Şimdi Ara

Türkiye kaç yılda toparlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Türkiye kaç yılda toparlar?


(En Son Oy Tarihi: 9.12.2021)
Giriş
Mesaj
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Türkiye kaç yılda toparlar?
  • 5 yıl sıkı fedakarlık, 3 yıl daha az fedakarlık ile 2012 lere döneriz diye umut ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlenecek politikalara bağlı.


    Nereden Buldun'u getirsinler 3 yıl sürmez toparlanma.

  • Tendürek T kullanıcısına yanıt

    Ekonomik durumun iyidir umarım, yoksa yurt dışı falan hikaye çocuğun için

  • Hadi toparlandı. Sonra ne olacak? Dış mihrakların bir türlü rahat bırakmadığı ülke kendi uçaklarıyla kendisini mi bombalayacak?

  • Toparlanıpta ne olacak sanki ev araba alıp her sene tatile mi gideceğiz palavra öyle bir şey olmayacak..Bu yüzden hiç toparlanmasın arkadas akapeye oy verenlerde batsın !!

  • Bu milletle bi cacık olmaz. İstiyorlar ki namaz kılarken poz verip diğer yandan devletin malını yesin, yandaşlarına yedirsin, fakirlere de 3-5 yardım yaptı mı tamamdır. Herşey helal olur o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çalışmaya , bilgiye, liyaka önem verilmeyip hükümet doları düşürsün hükümet emekli maaşı artırsın asgari ücreti artirsin memur alımını artırsın gibi düşünceler çoğunlukta olduğu sürece hiçbir zaman refah oluşmaz kisansureli olarak borç alindiginda 2012'li yıllar tabii ki olabilir ama 3-5 yıl sürer sonra tekrar şimdiki gibi olur

    Önemli olan devamlı refah durumunda olmak hatta bu refah 2011-2012 yılların 2 katı olmasıdır. Bu da ilk 10 ekonomi ve daha iyisi olmayı gerektirir. 17-22. Ekonomiler arasında kalırsan bu refah oluşmaz. Ülke zengin olmuş bana ne diyenler çok olur . Oysa ülke zengin olunca halkın %90ı zengin olur. Geri kalan fakirler bile hırsızlık için zenginlerin çok olmasini ister. Niye Türkler Avrupaya girmek istiyor veya güneydogulular İstanbul'a geliyor . İstanbul'un yada Avrupa'nın zenginliğinden bana ne diyen oluyor mu göç edenlerden?

    Türkiye 10 yılda nasıl büyük ekonomisi olacak? Cevapları burda:https://forum.donanimhaber.com/turkiye-10-yilda-dunyada-3-buyuk-ekonomi-nasil-olacak--139808402



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Aralık 2021; 16:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fallen Angel by A.C kullanıcısına yanıt

    Neden?

  • Ekonomik toparlanma öyle on yıllar sürecek bir olay değil. Her şeyin iyi gittiğini, iktidarın değiştiğini, parlamenter sisteme dönüldüğünü, devlet kurumlarının torpilli elemanlardan temizlendiğini, referandumlar ile içine edilen düzenin eski haline getirildiği, yargı kurumlarının tekrar güvenilir kurumlar olduğu bir ortamda 3-4 yıl içinde gayet olumlu bir hava yakalanır. Hatta IMF ile yapılacak anlaşmalarla durum gayet 2010-2011 seviyelerine gelebilir. IMF öcü değildir. Ama sana verdiği paranın hesabını öyle bir sorar ki aklın şaşar. Bu kadar boklanmasının sebebi de bu zaten, birilerinin anlattığı gibi adamlar gelip sana borç verip ülkeyi batırmaya çalışmıyor. Şu an saçma sapan yerlerden (adeta tefecilerden) inanılmaz yüksek faizlerle borçlanıyoruz zaten. Sebebi de giden paranın hesabını vermemek.

    Bu ülkenin problemi insanların kafa yapısında. Ahlak anlayışımız korkunç. Üzerine bir de değişen demografik yapımız var. Ülkenin kültürüne hiçbir şekilde uyum sağlamayan ve sağlamak gibi bir niyeti olmayan milyonlarca göçmen var, bir o kadar da kayıtsız göçmen var. Ekonomiyi 4-5 yıla kurtarsan da ülkeyi kurtaramazsın. Asla sıradan bir Avrupa ülkesinin refah seviyesine ulaştıramazsın. Refah = ekonomi değildir. Dolar/euro kuru hiç değildir. Dolar düşsün 2ye senin aldığın aylık maaş dolar olarak 500-600 seviyesinde gezecekse de hiç bir anlamı yok zaten. Yüksek kur da korkunç bir durum değil zaten ama Türkiye gibi her konuda (buğdayda, baklagilde bile) dışa bağımlıysan, dışarı katma değeri yüksek ürünler satarak ülkeye döviz getiremiyorsan korkunç bir durumdur. Bu iktidar ile de bu ülke yüksek faiz-yüksek enflasyon-yüksek kur üçlüsünden kurtulamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 3 Aralık 2021; 18:23:57 >




  • ne kadar sürede kaybetıyysen o kadar sürede kazanırsın

    akp geldı 10 senede bir yere getirdi. 10 senede batırdı :)

    gelende 10 sene sürdürür :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.