Şimdi Ara

TurkNet 'Adsl-Vdsl' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [Son mesajımda konuyu güncelledim] (TTNet'te 50mbps pakete geçiş yaparak işlemleri sonlandırdım)



    İyi günler. TTNet taahhütümüz geçen ay bitmişti. Bugün taahhüt yenileme ve vdsl geçiş hakkında bilgi almak için müşteri hizmetlerini aradım. Bulunduğum bölgede Vdsl'e geçiş yapabileceğimi öğrendim fakat fiyatlar hakkında karar veremediğim için şimdilik geçiş yaptırmadım. Mevcut tarife ile taahhüt yenilesem dahi bu süre içinde geçiş yapabileceğimi söylediler. Sanırım mevcut paketten daha yüksek fiyatlı bir tarifeye geçme şartı ile. Ben de sadece taahhütü yenilettim. (16mbps, 24 ay, 80tl)


    İlk aklıma takılan kısım hız konusu. Vdsl'e geçiş yaptırmadan alabileceğim max hızı öğrenemeyiz dediler. Amacım şu anlık minimum 35mbps stabil şekilde kullanabilmek. Bunu öğrenmenin farklı veya kesin-net olmasa da bir yolu var mı? Modem değerleri sanırım net bilgi vermiyor ama gene de altta paylaştım. Altyapı-hız sorgulama gibi sitelerden de bilgi alamıyorum. Sokakta 15 bina var ise bizimki hariç 3-4 tanede bilgi çıkıyor. Birinde 35, karşı binada 68 ve az ileride fiber gözüküyor. Ya da bir kaç adsl, 1 vdsl, 1 fiber şeklinde.


    İkincisi müşteri hizmetlerinden taahhütlü vdsl tarifeleri ile ilgili bilgi almıştım normalde, fakat şu an hepsi birbirine karıştı ve siteden de doğru yeri bulamıyorum. Şu anki mevcut aboneler için tüm vdsl tarifelerini bilen veya link atabilecek olan var mıdır? ya da en azından 16dan 35e geçiş yapan kişiler mutlaka vardır diye düşünüyorum. TTNet'in sitesinde bulabildiklerim (2 farklı menüden) şu şekildeler.. (Anladığım kadarıyla hepsi mevcut abonelere ama eski mi yeni mi anlamadım ve bana anlatılanlardan tamamen farklı gözüküyorlar)

    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu

    Bunlar da gerekirse modem değerleri..

    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 8 Şubat 2021; 0:11:54 >







  • https://www.comnet.net.tr/ev-is-fiber-internet/

    Siteden ne kadar hızlıyım seçeneğine tıklayıp alt yapı sorgulaması yaparmisiniz en güncel sorgulama burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim apartmanda bilgi çıkmadı. Sokaktaki diğer binalara baktım, 15 apartman varsa 2sinde bilgi verdi. Karşıda 68 az ilerde de 100. Diğer bir çok sorgulama sayfalarında da benzer sonuçlar alıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 3 Ocak 2021; 17:8:17 >
  • Biraz daha farklı sorularım olduğu için yeni konu açmaktansa konuyu tamamen düzenledim ve uplamak istedim. Teşekkürler.

  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt
    Bağlı olduğunuz kabini biliyorsanız, kabine olan mesafenizi yazar mısınız?
  • Başka bir sağlayıcıya hattını taşı.
    35 mbps turknet veya netspeed olabilir.
    Memnun kalmazsan Türk Telekom a geri dön. Yeni abone olduğun için daha uygun fiyat verirler.
  • @NT2L Maalesef bilmiyorum şu ana kadar da çevrede hiç dikkat etmemiştim. Öğrenebilirsem ekleme yapacağım.


    @mcrew Taahhüdüm dün yenilendi ama yeni olduğu için ceza miktarı çok az olacak galiba. Ayrıca belli miktarları Turknet gibi bazı ISS ler karşılıyor diye biliyorum. Mantıklı geliyor ama uzun süreli kesintiler yaşar mıyım veya geçiş süreçleri nasıl işler bilemiyorum. Gene de sanırım bir görüşme yapacağım.


