Şimdi Ara

Türkiye, otoyol kalitesinde dünya 30'uncusu oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mavisever M kullanıcısına yanıt
    Otomobilde artış olmasının sebebi gelen zamlar veya ülke ekonomisinin iyi olması mı ? 2002 deki nüfus ile 2018 deki nüfus aynı mı ? Söyleyeyim. 2002 --> 65,14 milyon. yani bunun anlamı orantısal artıştan kaynaklıdır. hala 65,14 milyon nüfusa sahip olup 1 milyon 900 bin otomobil olur o zaman derim ki ekonomi iyileşmiş. Yani dediğin gibi perişan millet hala alamıyor. Durumu iyi olanlar alabiliyor. Ekonomi çalışarak gel bidaha

    Ev satışları da keza öyle azcık okuduğunu anlıyorsan, tekrar açıklama yapmayacağım.

    Ovit tünelinden bahsediyorsun. Önce şöyle anlatayım sana. Bir teknoloji üretiliyor ve bu yüksek teknolojinin fiyatı da fahiş olur. bunu durumu iyi olan ülkeler kullanabilir. Sonra 16 yıl geçecek ve daha yüksek teknolojiler üretilecek o ilk üretilen teknoloji geri kalmış olacak ve fiyatı düşecek. Ha şimdi sen o 16 yıl önce üretilen teknolojiyi alıp tünel açıp yol yaptım diyorsun ya yemezler kardeşim. yiyorsa yüksek teknolojiyi getir ? o beğenmediğimiz kötülediğimiz şerefsiz batı, teknoloji ile çağdaş giderken sen artıklarını topluyorsun. sonra bana gelişmiş türkiye diyorsunuz. ya yemişim gelişmişliğimizi. elalemin uzay istasyonları var o su var bu'su var. sen dandik TÜRKSAT uydunu bile kazakistandan gönderiyorsun. yoksunsun. kafası basmayan insanı kandırıyorsun ya da cahil insanı. ki bu arkadaşımız da kandırılıp gelmiş ki onları savunuyor. gelelim asıl dediğime. yani ovit tüneli geri kalmış teknolojik unsurdur. eminim daha çok kafası basan bir lider gelse ovite dönüp bakmazsın.

    79 senede 6 bin km yolmuşmuş, söyledim. eğer o adamların elinde şuan ki teknoloji olsa o yol 20 bin km olurdu. kafanı yorma o yüzden.

    bunlar da ecevit zamanında yapılan tüm yeniliklerin projelerin üstlerine yatıp kendileri yapmış gibi anlattıklarından o dediğine takılmıyorum.

    Sonrada Ak parti çıkıp ne yapmadık diyor. Hiçbir şey yapmadınız.

    Yapılanlar ülke ekonomisinden anlamayan insanlar tarafından zamansız yapıldığı için durdurulmalı. Sen borç batağındasın ama altından arabam olsun istiyorsun. Ya borcunu ödeyip düze çıkarsın. Ya da saçma sapan şeylerle halkı kandırırsın.

    Savunacam diye kafanızı kullanmayı bırakmayınız. Çünkü savunma işini yanlış anlamışsınız.

    Önce bunlar neyi doğru yapıyor neyi yanlış yapıyor diye düşünmelisiniz ki doğruya doğru yanlışa yanlış diyin. ama bi akepe zihniyeti var biz naparsak yapak doğrudur diye.

    neyse diyeceklerim bunlardır. eğer kalbinizi kırdıysam yada onurunuzu incittiysem kusuruma bakmayın. sadece bilinçlenmenizi istedim. hakaret olarak algıladığınız bir cümlem ya da söylemim olduysa da lütfen belirtiniz ki düzeltebileyim aksini düşünmedim.

    hızlı yazdığımdan dolayı anlatım bozukluklarım olabilir. Affınıza sığınıyorum. Aynı şekilde hakarete varmayacak şekilde karşı fikirleri olanlarda yorum da bulunabilir.




  • Değerli arkadaşlar asfalt değil kireç taşı kullanılıyor, Yunanistanın 50 yıllık yolları bile kaymak gibi arkadaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Delikanlı olun vergiyi minimuma indirin , dolaylı vergiyi kaldırın canım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yollar o kadar kütü ki, kamyon ve tırların geçtiği yerlerde katmanlar oluşuyor. Adam sıcak asvaltta bir fren yapıyor. Kat kat oluyor. Sonra ben motorla geçerken sanki 20 tane kasisten geçiyormuşum gibi zıp zıp zıplıyorum.

