazda tren biletlerine bağlı çünkü bunu önceden almayacağım)

    Tren biletlerini internetten alınca, biletin çıktısından başka birşey gerekli mi acaba? Her yerde bileti validite edin yazmış millet, internet bilet çıktısında buna gerek var mı acaba, bilen var mı?

    Bir de duanızı esirgemeyin dostlar, daha biletleri yeni aldım, pegasustan mesaj geldi 17:25 olan uçuş saatini 11:20 yapmışlar, neyseki 14:30 da ki başka uçuşa kaydırabildik. Tam şans işi valla, inşallah herşey planladığımız gibi gider.




  • Hayırlı olsun.
    Güzel ama bir o kadar da yorucu olmuş güzergah. Her gün ayrı şehirde olmak alışması da zor olabilir. Roma'ya gidince biraz dinlenirsiniz öyle gezersiniz. Ama 3 gün zaten size çok rahat yetecektir, her yeri deyim yerinde ise karış karış gezersiniz.

    Trenitalia.com dan yapacağınız tren bileti alışverişlerinizde, ödemeyi yaptığınızdaki sayfanın çıktısını almanız yeterli. Herhangi bir yere bileti okutmanıza gerek yok.
  • Teşekkür ederim. Aslında ETS tur ile gidecektim, sonra gaza gelip aynı rotayı kendim gitmeye karar verdim. Biz yazları da tatillerimizi her yerde 1 gün şeklinde yapıp geliboludan kız kalesine bütün kıyı şeridini gezdik, italya da treni kaçarırsak ne olucak stresi var en çok :) Trenitalia bilgisi için teşekkür ederim.
  • Mart 10 gidiş 14 dönüş olarak aldım otelide barberini yakınlarında flavia aldım 4 gece 780 tl. Tren vs almadım 4 gün romayı gezeceğim pisa kulesine gitmem sanırım.
    Sadece roma yapacağım pass kartı orda alacağım gittiğim gün almasam mı acaba yoksa yarım gün malum Hakkı'm boşa gitmesin şehir merkezinde pass kartı aynı fiyatlara 2 ci gün alabilirmiyim ?
    Birde 3 günlük pass kartta iki müze girişimin birini kolezyumda kullanacağım diğerini nerde kullanayım. ? Bilemedim bilenlerden yardım hangi müze de kullanayım Hakkı'mı ve 2 gün pass kart kolay olurmu merkezde bulmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 23 Şubat 2016; 15:55:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerde dikkatimi çekti"Elensar77" arkadaş daha iyi bilir tabii ki...Roma Pass kartının geçerlilik süresi akşam 24 ile sınırlı imiş...Yani şöyle;
    Bugün gündüz saat 15 de aldık ve bir yerde okuttuk diyelim,o gün saat 24 de birinci gün bitmiş oluyormuş,yani yarın saat 15 e dek değil...
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    senin planına benzer bende düşünüyorum. kalma yerleri otel fiyatları ne yenir ne içilir hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkent

    senin planına benzer bende düşünüyorum. kalma yerleri otel fiyatları ne yenir ne içilir hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

    Ben bayadır araştırıyorum büyük bir araçla gidilecekse camping yerleri var uygun fiyata ve şehir merkezi yakınlarında,internette bilgileri paylaşan bu güzargata yada sadece italya yapıp dönenlerde var otomobil ile Avrupa turu diye aratınca çıkıyor camping alanlarının web siteleride paylaşılmış.
    Yunanistanda uygun fiyata çok çeşitli deniz mahsulleri yiyebilirsiniz,iqomenitsadan İtalya Ancona limanı gemi ile yaklaşık 16 saat sürüyor,İtalya bu güzargata görebileceğimiz en pahalı ülke
    Otoyollar,oteller,park ücretleri oldukça pahalı burda kaydedeğer yiyebilecek spagetti ve pizaa var malum
    Ancona-Pisa-Roma-Venedik den Sloveya-Hırvatistan-Bosna-Karadağ-Makedonya güzargahında bosna-Karadağ-Makendonya daha uygun ve damak tadı olarak bizlere daha yakın Boşnak böreği meşhur bu arada...
    Daha ayrıntılı otel ve camping alanlarını çıkış tarihi kesinleşince paylaşırım ama bu alanda fazla araştırma yapmadan booking.com girmek yeterli gibi

    Örnek video Anconadan-İqomenitsa Feribotuna biniş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 29 Şubat 2016; 11:56:24 >




  • Bu arada mülceti olaylarından dolayı Yunanistanı shengen dışına çıkartma yada askıya alma ihtimalleri var inşallah böyle bişiy olmaz...
  • hocam ben 2014 yaz italya turuna katıldım 1haftalık kişi başı 1.5milyar vermiştik sizin hesaplar neden böyle pahalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Bu arada mülceti olaylarından dolayı Yunanistanı shengen dışına çıkartma yada askıya alma ihtimalleri var inşallah böyle bişiy olmaz...

    Bu Schengen'i askıya alma ya da Schengen'den çıkartma olayları sürekli konuşuluyor. Ancak haber niteliği taşıması için abartılarak konuşuluyor. Sandığınız gibi bir olay söz konusu değil zaten yakın gelecekte de olamaz. Schengen'den çıkartma veya askıya alma diyerek abarttıkları olay şu şekilde oluyor. Normalde Schengen ülkeleri arasındaki sınırlarda kontrol yapılmıyor. İki Schengen ülkesi arasında elinizi kolunuzu sallayarak geçebilirsiniz ama mülteci olaylarından sonra bazı ülkeler sınırda kimlik ve pasaport kontrolü yapmaya başlıyor. Hepsi bu. Schengen vizeniz varsa siz geçiyorsunuz, vizesi olmayan mülteci o kontrole takılıyor ve geçemiyor. Olay bundan ibaret. Yoksa Yunanistan'dan alınan Schengen vizesinin geçersiz olması, Yunan vatandaşlarının Schengen'e üye ülkelere giderken vize alması gibi bir durum sözkonusu değil. Kısacası hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. İçiniz rahat olsun.

    Tursuz İtalya konusuna gelecek olursak daha önce birçok kez forumda soruldu ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. O kadar çok yazdım ki tekrar tekrar aynı konular açılınca artık cidden üşeniyorum. Biraz araştırmayla Donanımhaber forum içerisinde işe yarayacak birçok bilgi bulunabilir.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.