Şimdi Ara

Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?



    Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşının şu anda hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi. Akdoğan, geçen hafta başlatılan Turkovac'ın 3. doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı ve faz-3 çalışmaları kapsamında yürütülen klinik araştırmanın, Türkiye tarihindeki en büyük klinik araştırma olduğunu belirtti. 





    Prof. Dr. Akdoğan, TÜSEB'in kurum olarak toplamda 7 yerli aşı çalışmasını desteklediği söylüyor. Öte yandan Akdoğan'ın aktardığına göre kurum, Turkovac aşısının faz-1 ve faz-2 çalışmalarını desteklemekle kalmayıp faz-3 çalışmasını da tamamen üstleniyor. Bununla beraber Akdoğan, Turkovac'ın faz-3 çalışmalarının şu anda 28 ilde 41 ayrı merkezde yürütüldüğü ve yaklaşık 3 bin aşı gönüllüsüne ulaşmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi. 



    Akdoğan, 3 bin gönüllü hedefi için de 18-59 yaş arası daha önce 2 doz inaktif aşı olmuş ve henüz 3. dozunu olmamış kişileri Turkovac için gönüllü olmaya da davet etti. Bunun için de vatandaşlar basitçe e-Nabız üzerinden randevu alabilirler. Hatırlarsak benzer bir 3. doz için Turkovac aşısı daveti, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da Twitter paylaşımıyla gelmişti. 



    Ayrıca Bkz.Bİlim İnsanları: Genetik olarak COVID-19’a dayanıklı insanlar olabilir



    Son olarak Prof. Dr. Akdoğan, TÜSEB tarafından destek olunan 7 aşı çalışmasından 2 tanesinin de hayvan deneylerini tamamladığının müjdesini verdi. Ayrıca Akdoğan, intranazal sprey aşısı (burun spreyi) ar-ge çalışmalarının da olduğunu belirtti. 



     




    Kaynak:https://www.dha.com.tr/saglikyasam/prof-dr-akdogandan-yerli-asi-aciklamasi/haber-1855756







  • aşı olacak olmadı. Hala yoğun bakıma düşmek istiyen kişiler var. En yakın akrabalarımda olmadı ve yoğun bakımdalar ve bir gram üzülmedim. Devlet imkan veriyor bakıyor ilgileniyor ve tv lerde sosyal medyalarda gerizekalıların söylemiyle hayatını riske atıyorlar elde delil varmı yok şı olanın elinde delilli örnek li veri varmı var. Sürünsünler ne diyeyim. Tabi tv lerde onca hoca çıkıp maskeye gerek yok yada tuzlu gargara yapın diyen prof lar yüzünden inancıda kalmadı . Herkez birşey konuşuyor ama bir gerçek var aşı olan olmuyandan daha iyi durumda.
  • Aşı olacak adam oldu zaten Bu aşı süreklı aşı olayı yüzünden mı gelıştırılıyor

  • Alıntı

    metni:
    Üçüncü doz yani hatırlatma dozu olarak Turkovac ile Sinovac'ın kıyaslanacağı bu Faz 3 çalışmasının 28 il ve 41 merkezde devam eden bir çalışma olduğunu ve bunun da Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük klinik araştırma olarak tarihe geçeceğini vurgulayan Prof. Dr. Akdoğan, "Ülkemizin neredeyse tüm sathına yayılmış durumda. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız, kendi ilinde çalışma olmasa dahi muhakkak yakın bir ilde bu çalışmaya katılma imkanı bulabilir. e-Nabız ve Alo 184 üzerinden gönüllü olma taleplerini oluşturabilir, randevularını alabilirler. Vatandaşlarımızın 18-59 yaş aralığında olması, daha önce Kovid geçirmemiş olması, 2 doz Sinovac aşısının üzerinden minimum 90 gün, maksimum 270 gün geçmiş olması gerekiyor. Diğer Faz 3 çalışmamız ise yani primer Faz 3 dediğimiz hiç aşı olmayanların Turkovac ile aşılandığı klinik araştırmamız, Türkiye'de 8 merkezde devam ediyor şu anda" şeklinde konuştu.


    https://t24.com.tr/haber/turkiye-saglik-enstituleri-baskanligi-baskani-prof-akdogan-yerli-asi-calismalarinda-gelinen-son-durumu-acikladi,987813


    2 doz Sinovac olanların dışında, hiç aşı olmayanlar da eğer yakınlarında primer Faz 3 çalışması sürdüren bir hastane varsa başvuru yapabilirler.





