Şimdi Ara

Türkiye'de doğru dürüst ses sisteminin kalmamış olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.


    Uzun süredir gözlemlediğim bir durum var. Ses sistemlerine meraklı bir insanım. Çeşitli markaları alırım, denerim, satarım. Son bir iki yıla kadar da farklı markaların sistemlerini bulabiliyordum. Ancak şu an bakıldığı zaman piyasada Logitech dışında bir marka kalmamış gözüküyor. Hatta bu markanın bazı ürünlerini bile bulamıyorsunuz. Creative, Microlab, Edifier vs. gibi iyi markalar da Türkiye pazarında artık yoklar.


    Logitech'in ses tarzı bana uymuyor. Bas ağırlıklı ve tiz sesler neredeyse yok. Elimde ikinci el aldığım Edifier S530DW modeli var. Sıfır Microlab FC530U modeli var. (X-for Tx-24 tweeter ekledim.) Bozulan ve tamir ettirdiğim Microlab M910 var. Bunlar güzel modeller, ses karakteristiği hoşuma giden sistemler. Elimde bunlar olmasa alabileceğim bir ses sistemi yok.


    Bu durum ne zamana kadar böyle gidecek... Bir tek ben bu durumdan şikayetçi değilimdir diye düşünüyorum.








  • turkiyede ses sistemi cok pahali oldugundab kimse alamiyor ve alamadiklari icinde ses sistemininne derece oyun degistirici bir unsur oldugunu goremiyor goremedikcede luzumsuz olarak dusunuyor ve ne gerek var diskomu isleticez diyorlar. Ses sistemleri hakkinda soyleyecek cok seyim var fakat turkiyede insanlar ses sistemi diyince blutooth ses bombasi ve oto teyp anliyor sonrasindada susasim geliyor.
  • Ben yıllardır Microlab kullanırım. Microlab Pro 1 aldım sattım aldım sattım ve nihayetinde Microlab Solo 9C 'de kaldım. Bu sistemimi kesinlikle satmayı düşünmüyorum zira harika bir ses deneyimi yaşatıyor.


    Ben düşük frekanslı bass seslerinin ön planda olmasını çok severim. Bu hoparlörde de bunu çok iyi alıyorum. Ayrıca farklı bir deneyim yaşamak istediğimde ayarlamalarını basitçe yapıyorum.


    Optik kablo ile de bağlantısını sağladım. Microlab'da Solo ve Pro serilerini öneririm. Bulabilirseniz tabi...

  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, ses sistemleri ile ilgilenen kısıtlı bir kitle var. Büyük çoğunluk çalsın yeter diyor. Detay arayanlar ise uğraşıyor. Ancak maalesef artık ortada alternatif markalar yok.

  • 10 yil oncesinden bahsedecek olursak PC de sizin gibi ust seviye olan Creative Logitech Microlab Edifier lari kullananlar bir sure sonra o yillarda oldukca iyi fiyata bulunan Sony ve Pioneer in AVR+Hoperlor setlerine yoneldi. Sonrasi ise ekonomik kriz ile birlikte karanlik son
  • amrStudiosGraphix kullanıcısına yanıt

    Elimde yukarıda yazdığım gibi Microlab M910 ve FC530U modelleri mevcut. Beğeniyorum bu iki modeli. Solo 9C modelini ise denemedim. Deneyim etmek isterim.

  • Aynı dertten muzdaripiz kardeşim. Elimde 7 - 8 yıl önce aldığım Edifier C2XD 2+1 53W RMS , Edifier S530DB 2+1 145W RMS ve Microlab Solo 6 1+1 100W RMS ses sistemlerim var. Microlab Solo 6 nın anfisi yandı 1 hafta önce Aliexpressten 1175 liraya Fosi Audio BT20A ClassD Amplifikator sipariş ettim. Kardeşime 1 yıl önce 450 liraya Fosi Audio BT20A anfi almış çok memnun kalmıştık elinde stereo hoparlörün varsa tavsiye ederim. 1 yıl önce 450 liraya aldığım anfiyi 1 yıl sonra üstelik kampanyada 1175 liraya alabildim geldiğimiz nokta ortada. Ekonomi uçuyor...😒


    Fosi ses BT20A Bluetooth TPA3116D2 ses güç amplifikatörü 100W Mini HiFi Stereo sınıfı D Amp bas tiz ev sineması için|Amplifikatör| - AliExpress


    Benimde deneyimlemek istediklerim arasında Microlab Solo9C, Edifier R1700BT ve R2750DB var ama hem alım gücümüzün düşmesi ve hemde ürünlerin ülkemizde satışının olmaması bu vb hobilerimizden kopmaya sebebiyet verdi.





  • mtayfur83 kullanıcısına yanıt

    Edifier S530DB modeli gerçekten harika. Bende beyaz olanı var. C2XD de kaliteli. Microlab Solo 6'yı bilmiyorum o kategoriye henüz girmedim. Linkini verdiğiniz anfi güzelmiş, baktım 1400 TL tutuyor şu anda. Bekleyip ben de alabilirim.


    Edifier'ın 2.0 sistemlerini denemek istiyorum ancak fiyatlar çok yüksek. Bu isteğim bayağı bir bekleyecek gibi gözüküyor.


    Bu aralar sadece hoparlör (sadece uydu) alıp deniyorum o kadar. Fiyatlar çok yüksek ancak bunu yapabiliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 22 Kasım 2022; 10:12:26 >
  • Kapitalist sistem Şuan ses bombası ve soundbar diyor. Samsung LG gibi markalar bayağı satış yapıyorlar

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    bu sesleri son derece kotu soundbar ve ses bombalati dan sonra piyasa nasil bir yonde evrilecek bende merak ediyorum sonucta bu urunler cikali 5 sene ve uzeri oldu artik bu kalitesiz urunlerin son demleri diye dusunuyorum umarim eski deck tipi muziksetleri ve hifi anfiler geri doner.
  • Bir aydır ses sitemi arıyorum ama aynı dertten bende muzdaripim microlab marka bulamadığıma üzüldüm. Ayrıca fiyatların fahiş olarak yüksek olduğu logitechlerin ise hiç kaliteli durmaması ve ona mecbur kalmak da üzücü.


    Bir tavsiye isteyim sizden ben uzun süre uzak kaldım bu ses sistemlerinden güçlü bass severim ayrıca kaliteli ses olması lazım bilgisayarda oyun ve müzik için kullanılabilecek bir öneri alabilirim.

    Ama Logitech z333 yada z533 iş görür mü

  • Merhaba dostum bu minnak sistemlerden gerçek stereo sistemlere geçmen daha tatminkar olur , 2. El piyasada 5-6 k dan başlayan güzel sistemler var
  • Fthh.ask F kullanıcısına yanıt
    Dostum biraz zaman geçmiş ama müzik dinlemek istiyorsan logitech gibi markalardan uzak durup hi fi piyasasına geçmeni öneririm. Fiyatları pahalı olsa da 2. El giriş seviyesi bi amfi ve stereo hoparlör toplamak 5 k halledilebilecek birşey ve alacağın muziğin kalitesi ciddi değişir.
  • Fireintheholee F kullanıcısına yanıt

    Nasıl bir sistem önerirsiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.