    Teşekkürler.

  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt

    türk.net e geçecekseniz yardım ederim 120 tl sini ödüyor cayma bedelinizin . taahhüt yok zaten istediğiniz zaman beğenmezseniz ayrılabilirsiniz. 1 ayda ücretsiz davet kodunuz yoksa ücretsiz kullanmak için paylaşabilirim


    not: her davet kodunu kullanmayın bence kullandığınız kişi 1 gün bile faturasını geç ödese sizde yararlanamıyorsunuz indirimden.

  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben İstanbul/Kartal sınırları içerisinde 3 ISS yi de kullandım. Bunlar sırasıyla Superonline (ADSL) 7yıl, Turknet (VDSL, YAPA) 2 yıl, Millenicom (VDSL) 1ay anca sabrettim, güncel olarak da Turknet 100Mbps VDSL kullanmaktayım.

    Bir sıralama yapacak olursam ADSL olmasına rağmen kesinlikle hizmet kalitesi ve bağlantı stabilitesi olarak 1.sırada Superonline diyebilirim. Ondan sonra turknet gelir. Millenicomu kesinlikle önermiyorum çünkü bölgemde yeni VDSL dönüşümü yapıldığında 50Mbps üzerinden anlaşma yapmama rağmen ADSL hat olarak açıldı ve turknetten geçiş esnasında 2 hafta boyunca internetsiz kaldım. Neymiş turknette bağlı olduğum port kırıkmış. Hayır aktif olarak kullandığım turknetteki port kırıksa ben nasıl internet alabildim? Neyse hocam 2 hafta sonunda ekip gönderdiler portu değiştirdik dediler ama hala hızım 4Mbps idi. Müşteri hizmetleri konusunda bu foruma Turknete çok atıyorlar ama bence (benim şanssızlığımdan da olabilir) Millenicomun MH çok daha vasat durumda. Bir tanesi geliyor hızınızda bir problem yok diyor, öbürü gelip modeminiz VDSL desteklemiyor bizden kaynaklı sıkıntı yok diyor. Açıkçası Turknet bu konuda daha önde diyebilirim. Millenicomda 2 hafta internetsiz kalıp üstüne de ADSL olarak hat açılınca ilk ayın sonunda direk Turknete geri döndüm. Geçiş işlemi olduğu zaman hiçbir şekilde internetim kesilmedi kullanıcı adı ve şifreyi modeme girerek bağlantımı gerçekleştirdim. Yine ADSL 4Mbps olarak açıldı ancak hemen destek kaydı açtım VDSL geçişi için sağolsunlar hemen ekibe haber verildi bu sırada da mağduriyet yaşanmaması açısından hızım 16 Mbps'ye çıkartıldı. 2 gün sonra TT ekibi gelip VDSL sinyalini verdi ve sorunsuz bir şekilde 100 Mbps kullandım. Arada bir sorun çıkıyor elbette forumdaki konularımı aratırsanız görebilirsiniz ancak kesinlikle millenicomdan daha iyi olduklarını söyleyebilirim gerek MH, gerek yurtdışı çıkışları olsun. OİM de destek kaydı açınca bazen sürekli aynı şeyleri söyleyen laftan anlamayan elemanlar gelebiliyor bu durumda da forumda Turknet desteği etiketleyip konu açarsanız gerçekten ilgileniyorlar ve sorun çözülme süresi kısalıyor.

    Uzun lafın kısası hocam eğer bütçeniz el veriyorsa TT veya SoL tercih edin, alternatiflere yönelmek istiyorum diyorsanız da tavsiyem millenicomdan uzak durun. Adamların kendi omurgası yok Superonline üzerinden çıkış yapıyordu bildiğim kadarıyla.

    Sormak istediğiniz herhangi bir soru veya başka bir şey varsa PM üzerinden veya etiketlereyek sorabilirsiniz.




  • @Bilal52bilal52 Teşekkür ederim. Şu an hala karar aşamasındayım.


