Şimdi Ara

Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kurban bayramı kesim yerleri fenaydı bizde köy gibi bir yerde kestik insanlar virüs yok gibi davranıyordu ben mekanı görünce dedim aha mıçtık sonra gittim tam kesim bitti vs gelip hızlıca alıp gittim. İşi olmayan bile seyretmeye gelmişti ne önlem ne düzen ne bir yetkili hiç bir şey yoktu.


    Bilerek yayılsın isteyen insanlar ve buna göz yuman yetkililer aklıma geldi…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 23 Temmuz 2021; 10:38:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen devletin sadece Türkiye'de olduğunu diğerlerinin monarşi ile yönetildiğini sanıyorsun zaar. Tüm dünyadaki ülkelerin devletinden bahsediyorum, vakaları doğru verse rakamlar çok olsa yine virüse inanmıyorsun, senin derdin ne söyleniyorsa tersini yapıp insanları zıvanadan çıkaran insan tipi olmandan olsa gerek. Sen ne bu dünya ne öbür dünya mutlu olamazsın zaten. Paranoyak şizofreni belirtileri yaşıyor olsan da bunu sana söylemekte tereddüt ediyorum çünkü ona da inanmazsın.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Diğerlerinin kararları beni etkilemiyor beni yöneten 2 dudak ile onları yönetenler farklı.


    ayrıca kendi inandığın şeyleri yazarak ben yazmışım gibi söylemene diyecek bir şey yok kendini kandır. Virüse inanmıyormuşum hahaha nereden uydurdun acaba sen mi inanmıyorsunda beni öyle sandın? Ben virüsün yalan olduğunu demedim virüse muhtemelen senden daha fazla inanıyorum. Lakin bana müdahale eden tiplerin güvenilir olmaması bu duruma karşı nasıl hareket etmem gerektiği konusunda beni şüpheye düşürüyor. Hakaretlerinle beraber bay bay.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 23 Temmuz 2021; 10:47:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    kısıtlamalara bağlı olarak kazalara bağlı ölüm sayılarında bile ciddi bir düşüş olabilir


    tabi bu durum toplum üzerinde oluşturulmak istenilen psikolojiyi bozacak


    a bak bu yıl 100 bin kişi fazlamız var bile denilecek bir durum !

  • Nüfusun %10'una bulaşan şeye salgın denmez.

    Nüfusun ikibinde birinin öldüğü hastalığa ölümcül denmez.

    Ölen insan sayısının toplamda bile önceki seneden az olduğu yerde telaş etmek ahmaklıktır.

    Hastaların ve ölümlerin şeklini ilan edip rakamları göze sokmakla hiçbir şey değişmez ama insanlar korkar.

    Yaşanan maalesef budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha! Suriyelilere hiçbir şekilde aşı yapılmıyor demek ?

    Dr. Charles Hoffe, Dr. Chris Milburn, Dr. Sam Dubé, Dr. Francis Christian, Dr. Roger Hodkinson, Dr. Sukarit Bhakdi'in aşının akciger kalp ve beyne nasıl zarar verdiğini açıkladıkları röportajları resmi belge olarak temel alarak, bu durumda ben Suriyelilere zarar gelmemesinin, Türklere zarar gelmesinin amaçlandığı sonucunu cıkarırım. Türkler, 100 TV kanalında binlerce Türkçe haberler ile beyinleri yıkanıp aşı olması sağlanıyorken, Suriyeliler aşı olmuyor. Savaş mazareti ile gelen Suriyeliler, aşı olmayarak covid ile savaşmıyor, Türkler aşı olarak covid ile savaşıyor!

    İlgilenenler için:
    Dr. Charles Hoffe'in röportajı:
    https://www.youtube.com/watch?v=79MyDDp4YIg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bayram tatili yaramadı hacı dayılar. herkes çok çok çok hareketli. herkes bi yerlere gidip geliyor. virüs muhabbeti bitmedi. aşı olundu diye mevzu salındı. ancak aşıların da yeni varyantlara etkisi düşük deniliyor. dahası Türk varyantı bekleniyor. yasaklar yine başlar yakın zamanda.. ama bu sefer suçu sağa sola atmak yok Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı 

  • Valla ben gittiğimde hala daha el sıkışanlar falan gördüm. Aşı maşı ile olmaz bu iş gibi. Hala daha mesafe ve hijyen yok millete, maskeyi geçtim zaten.

  • yarimpower kullanıcısına yanıt

    Aşı olmanın hastalık kapmaya ve çevreye bulaştırmaya henüz kanıtlanmış bir etkisi yoktur. Aynı oranda hasta olabilir ve çevreye bulaştırabilirsiniz. Ha aşı ne yapar? En fazla sizin hastalığı daha hafif geçirmenizi sağlayabilir daha fazlası değil. O yüzden vaka sayılarını aşı olmayanlara bağlamak cahilcedir.

