Şimdi Ara

Türkiyedeki Savaş Senaryoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiyedeki savaş uçaklarının birçoğunun abd, israil vs yapımı olduğu ve bir savaş halinde hepsinin devre dışı kalacağı, olası bir savaşta Türkiyedeki iletişim ağının telekom üzerinden çökeceği, yine olası bir savaşta incirlikte saklanan nükleer silahların kullanılacağı vs vs vs birçok iddia bulunuyor. Sizce bunlar ne kadar gerçek ? Mesela Yunanistanla diplomatik bir kriz yaşadık ve savaş ilan edildi. Gerçekten uçaklarımız devre dışı mı kalacak ? Ya da Amerikayla savaşın eşiğine gelinde ve savaş başladı. N' olur bize, kafamıza nükleerleri sallamasınlar ? Tanyaları, yurileri yollamasınlar ?



  • uçakların devre dışı kalacağı biraz ütopik telekom üzerinden iletişim ağının çökmesi muhtemel nükleer silahlar kullanılabilir her türlü savaşta kaybedeceğimiz bir gerçek kazanacak olsak bile savaşa hayır demek lazım
  • Uçakların modernizasyonunu artık kendimiz yapıyoruz korkulacak bir şey yok

    15 Mayıs 1984 tarihinde kurulan TUSAŞ, bugün Türkiye’de uçak, helikopter, insansız hava araçları (İHA) ve uydu gibi hava-uzay platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri alanlarında bir teknoloji merkezi konumundadır.

    TUSAŞ faaliyetlerini Akıncı-Ankara’da bulunan 5,000 dönüm alanda yaklaşık 200,000 metrekare kapalı alandan oluşan yüksek teknoloji ürünü makine ve teçhizatla donatılmış modern tesislerinde yürütmektedir. Ayrıca, savunma-havacılık kabiliyet tabanını geliştirmek, üniversite ve belirli alanlara odaklanmış küçük-orta ölçekli teknolojik şirketler ile ortak sinerji yaratmak üzere mühendislik esaslı faaliyetlerin önemli bir bölümü ODTÜ-Teknopark alanında yürütülmektedir. TUSAŞ kalite sistemi dünyaca kabul görmüş NATO AQAP-2110, ISO-9001:2000 ve AS EN 9100 standartlarını karşılamaktadır. TUSAŞ’ta 1200’ü mühendis olmak üzere toplam 3000 kaliteli ve deneyimli personel çalışmaktadır.

    TUSAŞ’ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türk Hava Kurumu’dur.

    Küresel ölçekli tasarım ve geliştirme programlarında takım oyuncusu olarak yer almaktan TUSAŞ, havacılık sektöründe lider konumundaki uluslararası kuruluşlar ile yapısal komponentlerin tasarım ve üretiminde birlikte çalışmaktadır. Sabit ve döner kanatlı askeri/ticari uçak ve uçak komponentleri üretimindeki kanıtlanmış deneyimi ile TUSAŞ, Aermacchi, AgustaWestland, Airbus, Boeing, EADS CASA, Eurocopter, Lockheed Martin, Northrop Grumman, MDHI, Sikorsky ve diğer uluslararası şirketlerin tedarik zincirinde ayrıcalıklı bir ortak konumundadır.