    @akanzii15 sene civarı olabilir bildim bileli TTNet kullanıyorum. Bağlantı ile ilgili kayda değer sorunlar yaşadığımı pek hatırlamıyorum. Sadece bir süre önce bizden kaynaklı olan bazı olaylar yaşadık. Şu an firma değiştirmemdeki tereddütlerin ilki bu. İkincisi bağlantım en son koptuğunda müşteri hizmetlerini arayıp sorunun düzelmesi en fazla 10dk sürmüştü. Diğer türlü internetim yokken online işlemler ile arıza bildirimi yapmak vs diğer bir kısım. Ayrıca en çok aklımı kurcalayan geçiş süreci. Araştırmam sonucu anladığım kadarıyla başvuru telefon görüşmesinden sonra kargo işlemleri ile yapılıyor. Firma geçişinin yanında hem vdsl geçişi, hem tel hattından yalına geçiş, ayrıca henüz yaptığım taahhüdü bozma işlemleri vs var. Dediğim gibi özellikle bu geçiş sürecini düşündükçe beni nelerin beklediğini bilemediğim için içinden pek çıkamıyorum.


    Bunların yanında getirisi tabi ki fiyat olacak. Şu an 16mbps 24 ay taahhütlü 80tl. TTnet'te vdsl geçip 35mbps kullansam (yanlış hatırlamıyorsam) 120tl civarı ve yanında tamamen internet için açık bıraktığımız telefonun ücreti 30tl. Yalına geçersem -30, +pakete 20tl. Fakat Turknet'te 35mbps yalın ve taahhütsüz 85tl.



    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sanırım bir kaç günlük daha karar aşamasından sonra ilk olarak TTnet'ten cayma bedeli hakkında bilgi alacağım. Sonrasında Turknet ile genel anlamda bir görüşme yapmak gerekecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 8 Ocak 2021; 16:17:49 >




  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt

    Ben geçiş aşamasında sizleri nelerin beklediğini ve tüm adımları sırasıyla anlatayım;


    1-BAŞVURU: türk.net aranır veya internet sitesi üzerinden başvuru yapılır.


    1.1- ARAYARAK BAŞVURU: 0(850) 288 80 81 bu numara aranır. Çalışan arkadaş sizden adres bilgilerinizi ister. Altyapınızın kontrolünden sonra siz geçiş yapmak istediğinizi belirtirsiniz. Oradaki çalışan kampanya hakkında detaylı bilgi veriri ve ev telefonu kullanmak isteyip istemediğinizi sorar. Daha sonra geçiş yapacağınız için hizmet numaranızı ve güvenliğiniz için kimlik bilgilerinizi soracak. En son 1 arkadaşınızın davet kodunu isteyecek 1 ay ücretsiz için (Benden isterseniz yoksa beni çok mutlu edersiniz) Siz tamamını paylaştıktan sonra e postanıza sözleşmenizi gönderecekler.


    1.2- İNTERNET SİTESAİNDEN BAŞVURU: Kimse ile konuşmadan başvuru şeklidir. 1 ay ücretsiz kullanmak için Arkadaşınızdan başvuru linki istersiniz. O kendi linkini size atar bu sayede 1 ay ücretsiz hakkı kazanırsınız (Benden isterseniz çok mutlu olurum) daha sonra link üzerinden okuyarak geçiş yapacağınız için evde internet kullanıyorum u seçerek ilerlemeniz gerekir. daha sonra sizden şuanda kullanmakta olduğunuz hizmet numaranızı yazıyorsunuz. Daha sonra kimlik bilgilerinizde doldurup isterseniz o bir sonraki adımda banka kartınızla da otomatik ödeme talimatı verebiliyorsunuz. Ve e postanıza sözleşmeniz geliyor


    2- SÖZLEŞME: Sözleşmeyi güzelce okuyun bu sayede fikir sahibi olursunuz. Okuduktan sonra gerekli yerleri imzalayıp MNG kargo ile ücretsiz bir şekilde Türk.net e postalıyorsunuz.


