Şimdi Ara

Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @cheers darlin
    quote:


    Medyayı takip etmem, bilimi takip ederim.

    "Televizyon izlemem, medya izlemem, çiğ süt içerim boğa gibiyim. Virüs teorisi yalan." yazılarının %80'ini tek cümleyle özetledim. Bir de iç ses vereyim "Diğerlerinden ne kadar üstünüm, gerçeği ben biliyorum onlar medyayı takip ediyor hiçbir şey bilmiyorlar, harikayım."


    Ben "bilimi takip ederim" hiçbir yerde demedim ki :)

    "Virüs teorisi yalan" da demedim, şunu dedim: "Virüs Teorisi, adı üstünde, bir teori" dedim.

    "Diğerlerinden ne kadar üstünüm" hiçbir yerde hiçbir zaman demedim
    "gerçeği ben biliyorum" tümcesi sizin düşünceniz. Kendi düşündüğünüz şeyleri bana maletmeye calışmanız komik :)

    Ben yorumlarımda "xxx gerçek" şeklinde tanımlama amaçlı dahi o sözcüğü pek kullanmam :) Belki şunu derim "herkesin kendi gerçeği var" :) zaten o yüzden kullanmam o sözü. Ama siz baya bi kullanıyorsunuz :)

    Akıl sağlığı ilaçları ile pek bi ilgilisiniz galiba? Hep onlardan bahsediyorsunuz cunku. Ben yaşamım boyunca hiç o tür ilaç almadım. o ilaçların isimlerini arkadaşlaardan cevremden duydum sadece. Başı ağrıyınca Xanax alan tanıdıklarım var. Siz de onlardan mısınız yoksa :)

    "çiğ süt içerim boğa gibiyim" kısmını eksik yazdınız. Çiğ sütü son 3 yıldır dönemsel olarak, coğunlukla yazları içiyorum, ve yazın fırsat buldukça bisiklet sporu da yapıyorum. İkisi bir araya gelince, bu yaz farkettim vücudum güçlendi boğa gibi bisikletle dağları tırmanmaya başladım ve ilginçtir, omuzlardaki kaslar dahi kalınlaştı. o yüzden boğa gibiyim dedim :)

    edit: şimdi gördüm. "onlar medyayı takip ediyor hiçbir şey bilmiyorlar," da demişsiniz fakat ben "medyayı takip edenler hiçbir şey bilmiyorlar" hiçbir zaman demedim, tersine baya birşey biliyorsunuz. günlük vaka sayısı, vakanın tanımını bile biliyorsunuz, ne zaman değişmiş tanımı Kasım 2020'de. Hiçbişe bilmiyor değilsiniz, tersine ayaklı gaste, millet meclisi basın bölümü ve bilim ansiklopedisi gibi baya birşey biliyorsunuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Temmuz 2021; 20:20:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Hocam, imam osurursa cemaat sıçarmış derler ya. Aslında olay tam olarak bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Yazın 2 ay çarşı izni verilmesinin sebebi o zaten, salgının devam etmesi için. "herkes Bodrum'a doluştu, Bodrum deltası cıktı" vs ile bir yıl uzatma oynanır, sonra bi 2 ay çarşı izni daha ta ki 2025 e kadar TV'de vaka sayıları gösterile gösterile dijital diktatörlük hedefleri bir bir tamamlanacak. Arada küresel ısınma, gıda kıtlığı planı da devreye alınabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı sosyolojik ve politik tespitler yapılabilir tabi ama benim demek istediğim şey samimiyetsizlik. Şimdi siyasi liderler çıkıp şöyle kapanma olacak böyle kapanma olacak diyor değil mi? Sosyal mesafenin önemi, maske zart zurt diyorlar, kalabalık alanlara girmeyin diyorlar. E bakıyorsun bunları diyen adamlar o kongre senin bu kongre benim dolaşıyor, kapalı ve kalabalık alanlarda bulunuyorlar, sosyal mesafe hak getire. Hatta bir uzun adam var "lebaleb dolu" diyerek bununla övünüyordu. Şimdi bunu gören sıradan vatandaş ne düşünür? Yasakları ve uyarıları takar mı, bence takmaz. İşe giderken yasak yok, ama şöyle bir gezeyim dedin mi yasak. İyi tamam ama neden bu siyasi liderlere yasak yok. Bu virüs normal vatandaşa ayrı siyasilere ayrı muamele mi yapıyor. Yabancı turist mevzusu da ayrı bir facia. Mülteci konusuna kökten facia zaten ona değinmeye gerek bile duymuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapıştıralım şuraya aşı olanlara gelsin bu parça. O kadarda uyardık, herşey ortadayken hipnotize olmuş ''aşıda aşı'' diyip durdular :) Aslında kendileride biliyorda iş işten geçtiği için yediremiyorlar kendilerine aşı olmayanlarında olmasını inatla istiyor bu akılsızlar :))


