Şimdi Ara

Turkcell vefat eden Annem'den cayma bedeli istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Annem vefat etti. Onun Turkcell hattını Eskişehir-Espark Turkcell bayine veraset ilamını vererek ve faturalarını ödeyerek kapattırdım. Aradan1 ay geçtikten sonra eve cayma bedeli faturası geldi. Hemen bayiye gittim ve kapama işlemini yapmış olan çalışanı bulup durumu anlattım. Veraset ilamı ile kapattığım hat için nasıl olup da cayma bedeli gelebildiğini sordum. Kendisi durumun çok saçma olduğunu kabul ettiğini ama Turkcell'in vefat eden kişilerden de cayma bedeli aldığını beyan etti. Müşteri hizmetlerini arayıp görüşmemi söyledi. Müşteri hizmetlerini arıyorum, onlar telefondan bişey yapamayacaklarını bayiye gitmemi söylüyorlar.Hey allahım, Ölüm acısıyla uğraştığım şeylere bak Herşeyden önce bu yasalara aykırı, yasayı da geçtim ölen kişinin üzerinden para kazanmaya çalışmak ne kadar ahlaki acaba? Annemi kaybetmenin acısı yetmiyormuş gibi bir de annem öldüğü için Turkcell'den özür dilemem gerekiyor sanırım. Ben bu cayma bedelini öderim gerekirse elbet ama Turkcell bu ahlaksızlığının bedelini ödemeyemez







  • esomer E kullanıcısına yanıt
    Oncelikle Allah Rahmet Eylesin

    Btkya sikayet edin bir sey cikmassa eger mahkemeye sikayet edin bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basın sağolsun hocam,boyle saçma seymi olur ,şikayet vara falan yazın ,ilgilenmezlerse hukuki yoldan şikayet edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esomer

    Annem vefat etti. Onun Turkcell hattını Eskişehir-Espark Turkcell bayine veraset ilamını vererek ve faturalarını ödeyerek kapattırdım. Aradan1 ay geçtikten sonra eve cayma bedeli faturası geldi. Hemen bayiye gittim ve kapama işlemini yapmış olan çalışanı bulup durumu anlattım. Veraset ilamı ile kapattığım hat için nasıl olup da cayma bedeli gelebildiğini sordum. Kendisi durumun çok saçma olduğunu kabul ettiğini ama Turkcell'in vefat eden kişilerden de cayma bedeli aldığını beyan etti. Müşteri hizmetlerini arayıp görüşmemi söyledi. Müşteri hizmetlerini arıyorum, onlar telefondan bişey yapamayacaklarını bayiye gitmemi söylüyorlar.Hey allahım, Ölüm acısıyla uğraştığım şeylere bak Herşeyden önce bu yasalara aykırı, yasayı da geçtim ölen kişinin üzerinden para kazanmaya çalışmak ne kadar ahlaki acaba? Annemi kaybetmenin acısı yetmiyormuş gibi bir de annem öldüğü için Turkcell'den özür dilemem gerekiyor sanırım. Ben bu cayma bedelini öderim gerekirse elbet ama Turkcell bu ahlaksızlığının bedelini ödemeyemez

    Başın sağolsun hocam Ulusal basına haber yaptır bak nasıl çözüyorlar o zaman

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • esomer E kullanıcısına yanıt
    Başın sağolsun Allah sabırlar versin kardeşim. Bu dünyada evlat, anne ve kardeş acısından büyük acı yok derler doğruda söylüyorlar.

    Benim de başıma böyle bir olay gelmişti. 20 yaşındaki ablam lösemi hastasıydı ve hastanede içeriye girmemize izin vermedikleri için bizim ile İnternetten görüşmesi için mini bir dizüstü bilgisayar ve turkcell vınn almıştık. Ama malesef 6 ay sonra ablamı ilik takarken doktor hatası yüzünden kaybettik. Ablam öldükten sonra vınnı hemen kapatmıştım burda herhangi bir sorun çıkmamıştı ama 3 ay sonra bana tekrar fatura geldi ama faize ile birlikte ve cayma bedeli ödenmediği için o 3 ayın faturasını da faize ile birlikte aldılar malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esomer E kullanıcısına yanıt
    Faturanın ölüm belgesinde yazan vefat tarihinden sonra kesilmiş olması durumunda fatura iptali yapılıyor. En azından ben böyle biliyorum bir yakınımın başına gelmişti. Cayma bedeli falan hepsi iptal olmuştu. tekrar bir bayii ile görüşün bence. Bilmiyorlarsa sorsunlar bir yerlere.
  • Allah rahmet eylesin. Basin sagolsun. Faturanin cani cehenneme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esomer E kullanıcısına yanıt
    Basınız sagolsun. Allah geride kalanlarınıza sabırlar versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hat sahibi yok ortada. Kimden alacaklar cayma bedelini? Siz vermiyorum dedikten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irish kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuyor maalesef. Borçlar kanunu nedeniyle vefat eden kişinin borçları mirasçısı olan kişiye geçer.

    Bir yakınıma bu şekilde babasından baya bir kredi borcu kaldı. Kredi alırken hayat sigortası yaptırılmamış daha az ödemek için. Bu tarz durumlarda kredi borcu mirasçısına kalıyor. Kontratlı sözleşmeler de aynı şekilde.
  • Cevap yazan herkese ve taziye dilekleriniz için teşekkür ederim. Cayma bedeli olarak istedikleri de 50tl falan; benim için çok önemsiz bir miktar ama bu yaptıkları çok zoruma gitti. Anneme borçlu dedirtmem, ödedim faturayı ama heryere şikayet ederek ve heryerde anlatarak mücadeleye devam edicem. Bu yaptıklarını asla unutmıycam;elbet ya dünyada ya ahirette bigün bu günahlarının bedelini öder Turkcell
  • Başın sağ olsun kardeş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle başınız sağolsun.

    Sözleşme şartlarında mutlaka yer alıyordur, ölüm vefat durumunda ölüm belgesi örneği verildiğinde muaf şekilde tutulup kapatılacağına dair mutlaka bir madde vardır. Bunu araştırın eğer sonuç alınamazsa tüketici haklarına başvurursanız sorunu çözeceklerini düşünüyorum.
  • Öncelikle başın sağolsun allah sabırlar versin ; Ölüm tarihi sonrası kesilen faturalar bildirildikten sorna iptal edilmektedir. Eğer iptal işlemi gerçekleşmediyse BTK ya aşağıda vereceğim link üzerinden derdini sadece bir şekilde anlatırsan 1 ay içerisinde cevap gelecektir mail adresine.

    Ayrıca BTK şikayetinin ardından turkcell bireysel hat müşteri numarasına derdini anlattığın veraset ilamının da olduğu faxı göndermelisin.

    En son baktın olmuyor bulunduğun yere bağlı Kaymakamlığa giderek Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmalısın.

    Kolay gelsin.



    https://sikayet.btk.gov.tr/

    http://www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/genel-bakis/turkcell-musteri-memnuniyeti-politikasi/sikayet-talebi




  • Allah sabır versin mekanı cennet olsun, bence haber yaptır ne mal oldukları çıksın ortaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.