  • Hahaha yorumlara bak, hukumetı eleştırıyor dıye adamlara vatan haını fetocu demısler. Ulan daha dune kadar hoca efendı dıye secde edıyordunuz, adına olimpiyatlar paralar basıyordunuz. Ikı yuzluler.

    Yandaş firmalara devlet garantısı verıp yol - köpru yaptırıyorlar. Yaptıkları yollar kopruler o kadar pahalı kı vatandaş kullanamıyor bıle. Devlet paso zarar edıyor, geçmeyenın de parası vatandastan alınıyor. Bunu eleştirenlere haın dıyorlar asıl haın sızsınız ulkeyı soyanları destekledıgınız ıcın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Haziran 2018; 20:43:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Bu mesaj silindi.
    Benim alın terimle yapılıyor o yollar, senin taptığın ayaklarını öptüğün adam mı yaratıyor parayı?
  • almanya ilk 10da değil mi ben mi göremedim
  • Yol dedigin insan hayati icin degil mi?bizim ulkede insan hayatı degerli değildir zaten çok bile.is kazasi sonucu ölüm siralamasinda dunya sonuncusuyuz.bakin ortalama altı falan degil,bildigin dünya sonuncusuyuz.afganistan,urguay,sierra leone,vietnam,kuba falan hepsi bizden iyi yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutercim

    293. sayfada, "Quality of roads" başlığı altında. O rakamı neye göre belirlediklerini de 363. sayfada açıklamışlar.
    Bilgilendirme için teşekkürler. Ben "Otoyol kalitesi" başlıklı bir çizelge arıyordum, oysa "ülkelerin bilgileri" gibi bir başlığın altında alt veri (115 veriden biri) olarak verilmiş. Bu sebeple gözümden kaçmış. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

    Otoyol kalitesi dedikleri şey asıl anlamıyla ULAŞIM KALİTESİ başlığı taşımalıymış. Uzun bir cevap yazıyordum. Gereksiz bilgi olacak. Saçma sapan kriterleri uygulamışlar. 2004 yılını baz aldıkları ülkenin verileri ile kıyaslama da var. Hava taşımacılığından elde ettikleri rakamı, ABD'nin puanı ile bölüp, çıkan sayıyı 100 ile çarptıkları hesaplamalar da var. Bu hesapları kim yapıyor, baz verinin bu olması gerektiğine kim karar veriyor ? Neden ABD ? Neden o rakamlar Türkiye'nin rakamlarına bölünüp 100 ile çarpılmıyor ? Bu verilerin doğruluğuna nasıl inanalım. Kendi işlerine gelecek kriterleri uyguluyorlar.

    Bu raporu gördükten sonra World Economic Forum verileri benim açımdan çok çok çok güvensiz bir kurum haline gelmiş durumda.

    Bu arada konu sahibi (haber editörü)'nün takip ettiği köşe yazarının 115 değişik verinin arasında sadece OTOYOL KALİTESİ (aslında ULAŞIM KALİTESİ) verisini seçmiş olması da enteresan geldi bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meurglys

    Benim alın terimle yapılıyor o yollar, senin taptığın ayaklarını öptüğün adam mı yaratıyor parayı?

    Alıntıları Göster
    Türkiye, otoyol kalitesinde dünya 30'uncusu oldu




  • İtalya'yı geçmiş olması birşey değiştirmez çünkü İtalya parayı sokakta bulmuyor, yani her yıl asfalt yenilensin diye kalitesiz asfalt yollara dökmüyor. Para olmadığı için sadece yama yapıyor. Ve bizdeki gibi her seçim öncesi kaldırım taşlarını değiştirmiyorlar.



    Üç defa İtalya'ya tatile gittim, asfalt dökümüne de şahit oldum.



    Bizdeki gibi önlemsiz kuralsız iş yapılmıyor.



    Kısaca vergileri yani paralarımızı boşuna harcama lüksümüz olamaz. Duble yollar çok mu kaliteli? Her seferinde çökmeler ve onarım için harcanan paralar.



    Yazık değil mi!



    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Körü körüne savunanları eleştirirken, körü körüne eleştirir durumda olmak da ayrı bir ironi olsa gerek! Bu cümle nedir? "Birleşik Arap Emirlikleri'nin birinci olduğu sıralamada bazı Afrika ülkeleriyle aynı puandayız." Tamamen art niyetli, sponsorlu ve birilerine yaranmak için yazılmış gibi duruyor. 1. si yol haberinin bu sitede ne işi var? 2. si bu sığ habercilik nedir?

