Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilgim olmadığı için soruyorum, GOW 3 ilk çıktığında Sony Center da kaça satılıyordu shopto/zavvi gibi sitelerde kaça satılıyordu.Eğer ikisinin fiyatı yakınsa büyük ihtimal KZ3 ve GT5 de yakın fiyatta olacaktır.
  • God Of War III ile başlatılan fiyat politikası Türkçe gelecek oyunlar içinde başlatılır ise ve hatta daha uygun bir fiyata çıkarsa kim spot ürün alır..
    Şimdi diyeceksiniz ki e imzanda dükkan tanıtımı var.. fakat o dükkan ne benim dükkanım nede çalışıyorum bende spot yada başka bir şekilde oyun almak istemem..

    God Of War III ilk çıktığı dönemde işsizdim ve Sony fiyatı duyurunca şoke olmuştum çıkmasını o kadar çok bekledim ki, bekledim fakat cebimde bırak GOW III alacak parayı almak için gideceğim mağazaya gidecek minüs param bile yoktu.. fakat pes etmedim ve nerden bulurum ederim derdine düştüm parayı ve 1 hafta içinde ordan burdan para istedim, iddaa tutturduk felan derken, alacaklarımız derken, parayı denkleştirdim ve o para tam tamına 134 TL idi.. 134 TL off paraya bak ilk defa bandrollü bir oyun alacaktım ve o oyun PS3'ün dev oyunu God Of War III harikaydı.. minibüse atladım ve Media Markt'a gittim 13o TL verdim oyunumu aldım ve eve yürüyerek döndüm cidden yürüyerek döndüm o kadar yolu.. neden Sony bizide görsün diye artık oyunlara 180 TL vermeyelim diye.. Türkçe oyunlar gelsin diye.. Firmalar Türkiye'yi de artık görsün diye, bizimde var olduğumuzdan haberleri olsun diye.. Umarım ciddi anlamda Sony oyunlarını ve PS3 oyunlarını 8o-12o TL arasında çıkarsın kimse spotculardan oyun almaz.. geçenlerde Sony, Codemasters'ın oyun dağıtımını üstlendi.. bu çok iyi birşey.. umarım Codemasters oyunlarını GOW III'te uygulanan ve devamında ModNation Racers ve Move oyunlarında ve aksesuarlarında uygulanan fiyat politikaları ile aynı olacaktır.. ve Sony Codemasters ile başlayan bu dağıtım olayını diğer firmalar ile de anlaşıp dağıtımını üstlenirse bundan %1oo eminim PS3 oyunlarına çok daha ucuza sahip olabileceğiz..

    Bugüne kadar yaptıkların ve yapacakların için şimdiden teşekkürler Sony.. Daha iyilerini yapacağına inancım var.. tam destek hep destek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpheratz86

    bilgim olmadığı için soruyorum, GOW 3 ilk çıktığında Sony Center da kaça satılıyordu shopto/zavvi gibi sitelerde kaça satılıyordu.Eğer ikisinin fiyatı yakınsa büyük ihtimal KZ3 ve GT5 de yakın fiyatta olacaktır.


    Fiyatlar aynıydı GOW3 ve diğer sitelerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpheratz86

    bilgim olmadığı için soruyorum, GOW 3 ilk çıktığında Sony Center da kaça satılıyordu shopto/zavvi gibi sitelerde kaça satılıyordu.Eğer ikisinin fiyatı yakınsa büyük ihtimal KZ3 ve GT5 de yakın fiyatta olacaktır.
    Benim ps3 aldıgım yerden 115tl üstüne cıkmadı ve haftasonlarında 90 tl bir kerelıkde 72 tlye bile düştü.Yani sony shoplarda uğraşıyorlar uyguna satmaya ancak dağıtım hakkı sony olan oyunlarda bunu yapabilirler.Guıtar heroları getirse ucuzdan inanın feci satar ben tüm seriyi alırım şahsen ancak dağıtımcılıgı aralda galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpheratz86

    bilgim olmadığı için soruyorum, GOW 3 ilk çıktığında Sony Center da kaça satılıyordu shopto/zavvi gibi sitelerde kaça satılıyordu.Eğer ikisinin fiyatı yakınsa büyük ihtimal KZ3 ve GT5 de yakın fiyatta olacaktır.

