Şimdi Ara

TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım

    (Arkadaşlar konuya görüşlerinizi yazarsanız mutlu olurum )

    Zamanla, güncelleyerek bir bilgisel yayınlayacağım. Bu bilgisel de yaşadığım sorunlar ve bu sorunları nasıl aştığımı yazacağım veya TürkNet aboneliğimi iptal edip başka İnternet Servis Sağlayıcısına da geçebilirim.

    Kısa bir özet geçeyim. Yaşadığım semt ve bina yeni denebilir, apartman 2014 yılın da inşa edilmiş, internet altyapısının sahibi Türk Telekom. Yaşadığım dairede ilk internetim 2015 yılında VodafoneNet'e ait 16 mbps hızında ADSL bir paketti, 2017 yılında taahhüt süremin bitmesi sebebi ile SpeedNet firmasına başvurdum ki abonelik işlemlerini için belge gelmesi gitmesi derken bulunduğum bölgede ki PORTLAR dolmuş!! 2020 yılına kadar sürekli Türk Telekom'a şikayet ve istek talebi için gittim geldim. En sonun da Apartmanımızın karşısına "Al da başına çal " der gibi saha dolabı koyup, altyapıyı güncellediler. Türk Telekomun deyişine göre 72 mbps TürkNet'in deyişine göre 52 mbpslik bir üst hızım var.

    30 Mayıs 2020 - Cumartesi
    +Bu gün bütün firmaların internet kampanyalarına göz attım ve TürkNet'in 35mbps hızında sınırsız internet + 1000dk Heryöne sabit telefon + Taahhütsüz kampanyasına başvuruda bulunmak için Başvuru Ekibini aradım. TürkNet'in Başvuru ekininde ki kadına bir kere daha internet bağlatmak istediğimi ama PORT sorunu yaşadığımı anlattım. "PORT'u Rezerv ediliyormu?" diye sordum ve olumlu yanıt aldım, Paket detayları aldıktan bir süre sonra Hızlı olup başvurumu yapmam gerektiğini, Son bir kaç PORT kaldığını hemen dolabileceğini söyledi. Böyle deyince biraz düşüneyim dedim kapattım.

    ++ 5 Dakika sonra tekrar aradım amacım farklı bir Temsilci ile konuşmak ona bağlatmak, ilk konuştuğum kişi bana pek sıcak gelmedi.

    +++Abonelik işlemim başladı, Bana hemen PORT rezerv ettiler. SpeedNetteki sorunun aynısı yaşanmadı en azından. Kısa zamanda belgeleri kargolarım.
    TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım.


    31 Mayıs 2020 - Pazar
    +Elim de VDSL modem yok, ADSL2+ ve Fiber destekleyen modem var, VDSL destekler mi acaba ? veya VDSL modem alana kadar ADSL kampanyasına mı geçsem ?

    3 Haziran 2020 - Pazartesi
    11:26 Belgeleri an itibariyle MNG kargoya verdim. Ücret talep etmediler. EDİT:Belgeleri SİYAH-BEYAZ çıkardım. TürkNET kabul etti.

    3 Haziran 2020 - Çarşamba
    09:07 Türk Telekom ekibi geldi ve dolap ile bina arasında ki kabloyu aktif ettiler. Biraz konuştuk ADSL+2 sinyali desteklemiyormuş ve VDSL2 sinyali yolluyormuş. PORT konusunu sordum bana boş PORT'un fazla olduğunu söylediler. Konuştuğum TürkNet'in Başvuru Ekibindeki kadın son PORTlardan birinin bana verildiğini söylemişti!!!!

    09:15 Başvuru ekibini aradım VDSL uyumlu modemim olmadığı için ADSL kampanyasına geçmek istediğimi belirttim. Geri bildirim oluşturdular ama aboneliğim aktif olduktan sonra geçiş yapabileceklerini söylediler yani ilk gün VDSL internet ile açılacak 2.gün beni arayıp ADSL kampanyasına geçirecekler.

    16:30 Türk Telekom ekibi geldikten sonra bir türlü TürkNet'in Teknik Destek ekibine ulaşamıyorum. VDSL den ADSL'e geçiş isteğimi iptal edip sistemden düşürmelerini isteyecektim.

    16:40 TürkNet'i farklı bir numaradan Başvuru hattını aradım ve durumu anlattım bana TürkNet'in Saha ekibi geldikten sonra aramam gerektiğini söylediler.
    TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım.