    3- GEÇİŞ AŞAMASI: Bu noktada artık sizin yapacağınız pek bir şey kalmadı sadece bekleyeceksiniz. 2 Gün içinde geçişiniz tamamlanınca size SMS ile kullanıcı adı ve şifreniz gelecek bunu modeme yazdıktan sonra Artık Türk.net li olacaksınız. Aslında adımlar kolay ve anlaşılır ve birçok abonesi olan sağlayıcı bunlar


    4-ARIZA DURUMU: Arıza durumunda bakmıyorlar vb.. durumlar söz konusu bile olamaz. Benim bu formda önerdiğim ve geçen 15 kişi var hepsi teşekkür etti bu ön yargıyı kırdığım için. Arıza olunca kayıt bırakıyorsunuz hemen çözüyorlar. Gönlünüz rahat olsun.


    5-BENİM DÜŞÜNCEM: Denemeden karar vermeyin Taahhüt yok beğenmezseniz iptal edersiniz 30 gün içinde iptal ederseniz 1 kuruş almıyorlar. Emin olun memnun kalacaksınız. Artık herkes yüksek hızlı interneti ucuz kullansın. Korkmayın denemekten memnun kalacaksınız.



    Eğer geçecekseniz ben size baştan sona her adımda yardım ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2D77F344 -- 8 Ocak 2021; 11:55:33 >




  • Şu an hala ISS veya tarife değiştirmedim. Fakat araştırmalarım sonucu bağlı olduğum kabin ve çevremdeki internet hızlarıyla birlikte alabileceğim max hızı tahmini olarak öğrendim. Kabin yaklaşık 200mt uzaklıkta ve bulunduğum sokakta internet hızları 50-80 arası gözüküyordu.


    Öncesinde müşteri hizmetleri ile ilk taahhüt yeniletme için konuştuğumda vdsl geçiş yapabilirsiniz demişlerdi ama hız konusunda tahminim olmadığı için karar veremeyip geçmemiştim. Sonraki görüşmemde şansıma "sistemlerdeki arızalar"dan dolayı sağlıklı bir görüşme yapamadım. Bir kaç gün önce aradığımda maalesef geçiş yapamıyorsunuz dediler. Ayrıca ben gene de vdsl port boşalma durumu için şimdiden başvursam gibisinden sorduğumda "ama internetiniz gidecek" vs diyerek biraz geçiştirip isterseniz bir kaç gün sonra tekrar arayın dediler. Bugün tekrar aradım yapabilirsiniz dediler. Merak ettiğim konu tarifemi değiştirmeden vdsl aktarıp aktaramayacağımızdı. Bu da mümkünmüş, hatta bunu kendisi önerdi ve hemen başvurdum. 2-15 gün arası geçiş süreci dedi fakat telefonu kapattıktan sonra bir kaç dk içinde geçiş yapıldı. Modem değerleri de şu şekilde oldu;

    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu

    Hiper tarifeleri ile ilgili soruma da cevap buldum. Sanırım mevcut aboneler için ama şu şekilde; 35mbps 110tl, 50mbps 130tl. Yalın internet için de faturaya +10tl dedi (ben 20tl olarak biliyordum ama belli kriterlere göre değişebilir emin değilim). Şu an 30tl telefon ödüyorum ve 16mbps paket te taahhütlü 80tl, yani hali hazırda 110tl faturam var. Yalına çevirip toplamda 120tl'ye direk 35e geçiş yapmak mı yoksa 50mbps ile 95tl'ye Turknet mi bunu düşünüyorum.


    Turknet ile ilgili de uzun süredir araştırıyorum. Ulaştığım en kısa ve gerçekçi gelen sonuç şu; "hali hazırda kullandığın ISS de sorun yaşamıyorsan orada da yaşamazsın". Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle olacağını düşünerek geçiş yapma düşüncem var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 1 Şubat 2021; 19:0:18 >




  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt

    Hattınız 76megabit destekliyor, maşallah. İyi günlerde kullanın.