    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı
    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Temmuz 2021; 0:13:11 >




  • Bazıları aşı olmuyor birde üzerine maskede takmıyor. Bunlara acilen kısıtlama getirilmeli. Zaten abuk subuk facebook paylaşımlarına inana inana aşı için bilgi kirliliği oluşturdular. Hepsi birer bilim adamı adeta.

  • Paetzold kullanıcısına yanıt

    Sana ne zararı var aşı olmayanın ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    Sana ne zararı var aşı olmayanın ?

    Aşı olmayanlar varyant fabrikası diyor Dr. William Schaffner. Gerçi siz ondan daha iyi biliyorsunuz vardır hazır cevap.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paetzold

    Aşı olmayanlar varyant fabrikası diyor Dr. William Schaffner. Gerçi siz ondan daha iyi biliyorsunuz vardır hazır cevap.



    Alıntıları Göster

    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı  Aşı olmayanlar gayet doğal ve sağlıklı :) Varyant fabrikası olan damarlarında kimyevi madde taşıyanlar bu yüzden tüm dünyada aşı yapıldıkça vakalar artıyor





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    
    Covid olayının Türkiye'de başlangıç tarihini 12.Mart.2020 kabul edersek, o tarihten beri salgının gerçek olmadığını söylemekteyim. Salgın gerçek değil ancak politikacı, (TV'ye cıkan) bilimci, sağlıklı ve medyacı takımı 7x24 gerçek birşey gibi yansıtınca, halkın coğu gerçek kabul etti bir kere. Kongrelerin lebaleb dolu olması, tedbirlerin politikacı takımı ve avanesi için geçerli olmaması dahi, salgının gerçek olmadığını gösteriyor. Politikacılar, gerçek ölüm tehlikesi olan bir salgın olsa hiç lebaleb kongre yapar mı? İnsan bi kongre uğruna ölüm tehlikesine bilerek girer mi? Sorusu bile gereksiz. Salgın gerçek olsa tabi ki kongre yapmazlardı. Ama kongreler yaptılar neden cunku salgının gerçek olmadığını en iyi onlar biliyor. Onların görevi halkın salgını gerçek sanması, tedbirlerle kemerlerin sıkılması. Politikacı en cok bu işler için vardır zaten.

    Mülteci demişken: Suriyeliler aşılandı mı? Onca haber cıktı Suriyelilerin aşılanmasına dair bir haber cıkmadı. Medyayı Haberleri o kadar takip te etmiyorum belki arada cıktı. Bu durumda bir teori ortaya atacağım fakat önce bir önbilgi.

    Kanada'dan tıp doktorları Sam Dubé, Kırsal Bölge Aile Doktoru Charles Hoffe, Acil Tıp Doktoru Chris Milburn, Genel Cerrah Francis Christian, Patoloji Uzmanı Doktor Roger Hodkinson ve Almanya'dan tıp doktoru Sukarit Bhakdi olmak üzere 6 Tıp Doktoru geçtiğimiz hafta youtube ta bir video konferansta mRNA tabanlı aşılar başta olmak üzere covid aşılarının akciger, kalp ve beyinde kalıcı hasar verdiğini ve bunun nasıl oluştugunu anlattılar. Dr. Charles Hoffe aşı sonrası 3 yıl içinde bu sorunun başlayabileceğini belirterek, 1. dozajda görülmediyse sonraki dozajlarda başlama olasılığının arttığını belirtti. Bu açıklamalara dayanarak covid aşılarının insan sağlığını tehdit eden, sakınılması gereken birşey oldugu önbilgisi ışığı altında: Türkler aşı oluyor, Suriyeliler aşı olmuyor ise, Türkiye nüfusunda orta ve uzun vadede Türk oranı azalır, Suriyeli (Arap) oranı yükselir sonucu çıkarılabilir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cheers darlin

