Şimdi Ara

TURSUZ İTALYA 2016 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
4
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayır ben ETS turla gittim.Otelleri onlar ayarladı.Toplam 4 ayrı otelde kaldık.

    Roma ve floransadaki otelimiz iyiydi.Özellikle Romadaki harikaydı.
    Zaten Sheraton'mış önceden satın alınmış ismi değişmiş.
    NH midas.Günlüğü 350 euro yazıyordu kapı arkasında 2 kişi.

    Milano'daki otelimiz ortalamaydı.

    Venedikteki otelimiz iyi değildi.Hem şehre uzaktı.Wifi paralıydı.

    İlk önce Tura 649 Euro ödedik.Daha sonra tur başladığında toplam 320 euro ekstra turların hepsini paket olarak satın aldık.

  • Size önerilerde bulunacaktım fakat veridğini rakamlar aşağı yukarı durumlarda. Bu yüzden uzun uzun yazamadım.

    Büyük rakamları konaklama/Uçak/vize/passaport rakamları 3000TL çıkarmıssınız belki 2750TL ye düşer maksimum.
    Önemli olan orada harcayacaklarınız. Mesela Roma/Floransa arası tren o kadar ucuza bulamazsınız veya arada bir değişik şeyler yemek isteyebilirsiniz.
    Benim size tavsiyem ilk çıkışınız benim gibi 3 gece roma 1 gece floransa yapın, son gün geri dönün Roma'ya ve tatilinizi 5 gün ile sınırlayın. Ben bu güzergahtan sonra Barcelona'ya geçmiştim, siz bunu yapmazsınız.

    5 günlük tatil size daha makul olacaktır. Floransa 1 günde rahatlıkla gezilebilecek bir yer, oraya ayıracağınız 2. gün size gereksiz masraf olacaktır. Bundan dolayı 1 gece kısabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Hocam Roma Floransa nasıl gitmek gerek uygun fiyata

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına bakarsanız 20€ civarlarına giderseiniz fakat yaklaşık 4 saat süren trenler o fiyata gidiyor, üstelik şimdi almanız lazım.
    Eğer aynı bileti ordan alırsanız 40-50 hatta 90€ lara varıyor. Yani bakmadım ama şu an ne durumda olduğuna, o civarlardaydı. Hergün fiyatlar değişiyor, hergün kontrol etmek lazım.
    Örneğin bir tren 30€ ise kişi başı, yarın 15€ ya düşürebiliyorlar, hemen yapışmak lazım, ben öyle yapıp 17€ dan almıştım. 20€ civarlarına 1 buçuk saat yolculuk ile Floransa'ya gidecek bir tren bulursanız direk almanızı tavsiye ederim, o günün kampanyasıdır.

    Floransa da ise pass, bilet vs almanıza gerek yok, otobüslere binince kimse bakmıyor bile niye basmadığınıza, zaten bir ton para kazandırıyorsunuz oda olmayıversin.

    Not olarak belirtirsem, şehir baştan başa yürüseniz yarım gününüzü alır, o yüzden hafif serin, belki ufak ufak yağmur olsa harika bir yürüyüş olabilr. :)




  • Benim tarihler 12-15 Temmuz Roma 15-17 Temmuz floransa 17-18 Temmuz mestre den Venedik olacak trenler Hariç uçak otel aldım şimdiden trenleride alabilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanınızda yetecek kadar euro götürün, orda döviz büroları %10 karla bozuyor, postanede Türk lirası bozuluyor ve genelde bankalar döviz çevirmiyor. Halkın çoğu ingilizce konuşmuyor.
  • Eylül 2015 te 1 hafta İtalya turu yaptım Roma- Venedik- Milano

    yeni evli olacaksınız Venedik e mutlaka gidin tursuz kendi yaptıgım planla gittim ülke TL ye vurunca pahalı tabi ama kendileri için normal gibi geldi bana 5 Bin TL civarında para harcadım.