  • ciddi0 kullanıcısına yanıt

    Bu siteden denedim mi bilmiyorum ama şöyle bir sonuç verdi.


    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu
  • Teşekkürler.

    Bildiğim tüm sitelerden denemiştim şu an da tek tek denedim, bizim daireye dair bilgi çıkmıyor nedense (güvenlik için bilgi alırken bazen apartman numarasını soruyor orada hep sorun yaşıyoruz yanlış olduğunu söylüyorlar. Sanırım adres bilgilerinde bir karışıklık olduğu için olabilir). Şu an dediğim gibi adsl'den vdsl aktarıldığı için net bir sonuç alabildim ama gene de kullandığınız site hangisi anlayamadım. Gerçi artık sorgulatma işlemlerine gerek kalmadı gibi gözüküyor.

  • Süreçle ilgili güncelleme yapacaktım son durum maalesef şu;


    Dediğim gibi hat en son Vdsl aktarıldı ya da TurkNet'in söylediğine göre ben öyle sanıyorum anlamış değilim. Bugün Turknet'i başvuru için aradım, tüm bilgilerimi verdim ve alabileceğim hız hakkında kontrol yaptılar. Fakat hat vdsl değil adsl gözüküyor ve alabileceğim max hız 16 dediler. Hattın bir kaç gün önce paket değiştirmeden vdsl aktarıldığını söyledim "paket değişmeden geçiş yapamazsınız ki" dedi. Şu an hattımın vdsl gözüktüğünü söyleyip modemde gördüğüm verilerden bahsettim ama "adsl gözüküyor bulunduğunuz bölgede port yoktur o zaman" vs diyerek gene aynı cevapları aldım. Ben de amacımın daha yüksek hızda kullanabilmek olduğunu belirtip başvuruyu iptal ettim.


    Anlamadığım ben vdsl altyapısı ile adsl kullandığımı düşünüyordum (daha doğrusu adsl hızında) ama durum böyle değil mi? Ayrıca konu gene bahsi geçen port mevzusuna mı çıkacak?


    Bu arada az önce online işlemlerden kontrol ettim paket 16 mbps "hipernet" gözüküyor. Ayrıca daha önceden herhangi bir teklif gözükmezken 100e kadar hiper tarifeler çıktı.


    Modemde gözüken verileri gerekirse tekrar atıyorum.

    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu


    TurkNet "Adsl-Vdsl" sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 2 Şubat 2021; 6:16:33 >




  • bence konustugınuz eleman bilgsizdi tekrar bir deneyin şansınızı ama özellikle belirtin hattınızı adsle çekmesinler eldekindende olmayın
  • Henüz yeni geçiş yapıldığı için mi veya durum dediğiniz gibi mi anlayamadım. Ya da aktif paketim "16 hipernet" gözüküyor ama adsl hızında olduğu için böyle bir sorun yaşayabilir miyim acaba.. Açıkçası uzun süredir bu kadar uğraşmaktan biraz sıkılmaya başladım. TurkNet için ya artık son bir deneme yapacağım ya da fiyat konusunda kendi içimizde bir karar verip TTNet'te direk paket yükseltmek için başvuru yapacağım. Çünkü şu an gözüktüğü gibi hattımın vdsl olduğuna ve rahatlıkla 60-70 arası hızları alabileceğime eminim.



    Düzenleme:


    TurkNet'te tekrar "adsl gözüktüğü" tarzında cevap alınca ben gene de hat değerlerime bakarak geçiş yaptırsam mı diye düşündüm, fakat riske girmek istemedim. Az önce TTNet'i aradım, max alabileceğim hız hakkında veri alamadığını söyledi ama sorun yaşama durumunda tekrar 16ya çevirebiliriz dedi. Ben de gene modemde gözüken değerlere güvenerek 50 download - 8 upload (normal 130tl, yalın 140tl olan) pakete geçişi yaptırdım. Telefonu kapatır kapatmaz bu işlem de gerçekleşti ve şu an için bir sorun gözükmüyor.


    Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 30 Mayıs 2021; 4:19:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.