Şimdi Ara

TürkNet'te VDSL Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline'daki taahhüttümüzün bitmesi ile birlikte ADSL altyapısındaki hızdan (16 mb) çok fazla şikayetçi olmamızdan dolayı 100 mbye varan hız için TürkNet'e geçtik. Geçiş sürecinde 81 mb hız alabileceğimiz söylendi. Evraklar, hizmet aktivasyonu falan çok hızlı oldu. Bu kısımdan gayet memnun kaldık. Özellikle ilk önce memnun olduğum kısmı belirttim. Çünkü bazı sağlayıcılarda şahit oluyoruz. Günlerce bekletiliyorlar ve hizmet alamıyorlar. TurkNet'te bunu yaşamadık. Son derece olağan, hatta hızlı bir şekilde işlemler tamamlandı.

    Gelelim memnum olmadığımız kısma;

    Geçiş sürecinde 81 mb maksimum hız olduğu söylendi ve buna istinaden sözleşmeyi onaylayıp gönderdik. Fakat internet aktif olduğunda Superonline'daki hattın aynısı direk olarak ADSL verildi. 1,5 aydır her hafta düzenli olarak destek kaydı açıyorum. Bu kayıtlara verilen cevaplar neredeyse hep aynı. (Boş port yok, ara ara tekrardan yazın kontrol edelim.)

    Buna göre:

    1) Geçiş sürecinde 81 mb hız alabilrsiniz dendi ve geçişimiz sağlandı. Madem boş port yoksa neden bu hızı alabileceğimizi söyleyerek geçiş sağladınız?

    2) Farklı bir internet sağlayıcısı ile görüştüm. Onlarda bana 81 mb hız alabiliyorsunuz VDSL altyapısında ama boş port gözükmüyor dedi. Yani bu bilgi verilebiliyor iken neden port bilgisini bize abonelik sırasında belirtmediniz? Muhtemelen anlık olarak port dolabiliyor diyeceksiniz ama tahmin ediyorumki port boş olsaydı bizim geçiş sürecimizde orayı doldurabilirdiniz.

    3) Superonline'dan TürkNet'e geçiş sebebimiz hız içindi. Evde aynı zamanda SuperBox kullanıyoruz. TürkNet'e geçtiğimizde bunuda iptal edecektik fakat VDSL sürecinde yaşanan bu aksaklık yüzünden SuperBox aboneliğinide iptal edemiyoruz ne yazıkki. Maddi külfet oluşturuyor bu bizim üzerimizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrossBench -- 7 Nisan 2020; 15:6:21 >







  • Öncelikle geçmiş olsun aynısının tıpkısını birebir benzerini yaşıyorum. 2 haftadır mücadele içindeyim BTK ya kadar yazdım çözümü yok kardeşim ben bulamadım bulursan lütfen ama lütfen bana da haber ver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nutec N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar,

    Benimde buna benzer bir problemim var ama benim hiç internetim yok ve 1 aydır böyle devam ediyor. Umarım sizin 1 ay sürmez diyeceğim fakat daha çok sürmesi bile mümkün. Ben 1 aydır internette benzer konulara yorum yazıyorum ve 2 aydır bağlantısı olmayan insanlar var.

    Ben Tüketici Hakem Heyetine yazdım ve kendi sürecimi mahkemeye kadar götüreceğim. Şimdi hem kendiniz ve hem gelecekte mağdur olacak kişiler için yapabileceğiniz birşeyler varsa o da Cimer, BTK ve Hakem Heyetine şikayet etmek olacaktır.

