Şimdi Ara

türkiyede üniversite okumanın aptallık olduğu gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    O zaman Allah kolaylık versin .
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Adam cebimde beş kuruş olmadan almanyaya gitti simdi fıstık gibi evi son model bmv arabası var. Bazı eseklerde yazmış en iyi üniversitenin en iyi bölümün en tepesinin bilmem nesi olursanız iş bulursunuz lan mal burada istisna özerinde mi yorum yapiyoruz. Altı üstü bir is bu kadar zor olmamalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan Murat Yıldırım kullanıcısına yanıt
    eşeğe bak en iyi üniversitenin en iyi bölümün en tepesinin bilmem nesi olursanız iş bulursunuz lan mal burada istisna özerinde mi yorum yapiyoruz. Altı üstü bir is bu kadar zor olmamalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehxpal M kullanıcısına yanıt

    Ağlama ağlama.

    Aynen oyle hayat rekabet yapacak bir sey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

    2 sene ne işine gireyim? elime gelecek para ne kadar? sonrasında ne olacak? bunları da cevaplarsanız sevinirim

    Asgari ücret * 12 = 33.980 lira

    Yani 4.500 dolar  


    O da 1 yıl boyunca paraya hiç dokunmayacaksın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Seminere gidip piknik yaptıkları günler mesai sayılıyor gençler.sömestrda dahil edilmemiş arkadaş tarafından kesin sömestrda gönüllü öğretmenlik yapıyordur:)) Ailemde 3 öğretmen var çevrem öğretmen dolu haftasonu hazirlik yapan hoca sayısı %1 falandır.Bunlara ek olarak bazı branş hocaları bütün dersleri 3 veya 4 güne sıkıştırıp haftalık ekstra tatil elde ederler.Öğretmen de pek ala rapor,izin alabilir boş yapıyor.365 günlük yılda 165 gün tatil yapma potansiyeline sahip başka bir bölüm yok. öğretmenlik en f/p bölümdür. Bunu odtüde kimya mühendisliği okuyan biri olarak yazıyorum istersem kimya öğretmeni de olabilirim formasyon bile kalktı.Sen de okusaydın sen de kazansaydın diyenler için ekledim son satırları da.200 lira ekders de yalan ortalaması 700 lira ekders alır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 3 Mart 2021; 19:33:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    Zaman kaybı ticarete atılın

    atıl kurt
  • Üniversite okumak sana sadece bilgi kazandırır.Bilgiyi yatırıma ve faaliyete geçirirsen para kazanırsın.Yani bilgiyi kullanman gerek.Lisede bir arakdaşım Özel Üniversitede yazılım okumuş.Kalkıpta evinde birtane MP3 çalar programı yazamıyorsa ne biliyim.birşeyleri yazıp basit birşey ortaya çılaramıyorsa bu adam gider anca Bimde çalışır.Birşeyi okumak önemli değil. Birşeye ilgin ve yeteneğin olucak.Bizim Ülkedede o yok işte o eksik.Yarışlaa yerleştiriyoruz insanları Universitilere Sınavla değil yarışla o sınav kisinin bilgisini ölçmeye yönelik olmuyor.
  • En kral üniversitede okuyanın işsiz kalması diye bir şey söz konusu değil. Sınav yaklaştı diye kendini böyle avutma, sık g. ders çalış.

  • Önce geleceği olan mesleklere bakılır. Ve yeteneklerin hangi yönde iyiyse bu mesleklere yönlendirilir. Sonra mesleğin gerektiği şekilde ilinle iştigal edersin.

    Biz ise zorla meslek seçimi ve zorla bomboş eğitim veririz. Sonra hayat boyu bunu bana neden öğrettiler diye hayıflanırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt
    Geleceği olan meslek ,ucu açık bir konu.

    Mesela 10 yıl önce inşaat mühendisi çok revaçtayken şuan bütün fakülteler inşaat müh. pompalayınca piyasada çok fazla oldu ,okuyanda pişman.
    Bilgisayar müh. çok revaçtaydı 10 yıl içinde bütün faküldelerden binlerce bilgisayar mühendisi piyasaya çıkınca onunda kıymeti kalmadı.

    Türkiye şartlarında 10 yılda tavan yapan işler birden çakılıyor.

    Yetenek önemli faktör, hiç el becerisi olmayan ve mesleğe yeteneği olmayan düz lise mezunu gidip elektrik mühendisi olunca, ortaya hiç iyi sonuçlar çıkmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.