    Kuruluşundan bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarında, Ülkemizin milli gücünü ve bunun bir alt unsuru olan askeri kapasiteyi desteleyecek teknolojik kapasiteyi geliştirmek amacını aklından çıkarmayan TUSAŞ’lılar, faaliyetlerini bu anlayış içinde öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hava-uzay ihtiyaçlarını özgün ve egemen sistemlerle karşılayacak kabiliyet ve ürünleri geliştirme ekseninde yürütmektedir. TUSAŞ; vizyonu ve misyonu doğrultusunda dünyadaki emsallerinden farksız son derece modern ve eksiksiz bir tesis kurarak üretim faaliyetlerine başlamış ve yüksek teknoloji ürünü F-16 Savaşan Şahinler, CN-235 Hafif Nakliye/Deniz Karakol/Gözetleme Uçakları, SF-260D Eğitim Uçakları, Cougar AS-532 Arama Kurtarma (SAR), Silahlı Arama Kurtarma (CSAR) ve Genel Maksat Helikopterleri’nin ortak üretimini başarıyla gerçekleştirmiştir. TUSAŞ, elde ettiği deneyim ve bilgi birikiminden de faydalanarak, sabit ve döner kanatlı hava platformları, insansız hava araçları ve uydu alanlarında tasarım, üretim, modernizasyon, modifikasyon ve sistem entegrasyonu yapabilecek teknolojilere sahip olma yönünde önemli mesafeler katetmiştir.

    ATAK Taarruz/Taktik Keşif Helikopteri Programı’nın ana yüklenicisi olan TUSAŞ, T-129 ATAK Helikopteri’nin kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda özgünleştirilmesi, üretilmesi ve entegre lojistik desteğinin sağlanması faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
    http://www.tai.com.tr/page.aspx?contentDefID=114&page=___Hakk%C4%B1m%C4%B1zda__NONE_____Tarih%C3%A7e__CONTENT__114




  • Irak ve afganistan'a bile nükleer bomba atmadılar,Afganistan'daki haşhaş tarlaları ve Irak'taki petroller gibi büyük bir ekonomik neden varken.

    Türkiye'ye neden atsınlar? Tamam jeopolitik konumumuz gereği uluslar arası taşımacılıkta önemli yere sahibiz işte bor madenlerimiz var, dağlarımız epirojenez ile 3. jeolojik dönemde oluştuğu için hidroelektrik santrallerine çok yatkın, 4 mevsimi yaşayan bir ülkeyiz ve verimli topraklarımız var, en kaliteli tütünleri üretiyoruz vs vs birçok yönden avantajımız var fakat bunları kullanmak için beyin göçünü önlemek ve Ar-Ge yatırımlarına finansal destek vermek gerekiyor.
  • Bırakın bu savaş senaryolarını işinize gücünüze bakın şimdi çalışma, üretme zamanı TSK'nın iş bunlar
  • Çoğu hurafedir.

    Bahsedilen şu meşhur 'kaynak kodları' sanıldığı gibi uçağı tek bir tuşla devre dışı bırakamaz, uzaktan kontrol edilmesine imkan vermez.
    Yunanistan'la savaşa girme olasılığı hayli düşüktür ancak gerçekleşmesi halinde, Türk Hava Kuvvetleri görevini yerine getirir.

    Nükleer silahlar ise, evet vardır ancak 50'si salt NATO komutasında, 40'ı Türk-NATO ortak komutasında diye bilinir. Komplo teorilerine konu olucak bir durum değildir. NATO'nun 'nükleer paylaşım' (nuclear sharing) isimli resmi, gizli olmayan bir programı dahilinde İncirlik üssüne konuşlandırılmışlardır.

    İletişim ağı meselesi ise, Türk Telekom özelleştirilmeden önce ne kadar hassas idi ise, şimdide o ölçüde hassastır.
  • savaş, oturduğunuz yerden yorumlanıp sonuçlandırılacak bir olay değildir.
    ordunun tamamı hakkında değil 10'da biri hakkında bile bilgisi yok halkın neredeyse tamamının.
  • Nükleer bomba atıyorsun öyle el bombası atmıyorsun bu işler öyle kolay değil.Hem Nato içindeki iki ülkenin savaşması bana nedense uzak ihtimal gibi görünüyor.