  • Asi olmayanlar dusunsun

  • Aşılar yeni mutasyona etkili olmadığı için artıyor. Virüs gelişiyor direnç kazanıyor

  • Alişa'nın kardeşi aşı olduktan sonra ölmüş. Seren Serengil de söylüyor şok olmuşlar..

  • Ne yazıkki bu tür artış haberleri yabancı ülkelerin Türkiye'yi kırmızı listeye almasından sonra oluyor adamlar Türkiye'yi kırmızı listeye almasa halkı uyutmaya devam edecekler.

  • Niyete bakmak lazım...


    Sezon yarıladı, bayramı da devirdik eylüle bişi kalmadı...


    PCR testlerindeki Ct değeri ile oynayarak pozitif vaka sayısı azaltılabilir veya artırılabilir.


    Ct değerindeki her 3.3 değer artışı örnekteki 10 kat daha az virüs veya virüs parçacığını pozitif gösterir...


    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı

    Kaynak soran olursa diye...


    https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/main/2020/09/cycle-threshold-values-sars-cov2-pcr.pdf?la=en


    https://www.klimud.org/public/uploads/content/files/SARS-CoV-2-RT-PCR-Testleri.pdf





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Aşılar yeni mutasyona etkili olmadığı için artıyor. Virüs gelişiyor direnç kazanıyor

    Yaşlılar üzerinde yapılan bi çalışmada aşı olanlarda sanırım 3 aydan sonraki dönemde hızla hücresel hafıza ve hümoral bağışıklığın zayıfladığı tespit edilmiş. Muhtemelen aşı bağımlılığı gibi düşünülebilir. Belirli peryotlarda aşı tekrarı yapılması, yapılmadığında zayıf bağışıklıktan dolayı enfeksiyonlara daha açık bir durum söz konusu. Virüslerin de direnç oluşturması ile giderek artan dozlarda (high-dose) aşılama gibi bir kısır döngüye girilecek. Yüksek hızlı mutasyona uğrayan virüsler için top yekün aşılamanın bir fayda sağlayacağını sanmıyorum. Bir kez, olmadı ikinci, olmadı üçüncü....nereye kadar?

    Daha ölümcül sonuçlara doğru götürür bu durum.





  • Olmasını beklediğimiz şey oluyor. Dünyanın geneli eğitilemez ve güdülemez sığır sürüsü gibi davranıyor. Sadece Türkiye değil. Türkiye de böyle davranıyor o kesin. Ama dünyanın kalanından daha çok gömmeyeceğim memleketimi. Dünyanın genel hali bu. İnsan gerçekten bir çeşit dünya kenesi. Zararlı bildiğin.

    Maske yok bir şey yok. Sosyal mesafe gene sıfırlandı. Kalabalıktan kaçınma yok. Herkes göt göte tatilde. Açık büfe!? Oha!? Açık büfe! Neyse, dolayısıyla gayet doğal ve normal.

    Kendi hayatının başrolünü yaşayan, kendinden başka kimseyi düşünmeyen bu toplum zararlılarının dünya nüfusunun çoğunluğunu oluşturması üzücü. Toplum hayatında sadece kendini düşünen bu davar tipi, ekmek fırıncıları işi bıraksa konforunun %20 düşeceğinden, topluma ne kadar bağımlı olduğundan bi haber. Toplumu bütün olarak görüp, kendimizi de bunun parçası olarak görüp, buna uygun şekilde yaşayan bizler sığır gördüğümüzde sığır dediğimiz için elitist ilan ediliyoruz bir de. Gerçekten mide bulandırıcı bir kitle.

    Neyse, ben kendi adıma alabildiğim maksimum önlemi alıyorum da, güdülemeyen sığır sürüleri sebebi ile bulaş riski artıyor. Kendi adıma pek korkum yok. Yoğun biçimde virüse maruz kalma ihtimalim bir hayli düşük. Covid'den önce de zorunluluk değilse markete gitmiyordum. Market bana geliyordu. AVM'den tiksinirim falan... Çift aşım var. Aşım yokken ve covid en ağır döneminde iken nasıl yaşıyorsam öyle yaşıyorum. O yüzden rahatım da, anneanne, babaanneye bulaşmasından korkuyorum. Bu güdülemez sığır sürüsü sanıyorum "ölsün de miras kalsın" diye yaşlısının gözünün içine bakıyor veya zaten 90'ı gören yaşlısı yok falan... Neyse. Hayat ne olsa bana güzel. Arabama biniyorum, tek başıma çalıştığım ofisime gidiyorum. Tatile Mayıs ayında Bodrum boşken gittim. Bir de Ağustos sonunda Kaş sakinken kaşa giderim. Eylül'de de, okullar açıldıktan sonra tekrar bir şansımı denerim. Artık mola da vermiyorum. Malum, covid. Ankara-Kaş çok basmadan 7 saat. Gider gider geliriz.

