Şimdi Ara

Türkiye ve Torpil ( Bir İnşaat Mühendisinin Hayata Atılma Çabaları) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
19
Favori
22.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir inşaat mühendisi olarak bu konuyu açan arkadaşa zerre katılmıyorum. İnşaat mühendisliği okuduk diye atomu parçalamadık, yeni bir teknoloji üretmedik. Gözünde bu kadar büyütme inşaat mühendisliğinin değerini, senin gibi binlerce mühendis var. Yavaş yavaş para kazanmaya başla, zamanla bak bu kelimeye dikkatini çekerim Zamanla karşına daha iyi iş teklifleri ve maaşlar çıkacak.

    Genç bekar insansın askerliğini asteğmen olarakta yapmışsın yani belli ki ordan da birikimin vardır. Aile geçindirmiyorsun birşey yapmıyorsun başla 2000 lira maaşla çalış, ne bu aceleniz anlamıyorum ki para kazanmak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuda haklısın, iş kıtlığı yetmezmiş gibi sanırım herkes itü odtü boün takıntısı yapmış herhalde. O kadar okudun umamrım yurt dışına çıkarsın, bu ülke acayip bir yer.

    kırdıysam affola.
  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda tamamen haklısın hocam şu an nasipse inşaat teknikerliği okuyacağım teknoloji fakültesine gitmek aklımda var ama bilemiyorum dgs ile hak etmek bana daha iyi gelecek gibi ne yapacağımı bilemedim hala dediğiniz gibi bu adam teknoloji fak. mezunu olup 1500 tl ye 5 6 yıl temenni ediyorsa sektör tamamen batmıştır tabi burada yüksek sıralama ile alan üniv öğrencileri tamamen mağdur oluyor.
  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim şeyle sizin yazdığınız şey çok farklı hocam benim amacım para pul değil ilk aşamada para zamanla gelsin zaten, ben çalışacağım yer ile ilgili takıntılıyım ben zaten diyorum şuan 2000-2500₺ dahi işler mevcut hemen girebileceğim ama bunlar bana parayı nezaman vericek? Özel sektörü bilen birisiniz diye düşünüyorum ben defalarca duydum adamlar o az maaşı bile verirken geciktiriyor ve köpek muamelesi yapıyor ben çalışmam böyle saçma yerlerde bedavadan mühendis olan adamlar çalışsın, ben çok çalışayım gerekirse mesai de olsun ama çalıştığım şirket çalışanına değer veren olsun ben yurtdışı iş yapan



    Nata Holding ( Ankara firması)

    Polimeks inşaat

    Enka

    Rönesans inşaat

    Gama

    Tekfen

    Yüksel

    Baytur

    Nurol

    Cengiz

    Stfa

    Yapı Merkezi



    Bu gibi firmalarda çalışmak istiyorum o yüzden de bekliyorum buraya işe girenler gidip yapı denetimde çalışıp geçen adamlar değil emek veren insanlar ve yeni mezunken girmiş bir çok tanıdığım arkadaşım var yurtdışına bekar adam gider yeni mezun gider, benim hedefim var ve ben kıytırık yerde çalışmak için okumadım düz mezunla bilgi olsun bakış açısı olsun her türlü fark var işçi yönetimini de askeriyede meslekçi olarak asteğmen değildim takım komutanıydım 1 yıl hapçı esrarkeş dövmeli jiletçi askerlerin başında onlara eğitim verip düzene sokarak yaptım bu konuda da iyi olduğumu düşünüyorum o adamlar piyasada amele olarak çalışan tayfa Profili



    Benim yurtdışı gitme amacım ilerde kendi işimi kurabilmek gençken deli gibi çalışayım ama hakkımı da alayım tr de de aynı işi yapıyorsun orda da birinde ort. 3500₺ birinde 3500$ ikisinde de aileden uzaksın benim bakış açım farklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsavas02 -- 13 Eylül 2017; 14:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu en nefret ettigim şeydir bu. Senin istedigin olmadi diye niye hemen torpil diyip kendini yine mağdur gösteriyorsun?



    Binlerce şirket var. Yüzbinlerce işçi var. Ama o bi tane şirketin bi tane işçisi amca oğlu diye girdi sen işsiz kaldın ha? Vay canına. Torpil dedigin makamlarda olur o zama mağdur olursun. Bilmem ne bakani mesela. O koltuk o unvan 1 kişide olur ona teyze kızını getirirler sen işsiz kalirsin haklısın. Koskoca şirketin calisanlarinin başı, patronluk, proje yönetmeni, baskan yardımcısı, bilmem ne işte bunlar tektir buralarda torpil gozle gorulur. Ama kıytırık bi sirkette 1 kisi torpille girdi diye sen nasil işsiz kaliyosun ben anlamiyorum.

