Şimdi Ara

Türkiye internette 'özgür olmayan ülkeler' arasına girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Freedom House (Özgürlük Evi) adlı düşünce kuruluşunun yayınladığı yıllık 'İnternet Özgürlüğü' raporuna göre Türkiye, bu yıl 'özgür olmayan ülkeler' arasında yer aldı.

    TÜRKİYE, 'ÖZGÜR OLMAYAN' KATEGORİSİNDE

    "İnternete erişimin önündeki engeller", "internette paylaşılan içeriğin kısıtlanması" ve "internet kullanıcılarının haklarının ihlali" başlıkları üzerinden yapılan sınıflandırmaya göre Türkiye 37 puanla "özgür olmayan ülkeler" kategorisinde yer aldı. Türkiye, geçen yılki raporda da aynı kategoride yer almıştı.

    Raporda, Türkiye'ye dair 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı internet kullanıcılarının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medyada hakaret ettikleri gerekçesiyle tutuklanması örnek gösteriliyor.

    Rapora göre, Türkiye'nin 'özgür olmayan ülkeler' kategorisinde bulunmasına neden olan etkenler arasında internette siyasi, sosyal ya da dini içeriklerin engellenmesi, hükümet yanlısı yorumcuların internet üzerinde yürütülen tartışmaları manipüle etmesi, bilişim ve iletişim teknolojileri kullanıcılarının ya da blogcuların tutuklanması, hapse atılması ya da paylaştıkları siyasi veya sosyal içerikler nedeniyle uzun süre gözaltında tutulması ve muhaliflere ya da insan hakları kuruluşlarına karşı teknik saldırılarda bulunulması yer alıyor.

    Türkiye internette 'özgür olmayan ülkeler' arasına girdi

    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 5 Kasım 2019; 12:50:47 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.