Şimdi Ara

Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
10
Favori
3.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de sinemalar 1 Temmuz itibariyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Yerli ve yabancı filmler vizyona girmeye başladı. Sinema bileti almak isteyen müşteriler 2D ve 3D normal sinemaların yanı sıra IMAX, MPX, Starium gibi çeşitli sinema seçeneklerine de bilet alabiliyor. Bu içeriğimizde ülkemizdeki sinema salonu teknolojilerinin farklarını anlatıyoruz.



    Eskiden salonlar 2D ve 3D olarak ikiye ayrılırken günümüzde seçenekler iyice artı. Özellikle de Cinemaximum’un atılımıyla birlikte ayrıcalıklı salon sayısı arttı. Cinemaximum’da IMAX, 4DX, Starium, ScreenX, DBox, MPX, Skybox, Sky Audiotorium, Gold Class, Premium Cinema, Tempur Cinema ve Cinemini salon seçenekleri sunuluyor. Peki bu salonların farkları neler?



    IMAX nedir? IMAX’in normal sinemadan farkları neler?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    IMAX, yüksek çözünürlükle görüntünün perdeye yansıtıldığı ve perdenin daha büyük olduğu salon tipidir. Görünün yanı sıra ses kalitesi de sıradan sinemalardan çok daha yüksektir. IMAX salonlarda vizyona giren filmler, IMAX’e özel kameralarla çekiliyor. Görüntü iki adet 2K veya 4K çözünürlüğünde projeksiyonlarla yansıtılıyor. Günümüzde en yüksek çözünürlük ve en net görüntüler IMAX filmlerde sunuluyor. Ayrıca IMAX perdeleri, sıradan sinema perdelerinden daha geniş yapıda. Bu nedenle IMAX filmlerde daha fazla görüntü görebilirsiniz. Yüksek çözünürlük ve daha parlak görüntünün etkisiyle 3D filmlerde daha iyi deneyim elde ediliyor.



    IMAX salonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da bulunuyor.



    4DX nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    4DX, görüntü ve sesin yanı sıra diğer duyu organlarınızı da etkileyen bi sinema tipidir. Görüntüye göre koltuklar hareket ediyor ve titriyor. Sulu sahnelerde su fışkırtılıyor. Sisli sahnelerde duman yaylıyor. Açık alanlarda, pervaneli sahnelerde vs. rüzgar üflüyor. Patlama sahnelerinde flaş patlıyor. Patlamalarda, yanıklarda, çiçek bahçelerinde vs. çeşitli kokular yayılıyor.



    4DX’te koltuklar fazla hareket ettiği için yorulabilirsiniz. Filmi izlerken içecek içmeyi ve mısır yemeyi düşünüyorsanız size hitap etmiyor. Aksiyon ve korku dolu filmlerde 4DX epey etkili oluyor.



    D-Box nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    D-Box salonlarda koltuklar hareket ediyor ve titriyor. 4DX’teki gibi koku, ses, su gibi unsurlar bulunmuyor. Normal salonlardan tek farkı koltukların hareket etmesi.



    Starium nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Starium salonlarda görüntü 4K lazer projeksiyon ile perdeye yansıtılıyor. Karanlık görüntünün önüne geçiyor. Parlaklığın yanında daha yüksek kontrast oranı ve daha canlı renkleri sayesinde daha gerçekçi görünüyor. Özellikle de 3D filmlerde büyük avantaj sunuyor. Sinema perdesi yerine sanki büyük bir televizyondan izliyormuş hissi veriyor. IMAX’e göre perde boyutu küçük ve ses kalitesi daha düşük.



    ScreenX nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    ScreenX salonların sağ ve sol yanında da perde bulunuyor. Görüntü salonun ortasına, sağına ve soluna yansıtılıyor. Yanlardaki görüntüler, arka koltuklara kadar uzanıyor. Filmin yalnızca belirli sahnelerinde yanlara görüntü yansıtılıyor. 270 derece açıyla geniş görüntü gösteriliyor. Görüntüler, filmi hazırlayan şirket tarafından ScreenX’e özel olarak tasarlanıyor. Yanlara ara sıra görüntü geldiği için dikkat dağıtıcı olabiliyor. Geniş açılı sahnelerde hoş oluyor. Yanlardaki görüntü kalitesi daha düşük kalıyor. Diğer sinema teknolojilerine göre daha az keyif verdiğini düşünüyorum.



