Şimdi Ara

Türkiye de ki mucitlik yarışmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne güzel böyle yarışmaların yapılabildiğini görmek.Ne güzel bilime önem verildiğini görmek ve gençleri araştırmacılığa yönlendirmek.NAsıl ki yıllarca futbolla yattık futbolla kalktık ve bi yere geldik,bilimde de aynını yapalım...Niye rakibi yenmek sadece sporda olsun ki?Bilimde yenmek, en fazla icadı yapmak da bir yenme şeklidir hemde en medeni olanı...Ve bu galibiyetler tüm dünya daki imajınızı çok olumlu da etkiler.


    Umarım bu uğurda yapılan etkinlikler devamlı olur.Türkiye de dans yarışması olsun,şarkı yarışması da olsun,isteyen istediğini yapsın ama lütfen bilimi de şuan olduğu gibi öne çıkaralım...Ben demiyorum ki bu mucitler Türkiye nin yıldızı olsunlar!Yeterki onlarında Türkiye de yaşadığı anlaşılsın.


    Gölge etme başka ihsan istemem...


    Saygılarımla,



  • Sana gönülden katılıyorum

    Ama daha üç gün önce bitirdigim son sistem makinamı bu tür yarışmalarada çıkarmam yani. Ülkemiz bilime mucitlere bakmakta inanın çok geç kaldı. Siz bir şey icat ediyorsunuz başka biri çalıp piyasaya sürüyor diceksiniz ki patent diye bir şey var. Ben güvenmiyorum.

    Keşke bilim adamlarımıza mucitlere futbolculardan daha çok önem ve özen gösterilseydi.
  • Patent alınması ülkemizde çok güç maalesef.
    Ortalama 2 ya da 3 milyar civarında bir masrafı olmaktadır. Alınan patent ise sadece ülkemiz sınırları içerisinde geçerliliğe sahiptir.
  • işe yarayacak bir buluş tv de çıkmaz çıkartılmaz....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottocu

    işe yarayacak bir buluş tv de çıkmaz çıkartılmaz....



    çabalarsak neden çıkmasın ki




  • İstanbul'da 170 kişi başvurmuş,çok az değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Laz

    İstanbul'da 170 kişi başvurmuş,çok az değil mi?


    İnsanlar eleştrilerden de korkmuş olabilir. SOnuçta bu icatlar bir kaç kişinin huzurunda anlatılacak ve bu izleyen kişilerden ters yorumlar gelirse bence bu rakam daha da düşer ki umuyorum bu yorumcular magazin dünyasından değilde akademik dünyadan seçilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottocu

    işe yarayacak bir buluş tv de çıkmaz çıkartılmaz....



    İşe yarayacak bir buluşun tv de çıkıp çıkmayacağı muallak!!!Olabilirde olmayabilirde!Ancak önemli olan Bilim ve teknolojiye önem verildiği vurgusudur...Bugün önemli bir buluş yapamazsınız, Tvlerde mucit ve icatlara gerekli önem verildikçe kimsenin öngöremeyeceği açılımlar sağlanabilir.Ama bu konulara hiç önem vermezseniz yerinizde saymaya devam edersiniz.Umarım tüm Türkiye nin kurum ve kuruluşları bilim ve teknolojiye hakettiği değeri verir.

    Ben bir iktisat öğrencisiyim, okuduğum kitaplarda hiç bir Türk iktisatçının iktisadi doktrininden bahsedildiğini görmedim...Bizim Üniversitelerimiz ne iş yapar hala anlamış değilim.Güya tarım toplumuyuz!Ziraai alanda da durumumuz içler acısı...Kim ne araştırmış;ne gibi bir açılım sağlamış hala bilmiyorum?Genler üzerine onca araştırma sonucu yayınlanıyor, biz ne yapıyoruz?Seyrediyoruz.Boş ver yaaa! başkaları yapsın biz kullanırız nasıl olsa...Şimdi bazıları üç-beş akademik yazıdan veri araştırmadan bahsedebilir.Üzülerek seyrederim...Biz bu devletin her bir kurum ve kuruluşunu kendimize arpalık olarak görmeye devam ettiğimiz sürece, daha çoookkk bekleriz.Kimi üniversitelerde binaların yapım işleri birilerine ihale edilirken kendi evleri de buna dahil edilir.Kendi evinin her türlü teçhizatını devlete yaptırmayı kendilerine hak sayacak kadar yüzsüzdürlerdir de...Ben bunu bana söyleyenin yalancısıyım.Yani o özel işlerde çalışanların söylediklerinin...

    Her gelen siyasi iktidar kendine arpalık bulur..Kendi siyasi ideolojisini benimseyen kuruluşları nemalandırır.Ki onlar büyüsün ki ilerde bana geri dönüşler olsun.Ya bu milletin hakkı nolcak?Boş ver yaa!!!NAsıl olsa halk aç susuz geçinir...Ben dümenime bakayım da gerisi boş...Ye ! Ye ! bitmez...Türkiyem !Dört bir tarafı deniz Türkiyem!

    saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 15 Nisan 2007; 18:33:42 >




  • Öncelikle NTV yi kutlamak lazım. Her zamnki gibi faydalı işlere yardımcı oluyor.

    Diğer kanalllar zaten rating kaygısı yüzünden böyle bir işe hiçbir zaman bulaşmadılar.

    Katılımcı bencede az ancak ;

    icat olayı ha deyince olan bişi değil ki. O yüzden 1 yada 2 yıl öncesinden tarih verilseydi eminim katılım daha yüksek olurdu.

    Ama yinede zevkle takip edeceğiz.
  • Bu yarışmanın başarılı olup olmayacağındanbağımsız olarak böyle bir girişimde bulunanları kutluyorum. Çok geç bile kalındı.
  • akşam knald de izledim mucitlerimizi.bu tarz programların artmasını istiyoruz canıgönülden ama sanki yapımcılarında bu programdan ve reytingten pek beklentileri yok sanırım çünkü saat 3 te bitti program...?
    birde arkadaşlar yapılan projeler daha çok zihnisinir projeler hayatı kolaylaştırmak adına materyalleri doğru yerlerde kullanmaktan ibaret.birkaç icat vardıki bunlarda odtü nün zaten kalabalık bi araştırma grubu tarafından yürütülen projeleri.aralarından biri gelmiş sunum yaptı.bilmiyorum umarım işe yarar bişeyler çıkmasa bile insanları biraz düşünmeye teşvik etse o bile yeter bize..
  • önemliolan başlangıçtır , bu işte emeği geçenleri tebrik etmek gerekir.Köşe dönmenin öne çıkarıldığı ülkemizde , köşe dönülecek ise bunun buluş veya benzer konulardan olmasını teşvik etmek bile bir başlangıçtır.

    Mesela basketbol sevgisini ve başarılarını başlatan 70 sonları 80 başlarında devam eden ''Beyaz gölge'' isimli dizi bile ülkemizde adı bile anılmayan basketbol olayını başlatmıştı.

    darısı bilim ve teknoloji sevgisini aşılamak için gereken atılımı başlatmaktır.Ürün alan değil, ürün tasarlayan ülke olmadıkça hep geri kalmışların katagorisinde olacağız.
  • ben düşünmüştüm bunu...

    http://forum.donanimhaber.com/m_11192746/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.