Şimdi Ara

Türkiye'de Dizel Bitiyor (!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizel Avrupa'da bitiyor. Her gün yeni maliyetler yüklüyorlar dizel binek sürücülerine. Almanya'da iki milyona yakın araba bir günde şehirlere giremez hale geldi. Geçen sene, neredeyse Türkiye'deki filo kadar araç değiştirdiler. Euro 5, min. standart haline geldi. Eğer hava kalitesi hedefe ulaşmazsa Euro 5 dizel de aynı şekilde yasaklanacak.

    Bunun ana sebebi dizelin sağlık maliyetinin hesaplanabilmiş olması. Kamu harcamalarının piyasanın en az %60'ı, kuzeyde %80-90'ı olduğu kıtada endüstri baronuymuş, petrol şirketiymiş vız gelir.

    Dizel Avrupa'da bittikten bir süre sonra Türkiye'de de bitecek. Avrupa olmadan Türkiye bir endüstriyi kendi başına çevirebilecek endüstriyel, kurumsal veya ekonomik örgütlenmeye sahip değil.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Almanya,Abd gibi ülkeler...hatta 2015 yılında gazetenin birinde Almanya fazla benzin stoklarını nasıl eriteceği konusunda ne yapacağını bilemiyor durumda diye bir haber okumuştum ama o haberi gazetede okudum ve şu an bulamıyorum.hatta petrolle ilgili çok ayrıntılı haberler yok internette.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    Ya da şöyle ifade edeyim biz 1 birim benzine karşılık 10 birim dizel tüketiyoruz. Türkiye olarak rafine ettiğimiz petrolden çıkan benzini nerede stokluyoruz? Elde kalan benzin bunlar sonuçta kanalizasyona dökmüyoruzdur sanırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum iki harfli firma yüzünden canım dizelden oluyoruz hemde en iyi döneminde.

    Elektrikli araçlara geçme arifesinde jübileyi dizelle yapmak lazımdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Kafanıza takmayın rakamları hep öyle derler hep de ertelenir 1 yıl 2 yıl.

    Norveç'in bir köyüne yasaklandı diye dizel bitmez. Almanya'nın da bazı şehirlerine güya 2018'de giriş yasaklanacaktı ne oldu ? Mahkeme erteletti.

    Falan filan işte. Türkiye'de hiç bitmez zaten.
    lpg sabitken motorine 50kr zam yaptıkları anda ekonomisini kaybeder ikinci elde bile patlar.
    satın alma maliyetleri falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    lpg sabitken motorine 50kr zam yaptıkları anda ekonomisini kaybeder ikinci elde bile patlar.
    satın alma maliyetleri falan

    Alıntıları Göster
    LPG sabitken motorine 50 kuruş yaptıklarında yine patates alamayacak seviyelere geliriz. Dizel değil direkt olarak ülke ekonomisi kaybeder
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Biz stoklama işine giremiyoruz maalesef.birincisi sömürge devlet anlayışımız yok,ikincisi zaten petrolü ve petrokimya ürünlerinin çoğunu ithal eden bir ülkeyiz.aldığımızı yetiremiyoruz :) depolayıp bekletmek gibi bir lükse sahip değiliz maalesef :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    Peki biz bu ham petrolden Türkiye'de rafine ettiğimiz fazla benzini ne yapıyoruz? Depolama kabiliyetimiz olmadığına göre? Pardon sömürgeci devlet olmadığımız için?

    Takdir edersiniz ki Türkiye'de dev boyutta rafinerilerimiz var, ham petrol alıp rafine ediyoruz bunun sonucunda 1 birim benzine karşılık 10 birim dizel tüketiyoruz ve doğal olarak ürettiğimiz dizelin çok daha azı benzin kullanıyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 11 Kasım 2019; 10:7:3 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu konuda size katılıyorum ancak biz otomobil üreticisi bir ülke olmadığımızdan dolayı (üretim var ancak karar verici merci biz değiliz dizel üret, benzinli üret gibi) dünyadaki araç üreticileri dizel araç üretimini durdurduğunda ülkemize de etkileri olacaktır.

    Dünyada trend hybrid yada LPG'li araçlara yönelim.

    Bir de şöyle bir durum var yeni kasası üretime geçen modellerin piyasası nasıl düşüyor ise üretimi sonlandırılan bir yakıt türüne ait aracın son kullanıcısı olmak sahibine ekonomik olarak büyük zararlar verebilir.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Dostum imalı imalı konuşmana gerek yok.zamanında İzmir Tüpraş rafine tesisinde staj yapmıştım ve bize söylenen bu şekildeydi.doğrudur yalandır o onların bileceği iş.
    Kendi fikrim ise kuzey ırak bölgesine bile zamanında benzin yolluyorduk.hem de bedava parasına ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    Dünyada petrol depolayan oldukça ülke var ancak bunun dediğiniz ya da bahsettiğiniz sebeplerle ya da dizel benzin ile alakası yok. 1970lerde Arap-İsrail savaşında arapların batıya petrol satışını durdurması sonucunda oluşan petrol krizi tüm dünyayı etkiledi, fiyatların hızla yükselmesi ve bulunamayan petrol krizlere yol açtı. Bunun sonucunda ülkeler kendi ihtiyaçlarını belli bir süre karşılayacak petrol stoklama sürecine geçtiler. Şu an tüm gelişmiş olarak kabul edeceğiniz ülke olası böyle bir petrol arzında yaşanabilecek problem için petrol stoklar buna pek tabi ki bizde dahiliz. Asgari 90 günlük stok olarak tutulan bu süre ülkenin ekonomik gücü ölçütünde yılları bulabilir.

    Biz fazla benzinimizi ise avrupa'da dizel kullanımının en yaygın olduğu ülke olan ispanya ve kuzey afrikada mısır başta olmak üzere birçok ülkeye satıyoruz. Dünya sadece Avrupa ile sınırlı değil, dizel benzin kullanımının tam tersi olduğu ülkelerde mevcut.

    Kandırıldığımızı söyleyip o kadar net konuştunuz ki bilmediğim bir bilgiye sahip olduğunuzu düşündüm onun için öğrenmek için sorguladım sadece.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lacano

    Dizel araçların yükselişi ekonomi için kötü haber...

    Normalde az olan ürün değerli , çok olan ürün daha ucuz olması gerekmiyor mu?
    petrol piyasası bir garip.




  • gelişmiş ülkelerde dizel yasaklanıyor yerini benzinli -benzinli hbrid ve elektrikli arclar olcak.türkiyede gec olur.ama olcak.
  • Petrol mazot olayının TR de bıtmesı bence bır 20 yıl sürer engellemelerı bır cok fırma Avrupa pazarında oldugu ıcın üretılmıyor o yuzdende TR pazarında olmuyor..
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Türkiye'nin güncel petrol ihraç değeri litre başına 0,58-0,60 centtir. Yani güncel kurla 3 lira 30 kuruş. Bilginiz yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro 6.2 çıktı ve devamıda gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.