Şimdi Ara

Türkiye’ye acil yabancı fon lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'yi 120 milyar dolarlık kısa vadeli dış borç geri ödemesiyle “en çok yabancı fona ihtiyaç duyan gelişmekte olan ülke” olarak konumlandırdı. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ta yayınlanan analize göre, bu yıl son 10 yılın rekorunu kıran dış borç nedeniyle önümüzdeki yıl gelişmekte olan ülkeleri büyük bir döviz fonu krizi bekliyor.

    DUVARA TOSLADILAR

    Amerikan Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını indirmesi, birçok gelişmekte olan ülkeye uygun koşullarda döviz fonu sağlama olanağı tanıdı. Bu nedenle de 30 gelişmekte olan ülkenin dış borcu bu yıl 10 yıl öncesini ikiye katlayarak 4.7 trilyon dolara ulaştı. IIF'e göre, gelecek yıl 800 milyar dolar olacak dış borç geri ödemesi başta Arjantin olmak üzere Lübnan, Ukrayna, Romanya ve Güney Afrika gibi ülkelerde büyük sıkıntıya yol açacak. 2020-2022 arasında dış borç geri ödemesi 2 trilyon doları bulacak. Yerel kurlardaki düşüşün de hesaba katılmasıyla bu tutarın 10.7 trilyon dolara ulaşacağı, bunun da gelişmekte olan ülkelerin toplam gayri safi milli hasılasının (GSMH) üçte birini oluşturduğu belirtiliyor. IIF'e göre, bu sorun birçok ülkenin mali politikalarında ciddi kısıtlamalara neden olacak. Örneğin, Lübnan'ın gelecek yıl GSMH'sinin yüzde 170'i oranında dış kaynak ihtiyacı olacak. 18 aydır artan ihracat ve ekonomik kriz nedeniyle ara malı ithalatının azalmasıyla cari açıkta görülen azalma nedeniyle Türkiye'de bu oran yüzde 20'nin altında. Ancak yine de 120 milyar dolara dayanan kısa vadeli dış borcu, Türkiye'yi gelecek yıl oldukça zorlayacak gibi görünüyor.

    Türkiye’ye acil yabancı fon lazım

    Dış borcun ancak yarısını karşılar

    Analizde Türkiye'nin döviz rezervlerinin gelecek yıl yapılacak dış borç ödemelerinin ancak yarısını karşılayabilecek düzeyde olduğu öne sürüldü. Gelişmekte olan ülkeler arasında döviz rezervi en iyi durumda olan ülke Hindistan. Onu Polonya ve Kolombiya izliyor. Türkiye ise Lübnan ve Arjantin'in arkasından döviz rezervi en zayıf üçüncü ülke durumunda. Son açıklanan rakamlara göre, MB döviz rezervi eylülde bir önceki aya göre yüzde 0.4 azalarak 101.1 milyar dolar oldu. MB Başkanı Murat Uysal, 9 Ekim'de yaptığı sunumda uluslararası rezervlerin kısa vadeli dış borç ödemelerini karşılayacak düzeyde olduğunu söylemişti.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/turkiyeye-acil-yabanci-fon-lazim-5477159/







  • Gelişiyor, gelişmekte olan.

    Hindistan nasıl gelişiyor.
    1 - 1.5 milyar nufüsü var.
    Her taraf fakir. Gelişiyor öyle mi

    Yok x senesinde almanyayı bile sollayacakmışta, bilmemneymişte.

    Lan bırakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batağın yumuşatılmış haline gelişmekte olan denir
  • 2020 yılı kabus yılının başlangıcı herkez ayağını yorganına göre uzatsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brunson olayı aslında Allah'ın bir lütfu Türkiye'ye, 1 yıldır

    dış bor artmıyor artık... Batının Türkiye'yi el koyma süreci

    en azından (bir süreliğine de olsa ) donmuş durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı Fon yok, şimdilik Yabancı Fon Müziğiyle idare edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 28 Kasım 2019; 11:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bırakın doları moları; paramıza, Türk Lirası'na dönelim. Türk Lirası artık kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim" açıklamasında bulundu.


    Gerek yok artık istemiyoruz gelmesinler, TL ye döndük biz. TL getireceklerse gelsinler ama akape dışarıya TL borç vermeyi de kısıtlamıştı onu da getiremiyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    Gatır yetişiyor, yeterli mi?



    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vakifbankin-dis-borc-hamlesine-dubai-bankasi-araci-oldu-258092h.htm
    katırın da paralar suyunu çekmiş anlaşılan geçen sene 15 milyar dolar vermişlerdi, bu seferki akapelilerin lüks araba parasını ancak karşılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.