    Ayrıca Bkz.Black Widow, Hızlı ve Öfkeli 9'u geçerek Türkiye'de de gişe lideri oldu



    MPX nedir?



    MPX salonlar normal salonlara göre biraz daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ses kalitesi güzel. Görüntü lazer projeksiyonla yansıtıldığı için daha parlak. 3D filmler için tercih edilebilir. Cinemaximum, MPX’lerdeki görüntünün yüzde 20 daha genişletilmiş olduğunu söylüyor. 3D filmlerde parlaklıktan dolayı MPX iyi bir deneyim yaşatıyor ama kaliteli bir 2D salonla kıyasladığımızda arada belirgin bir fark yok. Lazer projeksiyonun kullanıldığı diğer salon tiplerinden Starium ve IMAX'le karşılaştırdığımızda MPX'in görüntü kalitesi daha düşük kalıyor.



    Gold Class salon nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Gold Class salonlarda, baba koltuğu olarak tabir edilen TV koltuklarına benzer deri koltuklar bulunuyor. Koltuklar epey konforlu. Arkaya yatabiliyor ve baldır desteği mevcut. Yiyecek, içecekleri koymanız için önünüzde sehpa bulunuyor. Ayrıca yandaki USB yuvalarından telefonunuzu şarj edebilirsiniz.



    Sky Auditorium nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Sky Auditorium salonlarda Gold Class’taki koltuklara göre daha konforlu koltuklar bulunuyor. Uzanır pozisyonda izliyorsunuz ve boyunluk desteği var.



    Premium Cinema nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Cinemaximum’un konfor odaklı bir başka salon çeşidi olan Premium Cinema salonlarda koltuk sayısı daha fazla ve koltuklar birbirine daha yakın. Normal salonlarla benzer dizilişe sahip Premium Cinema salonlardaki koltukların kalitesi Gold Class ve Sky Auditorium’ların koltuklarına göre daha kalitesiz.



    Skybox nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Skybox, iki kişilik locaların olduğu bir salon çeşididir. Localar, salonun yukarısına konumlandırılmış. Balkon benzeri ancak camla kapalı bir yerden izliyorsunuz. Her locaya özel ses sistemi var. Perde biraz aşağıda kalıyor ancak ses açısından iyi bir deneyim elde ediliyor.



    Tempur Cinema nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Tempur Cinema'larda ikişer kişilik yatakta film izliyorsunuz. Her seanstan sonra yastık kılıfı ve çarşaf değişiyor. Yatakların kumandası ile yatağın baş kısmını kaldırıp filmi daha rahat izleyebilirsiniz.



    Cinemini nedir?



    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.



    Tempur Cinema benzeri yataklı bir salon fakat tamamen çocuklar için tasarlanmış. Yataklar arabalı. Yanda oyun parkı mevcut. Çoğunuz film izledikten sonra trambolin, kaydırak, tırmanma duvarı gibi şeylerle eğlenceli vakit geçirebilir. Ayrıca doğum günü kutlaması için özel alanı bulunuyor.



    Ülkemizde Cinemaximum haricinde farklı sinema deneyimi yaşatan zincir sinema markası bulunmuyor. Bu nedenle içeriğimizde sadece Cinemaximum’un salon çeşitlerinden bahsettik. Sponsorlu içerik değil. Diğer sinema firmaları da farklı salon tipleri sunarsa onları da ekleyeceğiz.