  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Hem onun için hem de sürekli dışarıya bağımlı kalmayalım diye.

  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    aşı olacak olmadı. Hala yoğun bakıma düşmek istiyen kişiler var. En yakın akrabalarımda olmadı ve yoğun bakımdalar ve bir gram üzülmedim. Devlet imkan veriyor bakıyor ilgileniyor ve tv lerde sosyal medyalarda gerizekalıların söylemiyle hayatını riske atıyorlar elde delil varmı yok şı olanın elinde delilli örnek li veri varmı var. Sürünsünler ne diyeyim. Tabi tv lerde onca hoca çıkıp maskeye gerek yok yada tuzlu gargara yapın diyen prof lar yüzünden inancıda kalmadı . Herkez birşey konuşuyor ama bir gerçek var aşı olan olmuyandan daha iyi durumda.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt

    Ben aşımı oldum Çevremdekı herkese de bunu yapmasını önerdım AŞI OLUN ahalı

  • Biontek olanları niye almıyorlar gönüllü? Herkes bionteki almış olsaydı o zaman gönüllü bulamayacaklarmıydı? 2 sino olmuş olanları aşısız sayıyorlar. Ondan sonra da bunlara muhtaç oluyorlar.

    Faz 3 en az 3-4 yıl sürer. Ben demiyorum bakın o çok güvenilen fayzır söylüyor.
    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?

    Vay efendim aşılılar hakkında veri varmış. Ne verisi var? Türkiye'de aşıların hiç yan etkisi yok ya hepsi plasebo ya da yalan söylüyorlar. Hani nerede istatistikler. Açıklamalar açıklasalar aşıdan ölen var diye kimse olmaz çünkü.

    Güçlü bağışıklık tam bağımsızlık. Yerim aşısını.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt

    tamamen "yerli ve milli" ayagina secim yatirimi. konusulur konusulur unutulur, neleri neleri unuttu bizim ahali bunu da unutur..

  • bu ay sonuna kadar seri uretime geciyor


    Kosskoca bakan yalan mi soyleyecek?



    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?
  • Büyük ihtimalle sinovac ile anlaşma yapıldı aşıyı Çin’den getirtmek yerine ülkede üretimi yapılıcak sonrada yerli milli huloooo bas bas bağırıcaklar çünkü türkovac aşısı sinovac gibi İnaktif aşı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Annem 2 doz Biontech oldu her 2 dozda da kolu ikişer gün ağrıdı. Yetmedi 1,5 ay önce pozitif olduğunda aşı fazla etki sağlamadı 2 gün yatakta kaldı. Erkek kardeşimde tat-koku kaybı vardı uyardım iyileşmeden aşı olma diye. Dinlemedi Biontech oldu, okulu bırakıp eve geldi 2 gündür kendini kötü hissediyor. Ben aşı olmadım ilk 2 gün orta kuru öksürük, 3-4 gün balgam ve ishal dışında sorunum olmadı. Sadece 1 gün yataktan kalkmak istemedim. Bu hastalık kişi seçiyor ve alternatif aşıyı bekliyorum onu olabilirim.


    Bu arada, e-nabızdan baktım hiç aşı olmayıp hastalık geçirenler bile "ilk kez Covid-19 olacaklar" başlığında görünüyorlar. Oradan primer Faz 3 için başvuru yapılabilir.

  • 2 sinivac olmuştuk. turkovac bekliyoruz hastaneler daha yok gelmedi deyip duruyor.

  • Turkovac aşısının faz çalışmalarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?


    https://clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=&term=turkovac&cntry=&state=&city=&dist=




    Turkovac aşısının etkinlik, bağışıklama, güvenilirliğine dair çalışma...