    gow 3 99 liraydı hatırladığım kadarıyla sony'de, shopto'da kargo dahil 95 liraydı.
  • İngilizcem eski zamanlarda hiç de iyi değildi (Şimdide mükemmel derecede iyi denilmez) ve oyunları sadece ilerleyiş olgusuna bakarak oynuyordum.O gün geldi Crysis çıktı içim kıpır kıpır oluyordu oynarken şimdi anlıyordum Amerika'lıları ya da ana dili gibi ingilizce bilenleri oyunu anlayarak kendi dilinde duymanın ne denli bir zevk olduğunu.
    İnşallah Sony Türkiye'deki Aral'ın sattığı oyunlardaki fahiş fiyatları görüpte bir dur demeli ya da yapsınlar adam akıllı Shop adam akıllı alalım kutusuyla herşeyiyle oyunu kredi kartıyla tüm satışlar ortaya çıksın görelim nasıl memnun oluyor :)
  • oprichniki bence dur diyemeyecekler ama 99 TL den satışa devam eder diye düşünüyorum Sony, umarım da hep öyle kalır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 23 Studios

    Merhaba arkadaşlar,

    Ben 23 Studios'tan Semih. Türkçeleştirilen oyunların çevirisini ve dublajını yönetiyorum.

    Vakit buldukça Donanım haberi ziyaret edip, oyuncuların nabzını yokluyoruz. Belki de onlarca şüphe dolu mesajlarla karşılaştık.

    Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party oyunları hakkında, içerik olarak değil de, dublaj ve çeviri hakkında sorularınız, merak ettikleriniz varsa buyurun.

    Konuşmak istediği bir önemli husus daha var. Bugün dükkanın birinde "PS2 & PS3 çip takılır" yazısını gördüm. İçeri gittim, konuştum fiyat falan aldım. Komik ve ironik bir konuşma oldu. Her neyse, orası işin trajikomik kısmı. İçeride PS3'lerini kırdırmaya gelen gençler vardı bayağı. Üzüldüm bayağı. Nedenine geleyim.

    Ben bizzat, neredeyse 15 yaşımdan beri bu sektörün içindeyim, sizlerden biriyim. Oyunların Türkçeleştirilmesi için çok çok uğraştım, onlarca konuşma yaptım, firmaları ikna etmeye çalıştım, fedakârlıklar yaptım kendi çapımda. Ülkemizin oyun endüstrisinin bireyleri olarak geldiğimiz noktadan çok memnunum. Fakat bir şeye açıklık getirmeme izin verin:

    Sony Europe, Türkçeleştirme olayında oldukça çekingen. İnanın dublajlara çok büyük paralar harcandı ve hepsi Türkiye'ye bir şans vermek içindi. Eğer satış rakamları bunu karşılamazsa, bir oyunun dahi Türkçeleştirileceğini sanmıyorum. Zaten, Özgür beyin büyük uğraşlarından sonra Sony Europe böyle bir şeye yanaştı ve karşılığı olmadığında, her gün Sony Yerelleştirme bölümünden bir düzine insanla onlarca mail konuşması yapan biri olarak, devamının olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

    Diğer ülkeler ile bizim ülkemize uygulanan durum cidden çok farklı. Masaya çok çok ciddi projeler yatırılıyor Türkçe için, ama geri çekiniliyor, henüz Türkiye piyasasına güvenilmediği için.

    Kimseye oyunları orijinal alması için ısrarda bulunmuyorum, haddime de değildir. Eğer, Türkçe oyunların devamını görmek istiyorsanız, lütfen orijinal oyuna destek verin. Fiyat konusunda Özgür Bey gerekli açıklamayı yapacaktır ama size şöyle bir ipucu vereyim, en pahalı Türkçe oyunun Aralın fiyatlarıyla uzaktan yakından alakası olmayacak. Yani çok uygun fiyatlardan piyasaya sürülecekler. Eğer Türkçe oyun taraftarı değilseniz, elbette ki korsan alırsınız, kimse de sizi engelleyemez, hakları da yoktur.