    Ve burda torpil var turkiyede diyelerden 3de 5i yine yakinlarina torpil geciyodur. Torpil yapmayan birisi yok ama nedense herkes şikayetçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mrsavas02

    Oncelikle yurtdisinda yasayan ve okuyan (1 sene makine muh, simdi biyotech) birisi olarak bir kac sey yazmak isterim:

    1. Turkiye'deki insaat sektoru esasen ulke icine degil yurtdisina bagli, benim kisisel gorusum bu. Yurtdisindan proje gelmeden, turkiyedeki firmalar proje yapmiyor, turkiye'de mimar yok sanirim (ironi). Kalani da kagit uzerinde ozel, arkaplanda ya devlet pohpohlamasiyla, ya da devletin buyume rakamlarini manipule etmesi icin yeri geldiginde el altindan, yer geldiginde resmi, yeri geldiginde de ulkeyi zarar sokma ugruna ustlendigi (ustlendirildigi) projelerden ibaret.

    Kopru projeleri buna ornektir.

    Kopruler kagit uzerinde turkiye'nin parasiyla "yerli ve milli" olarak lanse edilse de, tasarimindan projelendirilmesine, insaatina kadar yabancilar tarafindan yapilmislardir. Kopru ve tunellerdeki turk emegi, hafriyat ve demir tasiyan taseron turk iscidinden ibarettir. Insaat mezunu olarak bunu benden iyi bileceksiniz muhtemelen.

    2. Madde 1'in devami olarak, yurtdisina konsept olarak baglanmis sektorun, muhendis gereksinimleri de farklidir. Yurtdisindan ithal edilen projeler, yurtdisindan ithal muhendis ister. 3cu koprunun projelendirmesini Isvicre cenevre merkezli bir firma yapmistir. Boyle bir projede, turkiye'den mezun bir muhendisin calismasi ya cok zordur, ya da imkansizdir. Hali hazirda Isvicre, muhendislik alaninda dunyanin en iyi 7 ve 9'cu universitesine sahip. Durum boyleyken, hic bir prestij sahibi mimar, cikip, "bana dunya siralamasinda 300cu 400cu olmus bir muhendis bulun" demez.

    3. Madde 2'ye ek olarak, size onerilmis maasi da muhendislik okumus (master olarak da tamamlayacak birisi) olarak hakaret kabul ederim. Yurtdisinda bir muhendisin alacagi universite cikis maaasi 6 ile 7bin arasindadir (en azindan isvicrede boyle), bunun dengi de aylik 21bin liradir (turkiye'nin 10 kati)

    4. Madde 3'un devaminda, size onerecegim birkac secenek var:

    a. Bachelor mu master mi yaptiniz bilmiyorum, lakin master olarak bolumunuzu bitirin.
    b. Master olarak biterecekseniz ve durumunuz elverisli ise, master'i yurtdisinda icra edin. Master'i yaparken ne olacagi belli olmaz, bir is alir, okudugunuz ulkede kalirsiniz.
    c. Yeteginiz el verirse, masteri mimarlik uzerine yapabilirsiniz, insaat altyapisi olan ve mimar olan cok insan yok. Muhendis veya doktor olup mimar olan insanlar var ,lakin tersi yoktur genelde, cunku mimarlik bilgisine sahip bir adama insaat yaptirmazlar :) Ama muhendis olan birisi her zaman mimar olabilir. Hali hazirda avustralya'daki bir pilot projede, insaat muhendisligi ve mimarlik bolumleri birlestirildi "Mimarlik muhendisligi" diye bir bolum yaratildi. Gelecekte mimarlik ve muhendisligin birleserek, piyasaya muhendislik egitimi almis mimarlarin cikacagini dusunuyorum. 1 mimar + 1 muhendisin yapacagi isi, 1 muhendis-mimar yapabilir, hem de daha iyi yapar.


    Sonuc olarak, yukaridaki secenekler temelinde, yurtdisina cikmak en onemlisi.
    Ek olarak, egitim sonrasi, is bulmaniz UNIVERSITENIN sorumlulugundadir. En azindan yurtdisinda post-service dedigimiz alumniler yardimiyla, sektorlerde is bulmus ogrenciler yine kendi okullarindan mezun olmus genc muhendis adaylarina referans oluyorlar, yine universitelerin benzer referans servisleri var. Is bulamiyorsaniz bu gazi universitesinin halt yemesi.

    Torpil olayina gelirsek, dunyanin her yerinde olan bir sey, referans, sosyal medya ve "tanidik"lar dunyanin her yerinde en iyi referanstir.