    20/09/2022 de deneysel süreç bitecek

    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05035238?term=turkovac&draw=2&rank=1



    Sinovac ile turkovac aşısının karşılaştırılmasına yönelik çalışma...

    31/03/2023 te deneysel süreç bitecek

    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04942405?term=turkovac&draw=2&rank=2


    2 doz sinovac aşısı yapılmış olanlara 3.doz turkovac aşısı ile ilgili çalışma...

    05/10/2022 de deneysel süreç bitecek

    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05077176?term=turkovac&draw=2&rank=3





  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Aşının kolda ağrı yapması gayet normal, dünyanın en ölümcül virüsü ile baş eden bir aşıdan bahsediyoruz. Okullarda bizlere yapılan aşılarda da kolumuz ağrır aşı günü izin verilip evlere giderdik, bunu abartmanın lüzumu yok. Annenizin aşıdan sonra virüs kapıp 2 gün yatakta kalması bile aşının başarısı, çünkü Allah korusun ölmemiş ve sadece 2 gün izinde iyileşmiş. Benim de ailem ve aile büyüklerim üç aşıyı da oldu bir çok kronik hastalığı olmasına rağmen olumsuz bir yan etki olmadı. Hatta Çin aşısından sonra çoğu rahatsızlığımın azaldığını hissettim der annem. Ama virüsün yan etkileri ve ölüm tehlikesinin yoğun bakımda süründürmelerinin ve kurtulsanız bile vücudunuzda yarattığı tahribatın kurtuluşu yok. Belli ki aşı olmayarak sırf kolum ağrımasın diye kendinizi gereksiz riske atmışsınız. Daha ne tür bir aşı bekliyorsunuz merak ediyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 24 Ekim 2021; 09:57:54 >




  • ...Bakalım Rus halkı kendi aşılarını olacak mı ?


    buyrun izleyin

    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?Cem Kıranyoutube
    Bu hafta Ruslara, Rusya ile birlikte, Türkiye'de de üretilecek olan, Sputnik V korona aşısını olur musunuz diye sordum. Bakalım Rus halkı kendi aşılarını olacak mı ? Türkiye'ye gelen Rus aşısı Sputnik V Rusya'da Ruslar tarafından nasıl karşılandı, Rus halkı kendi ürettikleri aşı için ne düşünüyor, sağlık bakanlımızın bu kararı sonrası, ülkemizde korona aşıları hakkında bana sorulan soruları ve Rus halkının bu konuda ki düşüncelerini, Rus aşısının yan etkilerini, Rus aşısının etkinliğini, Rus aşısı nasıl sorularını, güzel bir orman havasında, sağlıklı, korona virüsü riski olmayan bir mekanda sizlere anlatmaya çalıştım. İyi seyirler. Herkese Rusya'dan merhaba; Aradığınız kelimeler; Rusya'da yaşamak mı, Rusya'da asgari ücret ne kadar mı, Rusya'da araba fiyatları mı, Rusya ev fiyatları mı, Rusya'da iş bulmak, Rusya'da çalışmak mı, Rusya'da, Moskova'da, Sankt Petersburg'da hayat nasıl mı, Rus kadınları, Rus kızları nasıl mı, evlenilinir mi, Rusya'da eğitim, Rusya'da okumak, Rusya'da üniversite eğitimi mi ? Aradığınız soruların bütün cevaplarını bu kanalda bulacaksınız. İletişim için http://cemkiran.com​ Telegram Kanalı: https://t.me/cemkiran​ İnstagram: https://www.instagram.com/moscow34/​ Twitch : https://www.twitch.tv/cemkiranrusya​ Kanala Abone OL : https://bit.ly/2tQWU6I #Aşı #Coronaaşısı #ruslarasorduk
    https://www.youtube.com/watch?v=0dJXQwqOsqg&t=36s&ab_channel=CemK%C4%B1ran
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Bırakın insanlar kendi risklerini kendileri alsınlar, karışmayın çünkü aşıların etkisi yüzünden ölecek olursa, bunu da hesaba katın. Size iyi gelenin bana iyi geleceğini garanti edemezsiniz. Bu deneysel sıvılar üretici firmaları tarafından denildiği gibi faydalı olsa neden yasal korumaya ihtiyaç duysunlar. Aşılar bizi koruyacağına biz mi aşıları koruyacağız?