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Adamsınız gerçekten adamsınız. Bu forumda boş muhabbet çevirenler ancak kendilerini kandırır. Şişirme + larla muhalif baştan sona hakaretler içeren ve tek bir hakikat içermeyen yorumlarını üst sıralara çıkararak anca kendilerini tatmin ederler. Allah in izniyle seçim günü görecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne lan? Malum partinin trolleri basmış ya la başlığı? Hiç de sevmem böyle konuşmayı, ama azıcık yazmaya başlasam bunca yıllık hesabı hiç edeceğim durduk yere.



    İki tane adam gibi yazı okuyalım diye geldiğimiz yerde bu ülkenin katma değer sağlayan kesimine vatan haini fetöcü falan diye salyalarla saldıranları okumak zorunda kalıyoruz. Sırf bu başlıkta üçünüzü blokladım, özel mesaj açık siz kendinizi biliyorsunuz zaten isterseniz yazarsınız. Benim gibi adamı bile çıldırttınız lan memleket düşmanları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    Milli gelir arttı diye üzülen

    Büyük projeler yapılıyor diye üzülen

    Dolar yükseldi diye sevinen

    Yol kalitesinde 30. Olduk diye sevinen

    Ne biçim kafalarsiniz

    Sahiden siz dostmusunuz? Düşman mi?
    Yav he he doları ben mi çıkarttım o yolları ben mi o kalitede yaptım.İnsanlar haklı olarak eleştiriyor çünkü gelirleri çok düştü bu arada milli gelir kime göre neye göre arttı.Bu işin ideolijisi falan hikaye cidden hikaye insanlar rahatsız mutsuz çünkü refahları düşük ve her geçen gün düşüyor buna rağmen hala paralar israf ediliyor buna kızmak hainlik mi oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    Yav he he doları ben mi çıkarttım o yolları ben mi o kalitede yaptım.İnsanlar haklı olarak eleştiriyor çünkü gelirleri çok düştü bu arada milli gelir kime göre neye göre arttı.Bu işin ideolijisi falan hikaye cidden hikaye insanlar rahatsız mutsuz çünkü refahları düşük ve her geçen gün düşüyor buna rağmen hala paralar israf ediliyor buna kızmak hainlik mi oluyor.

    Alıntıları Göster
    Millet bedava veriliyor mus gibi alışveriş yapıyor. Araçlar Vizir Vizir. Park edecek yer yok. Sonrada ekonomik kriz var öylemi?

    Bazıları var elinde olsa doları da yukseltir

    Kaymak gibi yollara nankörlük eder burnunu buker

    Örnek çok. Ama zihniyet degismez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: immistercool

    Otomobilde artış olmasının sebebi gelen zamlar veya ülke ekonomisinin iyi olması mı ? 2002 deki nüfus ile 2018 deki nüfus aynı mı ? Söyleyeyim. 2002 --> 65,14 milyon. yani bunun anlamı orantısal artıştan kaynaklıdır. hala 65,14 milyon nüfusa sahip olup 1 milyon 900 bin otomobil olur o zaman derim ki ekonomi iyileşmiş. Yani dediğin gibi perişan millet hala alamıyor. Durumu iyi olanlar alabiliyor. Ekonomi çalışarak gel bidaha

    Ev satışları da keza öyle azcık okuduğunu anlıyorsan, tekrar açıklama yapmayacağım.

    Ovit tünelinden bahsediyorsun. Önce şöyle anlatayım sana. Bir teknoloji üretiliyor ve bu yüksek teknolojinin fiyatı da fahiş olur. bunu durumu iyi olan ülkeler kullanabilir. Sonra 16 yıl geçecek ve daha yüksek teknolojiler üretilecek o ilk üretilen teknoloji geri kalmış olacak ve fiyatı düşecek. Ha şimdi sen o 16 yıl önce üretilen teknolojiyi alıp tünel açıp yol yaptım diyorsun ya yemezler kardeşim. yiyorsa yüksek teknolojiyi getir ? o beğenmediğimiz kötülediğimiz şerefsiz batı, teknoloji ile çağdaş giderken sen artıklarını topluyorsun. sonra bana gelişmiş türkiye diyorsunuz. ya yemişim gelişmişliğimizi. elalemin uzay istasyonları var o su var bu'su var. sen dandik TÜRKSAT uydunu bile kazakistandan gönderiyorsun. yoksunsun. kafası basmayan insanı kandırıyorsun ya da cahil insanı. ki bu arkadaşımız da kandırılıp gelmiş ki onları savunuyor. gelelim asıl dediğime. yani ovit tüneli geri kalmış teknolojik unsurdur. eminim daha çok kafası basan bir lider gelse ovite dönüp bakmazsın.