  • Cinemaximum iyiden iyiye salonlarında özensizlik göstermeye başladı. Ne klima çalışıyor ne projektörler adam gibi görüntü veriyor. Tekel olduktan sonra mars saldı işleri. Eskiden neredeyse her hafta sinemaya giderken ciddi anlamda çok beklediğim filmlere gitmeye başladım. Onlarda benim istediğim salonlardı varsa film(pandemi önceydi)

    " ScreenX " 'e aldanıp gitmeyin   Aquaman'i izledim. Yanlarda perde yok, bildiğin duvara yansıtıyorlar görüntüyü. Yansıtma demişken, aksiyon sahnesi başlamadan bir kaç dakika önce yanda görüntü geliyor. Öyle her zaman açık da durmuyor. İlaveten, yandaki görüntülerin en boy oranı orantısız olduğundan görüntüler sağa-sola çekilmiş gibi duruyor.


    Dipnot: Akasya AVM Cinemaximum deneyimim.

    IMAX kısmını okuyup yorumlama kısmına geçtim zira biraz kusurlu/hatalı/eksik ve basit bir anlatım olmuş.

    Kusurlu:
    "IMAX salonlarda vizyona giren filmler, IMAX’e özel kameralarla çekiliyor"
    Eskiden bu bir zorunluluk olarak bulunuyordu. Çoook eski kısımda hatta. Makaralı Imax kameraları ile Transformers ve The Dark Knight filmlerinde bazı sekansları böyle çekilmiş ve gösterime sokulmuştu. O kısımların farkı belirgin zira görüş alanı ve kalite artışı var. Çooook maliyetli haliyle hataya pek yer yok kıvamında. Tabii makaralı kamera ağırlığı ve makara değiştirmek gibi olaylar da zorlayıcıydı. Peki ne eklendi olaya? DMR. Filmin blow-up olayına tabii tutulması yani tekrar işlemden geçirilip IMAX kalitesine yaklaştırılması. İşin kötüsü bu olay tuttu ve fazla uygulandı. Başta sunulan olay ortadan kalktı ama diğer taraftan Imax film sayısı da arttı. Sonrasında Dijital Kameralar için yaptıkları çalışma olayı yine bir nebze rahatlattı ama o dönem yavaştan arka tarafını takip etmeyi bıraktım.
    Bir de bahsettiğiniz geniş kısmı var. Aslında geniş değil yüksek denilmeli. Imax tarafında dikine bir vurgu var. Alt ve üstten daha fazla görüntüyü görmek olaya dahil oluyor.
    Çözünürlük konusu da ülkemizde geçerli bir durum ama 15/70 makaralı sistemde böyle bir çözünürlük olayına girmek ideal olmayacaktır.
    ----
    Basit:
    IMAX'in normalde Liemax durumu var. Avatar'ı çıktığında İstinye Park'da izledim. Kesintisiz. Sürükleyici, başarılıydı. Niye kesintisizdi peki? Zira makaralı sistem, altyazı konusu ve tam anlamıyla yetişmemişlik vardı sanırım. Senkron tutturmaya dair bir sıkıntı olduğunu hatırlıyorum. Peki günümüzde nasıl ve Liemax nedir? Dijital geçişi sonrasında makara yerine direkt dijital depolama birimiyle gelen verinin merkezi sunucu üzerinden kontrollü oynatıldığı ve çözünürlük, parlaklık gibi konularda daha zayıf projektörlerin kullanıldığı sistem. Türkiye'de tüm IMAX salonları bu hale getirildi ama İstinye ve Ankamall IMAX'ler makaralı sistemi sanırım kenarda tutuyordu. Yine de perde değişimleri vs yapıldı, kullanılabilir mi emin değilim. Çözüm? Laser. Neyse gönül isterdi dünya klasmanında devam edebilmek ve hatta Imax tarafının dijital ile ara döneme yönelmemesi ama gereklilikti.
    ----

    Imax özelinde bir haber değil tabii. O nedenle bu kadar ayrıntıya girmek elzem de değil belki ama Image Maximum! Zamanında Projeksiyon odasına girmek, o makaralı sistemi görmek, HP7Pt1'in makaralarını görmek, makaraların parça parça gelmesi sonrasında ilgili görevlinin tek göz makarasını 10 saatte birleştirebildiğini öğrenmek falan heyecan vericiydi. Imax laser duyurulduğunda heyecanım hala yüksekti. Küçükyalı Hilltown'a Imax salonu kurulacak denildiğinde (evime 2km mesafede yani metro ile 1 durak) heyecanım yüksekti ama gün sonunda liemax olunca hiç gitmedim. Akasya yine önceliğim oldu.