    1-) yok öyle bir şey. faz3 sonuçları:

    https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-announce-publication-results-landmark


    2-) abd-avrupa-israil'de biontech'in acil kullanım onayı olduğu için ülkemizde de alınmasına gerek duyulmadı.


    3-) "deneye ben kendi rızam ile kobay" hahahaha ameliyat olurken de kobay oluyorsun sen galiba


    4-) "https://wonder.cdc.gov/controller/datarequest/D8;jsessionid=322263B1C4089729E0AF4F18EE52" abd deki tüm yan etki istatistikleri burada.


    5-) yok öyle bir şey. 

    https://www.milliyet.com.tr/dunya/fransada-son-durum-yeni-vakalarin-yuzde-96si-asi-olmayanlar-6557553

    https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-health-941fcf43d9731c76c16e7354f5d5e187


    6-) biontech alamayan fakat çin aşısı alabilen bakanın, ulaşamadığı ciğere mundar deme olayı.


    7-) abovv  


    8-) " ÜStelik hem bakanlıgın hemde DSÖ nün hemde CDC nin direk açıklamasına göre ASEMPTOMLU (yani hastalık etkisi göstermeyen, semptom göstermeyen) kişiler hastalık bulaştırmazlar." oha adam mart 2020 de kalmış.

    https://health-desk.org/articles/what-do-we-know-so-far-about-the-ability-of-asymptomatic-people-to-transmit-the-virus

    https://www.news-medical.net/news/20210111/Over-half-of-COVID-19-cases-are-spread-by-asymptomatic-carriers-CDC-study-finds.aspx


    9-) Biontech aşısını sana hazirana kadar koklatmadılar, abd-israil-ingiltere-avrupa tüm aşıları kendilerine aldılar. Ne anlatıyorsun sen?


    "Çinliler üstelik bu aşıları kendi ülkelerinde uygulamıyorlar. "

    "Mr", milyar demek. Milyon değil.


    10-) "internetteki yüzlerce prof ve doktorlardan "


    Saysana yüzlercesini hadi. Ben başlayayım şarlatan bilgehan bilge, şarlatan ümit aktaş, şarlatan serhat fındık. Başka da yok. Aşı olun diyen doktor sayısı 500 ise aşı olmayın diyenlerin sayısı 5 dir. 500'ün dediğini dinlemeyip geriye kalan 5'i dinlemek ise en hafif tabirle iki yüzlülüktür.


    11-)"biontechin arkasında oldugu pfizerın aşı denemelerinde amerika, hindistan ve afrikada yüzbinlerce genetik sorunlu ve kısır insanlara sebep olundugu," kaynak versene, bir şey deneyeceğim.


    12-)"mesela avrupa da farklı ülkelerden maçlarda yüzbinlerce kişi tıka basa maçları izlerken bu kişilerin ülkelerinde korona bulaşmıyor mu?"

    https://www.ntv.com.tr/dunya/fransada-vaka-sayisi-bir-haftada-yuzde-150-artti,BIyv0XDvXESM7nYNbhJTbA

    "dünya liderleri denen kişilerin resmi fotograf cekimlerinde maske takarken, fotograf cekimleri bitince hepsinin amskeyi cıkarıp kolkola yürümelerini"


    hepsi aşı olduğu için olabilir mi acaba? fotoğraf çekimleri basına sunulacak milyarlarca insan görecek. bunlar maske takmıyorsa ben de takmam diyip tüm mallar maskeyi bırakacak. bu durum oluşmasın diye fotoğraf çekiminde maske takıyor adamlar.


