Şimdi Ara

Türkiyede bilimkurgu filmi tutar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok ciddi bir senaryom var eski çağlarda geçen ve bunu ciddi olarak sinemaya kadar taşımak istiyorum paradan kaçmadan ne gerekiyorsa yapıp güzel bir film ortaya koymak istiyorum ama sizce bu film türkiyede ilgi görür mü ? Ve sizce bi filmin ilgi görmesi için ne lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İnci sözlükden bol bol küfürlü espriler koy.




    Türkiye de tutmaz.
  • Hocam ülkemizde iş yapan filmlere bakarsan maalesef seni acı bir tablo karşılar. İnternette herkesin bayıldığı filmlerin gişeleri genelde hüsran. İnsanlarda birde şu algı var: "Bizimkiler yaptıysa iyi değildir."
    Üzgünüm ama durum böyle umarım hayalleriniz yerine gelir ama benim fikrim böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İddialı bir şey yapılırsa iyi bir reklamla ilgi görür.
  • İyi gişe yapan filmlerin neredeyse tamamının sci-fi olduğu düşünülürse , bir bilim kurgu filminin tutmaması için hiç bir sebep yok. Fakat bu filmlerin ülkemiz şartlarında inanılmaz maliyetleri ve teknik imkanlar vs. düşünüldüğünde , biraz ütopik bir düşünce olarak bakılabilir. Fakat bilim kurgunun The Man from Earth gibi güzel örnekleri de mevcut. Eğer cgi gerektirmeyen (en azından çok fazla gerektirmeyen ) bir senaryonuz varsa , neden olmasın.
  • Türkiye'de maalesef en çok komedi filmleri iş yapıyor.Bu yüzden tutucağını sanmıyorum ayrıca tutmaktan kastedilen nedir.En fazla parayı kazanmak mı?Kazanan filmler ortada Recep İvedik.
  • İyi bir bilim kurgu(burada Man From Earth gibi bir yapım olucaksa bilemem) ya da dönem filmi yapmak için baya bir prodüksüyon kasmak gerekir ki, bu da iyi bir bütçe gerektiriyor.Ülkemizde komedi filminden daha çok para kıracağını bilen prodüktörlerin daha fazla para harcayıp, daha çok az para kazanacağı bir filme pek şans vericeklerini sanmıyorum maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DMUKKS

    Türkiye'de maalesef en çok komedi filmleri iş yapıyor.Bu yüzden tutucağını sanmıyorum ayrıca tutmaktan kastedilen nedir.En fazla parayı kazanmak mı?Kazanan filmler ortada Recep İvedik.

    En çok komedi filmleri iş yapıyor değil. Bilimkurgu da iş yapar ancak bilimkurgu filmleri komedi filmi çekmeye benzemez. Yapacağın işe göre maliyetleri inanılmaz derecede yükselebilir. En düşük maliyetli hâli bile komedi filmlerinden daha fazla masraflı olabilir. The Man From The Earth örneği tam anlamıyla bir bilimkurgu sayılmaz gerçi hangi türe girer kestirmek zor. Bir kalıba girecek film değil o. Ve gerek konusu itibariyle gerekse diyalogları itibariyle çok orijinal ve marjinal bir film ayrıca dünyadaki inançlı sayısının fazlalığına bakılırsa da film epey cesurca yapılmış. Neyse yani böyle orijinal fikirler ve bunu kurguya iyi aktarabilmek herkesin harcı değil. Masraf az olur ama bu fikirler de herkesin aklına gelmez zaten. Bazen de orijinal fikirler filmde iyi aktarılamaz ve potansiyel boşa gider yani fikir heba olur. Yapımcılar beyni ne kadar az yorar ve filme ne kadar az masraf yapıp ne kadar çok kazanabilirim diye düşünür. Kazancın yüksekliği ve bu kazanca giden yolun olabildiğince kestirme yol oluşu esastır. Bir de şu var. Sen bir şekilde büyük zorluklarla cgi işinin içinden ve masraflarla alnının akıyla çıktın ve veya çok orijinal bir fikirle ortaya benzersiz şeyler çıkardın. Adam da gitti ucuzundan bi Recep İvedik çekti düşük maliyet, sıfır yaratıcılık, sıfır senaryo, İkiniz de aynı gişeyi yapsanız da Recep İvedik ile Şahan ve kardeşi malı götürür birkaç haftada çektiği filmle sen ise onca maliyetle onca zamanda çektiğin veya benzersiz bir fikirle ortaya çıkardığın bir filmin bu saçma sapan filmle aynı muameleyi görmesine üzülür ve de kızarsın. Bu da en iyi ihtimal. Yani o film seni gişede sollayabilir de. Yapımcı birim zamandaki en yüksek kâr miktarına baktığından daha fazla komedi filmi çekiliyor hâl böyle olunca sanki en çok komedi filmleri tutuyormuş gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Bu tarz filmleri yaparken dünyaya açılmak gerek ki emek ve kalite maliyetini kurtarsın ve yatırımın karşılığını fazlasıyla verebilsin. Ben şahsen kaliteli bir yapım olursa sinemasına gider desteklerim. Ama işte "Ben yaptım, ilk Türk bilimkurgu filmi, ben yaptım, ben yaptıysam destek vereceksiniz." mantığıyla da yürümez o iş. Önce kaliteyi, benzersizliği görelim ondan sonra destek veririz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Mart 2015; 3:43:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: naughtydog tlounc