    79 senede 6 bin km yolmuşmuş, söyledim. eğer o adamların elinde şuan ki teknoloji olsa o yol 20 bin km olurdu. kafanı yorma o yüzden.

    bunlar da ecevit zamanında yapılan tüm yeniliklerin projelerin üstlerine yatıp kendileri yapmış gibi anlattıklarından o dediğine takılmıyorum.

    Sonrada Ak parti çıkıp ne yapmadık diyor. Hiçbir şey yapmadınız.

    Yapılanlar ülke ekonomisinden anlamayan insanlar tarafından zamansız yapıldığı için durdurulmalı. Sen borç batağındasın ama altından arabam olsun istiyorsun. Ya borcunu ödeyip düze çıkarsın. Ya da saçma sapan şeylerle halkı kandırırsın.

    Savunacam diye kafanızı kullanmayı bırakmayınız. Çünkü savunma işini yanlış anlamışsınız.

    Önce bunlar neyi doğru yapıyor neyi yanlış yapıyor diye düşünmelisiniz ki doğruya doğru yanlışa yanlış diyin. ama bi akepe zihniyeti var biz naparsak yapak doğrudur diye.

    neyse diyeceklerim bunlardır. eğer kalbinizi kırdıysam yada onurunuzu incittiysem kusuruma bakmayın. sadece bilinçlenmenizi istedim. hakaret olarak algıladığınız bir cümlem ya da söylemim olduysa da lütfen belirtiniz ki düzeltebileyim aksini düşünmedim.

    hızlı yazdığımdan dolayı anlatım bozukluklarım olabilir. Affınıza sığınıyorum. Aynı şekilde hakarete varmayacak şekilde karşı fikirleri olanlarda yorum da bulunabilir.
    Senin gibi zeki, yetişkin, olgun, aklı başında insanların "muhalefet edeceğim" diye olmayacak şeylere takla attırarak "olumsuz" gösterme çabasına gerçekten çok üzülüyorum. Lütfen yapmayın.

    2002 yılı nüfusumuz : 66.401.851 kişi
    2017 yılı nüfusumuz : 80.810.525 kişi
    RESMİ KAYNAK (XLS dosya) :http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1590

    2002 Yılında kayıtlı toplam araç sayısı 8.655.170 adet
    RESMİ KAYNAK (XLS dosya) :http://tuik.gov.tr/HbGetir.do?id=24596&tb_id=3

    2018 Yılında kayıtlı toplam araç sayısı 22.325.033 adet (2018 Ocak ayı sonu itibarıyla)
    RESMİ KAYNAK :http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=27642

    Eğer Ak Partiyi Ak Parti ile kıyaslamak istemiyorsak; son 16 yılı; 2002 yılı öncesindeki 16 yıl ile kıyaslamalıyız.

    Gelelim şimdi Ak parti öncesindeki 16 yıllık duruma : (Baz alınan yıl 1986)
    Ülke nüfusu (1985) : 50.664.458 kişi (Nüfus sayımı 5 yılda bir yapıldığı için 1985 yılını baz almak zorundayız)
    Toplam araç sayısı (1986) : 1.985.408 adet
    RESMİ Kaynak : 1923-2011 ARASI İSTATİSTİKLERİ (PDF dosya) Sayfa 425 :http://www.tuik.gov.tr/IcerikGetir.do?istab_id=158

    SONUÇ :
    1985-2002 Nüfus 15.736.718 artmış
    1986-2002 Araç sayısı 6.669.762 adet artmış

    2002-2018 Nüfus 14.408.674 kişi artmış
    2002-2018 Araç sayısı 13.669.863 araç artmış

    Şimdi siz bu rakamlara bakıp "BANA NE, BAŞARISIZLAR İŞTE" diyorsan, ben bir şey diyemiyorum...

    NOT 1 : Aslında Ak Parti 2002 yılı Kasım ayında yapılan seçimlerle iktidara gelmiştir. Yani 2003 yılını baz almak daha sağlıklı olacaktır. Yine de ondalık rakam değişikliği olacağı için göz önünde tutmuyorum.

    NOT 2 : Nüfus neden düşük görünüyor diyorsanız; öncelikle 1986 yılı değil 1985 yılını baz almak zorunda kaldım. Ayrıca Ak Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de (ABD'nin isteği doğrultusunda) devlet tarafından yoğun bir şekilde "doğum kontrolü yöntemleri" uygulanıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Devletimiz ve milletimiz sağolsun her ayin 15. de maaş hesapta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 15 Haziran 2018; 1:14:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    Devletimiz ve milletimiz sağolsun her ayin 15. de maaş hesapta.

    Alıntıları Göster
    Trajikomik kelimesi şu an tüm ülke için en doğru kelime.Bugün 1 dolar 4.7 tl güler misin ağlar mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbi duble yollarımız vardı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.