Şimdi Ara

Turkcell 3G Connect Kart + 3Gb Sınırsız(!) İnternet İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazıma en başta Tcell in 3G ye geçtiği zaman bu sınırsız(!) paketleri gerçekten sınırsız yapacağını hayal ettiğimi söyleyerek başlıyorum :)

    İncelediğim versiyon USB olan (beyaz). Cihaz HUAWEI firmasının E169 modeli.

    Üzerinde microSD yuvasıda var bu sayede kart okuyucu olarakta kullanabiliyoruz.

    Diğer tarafında ise harici anten girişi mevcut. Türkiye de varlığı benim için meçhul olsa da yurt dışında 11dBi sinyal gücü kazandırdığını iddia eden ürünler mevcut;

    http://www.infoferenda.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=39&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2

    http://www.antennashop.com.au/virgin_huawei_e169.html


    Ürünle beraber 1 metre kadar uzunluğu olan bir USB uzatma kablosu da geliyor.

    Ürüne sim kart takmak son derece zahmetsiz.

    Ürünle gelen yazılım son derece basit ve kullanıcı dostu. Sms te atılabiliyor Rehber kısmı filan da var. ayrıca son derece ayrıntılı istatistik bilgilerini de görüntüleyebiliyorsunuz.

    Buraya kadar herşey güzel, sıkıntısız. Sıkıntı işin tcell cephesinde başlıyor. Sinyal gücü %90' ın üzerinde iken EDGE bölgesinde büyük boyutlu dosya indirmede ortalama hız 12-13K/sec i geçmiyor. Dönemsel olarak 20K/sec hızlar görmek mümkün. Sinyal gücü %35' in altında olduğu durumlarda ise sıkıntı başlıyor;

    -paket kayıpları
    -tepki sürelerinin çoook uzaması
    -güvenilmez download' lar
    -bağlı gözükmesine rağmen veri alamama

    güvenilmez download? ;

    bir altyazıyı 7-8 kere indirdiğim oluyor bu sinyal seviyelerinde (unexpected end of archive vs.)

    web de gezerken bir çok resmi açmıyor hemen vazgeçiyor adeta zorlamıyor bile :)

    multi-tab 2-3 ü geçerse -ki bu durum yüksek sinyal gücünde de geçerli- insanı çıldırtacak bir yavaşlık, siteye ulaşamamalar F5 i adeta aşındırmaya sebep olan durumlar ortaya çıkıyor.

    MSN çoğu zaman bağlanmıyor. Sorun giderici IP hatası diyor tamir ediyor kendince ama pek bir yere varabildiğini söylemek güç.

    Sinyal gücü iyi olduğu zamanlar akıcı şekilde çift taraflı kameralı görüşme mümkün oluyor. Ama bazı günler seviye yüksek olsa da sık sık kesilip düşmeler, donmalar ya da hiç bağlanamama gibi sorunlar yaşanıyor.


    Tcell in yapması gerekenler:

    -59YTL olan fiyatın kesinlikle düşmesi .
    -gerçekten SINIRSIZ bir hale gelmesi.
    -Acilen 3G ye geçilmesi.
    -Sadece DATA hattı olmaktan kurtarılması.

    Hafif çapta kazıklandığımı hissetmeme rağmen Siirt' in dağlarında bana bu satırları yazma imkanı verdiği için Tcell' e teşekkürü de borç bilirim.

    İlerleyen haftalarda emektar FSC T830' uma winmob6.1 yüklediğimde hattı ona takarak çeşitli denemelerde yapmak niyetindeyim. Edindiğim deneyimleri gene burada paylaşmaya çalışacağım.

    ilgili bağlantılar;

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/telefoncihazkampanyalari/bireyselkontratliconnectkart

    http://www.huawei.com/mobileweb/en/products/view.do?id=1181

    yeni bilgi ve görüşler:

    3G ye geçince hız artacak diğer hiçbirşeyde değişiklik olmayacak. tcell amcamız bir kıyal yapmadığı taktirde. bir de bahsi geçmeyen şöyle kazık bi durum var;

    -kota 3gb fakat "hacim bazlı"
    yani uploadlarda kotaya dahil-miş. şimdi buradaki miş şuradan geliyor; alırken bilmiş bi çalışana emin olmak için sordum cevabı şöyle oldu: "upload bilgisi sadece bilgilendirme içindir dünyanın hiçbi yerinde kota dan sayılmaz"
    ben bu hacim bazlı lafından kıllanıp sormuştum bu soruyu zaten.

    -arkadaşa 80 e yakın fatura gelmiş. kotayı 100mb aştı diye. aramış sormuş çünkü program kendi kullanımının kayıdını tutuyor ve 3gb nın altında. arkadaşa müşteri hizmetlerinden açıklama olarak kota da gelen veri+giden veri hesabı yapıldığını kullanım hakkının hacim bazlı olduğu belirtilmiş ve gerekli ayar verilmiş. şimdi çok uzaklardayım ama ağustosta izne gidince işi gücü bırakıp o tcell çalışanını bulup "paylaşım" da bulunacağım kendisiyle kimine göre çalışan hatası olarak gözükebilir ama sonuçta tcell satış noktası kapısında eşşek kadar tcell tabelası var. bi de sorduğum adma bariz şekilde mağazada işleri bilen adam konumunda idi.

    ek bilgi: siyah versiyonda anten girişi mevcut değil ve sd kartta takılmıyor sanırım ama biraz daha küçük ve zarif.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadmaster -- 30 Haziran 2009; 5:21:44 >







  • Ben de dizüstünde express arabirimi üzerinden connect card kullanıyorum ama hiç bu kadar sorunum olmadı. Çoğunlukla yolculuklarda (tren ya da otobüs) kullandığım için hareket halinde iken zaman zaman kopmalar olsada bağlantı sağladı. Tabi zaman zaman şebekenin gitti yerle de oldu. MSN olayında zaman zaman bende sorun yaşadım. 1 Gün önce bağlanırken 1 gün sonra bağlanmadığı durumlar da oldu. Ama genel anlamda işimi görmemi sağladı.

    Diğer yargılarınızda ise haklısınız. Fiyat kesinlikle daha düşük olmalı. 3 GB kota belki makul olabilir ama fiyatı düşürülmeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.