    "ingiltere kralicesi balolar veriyor maskesiz" yok öyle bir şey.


    https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-kralice-elizabethi-ailesinden-ayirdi-6183255


    13-) "son 20 senede koronadan daha öldürücü cok fazla grip vakası olmuşken" yok öyle bir şey. her sene ortalama 400 bin ila 700 bin arası kişi dünya genelinde gripten ölüyordu. son 1.5 senede ise covidden 4 MİLYON kişi öldü. Gerisine cevap bile vermeyeceğim.


    14-) tek iyi soru. avrupada ilaç verilmiyor, avrupadaki ölümlere bakarsan bizim ülkemizden 2-3 kat daha fazla olduğunu görürsün. Nasıl yorumlayacağın sana kalmış.


    15-) Bu soruyu covid forumunda değil başkanlık sistemine evet verenlere soracaksın.


    16-)"fransanın satın almaktan vazgectigi 90milyon aşı" böyle bir olay yok. Delta varyantına karşı biontech'in koruyuculuğunun düşmesi üzerine bakanlık böyle bir karar aldı diye yorumladım ben. Hele sinovac zaten hiç korumuyor delta'ya karşı, 2 doz sinovac yaptıranların 3.dozu elzem.


    17-) 


    18-)"mehmet ceyhanı(prifzer firmasının resmi türkiye yetkilisi/bürosu-2005 aşı calısma grubu üyesi)" nereden ulaştınız bu bilgiye acaba?


    Komik, sadece komik. Klasik bir Dunning Krueger sendromu.



    Alıntıları Göster

    Hocam boşa niye yoruyorsunuz kendinizi. Adam Bill Gates'in nüfus azaltma muhabbetinin gerçeğini dahi bilmiyor. İşte aşı karşıtlığı yapan tiplerin durumu. Bunların çoğu böyle sağdan soldan gördüğü şeylere inanıyor. Oturup Bill Gates'in olayını araştırıp öğreneceğine her gördüğüne inanıyor.


    Neyse ben atayım belki görürde kafasına birşeyler girer.


    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı
    Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttıteyit.org
    Bill Gates’in aşılarla dünya nüfusunu azaltmayı amaçladığı iddiası | Teyit
    https://teyit.org/analiz-bill-gatesin-asilarla-dunya-nufusunu-azaltmayi-amacladigi-iddiasi




  • Vay vay deri altı çipler yerleştirilecek. Kalkınma Planı adı altında bir de. Kuzuların kulaklarına zımbalıyorlar çipleri onun gibi kulağa zımbalasalar bari, daha temiz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    teyit arapça bi sözcük, biliyor muydunuz? türkçesi "doğrulama" arapça bi sitenin doğruladığı şeyleri mi izliyorsunuz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    
    Covid olayının Türkiye'de başlangıç tarihini 12.Mart.2020 kabul edersek, o tarihten beri salgının gerçek olmadığını söylemekteyim. Salgın gerçek değil ancak politikacı, (TV'ye cıkan) bilimci, sağlıklı ve medyacı takımı 7x24 gerçek birşey gibi yansıtınca, halkın coğu gerçek kabul etti bir kere. Kongrelerin lebaleb dolu olması, tedbirlerin politikacı takımı ve avanesi için geçerli olmaması dahi, salgının gerçek olmadığını gösteriyor. Politikacılar, gerçek ölüm tehlikesi olan bir salgın olsa hiç lebaleb kongre yapar mı? İnsan bi kongre uğruna ölüm tehlikesine bilerek girer mi? Sorusu bile gereksiz. Salgın gerçek olsa tabi ki kongre yapmazlardı. Ama kongreler yaptılar neden cunku salgının gerçek olmadığını en iyi onlar biliyor. Onların görevi halkın salgını gerçek sanması, tedbirlerle kemerlerin sıkılması. Politikacı en cok bu işler için vardır zaten.