    Son olarak biraz sert giriş yapmışsam kusura bakmayın zira eski anılarım depreşti sanırım.
    en son sinemaya gittiğimde kendi ekibimizle çektiğimiz filmimizin görüntü ve ses analizi için boş bir salonda açtırmıştım.
    Ülkemizdeki salonları Allah kurtarsın; dandik bir TFT monitörde daha çok parlaklık alırsınız, ses dekoderleri ve amp'ler ölü, sadece yüksek ses veriyor, dolby digital ac3 lisansımız büyük oranda boşa gitti.
    Ülkemizdeki salonlardaki projektörlerin aydınlatma bakımı neredeyse hiç yapılmadığı için parlaklığı color correction ve grading'i yapan arkadaşlara iyice parlattırıp bitrate ve koyu renklerdeki derinliği "öldürmek" zorunda kaldık.
    hele ki perdede gördüğünüz renkler bakımlı bir projektörün %60'ını geçmez, camsil bile kullanmıyorlar
    birkaç premium salona orijinal DCP'yi, geri kalana parlatılmış görüntüyü yolladık mecburen.
    yani olay şu; b*ktan bir filme de gitseniz salonun yönetimine karşılaştığınız görüntünün solukluğunu ve cansızlığını bildirin, LÜTFEN BUNU YAPIN ARKADAŞLAR..

    bu kulaklar içine toz dolduğu için cızırdayan, temelinde mükemmel sayılabilecek ama bakımsızlıktan 2 yıl geçmeden çürümüş hoparlörler duydu
  • Valla onu bunu bilmemde geçen cinemaximum da 3 boyutlu bir filme gittim kesinlikle rezaletti. Görüntü çok sönük ve bulanikti . Karanlık sahneler de hiç bir şey anlaşılmıyor zaten. 3d izlemeyinde nasıl izlerseniz izleyin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinemaximum iyiden iyiye salonlarında özensizlik göstermeye başladı. Ne klima çalışıyor ne projektörler adam gibi görüntü veriyor. Tekel olduktan sonra mars saldı işleri. Eskiden neredeyse her hafta sinemaya giderken ciddi anlamda çok beklediğim filmlere gitmeye başladım. Onlarda benim istediğim salonlardı varsa film(pandemi önceydi)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İmax harici diğerleri beş para etmez...Türkiye de sinema sektörü 2000 lerden sonra söğüş sektörüne dönüştü.Sinema yasasından sonra tamamen bitti.Çok yakında batarlar.

  • İmax ve 4dx gerisi direk çöpe canlı ve net görüntü istiyorsanız bu 2 harici gitmeyin 3D filmlere gözlerinize yazık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim favorim 4DX ve IMAX yalnız ben sinemayı eve getirdim sinemaya olayı sona erdi diyebilirim zaten Apple İtunes vizyon filmlerini çok geçmeden listesine ekliyor görüntü ve sesler çok başarılı zaten ev sineması sistemleri sinema salonlarındaki sistemlerin benzerlerinden oluşuyor evinizde sinema deneyimi yaşamanız için önce bir sinema Odası ve hatırı sayılır bir 6 haneli bütçe gerekli.

  • " ScreenX " 'e aldanıp gitmeyin Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.  Aquaman'i izledim. Yanlarda perde yok, bildiğin duvara yansıtıyorlar görüntüyü. Yansıtma demişken, aksiyon sahnesi başlamadan bir kaç dakika önce yanda görüntü geliyor. Öyle her zaman açık da durmuyor. İlaveten, yandaki görüntülerin en boy oranı orantısız olduğundan görüntüler sağa-sola çekilmiş gibi duruyor.