    Bodrum'da şu anda 1.2 milyon baş var. Daha da bir şey demiyorum.

    Hayır yani, bu sığırlık hali bize yarıyor. Bunu da anlamıyorsunuz. Abim İstanbul'da evi kapattı. Ankara'ya annemin yanına geldi. Ankara'da yaşıyor. İstanbul maaşını alıyor. Hatun desen, hatun evden çalışıyor. Yaşlımızı korumayı başarabilirsek hayat bize güzel gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne mallar var.

    Aşı hastalığı karşı tarafa bulaştırmayı önlemez, dolayısıyla vaka sayısının düşmesini sağlamaz .

    Aşının bulaşmayı engellediğine dair bir bilimsel kaynak getirin özür dileyeceğim.

    Tv izleyerek doktor oldunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba ben de aşı karşıtıyım ama şu "virüs yok virüs yalan" argümanını kullanmamanızı tavsiye diyorum zira birçok yabancı profesör de dahil bu virüsün var olmadığından bahseden bir akademist veya uzman yok. aksine çoğunluk bunu bilinen corona virüslerin 2019 da ortaya çıkan varyantı olarak yeni bir gribal enfeksiyon olarak nitelendiriyor. devlet üstü corporal yapılar nakitsiz topluma geçişte insanların korkularına oynuyorlar ve büyük oranda da başardılar maalesef.


    bakınız daha düne kadar dünya ilaç endüstrisine savaş açmış belki türkiyenin şu anda en bilinen kadın doktoru canan karatay ın bile "bu bildiğimiz sıradan bir grip salgını" dediği abd nin cdc denilen hastalık araştırmaları kurumunda bu enfeksiyonun gripten daha ölümcül olmadığının tespit edildiğini anlattığı birçok videosu var ama daha düne kadar karatay ne derse yeni doğru olduğunu kabul eden ona tapan kitlenin büyük kısmı çin de prodüksiyon çekimlerle yere yığılan apt kenarlarına atılan kovidli (gripli!) hastaları görünce korkudan fahrettin ne derse ona tapmaya başladılar. ne diyelim; korkunun ecele faydası yok!





  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttıDr. Cafer Talha Şekeryoutube
    Gates Vakfı Başkanı Bill Gates'in 2010'daki (TED Konferansı) konuşması: “Dünya nüfusu bugün 6.8 milyar. ..bu rakamı yüzde 10 veya 15 gibi düşürebiliriz.”
    https://www.youtube.com/watch?v=YjvBLRD96NA

    ingilizcen de varsa iyice dinleyip izle şu videoyu bir denklem koyup o denklemden bahsederken saatlerce ezberleyip hazırlandığı bir konuşma yapıyor ve direk olarak popülasyonun "healthcare and vaccines" diyerek %10 ile 15 azaltabileceklerini söylüyor. şimdi soru şu daha iyi sağlık hizmeti alınırsa nüfusu artmakta 9 milyara koşmakta olan dünyada nüfus nasıl %10 ile 15 azalır? peki nereden fonlandığı belli olmayan teyit denen karanlık sitenin aşırı zorlayarak iddia ettiği gibi denklemdeki co2 nin azalmasından bahsettiğini düşünelim yine aynı şekilde popülasyon çarpanı artarken co2 denklemde nasıl azalabilir? bu apaçık ya bir yazım ve ezber hatası yada rockefeller foundation ın açık raporu gibi doğrudan bu politikaların çok meşhur insanlar eliyle yeni nesile aşılama (mecazi) propagandalarıdır. bunu çözümlemek için süper zeka olmaya gerek yok


    daha düne kadar ilaç endüstrisine gıda endüstrisine sövüp sayan insanlık düşmanı olarak gören milyonlarca insan bugün korkudan damardan ne verseniz alacak pozisyona geldiler, bunun aynısını 9/11 de de medyanın sihirli gücünü kullanarak yaptılar çelik kolonları eriyen gökdelenden uçağın bir tek motoru ve yanında teröristin kimliği sapasağlam çıktı ve bütün dünya korkudan bunlara inandı fehrenheit 9/11 belgeseli en basitinden bunlara kısmen değinir. benim anlamadığım burada aklı başında eğitimli insan çok nasıl bu kadar kolay akıllarını teslim edebiliyorlar neden hiç sorgulamıyorlar? nedeni basit gerçi; korku...





  • bu m,llet haked,iyo boşver lışın ndanları içer tıkarsan bunun intikamını millet alır yazın tuerizm zarar görmedin tayyibin otelleri batmasn diye heryer açık

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.