Şimdi Ara

TurkNet’te kotasız, taahhütsüz, yüksek hızlı İnternet! Beğenmezseniz 30 gün içinde paranız iade! (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
29
Favori
161.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
325 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben 6 ay kadardır kullanıyorum, ilk abone olduğumda telefonum açılmadı daha sonra düzeldi. sınırsız taahhütsüz internet + ev telefonu gayet memnunum. daha önce superonline kullanıyordum onda da kopma vs. sıkıntılar oluyordu. yukarda memnun olmadığını yazanlar var, ya arkadaş, adamlar taahhüt yapmıyorki seni bağlayan ne memnun değilsen git başka yere.
  • @gency1 Başka operatörden geçip daha uygun fiyatlı diye geciyorsun 2 ay geçmeden vaad ettikleri hızın yarısını bile alamıyorsun sonra üstüne de fiyatı diğer ISS ile aynı fiyata hatta üstüne çıkıyor, günler hatta haftalarda internet kullanamadığın günler oluyor sırf oyun için aldığın internet 60-70ms ararken 3700Ms geziyor resimler halen turknet sayfasında yüklü, 16Mbit yerine 2mbit kullandım, açtığım arıza kayıtlarına mesaj veya telefonla dönüş yapanların teknik konuda bilgisi yok, telefonuda taşıdığım için başka operatöre geçsem bile numarayı kapatmak için son care yine Türk telekoma gidiyorsun bulundugun ilçede yok başka yerde...
    Yav sıkıntılar burdan yaz yaz bitmez bilen bilir bilmeyen ise 3 dal pirinç zanneder diye bir deyim var bilginiz mi, 17 ay kullandığım internetin 2 ayı 14-15Mbit geri kalan süre 2-7Mbit arası ve 15 aydır bugün yarın düzeltecekler, yeni üyelik acmak ve kapatmak için mesai saatleri içinde talep edeceksen gelecekler vs. vs. fiber altyapınız yoksa bulaşmayın turknet pişlanlıktır, 10 kişide 1 kişi iyi diyor eh bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösteriyor denk gelmiştir




  • Keşke isteyene taahhütlü kampanyaları da olsa. Zam yapınca kalıyorsun öylece. 10 tl için iptal etmeye değmez diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paket değişikliği adı altında aldığınız para yüzünden ilk fırsatta ben de başka ISS'ye geçeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer ISS ler hala sizden düşük fiyata aynı hizmeti verebiliyor. Hatta bazılarında daha düşük hız tercihi ile ciddi fiyat farkı da var. Sizin telekomdan pek farkınız kalmadı. Bu fiyatı verecek olsam surete ne gerek var asıl sağlayıcıdan alırım. Buraya kadarmış Turknet... Ben kısa süre sonra ISS değiştiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kullandığım internet firmasından fatura geldi türknet öderiz demişti arıyorum ama telefon çalmıyor. Bana küsüp engellediniz mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız müşteri hizmetleri sisteminin allah belasını versin iyi dedik sıkıntı yok dedik zam geldi geçtiğimin ertesi güni bir şey olmaz dedik muhattap olacak insan bulamıyorum normalde en kolay burda ulaşıyordum müşteri hizmetlerine şimdi hiçbir şekilde ulaşım yok bu ne saçmalık kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknetten kurtuldum. 8 mbit sabitlemişler hızımı alt yapım 35 mbit destekliyor . ama bir türlü bunlara inandıramadım hızınız 8 mbit geçemez diyorlar . orise geçtim hızım arttı.
  • Selam arkadaslar ekip az once gelip kurulumu yapti su anda 35Mbit 75Tl lik tarifedeyim .Speetest ile yaklasik 33-35Mbit arasi aliyorum ancak alt yapimin 140mbit e kadar destekledigini goruyorum acaba hat sinyal degerlerimi yorumlar misiniz ?