    Dipnot: Akasya AVM Cinemaximum deneyimim.

  • sanat ile similasyon efeğini bir birine karıştırdınız !

    adam olana mono ses bile yeter !

    adam değilsen kolonun üstünde otursan bile bi bok anlamazsın zaten.

  • Imax denememisler imax denesin, gerisi zaten bos…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sinema salonlarındaki ses desteğine de değinseydiniz keşke. THX, DTS-HD, Dolby Atmos, DTS:X, hangileri bunları destekliyor v.s. Ayrıca Dolby Vision, HDR destekli sinemalar hangileri? Bunlar bittikten sonra işin profesyonelleri sinema salonlarında kullanılan ses ekipmanlarını da merak ederler. Hoparlör markaları ve kullanılan DSP ses işlemcileri. Kalibrasyon yapılıyor mu. v.s.

    Özetle benim tavsiyem bu işe meraklıysanız ve bütçeniz yeterliyse OLED tv veya lazer projeksiyon alıp eve adam akıllı ses sistemi kurmak.

  • IMAX gerçekten ayrı deneyim. Hoşuma gidiyor. Ancak pandemiden beri ne sinemaya uğradım ne de doğru düzgün AVM'ye. Çok özledim sinemaya gitmeyi. Haftada en kötü 2 haftada 1 kesin 3-5 arkadaş giderdik.

    Kötü mü oldu aslında çok da kötü olmadı açık havada sahilde buluşmaya alıştık.

    Ama sinemanın yeri de ayrıydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HALO -- 23 Temmuz 2021; 17:13:29 >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    İmax dolby atmos inanılmaz fark ediyor normal sinema göre 4dx bile yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kimse gitmediği için kimsenin de umrunda değil açıkçası. Herkes evinde rahat rahat takılıyor artık. Eskiden beri olan torrentci tayfanın yanına şimdi netflix, prime izleyenleri de katıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı hazırlayanın firmanın çalışanı olduğunu düşünüyorum keşke yanlarına fiyatlarını da yazsaydı.

    İmax'e 50-70 TL para ödeyip film öncesi 30dk reklam izletiyorlar. Yetmedi film arasını bile boş geçmiyorlar. Filmin içine girmek imkansız oluyor. Paranla rezil oluyorsun.

    Cinemaximum kullanmayın, kullandırtmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son sinemaya gittiğimde kendi ekibimizle çektiğimiz filmimizin görüntü ve ses analizi için boş bir salonda açtırmıştım.
    Ülkemizdeki salonları Allah kurtarsın; dandik bir TFT monitörde daha çok parlaklık alırsınız, ses dekoderleri ve amp'ler ölü, sadece yüksek ses veriyor, dolby digital ac3 lisansımız büyük oranda boşa gitti.
    Ülkemizdeki salonlardaki projektörlerin aydınlatma bakımı neredeyse hiç yapılmadığı için parlaklığı color correction ve grading'i yapan arkadaşlara iyice parlattırıp bitrate ve koyu renklerdeki derinliği "öldürmek" zorunda kaldık.
    hele ki perdede gördüğünüz renkler bakımlı bir projektörün %60'ını geçmez, camsil bile kullanmıyorlar
    birkaç premium salona orijinal DCP'yi, geri kalana parlatılmış görüntüyü yolladık mecburen.
    yani olay şu; b*ktan bir filme de gitseniz salonun yönetimine karşılaştığınız görüntünün solukluğunu ve cansızlığını bildirin, LÜTFEN BUNU YAPIN ARKADAŞLAR..

    bu kulaklar içine toz dolduğu için cızırdayan, temelinde mükemmel sayılabilecek ama bakımsızlıktan 2 yıl geçmeden çürümüş hoparlörler duydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • IMAX kısmını okuyup yorumlama kısmına geçtim zira biraz kusurlu/hatalı/eksik ve basit bir anlatım olmuş.