    iyi tatiller
  • shermans S kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle Venedik ve Roma icin öneri var mi bunu yap bunu yapma vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart ayında gitmek üzere Fly Express acentasıntan 8 gecelik bir tur satın alma eşiğindeyiz eşimle, buraya da bir sorayım dedim. Klasik İtalya rotalarına ek olarak Cenova da var, oradan da Extra tur ile Nice, Cannes, Monaco görmek de mümkün.
    Tur fiyatı 2 kişi 1000 euro + 200 TL ankara aktarması olacak. Oteller 3-4 yıldızlı ve şehir içinde, şehir içinde derken tarihi merkezin içinde değil ama toplu taşımayla 20-30dk. civarı uzaklıkta.
    Floransa konaklaması Montecatini diye bir kasabada, Pisa ile Floransa arasında, yerel trenlerle yolculuk şart, yaklaşık 30 dk, kişi başı 2.5 euro
    Venedik konaklaması da Padova'da, yerel trenlerle yolculuk şart, yaklaşık 45 dk, kişi başı 3 euro
    Vize pasaport durumu değişkenlik gösterdiği için hesaba katmıyorum.
    Buradaki rakamlara göre tur daha uygun gibi görünse de extra turlarla falan belki geçebilir, bir de yiyip içmek lazım aç gezemeyiz :)
    Rota şöyle: Roma(2) - Floransa(2) - Cenova(2) - Milano(1) - Venedik(1)


    Artılar ve eksiler böyle. Beni tura yönlendiren şey şehirler arası transferler. Yerel trenlerle çok uzun sürüyor, hızlı trenler de pahalı gibi, pahalısına denk gelirsek pizza paralarını trene gömmek zorunda kalabiliriz.

    Bireysel olarak gidip de İtalya'da 3-4 şehir gezmiş biri varsa tecrübelerini burada paylaşabilir mi? Bir de Fly express acentası tercihim doğru mu olacak?




  • boatswain kullanıcısına yanıt
    venedik merkezinde kalmana gerek yok, otobüs veya trenle 10 dk süren yakın mestrede konaklayabilrisin fiyatları daha uygun venedik için 2 gün yeterli
    akşam san marco meydanı ayrı bir güzel orada olmak gerekir bütçe varsa yemek yenebilir, motora binip yakındaki murona adasını gidilmelidir

    roma tamamiyle size baglı tarihi seviyorsanız müzelere, kolezyuma vatikan gidebilirsiniz, ben buralara gittim bazıları seçip girdim bazılarına girmedim mesela vatikana girmedim gereksiz 30 € idi
    2 günden fazla kalınmaz bence aşk çeşmesi, san pietro novano meydanı vb.
  • shermans S kullanıcısına yanıt
    Benim program
    3 gün 3 gece Roma
    2 gün 2 gece Floransa
    2 gün 2 gece mestre (Venedik) olacak şekilde plan Yaptım uçak Gidiş dönüş ve kalacak yerleri aldım yeşil pasaportlar Çekmece'de sadece aktarma tren yemek mesire yerleri belirleme kaldı misal Floransa'nın ilk Gününü otele yerleşir yerleşmez Pisa kulesi icin kullanacağım vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gün Roma Gidiş dönüş aldık yaw hiç plan yapmadım yorumlara baktıkça tirsıyorum napcaz. Hiçbirşey ayarlamadım nerden nasıl başlanmalı hangi yol izlenmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    Hocam bende gitmedim booking üzerinden otelleri aldım 7.5 üstü tercih edin en azından birde merkezi olursa bütçenize göre kalacak yeride Alıp blog veya Forumdaki arkadaşlardan öğreneceğiz yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    şimdiden iyi tatiller

    ucuzdan tren aktarmalarını şimdiden almanı tavsiye ederim, bir aktarma için 90€ vermiştim 2 kişi :)
  • shermans S kullanıcısına yanıt
    Sagolasin hocam link ve özellikle trenlerin isimleri nedir hızlı ve ucuza denk gelince alabileceğimiz?birde netten Alınca prosedür nasıl oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 8 Ocak 2016; 9:23:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    Sagolasin hocam link ve özellikle trenlerin isimleri nedir hızlı ve ucuza denk gelince alabileceğimiz?birde netten Alınca prosedür nasıl oluyor

