Şimdi Ara

türknet Vdsl hız düşmesi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ağustos 2020 de eski adresim olan alanya mahmutlar eser 1 sitesinde bina kutusuna 80mb hız geliyor bina içi kablolar yüzünden eve 75mb hız geliyordu. Eski adresime sorgulama yaptığımda hala bu hızların geldiği gözüküyor.

    Ağustos ayı içerisinde evlendiğim için yeni adresim olan eski oturduğu yerin tam karşısı alanya mahmutlar mah. My dreams apt. taşındım. Abonesi olduğum türknet bana 50mb hız verebileceğini söyledi ben de o zamanlar çok yoğun olduğum için kabul ettim . Daha sonra aralık ayında yaptığım araştırmada binaya 80mb hız verildiğini öğrendim(iç tesisat kablosu yüzünden hız eve 70mb olarak gelmekteydi). Türktnete ilettiğimse ise port yanlışlığı olabilir hemen bakalım cevabını aldım. Yani ağustos ayında 80mb hız verebilecekken yanlış port yüzünden 50mb hız verdiler ve bu port değişikliği ücretini benim hiçbir hata olmamasına rağmen faturama 100tl olarak yansıttılar. Port değişikliği sonrası bir süre sorunsuz 70mb hız kullanmaya başladım.

    Şimdi ise bina kutusuna gelen hız giderek düşmektedir. Önce 70mb şimdi ise 65-60mb civarına düşmüştür. Türktelekom ekipleri gelerek kontrollerini sağlamış ve kayıt olarak ‘’ ARIZA MÜŞTERİ KAYNAKLIDIR - TT TARAFINDA SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR’’ notunu bırakmıştır. Ne servis sağlayıcı ne de alt yapı sağlayıcı çözüm üretememektedir.

    **********

    Konu hakkında türknetin cevabı;


    Altyapıda yapılan çalışmalar, geçen süre vs. gibi durumlar bakır kabloya etki edebilmektedir. Bu sebepten hız değerleri zaman içerisinde düşebilmektedir. Kontrol ettiğimde Türk Telekom'un verdiği bilgilere göre altyapınızın karşılayabileceği maksimum hız değeri 62 Mbps olarak görünmektedir ve modeminize ulaşan hız ise 59 Mbps'dir. Bakır kablo zafiyeti ve santral mesafesi göz önüne alındığı zaman %20'lik kayıplar normal karşılanmaktadır. Şuan da altyapınızın karşılayabileceği maksimum hız değerlerinden yararlanmaktasınız.


    bir ayda intenet hızının böyle düşmesi normal mi?








  • Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Destek kaydı numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.