    TurkNet’te kotasız, taahhütsüz, yüksek hızlı İnternet! Beğenmezseniz 30 gün içinde paranız iade!
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Kaç para Oris. Aktivasyon ücreti vs. gibi ek ücretlendirme var mı? Genel hatlarıyla aldığınız hizmet ile ilgili bilgi verir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cisalpine kullanıcısına yanıt
    Biraz dellendirdiler ama çözüldü. Teşekkürler maille mesajla ulaşım sisteminiz çok iyi ama müşteri hizmetleri ulaşımını düzeltin eakiden gayet iyiydi arayınca çıkıyorlardı hemen çözülüyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalova geneli internet kesildi sadece turknet sandim ama ttnet kullananlarda ayni durumda suan acaba genelmi sadece bizim il icindemi anlayamadim ayni anda gitti kac kisiyi aradiysam yok diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşını getir kampanyasından 2 kişiyi getirdim size, 2 ay fatura almamaniz gerekiyor ama her ay fatura aldınız. Milenicom'a geçme zamanı geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bizde ttnete bayılmıyoruz ama kimliğimizi bırakıyoruz böyle kim olduğu belli olmayan adamlara vereyeceğime ttnet dona dona internete veririm kötü olsun güvenilir olsun bunların kullandığı alt yapıda Türktelekom a ait
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Kaç para Oris. Aktivasyon ücreti vs. gibi ek ücretlendirme var mı? Genel hatlarıyla aldığınız hizmet ile ilgili bilgi verir misiniz?
    Hocam ben negelli kampanyasından yararlanıyorum, 54 lira 16 mbit paket aldım şu an aldığım hız ortalama 14 mbit. Aslında mileni'ye geçecektim aradım kayıt açtılar, bayrama 3 gün falan vardı. Baktım sayfaya millet kan ağlıyor 1 aydan aşşağı bağlatan yok biride orda bana orisi önerdi bide onları arıyım dedim. ama orisi aramadan önce bir kaç kez mileniyi aradım, internet için bana dönüş yapmadınız diye, arıyacağız diye geçiştirdiler . Bayrama girmeden son hafta cuma günü orisi aradım adamlar 5 dakikada abone ettiler beni . Cumartesi için bağlantı hallolur dediler ama gelen giden olmadı . bayram olmadan bir gün önce pazartesi mesaj geldi herşey hazır diye sonrada aradılar beni. Anlaşamadığımız tek yer burası oldu . İlk görüşmemde kurulum ücreti yok gelip bağlayacaklar bina girişindeki kabloyu dediler . Hattım açıldıktan sonra kullanıcı adım ve şifremi söylemek için arayan elemen 120 lira aktivasyon ücreti var ama binadaki kutuya bağlamak için ekip gönderemiyoruz dedi bir elektrikçi alıp yaptırmanız lazım dedi . Bu işi kendim yaptım kabloları alttan birleştirdim .internetim halloldu . toplamda 24 saatlik çalışma saatinde halletim bağlantıyı. Bayram bitti ben interneti kullanıyorum o arada mileniden aradılar aradan 2 hafta geçmiş :D kurulum için ekip yönlendiricez falan :D

    imdi bakalı aktivasyon ücreti alırsalar yazarım ilk faturada belli olacak. M.h aradığımda biri almıyoruz biri alıyoruz diyor bu konuda kafam karışık. Çok tecrübeli depğiller ama genel olarak memnunum diyebilirim .




  • Arkadaşlar selam selamlar
    Millnicom dan aradılar, turktelekom un şikayeti üzerine y tahatsüz paketlerin 15 gün sonra iptal olacağını söylediler. Böyle birşey duyan var mı? Yani taahütsüz okey olmayacakmış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zazian_12 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, arkadaşını getir kampanyamızın süreci olması gerektiği gibi devam ediyor ve süreçte her hangi bir sorun ile karşılaşmıyoruz. Bu kampanyada bilinmesi gereken en önemli şey, faturaların son ödeme tarihi geçmeden ödenmesi... Eğer siz veya getirdiğiniz arkadaşınız faturasını son ödeme tarihinden önce ödemezse sistem bu kampanyadan ikinizi de yararlandırmaz. Çünkü süreç bu şekilde işliyor.

    Eğer bu süreçte bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bize OİM,MOİM veya IVR sesli yanıt sistemimiz üzerinden bir kayıt açın. Arkadaşlarım sizin ve arkadaşınızın son ödeme tarihlerini kontrol etsinler ve size bu konu ilgili doğru bir geri dönüş yapsınlar. Bir çok kullanıcımız arkadaşını getir kampanyamız dahilinde ücretsiz olarak hizmetlerini kullanıyor ve kullanmaya devam ediyor.
  • kul tigin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, şu an durum nedir? Hizmetinizi kullanabiliyor musunuz? Yoksa hala devam ediyor mu?
  • Cisalpine kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, tüm sistemlerimizi (OİM,MOİM,IVR) siz değerleri kullanıcılarımız daha iyi kullanabilsinler diye daha iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün gerekli güncellemeler yaparak kullanılabilir halini en kolay duruma getiriyoruz. Biliyorsunuz ki çağrı merkezi çalışanları doğrudan sorunu çözmüyor işi sadece ilgililerine aktarıyordu. Biz bu ara görevi gören kişileri ortadan kaldırdık ve bizzat bize ulaşabileceğiniz sistemlerimizi geliştirdik.

    Bir sorun yaşadığınızda bize direkt OİM,MOİM veya IVR sesli yanıt sistemimiz üzerinden bir kayıt oluşturduğunuz zaman kayıt hemen ilgili ekiplerin ekranlarına düşüyor ve arka planda işlemlerinize başlanıyor.

    Bir sorun yaşamanız durumunda bize istediğiniz sosyal medya platformlarından ulaşabilirsiniz. Tüm ekip arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar kullanıcılarımıza yardımcı oluyor.
  • bloom44 B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, taahhütümüz yok çünkü hiç bir zaman kullanıcılarımıza zincir vurmak istemedik. Eğer hizmetimizden memnun kalmazlarsa ek ücret ödemeden iptal etme seçeneğini onlara sunduk.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.