    Mülteci demişken: Suriyeliler aşılandı mı? Onca haber cıktı Suriyelilerin aşılanmasına dair bir haber cıkmadı. Medyayı Haberleri o kadar takip te etmiyorum belki arada cıktı. Bu durumda bir teori ortaya atacağım fakat önce bir önbilgi.

    Kanada'dan tıp doktorları Sam Dubé, Kırsal Bölge Aile Doktoru Charles Hoffe, Acil Tıp Doktoru Chris Milburn, Genel Cerrah Francis Christian, Patoloji Uzmanı Doktor Roger Hodkinson ve Almanya'dan tıp doktoru Sukarit Bhakdi olmak üzere 6 Tıp Doktoru geçtiğimiz hafta youtube ta bir video konferansta mRNA tabanlı aşılar başta olmak üzere covid aşılarının akciger, kalp ve beyinde kalıcı hasar verdiğini ve bunun nasıl oluştugunu anlattılar. Dr. Charles Hoffe aşı sonrası 3 yıl içinde bu sorunun başlayabileceğini belirterek, 1. dozajda görülmediyse sonraki dozajlarda başlama olasılığının arttığını belirtti. Bu açıklamalara dayanarak covid aşılarının insan sağlığını tehdit eden, sakınılması gereken birşey oldugu önbilgisi ışığı altında: Türkler aşı oluyor, Suriyeliler aşı olmuyor ise, Türkiye nüfusunda orta ve uzun vadede Türk oranı azalır, Suriyeli (Arap) oranı yükselir sonucu çıkarılabilir...

    Göçmenlere hiçbir şekilde aşı yapılmıyor hocam.İkincisi tüm devletler kalp krizlerine karşı hızla önlem almaya başladı.Bizim ülke hariç bizimkilere göre aşı çok faydalı !!! yarın C,D,B12 vitaminlisi de çıkacak :XD

    Hatta İngiltere bunu bir adım ileri götürüp ileride olası ani kalp krizlerine karşı toplu cenaze ve defin işlemleri için ihale açtı milyon paundluk.


    Dünyada herşey değişiyor bu fırsatta birileri nemalanıyor.Toplu göçler yaşanıyor, Hindistan'da insanlar toplu halde susuzluktan toprakları elleriyle kazıyor,kuraklık olanca hızıyla geliyor, insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor; bizim çok akıllılarda hala ''aşı ololumm aşı ololumm'' diye salakça yırtınıp duruyor :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Temmuz 2021; 1:49:31 >




  • İstanbul'un önemli caddelerinde çoğu kişi maskesiz geziyor, insanlar çok saldı önlemleri covid bitmiş gibi davrandı dolayısıyla acı gerçekle karşılaştılar.

  • Lan bu sokakta maske tak fetişi de bi bitmedi ha. Çölde maske tak sen tek başına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    Ellerinize klavyenize sağlık. Valla adamın tüm argümanlarını teker teker çürüttünüz. Böylelerini böyle halı gibi silkelemek lazım, bir de oturmuş teker teker aşı karşıtlığını haklı gösterecek saçma sapan yarısından fazlası yalan ve dolan olduğu belli maddeler yazmış. Adamın niyeti belli, toplumda aşı konusunda tereddüt eden veya genç saf ergenleri aşı yaptırmayarak toplumsal tehlikeyi arttırmak veya hastalığın yayılmasına olanak sağlamak. Buna başka bir anlam bulamıyorum çünkü. Ama devlet keşke sizler gibi bilgili ve bu adamların dilinden anlayacak AntiTroll ekipleri kurup 24 saat forumlarda sosyal medyada bu adamların teorilerini çürüterek halkı bilinçlendirse. Keşke.

  • Yahu 70-80 yaşında adamlar dünya çapında ünlü isimler aşı daha ortada yokken virüse yakalanıp kurtuldular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşıyla kalp krizinin bir ilişiği mi var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Hangi mevlet? Önce vakaları açıklamayıp yanlış veri verip her gün kendisiyle çelişenler mi?


    bunlara güvenmemiz hata olur şeffaf olsalar başım gözüm üstüne güveneyim…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.