    Trenitalia dan biletleri alacaksin. emaile bilet geliyor. printerdan cikarip trende gorevliye gosteriyorsun. erkenden al biletleri..ben 9 euroya milano venedik yaptim mesela. 20 euroya roma floransa floransa milano yapmistim. hepsi de hizli trendi. Saatte 250-300km.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagolasin hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın herkes için detaylı Roma/Floransa ile ilgili yapılması gerekenleri yazarım. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın,

    Öncelikle, daha önce gitmiş olmam sebebi ile Roma ve Floransa için yapılması gerekenleri en baştan anlatarak başlamak istiyorum. Böylece bu kısımlar tüm Schengen vizesi geçerli yerler için aynı işlemleri yaptırmak gerektireceğinden, başkalarına da faydalı olabilir. Her yapılacak işlemi, sırası ile belirteceğim.

    1) Tatile gidilecek tarih belirlenmeli.
    2) Tatile gidilmek istenen yerler belirlenmeli.(Roma/Floransa)
    3) Gidilecek lokasyon için ulaşım araçları seçilmeli. (Uçak/Tren)
    4) Gidilecek ülkelerdeki konaklama yerleri araştırılıp, seçilmeli.
    5) Vize için evraklar çıkartılmalı, başvuru için herşey hazırlanıp, tatilden minimum 20 gün öncesinden başvuru yapılmalıdır.
    6) Tatil tarihine 1 ay kala, internet üzerinden gidilecek yerlerin uygun ''pass'' ları bulunup, alınmalı.
    7) Gidilecek yerlerin için güzergah çıkarılmalı, yapılacaklar listelenmeli.

    Bu listeleme şeklinden sonra 1 ve 2 nolu şıkları anlatmaya gerek duymuyorum. Gelelim sırasıyla açıklamalara.

    3)
    Lokasyon ve tarihlerin belirlenmesi sonrasında ilk yapılması gereken uçak ile en uygun nasıl gidebilirimi araştırmak olmalı. Önceliklewww.flypgs.com,www.alitalia.com vehttp://www.turkishairlines.com adreslerine giderek, yolculuğa gidiş ve dönüş tarihlerinin fiyatlandırmasını çıkarmalıyız. Minimum 3/4 ay öncesinden bilet alacağımızdan dolayı bu süre zarfında zaten en uygun bileti bulacağımızdan bence bu sitelerden satın almak yeterli olacaktır. Yine dewww.skyscanner.com.tr adresine girerek yabancı uçak firmalarının da uçak fiyatlarını araştırmak gerekebilir. Burada karşılaşacağınız uygun fiyatlar genel de aktarmalı olacağından sizi pek tatmin etmeyecektir.

    Skyscanner da avantaj sağlayabileceğinz bir kaç unsur var, örneğin; almak istediğiniz biletler anlık olarak flypgs gibi sitelerde zamlanıyor olabilir, bu süreçte aktif bir kullanıcıysanız hala skyscanner da eksi fiyattan satıldığına dikkat edebilirsiniz. O anda yapacağınız tek şey bu siteden biletinizi almak olsun. Unutmadan; tarihiniz ne kadar bellide olursa olsun, mutlaka 2-3 gün önce ve sonrasının bilet fiyatlarına bir göz gezdirin. Çünkü ben geçen sene Roma'ya giderken belirlediğim tarihden 2 gün sapmıştım, bu bana gidiş ve gelişte 3 kişi için toplam 250tl gibi bir avantaj sağlamıştı.

    Eğer uygun fiyatlı bir uçuş bulamadıysanız, en uygun gidişi alın ve dönüş için farklı havaalanlarını kontrol edin. Mesela Roma gidiş/ Napoli dönüş/Milano dönüş yapabilirsiniz. Bu aradaki mesafeyi trenle uygun fiyata aşabilirsiniz.

    www.trenitalia.com adresinden tüm biletlere ulaşabilirsiniz, çok basit bir site ve kredi kartı ile bilet alabiliyorsunuz. Roma/Floransa arası gezinizde biletleri burdan şimdiden almalısınız, yoksa tren istasyonunda bilet fiyatı 2 veya 3 katına çıkıyor!

