Şimdi Ara

Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını karşılayacak Mite Defence fişek fabrikası seri üretime başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını karşılayacak Mite Defence fişek fabrikası seri üretime başladı
    Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak üzere kurulan ve ülke ekonomisine yıllık 80 milyon euro katkı sağlaması planlanan Mite Defence fişek fabrikası seri üretime başladı.



    Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 404 bin metrekare açık, 30 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin temeli, 13 Ağustos 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.



    Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımlarından olan tesiste deneme üretiminin başarıyla tamamlanmasının ardından 9,19 milimetre fişeklerin seri üretimine geçildi.



    Mite Defence Genel Müdürü Fatih Doğan, AA muhabirine, tam kapasite üretime ulaşmalarıyla Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını karşılayacaklarını, Türkiye'nin bu alanda pazar olmaktan çıkıp üretici pozisyonuna geçeceğini söyledi.



    Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını karşılayacak Mite Defence fişek fabrikası seri üretime başladı
    Tesiste üç farklı çapta mermi üreteceklerini belirten Doğan, "Milli Savunma Bakanlığımızın denetimlerinden geçerek şu anda 9,19 milimetre diye tabir ettiğimiz fişeklerimizin üretimini yapıyoruz. Bir sonraki aşamada 5,56 milimetre, 45 kalibre diye tabir ettiğimiz fişeklerin üretimine geçeceğiz. Daha sonra 7,62 milimetre, 51 kalibreli fişeğimizi Türk savunma sanayisine vermiş olacağız." dedi.



    Ayrıca Bkz.Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi



    Yılda 360 milyon fişek üretilecek



    Tesiste 150 kişinin çalıştığını, tam kapasite üretime geçmeleriyle istihdamın 400'e kadar yükseleceğini vurgulayan Doğan, "Tesiste yılda 360 milyon fişek üretmeyi planlıyoruz. 360 milyon fişeği Milli Savunma Bakanlığımız, asker ve polisimize verdikten sonra ihracatını da yapacağız." ifadesini kullandı.



    Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını karşılayacak Mite Defence fişek fabrikası seri üretime başladı
    Tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla Türk savunma sanayi sektörüne yıllık 80 milyon avro civarında ekonomik katkı sağlayacaklarının altını çizen Doğan, "Bu bizim için çok değerli. Artık Türk savunma sanayi kesinlikle dışa bağımlı değil. Artık yerli ve milli ürünlerimizi üretiyoruz. Türk savunma sanayisi geçmişte dışa bağımlıyken bugün kendi fişeğini üreten, kendi savunma sanayi araçlarını üreten pozisyona geldi. Bu da ülkemiz adına gurur verici." diye konuştu.



     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-hafif-muhimmat-ihtiyacini-karsilayacak-mite-defence-seri-uretime-basladi/3070939







  • Dışa bağımlılığın azaltılması konusunda ülkemiz adına güzel gelişme fakat bazı diğer haber sitelerinde TRde ilk ve tek falan denmiş, zaten MKE mermi/fişek üretimini yapmıyormuydu?

    Yine diğer haber sitelerinden gördüğüm kadarı ile MKE bu fabrika için 1 milyar € destekte sağlamış..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 5 Aralık 2023; 17:28:15 >
  • MKE'den sonra ikinci mermi mühümmatı üretim fabrikası hayırlı olsun.

  • Adına savunma değil de defence diyerek Çorumluların İngilizcelerini ilerletmek amaçlanmış ola gerek.

  • Hani MKEnin yaptığını Çorumlu yapmazdı:)

  • 9,19 milimetre yerine 9x19 milimetre ifadesini kullanmak doğru olur. 9 milimetre mermi çapını, 19 milimetre ise kovan uzunluğunu gösterir.

  • Güzel haberler bunlar. Önce savunma.

  • Dost ülke dediğiniz filipinler ve malezyadan parasını alıp vermediğiniz mke nin yapacağı mermiler ne oldu?

  • Çok şükür bunlara ve daha ilerilere gitmek dileğiyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Savunma sanayiimiz her alanda yerli ve milli olmalı inşallah. İthal ve dışarıya bağımlılık kölelik ve teslimiyettir. Her alanda çeşitlilik artırılmalı. Yerli sanayi, Güçlü ve bağımsız bir ordu, bağımsız bir devlet Ayrıca;

    Av Silahları için Fişek ğretilmeli.. 308 Win, 30.06 gibi???

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.