Şimdi Ara

Türkiyenin Gül bahçesi Isparta'da Gül Hasadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belki ülkemizde hak ettiği ünü henüz elde edememiş ancak tüm dünyada büyük üne kavuşmuş, Rose Damascena, dünya üzerinde sadece sınırlı bir kaç bölgede, Bulgaristan ve Isparta' da sınırlı alanlarda yetişmekte. Dünyanın gül yağı üretiminin %65 'lik ihtiyacını karşıladığımızı göz önüne alırsak, Isparta Gülleri'mizin ünü kaçınılmaz.

    4 Ton Gül Yaprağından Sadece 1 Litre Gül Yağı Üretilebiliyor

    Bugün artık Isparta'da Mayıs ve Haziran ayları arasında düzenlenen hasat, adeta bir pembe düşler şölenine dönüşmektedir. Rose Damescana güllerinin Mayıs ayında açmaya başlamasıyla gül hasadı başlar ve Haziran ortalarına kadar 1 ay kadar süreyle devam eder. 
    4 ton gül yaprağından sadece 1 Kilo gül yağı elde edilebilen yağ gülleri, litresi 7 ila 10 bin Euro arasında alıcı bulabiliyor. Bilinen adı ile Rose Damascena artık Isparta içim sadece ekonomik kaynak değil bir turizm aracı haline gelmiştir.

    Sizler de gül kokusuyla ve pespembe güllerin romantizminde kaybolmak ve iptidai imbiklerden nasıl gül yağı ve gül suyu elde edildiğine şahitlik etmek isterseniz bu bölgeye hasat zamanı düzenlenen organizasyonlara katılıp bu mucizevi seremoninin bir parçası olabilirsiniz.

    Daha Fazla bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz:http://www.parfumsecimi.com/turkiyenin-gul-bahcesi-ispartada-gul-hasadi/


    Türkiyenin Gül bahçesi Isparta'da Gül Hasadı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.