    Hocam ülkemizde iş yapan filmlere bakarsan maalesef seni acı bir tablo karşılar. İnternette herkesin bayıldığı filmlerin gişeleri genelde hüsran. İnsanlarda birde şu algı var: "Bizimkiler yaptıysa iyi değildir."
    Üzgünüm ama durum böyle umarım hayalleriniz yerine gelir ama benim fikrim böyle.

    İnsanlarin boyle demeleri mantikli, evet cunku yapamiyorlar. Emege her zaman saygim vardir, ama bizim sinema kulturumuz dizilerimiz gibi ask temasi uzerinden gidiyor, bildigin insanlarin duygulariyla oynaniyor psikolojik cokuntu yasatmak maksatlari, insanlari gunluk yasantidan mahrum birakip elini ayagini dolamak istiyorlar, yok diziler de her sahne arkasinda huzunlu muzikler, filmler de desen yine ayni sacmaliklar aglak aglak senaryolar, sinema dizi sektorunde neye el atilsa kendilerini ovmeler (bol bol hemde) yapilan isleri abartarak yapiyorlar cok iyi vs. diyorlar bi caciga da benzemiyor. Cok bos konulu film ve dizilerimiz var ben begenmiyorum. Begendigim nadir 3,4 film vardir. Dizi olarak hele hic yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tutmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse imkansız. Bizim ülkede gevezelik, küfürbaz lik, komedi diye gerçek disi saçmalamak para eder. Şu zamanda çıkan Türk filmleri hergün Kemal sunal izlerim daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeyi geçtim bizim ülkemizde "mantık" üzerine oturtulabilecek bir bilim kurgu yazabilecek kapasitede insan yok.
  • Bizim milletimiz kafa yoran filmleri sevmez. Bos bos gulmek kafidir onlar icin. Mesela Momento filmini tv kac kere verdiki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz bence de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mumkunse turkler film yapmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam çok önemli hocam sosyal medyayı kullanmak tabi bir de sosyal medyada kendine yer bulduysa buyuk oranda sans bulur gene de iyi bir filmse er ya da geç farkedilmeli inşallah istedikleriniz olur ne diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkler adam akıllı bilim-kurgu yaptıdamı izlemedik ? sağlam ve mantık üzerine kurulu bir senaryo vede işleyişide güzel olursa niye olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retkitosman -- 24 Mart 2015; 23:36:01 >
  • Aynen turk sinemasinda hic bilim kurgu filmi var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • instagramda ödüllü senaryo yarışması vardı. ezelin yönetmeni çekecekti kazananın senaryosunu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retkitosman

    türkler adam akıllı bilim-kurgu yaptıdamı izlemedik ? sağlam ve mantık üzerine kurulu bir senaryo vede işleyişide güzel olursa niye olmasın

    aynen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.