  • mühendis arkadaşım mı diyim kardeşim mi diyim ne diyim,
    bende makina mühendisiyim okul biteli 14 sene oldu sıra arkadaşım yani 14 yıllık tecrübeli ingilizce ve bilgisayarı iyi derecede bilen makine mühendisi şu an 2.800 TL +yol ( yemek dahil çalışıyor ) doğalgaz sektöründe.
    bu sebeple 2.000 Tl ücreti yeni mezun olduğun için beğenmemezlik etme.
    Yurtdışına gidersen iyi ücret alabilirsin bunun harici Türkiyede mühendise düzgün maaş veren çok çok az yer var.
    Allah senin ve senin gibi hak ettiği maaşı almak isteyen herkese yardımcı olsun.
    Ülkede bedavaya çalışacak eleman arayan çok ilan sitelerinde binlerce iş var bu şekilde bedavaya çalışıcaklar için, az biraz normal şartlarda yaşamak için gereken ücreti istediğin zaman bu seferde iş beğenmiyor damgası yersin ülkemizde.
    bu sebepten dolayı 14 yıldır mühendislik yapmıyorum satış üzerine kariyer yapmaya çalıştım, düşük ücretin yanında hiç olmazsa prim+araba gibi ek gelirleri oluyor da nispeten daha iyi oluyor.




  • Herkes yazmış fayans ustası 5k falan alıyor
    Adam o parayı alıyor ama iş bitiminde canı çıkmış olarak ayrılıyor,çalıştığı ortam vs. bunları düşündünüz mü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 13 Eylül 2017; 17:4:8 >
  • bahsettiğin şirketlerin en eskisinde çalışıyorum. açıkça söyleyim gerçekten sağlam referans yoksa itü,odtü,yıldız teknik, boğaziçi harici inşaat mühendisi çalışmıyorlar ki referans sağlam olsa bile genelde hep itü, odtü için geçerli oluyor. moralini bozmak istemem ama gerçekler böyle.

    eskive sağlam şirketlerin tüm üst yönetimi itü veya odtü ( çok az var) mezunudur. haliyle itü mezunu olunca direkt olarak cv en üste konuyor. itü lisans- itü master olursa daha avantajlı oluyor.
  • bu arada tavsiyem bina inşaatlarında çalışmamaya özen göster. baraj, yol, köprü, tünel vs. projelere yoğunlaşmak faydalı olur. dağın başında kamp ortamı yeni mezun için en hızlı gelişme gösterebileceği yerdir.
    askerlik gibi düşünebilirsin. nasıl ki nizamiyede onbaşı da olsan komutan sayılırsın, şantiyede de mühendis değil her türlü şef diye anılır. mühendis bey diye bir tabir yoktur. olursa sıkıntı vardır.
  • sen sistemin nasıl çalıştığını anlamamışsın, senelerdir kendini kandırmışsın. öngörü yeteneğin kötü :) burası Türkiye ne bekliyorsun kardeşşşşş
  • simsekmakkuin kullanıcısına yanıt
    hocam nasıl saçma allasen? teknoloji fakültesindekindekiler mühendis bile değiller ama öğrencileri mühendis olacak. yoksa teknoloji fakültesinin mantığı güzel, pratiğe biraz daha yakın olsun teorik bilgide boğulmasın işe göre yetişsin vs. ama bu şekilde olmaz. sanki yeteri kadar mühendis mezun vermiyormuşuz gibi bir de oradan mezun olanlar mühendis olacaklar.
  • Hocam ben de seneye üniye başlıcam inşallah.İnşaat müh. Düşünüyorum uzun zamandır ama internette sizin dediklerinize benzer onlarda yazı okudum.Başka bölüm ne seçebilirim bilmiyorum.Sırf bu şartlar sebebinden sevdiği bölüme gidemeyen bir ton insan var yazıklar olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xreleave


    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Torpil, yolsuzluk, adam kayırma vs bu tür aşağılık işlerin siyasi iktidar ile alakası yoktur.
    Bunlar geçmişte de vardı gelecekde de olacak. Herkesin başına birer polis dikemezsin, yapmayı kafaya koyan bir şekilde devleti veya şahısları dolandırıyor, vicdanı sızlamadan o paraları götürüyor.
    Bu kişisel nitelik, ahlak ve vicdan ile ilgili bir konudur.

    +1

    Bu tür şeyler toplumların alışkanlığıdır, tüm toplumun içine işlemiş şeylerdir.

    Misal bu ülkede yolsuzluk operasyonu döneminde şu muhabbet kanımı dondururdu "ya kim olsa çalacak, çalıyor ama yapıyor, sen olsan çalmazmıydın sanki" Bakın bunlar bir toplumun karakteridir ve değişmesi pek mümkün değildir.

