Şimdi Ara

Turknet ev telefonu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 yıldır turknet internet kullanıyorum ama telefon hizmetini kullanamıyordum(alt yapı problemi falan dediler). Geçen hafta telefon hizmetini kullanabilirsiniz deyip bana bir numara tahsis etmişler. Ben de gigaset marka bir dect telefon aldım hatta bağladım ama arama yapamıyorum. Dect telefondan numara çevirince hiç bir ses gelmiyor. İşin enteresan tarafı telefon bağlı değilken bile bana atanan noyu cep telefonumdan arayınca telefon çalıyor.

    Teknik destek talebinde bulundum hatla ilgili gerekli incelemeler düzeltmeler yapıldı telefon hattınızı kullanabilirsiniz diye geri dönüş yaptılar. Ama aynı problem devam ediyor. Kendimden şüphe etmeye başladım daha önce hiç dect telefon kullanmadım acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum ?
    Denediklerim; modemin bağlı olduğu kabloyu telefon baz istasyon cihazına taktım olmadı, telefon ile gelen orijinal kabloyu kullandım yine olmadı. Ortada süplitter falan yok hiç . Bir de bu dect telefonlarda çevir sesini nasıl duyuyoruz. Normal masa telefonu kaldırır kaldırmaz çevir sesi gelir ama bu dectlerde telsiz sürekli cevir sesi verir mi ? Cahilliğimi mazur görün :)

    Yardımcı olabilecek arkadaşlar fikir verirse memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qxtrml -- 22 Ağustos 2018; 22:49:8 >







  • Sol altta oluyor genelde R tuşu var. ona basıp arama tuşuna basın, çevir sesini duymanız lazım. Bir de buradaki destek ile görüşün
  • Sorun TürkTelekom'dan kaynaklanıyor. DSL sinyali ve PSTN sinyali ayrıdır. Aynı hatta kullanılabilir olması için TT'un kendi altyapısında gerekli bağlantıyı yapması gerekir. Genelde bu işlem saha dolaplarında yapılıyor.

    TurkNet'in yanısıra Türk Telekom'ada şikayet kaydı açın. TurkNet arıza bildiriminden başka birşey yapamaz. Sorun TT'da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    Sol altta oluyor genelde R tuşu var. ona basıp arama tuşuna basın, çevir sesini duymanız lazım. Bir de buradaki destek ile görüşün
    Sağolun kontrol ettiğimde çevir sesi hiç yok. Bu da demek oluyor ki destek talebimi kontrol etmeden çözüldü deyip kapatmışlar. Şimdi tekrar destek kaydı oluşturacağım.
  • qxtrml Q kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin. Ben 9 ay boyunca arıza kaydı açıp durdum, düzeltmediler. İptal edip yeniden abone oldum 1 haftadır yine telefon yok ama bu sefer numaramı bile bilmiyorum, açtığım arıza kaydını yine ezbere cümlelerle kapatmışlar. Sana vereceğim tek tavsiye sakın bunlara aldanıp elektrikçi falan çağırıp masraf yapma sorun %100 türknet'te.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalyalist M kullanıcısına yanıt
    İnşallah bende aynı sıkıntı olmaz. Turk telekoma yönlendirdik gelip kontrol edecekler diye bir mesaj atmışlar talebe karşılık, bakalım sonuç ne olacak.

    Aklınızda bulunsun ben telefon hizmeti veremedikleri her ay talep yapıp telefon hizmetinin ücretini(10 TL) bir sonraki faturada iade alıyordum. Zorluk çıkardıklarında iade etmeyiz dedikleri aylarda BTK nın online şikayet sayfası var hemen oraya şikayet kaydı açıyordum telefon ücreti hizmetini paşa paşa iade ediyorlardı.
    Sen de uzun süre telefon hizmeti veremedilerse ücret iadesi talebinde bulunabilirsin istersen.
  • Aynı sorunu 4 aydır yaşıyorum hiçbir şekilde düzeltemiyorlar boşuna uğraşma 1 haftalığına düzeltmişlerdi sonra tekrar bozuldu elektrikçi çağırıp masraf da yaptım aynı bütün arıza kayıtlarını çözüldü diyip kapatıyorlar bayram tatili bittiğinde kapattırıyorum hattı.
  • Sabah Turk telekomdan eleman geldi kutudan ayarlama yaptı. Şimdi ev telefonunu kullanabiliyorum. Yalnız sormak istediğim bir şey var, modem bir odadaki hatta takılı telefon başka bir oadaki hatta takılı şimdilik sorunsuz çalışıyor ama internette splitter kullanılması gerektiğine dair yorumlar okudum. Splitter olmadan ev telefonu kullanamaz mıyız ?
  • qxtrml Q kullanıcısına yanıt
    Telefonu ayrı, interneti ayrı hattan mı verdi ? Arıza açılır iken abone de dsl var diye bilgilendirme yapılmamış ya da eleman dsl var mı diye bakmamış sizde söylememişsiniz sanırım. Normalde ses ve dsl saha dolabından birleştirilip gönderilir ama sizde ayrı ayrı gönderilmiş olabilir. Sorun yoksa öyle kalabilir. Modemin olduğu kabloya telefonu takın çevir sesi yok ise ayrı ayrıdır. Varsa birleşikdir odalar arası paralel vardır splitter kullanmanız gerekmektedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Ayrı ayrı hatlar yok, eve tek bir hat geliyor ev içinde paralel bağlı imiş telefon ve modem bu durumda bir splitter almam gerekiyor sağlıklı kullanabilmek için.
  • qxtrml Q kullanıcısına yanıt
    Modemin başına bir tane splitter koyun yeter herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qxtrml

    Ayrı ayrı hatlar yok, eve tek bir hat geliyor ev içinde paralel bağlı imiş telefon ve modem bu durumda bir splitter almam gerekiyor sağlıklı kullanabilmek için.
    Splitter olmazsa telefonda cızırtı olur splitter baglarsaniz cızırtı olmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynısı oluyordu evin diğer telefon çıkışlarında çalmıyordu. Sonradan prizi açıp baktığımda hatalı olduğunu gördüm. Renkler aşağıdaki gibi bağlı olmalı.Ben yaptım düzelmişti.
    Turknet ev telefonu problemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.