    Kusurlu:
    "IMAX salonlarda vizyona giren filmler, IMAX’e özel kameralarla çekiliyor"
    Eskiden bu bir zorunluluk olarak bulunuyordu. Çoook eski kısımda hatta. Makaralı Imax kameraları ile Transformers ve The Dark Knight filmlerinde bazı sekansları böyle çekilmiş ve gösterime sokulmuştu. O kısımların farkı belirgin zira görüş alanı ve kalite artışı var. Çooook maliyetli haliyle hataya pek yer yok kıvamında. Tabii makaralı kamera ağırlığı ve makara değiştirmek gibi olaylar da zorlayıcıydı. Peki ne eklendi olaya? DMR. Filmin blow-up olayına tabii tutulması yani tekrar işlemden geçirilip IMAX kalitesine yaklaştırılması. İşin kötüsü bu olay tuttu ve fazla uygulandı. Başta sunulan olay ortadan kalktı ama diğer taraftan Imax film sayısı da arttı. Sonrasında Dijital Kameralar için yaptıkları çalışma olayı yine bir nebze rahatlattı ama o dönem yavaştan arka tarafını takip etmeyi bıraktım.
    Bir de bahsettiğiniz geniş kısmı var. Aslında geniş değil yüksek denilmeli. Imax tarafında dikine bir vurgu var. Alt ve üstten daha fazla görüntüyü görmek olaya dahil oluyor.
    Çözünürlük konusu da ülkemizde geçerli bir durum ama 15/70 makaralı sistemde böyle bir çözünürlük olayına girmek ideal olmayacaktır.
    ----
    Basit:
    IMAX'in normalde Liemax durumu var. Avatar'ı çıktığında İstinye Park'da izledim. Kesintisiz. Sürükleyici, başarılıydı. Niye kesintisizdi peki? Zira makaralı sistem, altyazı konusu ve tam anlamıyla yetişmemişlik vardı sanırım. Senkron tutturmaya dair bir sıkıntı olduğunu hatırlıyorum. Peki günümüzde nasıl ve Liemax nedir? Dijital geçişi sonrasında makara yerine direkt dijital depolama birimiyle gelen verinin merkezi sunucu üzerinden kontrollü oynatıldığı ve çözünürlük, parlaklık gibi konularda daha zayıf projektörlerin kullanıldığı sistem. Türkiye'de tüm IMAX salonları bu hale getirildi ama İstinye ve Ankamall IMAX'ler makaralı sistemi sanırım kenarda tutuyordu. Yine de perde değişimleri vs yapıldı, kullanılabilir mi emin değilim. Çözüm? Laser. Neyse gönül isterdi dünya klasmanında devam edebilmek ve hatta Imax tarafının dijital ile ara döneme yönelmemesi ama gereklilikti.
    ----

    Imax özelinde bir haber değil tabii. O nedenle bu kadar ayrıntıya girmek elzem de değil belki ama Image Maximum! Zamanında Projeksiyon odasına girmek, o makaralı sistemi görmek, HP7Pt1'in makaralarını görmek, makaraların parça parça gelmesi sonrasında ilgili görevlinin tek göz makarasını 10 saatte birleştirebildiğini öğrenmek falan heyecan vericiydi. Imax laser duyurulduğunda heyecanım hala yüksekti. Küçükyalı Hilltown'a Imax salonu kurulacak denildiğinde (evime 2km mesafede yani metro ile 1 durak) heyecanım yüksekti ama gün sonunda liemax olunca hiç gitmedim. Akasya yine önceliğim oldu.

    Son olarak biraz sert giriş yapmışsam kusura bakmayın zira eski anılarım depreşti sanırım.





  • Adam akıllı filim kalmadıki piyasada neye gidicez.Varsa Yoksa Marvel veya Dc şöyle adam akılllı filimlere hasret kaldık zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu 3d saçmalığı ne zaman bitecek acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinema mı kaldı ya hangi çağdayız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla uzun zamandir super kahraman/remake/seri filmlerden baska bir bok olmadigi icin sinemaya gitmiyorum ama Tempur iyiymis, deneyebilirim. Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb. 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.