    4)
    Bu seçim sırasında unutmamamız gereken bir kaç önerim var. Mesela kesin tavsiyem olarak tren istasyonları ana merkezlerinin yakınlarında konaklamamanız. Aslında ben sürekli tren ve metro kullandığımdan geçen sene kaldığım otelden memnun kaldım,(İstasyon yanı) fakat ailemle gittiğim için açıkçası gece 21:00'dan sonra biraz rahatsız oldum. Avrupanın bu lokasyonlarında genellikle içip kendinden geçebilen, sarkabilen, laf atan ve daha ötesine gidebilecek kişilerin kaldığı ve geceyi geçirdiği yerler olarak bilindiğini öğrendim. Gittğimde de teyid etmiş oldum. Bu tür durumlarda aile olarak rahatsız olunabileceğine sahit oldum. Bana en büyük avantajı yanımda eşim ve annem de olduğundan onların çok fazla yorulmadan, tren ve metroya ulaşmaları oldu. Peki ne yapmalıyız? diye sorarsak; benim önereceğim yer Barberini ve etrafı. Burası şehirin gezilecebilecek her yerine en yakın mesafelerden bir tanesi. Hem nezih, hem ulaşımı rahat hemde uygun fiyatlı otellerini barındırıyor. Termini istasyonundaki fiyat farkı neredeyse sıfır fakat heryere ulaşımı çok daha rahat, üstelik kendinizi daha rahat hissedebilir, gece gezileri sonrası otele dönerken aman sorun yaşamayayım stresini yaşamazsınız.

    Otel seçimleri için internette bir çok site var, otelinizi seçerken bu sitelerden bir tanesini kullanabilirsiniz, iyi bir diliniz var ise direk oteli arayıp görüşebilir, bu sitelerden uygun fiyatlara konaklayabilirsiniz, fakat en garantisi az sonra vereceğim siteleri tercih etmeniz olacaktır. İlk önceliğiniz otelin kalitesini seçmek olsun, çünkü fiyatlandırma her sitede farklı olabiliyor. Mesela, x sitede otel fiyatı günlük 50$ iken, y sitede 45$, z sitede 40$ olabiliyor fakat başka bir otel x sitede 40$ iken, y sitede 45$, z sitede ise 50$ olabilyor. Bu yüzden herşeyi çok dikkatli seçmek gerekiyor. Örneğin X siteye girelim, ilk olarak istediğimiz şehir ve kalmak istediğiniz lokasyonunu seçelim, sonrasında 8.0 ve üzeri almış otelleri sıralayalım, gelen oteller arasında önceliğimiz yüksek ratinge bakmak deyil, ne kadar çok yorum aldığına bakmak olsun, böylece daha çok tercih edilmiş ve buna rağmen rağbet görmüş yerleri bulabilelim. Bu arada otel dediğime bakmayın, konukevi vs hepsi dahil dediğime.) Yorumlarda iyi notlar almış, yüksek puanlar almış, merkezi olarak görülmüş, temiz olmuş olması bizim için en önemli anektotlar olacaktır. Seçim yaptıktan sonra, ödeme seçenekleri bir hayli tatmin edici olacaktır. İster hemen kredi kartı ile ister otelde kart ile ister nakit ile, artık size kalmış bir durum, ben her seferinde otele gidince ödemeyi seçtim, belki 10/20$ daha fazla ödedim ama gitmeme ihtimalini de garantiye almış oldum, nitekim ücretsiz iptal seçenekleri mevcut ve kesinlik bu şekilde seçmeliyiz.
    Kullanabileceğimiz siteler;http://www.tripadvisor.com.tr/www.booking.comhttp://www.trivago.com.tr/

    Kalacağımız yeri belirlediysek vize işlerine girebiliriz.