    4 Haziran 2020 - Perşembe
    11:00 TürkNet'in saha ekibi çalışanı Cumhur bey beni aramış ama telefon kapalı olduğu için direk gelmiş, benim hatam.
    Saha kabininden gelen kabloyu daireme bağladılar ama DSL sinyali alamadık bir türlü, 20-30 dk uğraşıp farklı aletlerle test ettikten sonra DSL sinyali alamayınca Arıza Talebi oluşturdu. Türk Telekom ekibinin gelip saha dolabına bakmaları gerekiyormuş.
    TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım.


    14:25 Elimde VDSL modem olmadığı için Keenetic Omni DSL N300 modemini sipariş verdim, fiyatı 265 TL (Fiyatı ileri de değişirse bilginiz olsun diye yazdım yanlış anlaşılmak istenmem). İnternet bağlanıp modem geldikten sonra modemle ilgili detaylı bir yazı yazacağım.


    16:37 Telekom Sistem Mesajı adında bir şey geldi. İçeriğini göstermek istemiyorum kişisel bilgilerim yazıyor olabilir sayılar falan var :D
    TürkNetli Olma Sürecim ve Yaşadıklarım.


    5 Haziran 2020 - Cuma
    12:26 Türk Telekom Saha ekibinden geldiler, gelen kişi farklı biriydi, bu bölgeye kendisinin baktığını. İlk gelen kişilerin bu bölgeye bakmaması gerektiğini söyledi. DSL sinyalinin gelmediğini, sabit telefon bağladığımız da ise çalışmadığını anlattım, saha dolabına bakması gerektiğini söyledi. Dolaptan bir şeyler yaptı ve DSL cihazına sinyal gelmeye başladı. Max upload 35.1 - Max Download 62.4 olarak yazıyordu cihazda. Bana verilen hız upload hızı 6.02 mbps - download hızı ise 35.3 mbps alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birseylereksikmoruk -- 5 Haziran 2020; 11:44:49 >







  • Ha gayret:D
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt
    Şu aralar modem olmadığı için durgunum. 10 haziranda modem gelecek o zaman arar arar başlarının etini yerim :D
  • birseylereksikmoruk kullanıcısına yanıt
    Çözüm olmassa zaten konuşsanda bir şey değişmez.
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt
    Başka İSS denerim hocam. Şuan yan komşumun interneti ile yazıyorum, eğer altyapı ile alakalı Türk Telekom ile görüşün derlerse direk farklı İSS geçerim. Altyapıda sıkıntı olmadığına adım kadar eminim.
  • birseylereksikmoruk kullanıcısına yanıt
    Benim adresimde kendi sitelerinde 50 ve online işlemlerde 100mbit pakete geçişim varken bir anda paket geçişim kapandı ve internetim 20mbitte kaldı.Başka firmalar hep 72mbit alabilirsiniz dediler.100 diyen bile oldu.
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt
    düzeltmediler mi? Birde internet bağlı değilken bahsedilen hızlar biraz teorik. Modem geldikten sonra bir aylığına paket değişikliği talebinde bulunur 100mpslık pakete geçerek en fazla kaç aldığıma bakmayı düşünüyorum. Daha sağlıklı sonuç elde ederim diye sanıyorum :D
  • birseylereksikmoruk kullanıcısına yanıt
    Zaten senin ulaşılabilir hızın modemde gösterir Düzgün bir porta takıldıysan ki Türknet bu konuda çok geride bir firma kesinlik ne sağ dolabı değiştirebilirsin nede port.
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt
    Hocam internette bununla ilgili çok şikayet gördüğüm için bu konuda özellikle Türk Telekom saha ekibiyle konuştum, kendileri baya yardımcı oldular. Ellerinde bir cihazla geliyorlar max hız ve bana verilen hızı baktıkları, ondan gördüğüm verileri bu gün yazdım konuya. Şuan modemi bekliyorum gerisi sorunsuz olarak çalışacak sanırsam :D
  • birseylereksikmoruk kullanıcısına yanıt
    Keşke bunu gelip bizim buradada bir ekip kontrol etse ama maalesef yapmıyorlar.
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ADSL mi kullanıyorsunuz.
  • birseylereksikmoruk kullanıcısına yanıt
    Hayır vdsl kullanıyorum ve kesinlikle ilgilenmiyor ekipler.Zaten onların çalışma şekillerine hayranım yattıkları yerden para kazanıyorlar.Millenicoma başvurdum ertesi gün gledi bana alamassın o 72mbiti filan dedi başvurunu ben sistemden iptal ettim sende et dedi kaldı öyle.
  • Merhaba, aboneliğinizin başında yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüm. Modem kurulumu yaptıktan sonra sorun yaşarsanız PM üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdilik sorun yok modemi bekliyorum ama oda gelecek gibi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.