  • Bırakın insanlar kendi risklerini kendileri alsınlar, karışmayın çünkü virüsün etkisi yüzünden ölecek olursa, bunu da hesaba katın. Sürekli aşı karşıtlığı propagandası yapanlar neyin belgesi ile bunu konuşuyor belli değil en azından devletler, DSÖ, aşı firmaları kendi sorumluluklarını alıyor, siz gibilerin tek gayreti elinizde belge yok ama niye imzalattınız belge bana, kesin bunda bir iş var diye aşı olmuyorsunuz. Ameliyata girerken de imza atıyorsunuz isterseniz girmeyin mezar orada, ama bilim ve akıla sırtını dönenin yarın gideceği yer de orası.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    1 aylık bebeklerin yüksek doz covid19 aşısı ile "yanlışlıkla" nasıl oluyorsa artık aşılanmasını doğru buluyor musunuz? Mezarla mı korkutuyorsunuz. Herkesin gideceği yer eninde sonunda orası.


    Ayrıca ameliyat olacak insanda bir zorunluluk hali vardır ve öyleyken bile isterse ameliyat olur istemezse olmaz. Yani ihtiyacı olmayan herkese ameliyatı dayatamazsınız. Benim kalp ameliyatına ihtiyacım yok ama kalp krizi riski ihtimali için zorunlu ameliyat edilebilir miyim?


    Ya da diyelim ki altımıza yapmamak için %99 ihtimalimiz var ve geriye kalan %1 ihtimal için bezleniyor muyuz?


    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?Fatihzadeyoutube
    Erkan Trükten Hocamızın İzmir mitingi konuşması 17 Ekim 2021 Pazar 'İNSANI MÜCADELE PLATFORMU ' ❗Belli bir süreden sonra görüntü kalitesi düşük olduğu için özür dileriz .. Erkan Trükten Kimdir? Erkan Trükten 1980 yılında Bulgaristan'da Kırcaali şehrinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur. Sofya’da felsefe eğitimi almıştır.  Dünya Tarihi, Felsefe, Felsefi Akımlar & Filozoflar kategorilerinde eserler kaleme almıştır. Tarih Felsefecisi, Araştırmacı, Yazar ve BBN Türk Büyük Resim Moderatörü olan Trükten, Youtube kanalı aracılığıyla videolar çekmektedir. ERKAN TRÜKTEN İZMİR MİTİNGİ KONUŞMASI 17 EKİM 2021 PAZAR - İZMİR MİTİNGİ BÜYÜK UYANIŞ ERKAN TRÜKTEN #erkantrükten #erkantrüktenmiting #erkantrüktenizmirmiting
    https://www.youtube.com/watch?v=3Jq5TlTlcVM&ab_channel=Fatihzade



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Ekim 2021; 14:2:36 >




  • Hibrit aşılamada şu an DSÖ ne diyor peki?


    Denekmiydik?


    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?
    Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?haber7
    Hibrit aşılamada dünyanın kulağı Türkiye'de! Sağlık Bakanlığı bir ilki başardı
    https://www.haber7.com/guncel/haber/3130087-hibrit-asilamada-dunyanin-kulagi-turkiyede-saglik-bakanligi-bir-ilki-basardi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Ekim 2021; 14:28:7 >
  • Kusura bakmada onca bilim adamını, devletleri ve doktorlar, profesörleri, ilaç şirketlerini yok sayıp İzmir'de sahneye çıkan değerli gazeteci diye sunulan ve adını ilk kez duyduğum bir adamın lafına göre hayatını idame ettirmeye kalkman ne acayip. Sonra diyorsun ki bırakın efendim insanları yönlendirmeyin aşı olmayan olmasın. Öyle bir yanar dönerlik az bulunur.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.