    5)
    Vize için, çok seçeneğimiz yok.http://idata.com.tr sitesine giriyoruz ve gerekli tüm evrakları tamamlıyoruz. Alacağımız randevu tarihinde size en yakın şubesine giderek evrakları teslim ediyor, yaklaşık 290TL ücreti ödeyip beklemeye geçiyoruz. Eğer tüm evraklarınız tamam ve eksiğiniz yok ise, yaklaşık 2-5 iş günü içerisinde onayınız çıkıyor ve pasaport ile vizeniz vermiş olduğunuz adrese kargolanıyor.

    6)
    Roma şehrine gidileceği için burada kalınacak minimum 3 günde alacağınız en mantıklı olacak indirim kartı Roma Pass kart olacaktır. Havaalanlarından, Termini istasyonundan kolaylıkla temin edilebilir veya bahsettiğim şekildehttp://www.romapass.it/ websitesinden 2 ayrı seçenekte gideceğinz gün sayısına göre tercih yapabilirsiniz. Tercihinize göre ücretsiz olarak 2 veya 1 müzeye girebilir, diğer müzlerde ise indirim alabilirsiniz. En büyük avantajı ise metro/otobüs gibi ulaşım araçlarının ücretsiz olması ki en çok bu araçlar kullanılıyor, mesela ben defalarca bindim sayısını bilemiyorum, diğer avantajı ise Collezion gibi devasa ve türistik bir yere hiç sıra beklemeden yaklaşık 200-500 kişi yanından geçerek girebiliyor olmanız. Floransa da ise pass vs gibi bir kart almanıza gerek yok, eğer isterseniz otobüs için kullanılan 5€luk biletler var, bunlarda 2 günlük ve sınırsızdı sanırım.

    7)
    Tüm güzergah ve yapılacak turlar içinhttp://oitheblog.com/ sitesini gezmenizi tavsiye ederim. Mükemmel şekilde akıcı bir dille her yeri size anlatıyorlar. Ben de burdan bakarak kendi turumu hazırlamıştım. Mutlaka sayfaların çıktısını alın, büyük bir harita edinin ve üzerinde işaretlemeler yapın. Bundan sonrası metroya binip hangi durakta ineceğinize bağlı. Zaten metrolarda önemli yerleni isimleri yazıyor ve çok kolay gidiyorsunuz.

    Maliyet Tablosu:

    Uçak: Nisan/Mayıs ayları gidiş dönüşler için kişi başı yaklaşık 350TL olacaktır.
    Konaklama: Nisan/Mayıs ayları için konaklama kişi başı minimum 1 gece için 100TL olacaktır.
    Roma Pass: 115TL
    Vize: 280TL
    Tren: Gidiş dönüş minimum 160TL
    Ortalama Günlük Yemek: Minimum kişi başı 100TL

    Toplam: 1005TL konaklama hariç + kalınacak gün kadarı ile konaklama bedeli.
    3 gece Roma, 3 gece Floransa için 1605TL gibi bir rakama kişi başı maliyet çıkacağını düşünüyorum. Bu fiyatlar haricinde yapacağınız tüm harcamalar sizin maddi olanaklarınız ile alakalı olacaktır. Örneğin; alışveriş, hediye, taxi, motor kiralama, Roma pass dışındaki müzeler, ekstra yiyecek gibi şeyler.

    Ben geçen sene 2 gece Roma, 1 gece Floransa, 2 gece Barselona turu yapmıştım kendim ayarlamalar yaparak.

    * 600TL kişi başı yol ücreti(Roma gidiş, Floransa Tren, Pisa Tren, Barselona Uçuş, İstanbul dönüş.)
    * 900TL kişi başı konaklama ücreti
    * 280x3 vize
    * Pasaport bedeli
    * Orda harcamalar.

    Hepsi dahil 3 kişi 5 gece 6 gün 7000TL tutmuştu. Yaklaşık 500TL hediye almıştık, Barsleona stadına gitmiştik vs vs :))




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.