Şimdi Ara

türktelekom vdsl portlarını ne zaman yenileyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu eski portları telekom yeteri kadar kullandı ve parasını çıkardı. artık vdsl2 den vdsl2 plus gecmenin zamanı. ıoyalamasınlar. yok hat bakır eski kablo falan filan. 17a oluyorsa hayli 30 ve 35 b olur. sadece uygun port değişim olucak.sovyetlerden kalma ülkelerde bu sistem takır takır çalışıyor. polonya macaristan romanya bulgaristan yok pahalı yok bizim bakır tel eski... bunu modem gibi düşün yeni modem çıkmış daha özellikli ve tt sana hala eski modem kullandırıyor. fiber dairede olana kadar 10 yıl belki geçer bari vdsl teknoloji yenile




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulomen -- 26 Ocak 2024; 2:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sovietler birliğindeki ülkede özellikle Kazakistan"da sadece adsl ve fiber altyapı genelde sistemi mevcut hocam özel operatörler FTTB bağlantı hizmeti veriyor ana şehirler dışında olduğunda oda 100 mbps simetrik sistemi alıyorsunuz. 30 35a sistemleri aşırı maliyetli olduğundan issler bu topa girmeyebiliyor. Yavaş yavaş bazı bölgelerde bakırları topluyorlar. FTTH sistem artık standart hale gelmeye başladı fakat belediye planlama sırasında gecikme olabiliyor elbette.

  • Cevap hiçbir zaman. BTK'nın VDSL sistemlerini fiberden saymaması ve ülkemizde uzun yıllar ADSL kullanılması ve DSL kelimesinin kötü bir imaj yarattığı için artık direk FTTH sistem yapıyorlar. Yoksa TT'nin 2019'dan sonra aldığı Nokia DSLAM'ları genelde Vectoring destekli. Teknik olarakta ülkemizdeki bakır sistemin ister kabul edin ister etmeyin yaşı çok fazla mevcutta 17a teknolojisini dahi verimli kullanamıyoruz. Örneğin 17a teknolojisinde çok rahat 100 metre mesafede 100 Mbps alınabilirken bu hizmet alınamadığı için Türk Telekom yazılımsal kilit sistemi getirip VDSL hatlarda 79-88 Mbps'e sabitledi.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam hâlâ yatırımlar FTT-C sistemine yapılıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vdsl 17a kablonun içinden geçen frekansı. frekansı yükseldikçe parazit azalır hem daha hızlı ve daha uzak mesafe iletim yapılır. 30a veya 35b diğer vdsl frekanslar. bunu yapabilmek için uyun portlar yerleştirilir yol kenarındaki dslam. örn. mobil nasıl 3g 4g 5g var ise, vdsl var. fakat ttelekom bizi hala 17a yani 3g kullandırıyor. en ileri vdsl İsviçre'de de vdsl g.fast diye 500 üzerinde download hızları veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakır hatlar tt elinde 20 30 gibi bir hız kısıtlama var gibi geliyor banada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulomen -- 26 Ocak 2024; 3:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzafferrccelik M kullanıcısına yanıt

    FTTC yatırım yapılmıyor deplase yapılıyor. Geçen gün Üsküdar Yavuztürk'te mesela VDSL kabin yerleştirmişler ama kabinin üzerinde ZTE-2014 yazıyordu. Zaten kabin de dışardan çok eski gözüküyordu. Yani FTTH sisteme geçen bölgelerdeki VDSL sistemleri söküp başka yerlere takıyorlar. Zaten TT, BTK'ya yeni bir teklif sunmuş artık FTTH'ye geçen bölgelerdeki bakır altyapıyı 6 ayda toplamak istiyor.

  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    size vdsl hiç bir zaman böyle bir hız veremez.



    speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/15803265007
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.