    Adamcılık, memleketçilik, selamcılık, particilik, ümmetcilik bu topraklarda herzaman vardı ve ne yazıkki her zaman olacak.

    Allah iş arayan yeni mezun mühendislere yardımcı olsun.

    dediğiniz şeyleri bana da söylediler, içimden dedimki "biz bitmişiz haberimiz yok", kim olsa çalacak ne demektir yaw bunu aynı meslektaştaki arkadaşım söyledi ona göre düşünün durumu ne kadar vahim. okumak bile yetmiyor karekterin gelişmesi için. ayrıca ben,m de umudum kalmadı. ben de gördüklerimi yazacam buraya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsekmakkuin

    Teknoloji fakülteleri , mühendislik fakültelerinden daha iyi mühendis yetiştiriyor. Müh. fakültesi elemanları iş hayatlarında karşılarına çıkmayacak tonla teori okurken teknoloji fakültelerinde icraat yapılıyor. Adamlar teknoloji fakültesini bitircek ve tekniker olcak öyle mi ? Mühendislik fakültesinde okuyorum bende kendini kandırma hocam, iteleyecek başka şeyler bul. Mesela mühendislikte gereğinden çok kontejan açılması de , düşük puanlarla alınması de , ama tef'e laf atmak saçma

    o teknoloji eğitim fakültelerin kontenjanlarına ve puanlarına bir bak istersen. teflerin adam akıllımatematik bilmezler bir de mühendislik yapacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Konu sahibi kısmen haklı kısmense haksız.

    Keşke bu kadar okul okuyacağınıza biraz olsun yaşadığınız ülkeyi tanımaya çalışsaydınız ya be güzel kardeşim. Anlayın artık, burası öyle üniversite okudunuz diye dolgun maaş ile masa başı çalışabileceğiniz bir ülke değil. Forumda da defalarca konusunu açtım, akıllı adam bu ülkede üniversite okumaz. Ne yazık ki konu sahibi de benim bahsettiğim örnekleri vermiş, aynen öyle bugün fayans ustası dediğiniz adam ayda 4-5,000 TL arası gelir elde ediyor siz ise ancak asgari ücretle ömür boyu çalışacaksınız.

    Forumdaki velet takımına da takılmayın, çoğu ağız birliği yapmışcasına "Ama kendini geliştirirsen hede hödö" diye saçmalayan bir avuç ergen.
    Sen o üniversiten mezun ol da ondan sonra hayatın gerçeklerini gör bakalım sincap, asgari ücreti elinize verdikleri zaman anlayacaksınız neyin ne olduğunu...

    konu sahibi sonuna kadar haklı

    ne yapmamız gerekiyor bir süöyleyin, okurken para mı kazanalım, okurken kendimizi mi geliştirelim, okuduktan sonra tecrübeli diploma mı alalım, yaş en faazla 25 ama 10 yıl iş tecrübesi mi olsun. okurken kitap mı okuyalım, okurken ülkeyi mi analiz edelim, okurken siyasete mi girelim, okurken okuyalım mı daha ne yazayım.

    sizin mesaj da kısmen haklısınız kısmen haksızsınız kusura bakmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAlucard

    Bazı beyinsiz(!) mühendisler 2500 tl altı, teknikerler 2000tl altı maaşlarla çalışıp kendi ayaklarına ve bizim ayaklarımıza sıktığı sürece maalesef bu piyasa ölü kalmaya devam edecek.

    Oldukça yetenekli bir mühendis arkadaşım da diplomasını mühendisler odasına kiralayıp yanlış hatırlamıyorsam aylık 800 tl gibi komik bir rakam alıp aylardır işsiz işsiz takılıyor.

    Düzenleme: İlla da tavsiye istiyorsan da, yapabilceğini düşünüyorsan KPSS kasmanı tavsiye ederim. Hem maaşı çok çok daha iyi, hem çalışma saatleri insancıl.
    Özel sektörde hiç çalıştın mı bilmiyorum ama özel sektör de mühendis demek köle demek. Sabah 8'de gittiğin işten gece 2'de falan çıkabiliyorsun. Zaten şantiye bitene kadar tatil falan da yok.




    o söylediğiniz maaşlara millet ev geçindirmeye çalışıyorlar. doğuda o maaşı verseler yüzlerce kişi başvurur, adamlara 5000 tl verdiler de adamlar yok çok fazla olur,bana 2500 yeter mi dediler acaba?




  • Maalesef Türkiye şartları böyle benim de bir çok sınıf arkadaşım ve tanıdığım yakın tanıdıkları vasıtasıyla belediyelere yüksek maaşlarla yerleştiler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.