    Konunuz yukarıda olduğu için TürkNet yetkili birazdan buraya "Bilgilerinizi PM atın" diye yazacak sonra numaradan arkadaşları bilgilendirdim diyecek. Buradaki arkadaşın görevi gazınızı almak. Türk Net tarafından destek alamazsınız, çözülecek bir problem yok, çağrı merkezindeki personelleri sadece size yanıt veriyorlar çünkü BTK tarafında zorunlu. Eğer böyle olmasaydı çağrı merkezide olmazdı. Teknik destek ekipleri yok. Orada çalışan güzel insanlar kendi görevlerini yapıyorlar, çalışma şekilleri böyle olduğu için isterseniz problemin hangi kabloda olduğunu söyleyin ama size "saha ekiplerine ilettim, üzgünüz, 36 saat içerisinde çözemezsek yapabileceğimiz adımları yazacağız" gibi aynı mesajları yazacaklar. Bu olağanüstü dönemde de çok zor durumda kalmanızı istemem. İmkanınız varsa Kablo Net gibi firmalarla bir görüşün. Aşağıda kendi konumu da ekliyorum, kendi sürecimi hergün paylaşıyorum. İleride insanlara yardımcı olabilmesi için her süreci paylaşıyorum, destek vermek isterseniz buyurun:
    https://forum.donanimhaber.com/turk-net-e-dava-acabilir-miyim-1-aydir-internet-yok--142584464-3#142744256




  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Benim şuan aldığım hizmet gayet sorunsuz. Bu konuda bir şey demem mümkün değil.

    Sorunum, başvuru-geçiş aşamasında VDSL istedik ve hep öyle dendi bize. Hiçbir şekilde port konusu konuşulmadı. Fakat geçişten sonra port yok dendi.
    TürkNet bana port bilgisini açık şekilde önceden açıklasaydı ben boşu boşuna gidip 400 TL'ye modem masrafı yapmazdım acil şekilde. ADSL olarak Superonline'da devam ederdim. Superbox'ta yanında devam ederdi. Fakat şuanki durumda hem Superbox'ı kapattıramıyorum. Hemde acele bir şekilde modem satın aldım. Benim bu zararımı çıkarabilmemin tek yolu TürkNet'in VDSL hizmetini verebilmesi olacak. Veremezse ne olur? Her ay Superbox'a boş yere yüklü bir fiyat ödemiş olurum ve aldığım yeni modemin bana maddi olarak 1-2 aylığına yük getirmiş olmasıyla kalır. Niye maddiyata takıldın diyen varsa; Ben yeni mezun oldum üniversiteden ve turizm sektöründe çalışıyorum. Ailemde öyle fakat bu salgın olayından sonra turizm tamamen durdu ve yazın bir şey olmasıda benim gözümde pek mümkün değil. Kendim bir süre biraz sıkıntıya düşeceğim. Bu gibi sorunlar var işte.
    Yoksa ben TurkNet'e bir şey demiyorum. Aldığım ADSL hizmetinde hiç sıkıntı yaşamadım, sorunsuz. Şuan ben Superonline, Millenicom, Netspeed falan kullansam bile VDSL hizmeti alamam. Çünkü port yok. Sadece Türk Telekom'a geçersem Hipernet ile taahhütlü şekilde hizmet alabilirim. Bu durumdan dolayı Türknet'i veya bir başkasını suçlayamayız.

    Ama işte herkese açıklamak sıkıyor bazen insanı. Haliyle bende bir noktaya gelince tatmin edici bir yanıt almak isterim.




  • Merhaba, başvuru yaptığınızda altyapınızın desteklediği hızı sizinle paylaşıyoruz. Ancak VDSL boş port olup olmadığını başvuru aşamasında göremiyoruz.

    PM üzerinden GSM numaranızı iletmeniz durumunda VDSL başvurunuzu yaparak tekrar kontrol edeceğim.
  • Numarayı ilettim. Zaten destek kaydıda açmıştım. Ona dün yanıt gelmişti. Yanıtınızı bekliyoruz.
    Teşekkür edeirm.
  • CrossBench C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kontrol ettiğimde şu anda VDSL için boş port bulunmuyor. İlerleyen zamanlarda tekrar hatırlatırsanız VDSL için boş port kontrolünü yapabilirim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    türknet destek benimde probleme bi bakarmısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.