    Telekom mevzuna gelince dediğim gibi bu işler öyle basit değil ya da umarım değildir.
  • bahsedilen büyüklükteki savaşları, hiçbir dünya ülkesi kayıpları göze alarak yapamaz.bu uçak tank top hep para kazanmak için satılan şeyler.artık savaşlar terorizim etnik ayrımcılık ve basın yoluyla yapılıyor.afrikanın bir ulkesinde fransızlar iki kabileyi gaza getirerek sadece satır ve palalarla bir gecede 300 bin kişiyi öldürtmüştür.
    kısacası halkın akıllı olması lazım.türkiyenin tankı topu var hatta nükleer silahı bile va(komlo teorisi ) ama etnik kökeni çok.halk bilinçlenmeli ve birbirini üç beş ajan yüzünden katletmemeli.
  • ayrıca savaşlarda tropik silahlar kullanılacaktır bence bundan sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRyldz

    ayrıca savaşlarda tropik silahlar kullanılacaktır bence bundan sonra.




    Nasıl yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazat


    quote:

    Orijinalden alıntı: MRyldz

    ayrıca savaşlarda tropik silahlar kullanılacaktır bence bundan sonra.




    Nasıl yani?




    Deprem Güneş ışınlarını yoğunlaştırma Fırtına çıkarma vs vs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazat


    quote:

    Orijinalden alıntı: MRyldz

    ayrıca savaşlarda tropik silahlar kullanılacaktır bence bundan sonra.




    Nasıl yani?




    Deprem Güneş ışınlarını yoğunlaştırma Fırtına çıkarma vs vs

    bu olayı biraz daha abartalım.büyülerle muskalarla savaş yapacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isis1982


    quote:

    Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazat


    quote:

    Orijinalden alıntı: MRyldz

    ayrıca savaşlarda tropik silahlar kullanılacaktır bence bundan sonra.




    Nasıl yani?




    Deprem Güneş ışınlarını yoğunlaştırma Fırtına çıkarma vs vs

    bu olayı biraz daha abartalım.büyülerle muskalarla savaş yapacaklar.


    Bunda gülünecek bir şey yok. Amerikanın, Rusyanın bu tür çalışmalar yaptığı biliniyor daha doğrusu iddia ediliyor. Yapılması, gerçekleşmesi ise imkansız değil bana göre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester

    Bırakın bu savaş senaryolarını işinize gücünüze bakın şimdi çalışma, üretme zamanı TSK'nın iş bunlar

    KOZMİK ODA
  • quote:


    bu olayı biraz daha abartalım.büyülerle muskalarla savaş yapacaklar.


    Secretary of Defense William S. Cohen

    Monday, April 28, 1997 – 8:45 a.m. EDT

    Q: Let me ask you specifically about last week’s scare here in Washington, and what we might have learned from how prepared we are to deal with that (inaudible), at B’nai Brith.

    A: Well, it points out the nature of the threat. It turned out to be a false threat under the circumstances. But as we’ve learned in the intelligence community, we had something called — and we have James Woolsey here to perhaps even address this question about phantom moles. The mere fear that there is a mole within an agency can set off a chain reaction and a hunt for that particular mole which can paralyze the agency for weeks and months and years even, in a search. The same thing is true about just the false scare of a threat of using some kind of a chemical weapon or a biological one. There are some reports, for example, that some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves.

    So there are plenty of ingenious minds out there that are at work finding ways in which they can wreak terror upon other nations. It’s real, and that’s the reason why we have to intensify our efforts, and that’s why this is so important.


    Şu karalanan yeri ağzından kaçırmış olmalı...

    Bildiğim kadarıyla patent numarası Amerikan Patent dairesinde 4 959 559...


    Yani böyle bir silah çok büyük bir ihtimalle vardır, ve çok büyük bir ihtimalle Haiti'de kullanılmıştır...

    Biz İpadlerle oynaşırken askeri teknolojinin ne kadar ileride olduğunu hayal bile edemezsiniz, ki normaldir, askeri teknoloji günümüzden fersah fersah ilerdedir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 10 Şubat 2010; 15:42:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.