    Fakat eğer Diablo'yu, Assassin's Creed'i, Dragon Age'i Türkçe oynamak istiyorsanız, lütfen gitti gidiyor gibi yerlerden yapılan vergisiz ve kayıtsız alışverişlerle ülkemiz ekonomisine ve oyun sektörüne balta vurmayın. GG gibi sitelerde bulanan dükkânlar vergi kaçırıyor. Nereye, yurtdışına. Sendit gibi sitelerde sizin aldığınız ürünlerle yabancı ülkelere, bulundukları ülkelere vergi ödüyor, Türkiye Cumhuriyeti'ne değil.

    Yukarıda bahsettiğim oyunlar ihtimalsiz oyunlar değildir. Dikkatinizi çekerim. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim...

    Kısaca demek istediğim, artık hep Türkçe oyunlar gelecek diye bir durum yok. Eğer satışlar beklenilenin üstünde olursa, çok çok çeşitli firmalar Türkçe dil desteği verecektir. Çok açık konuşamıyorum ama inanın bir bildiğim var, bildiklerim var. Şunu da eklememe izin verin, Sony'nin Türkiye satış rakamlarını takip eden tek firma Sony'nin kendisi değil. Kendim için, konuşmanın bir onur olduğu düşündüğüm insanlarla görüşmeler yaptım. Çok çok büyük oyunların firmaları. Herkes, beklemede..



    Haddimi aştıysam, affedin...

    Bu sosyal mesajımdan sonra(!) dublaj ve çeviri ile alakalı endişelerinizi, sorularınızı lütfen paylaşın. Elimden geldiğince yardım edeyim.

    Teşekkürler


    Açıklama için teşekkürler.Elbette sony oyunları türkiyeye uygun fiyatlarla getirirse bizde oradan alırız.Ama lütfen sizde bizi anlayın.Shopto dan 90 tl ye aldığımız bir ürünü vatan,bimeks ve benzeri yerlerden 180-190 tl ye alabiliyoruz.Buna bir çözüm gelmediği müddetçe malesef insanlar gg ve yabancı sitelerden alışveriş yapmaya devam edeceklerdir.

    Herzaman söylüyorum.Türkiyede oyun sektörünün önünde en büyük engel aral ithalattır.Eğer Sony aralın bu hükümdarlığına son verip piyasayı kırabilirse ancak o zaman ilerleme kaydedebiliriz.....




  • açıkçası ben hala anladığım dildeki şeyleri orjinal dilinde tercih ederim ama sektör ve pazar açısından güzel bir gelişme...
  • devlet vergiyi düşürmedikçe aral değil başka firma gelse dahi aynı fiyata satıcaktır..devletin vergiyi düşürmesi lazım önce
  • Aynen bu ne kadar yüksek vergi ya bu nasıl devlet yapısı hiç anlamıyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: turkopol

    devlet vergiyi düşürmedikçe aral değil başka firma gelse dahi aynı fiyata satıcaktır..devletin vergiyi düşürmesi lazım önce
  • Burda asıl sorulması gereken soru Türkçe oyun için ne kadar fazla ödersiniz?

    Türkiyedeki ARAL VB firmaları dikkate bile almamak lazım.

    Shopto.net firmasından 80 TL ye aldığınız oyuna ne kadar fark ödeyerek Türkçe oyun oynamak istersiniz? %10 - %20 - %30 ?

    Tüm soru budur.

    Ben %10-%15 arasında bir rakama itiraz etmem açıkçası ama %16 kesinlikle kabul etmem. Elin ingilizinden daha zengin değilim nitekim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profiteer

    God Of War III ile başlatılan fiyat politikası Türkçe gelecek oyunlar içinde başlatılır ise ve hatta daha uygun bir fiyata çıkarsa kim spot ürün alır..
    Şimdi diyeceksiniz ki e imzanda dükkan tanıtımı var.. fakat o dükkan ne benim dükkanım nede çalışıyorum bende spot yada başka bir şekilde oyun almak istemem..

    God Of War III ilk çıktığı dönemde işsizdim ve Sony fiyatı duyurunca şoke olmuştum çıkmasını o kadar çok bekledim ki, bekledim fakat cebimde bırak GOW III alacak parayı almak için gideceğim mağazaya gidecek minüs param bile yoktu.. fakat pes etmedim ve nerden bulurum ederim derdine düştüm parayı ve 1 hafta içinde ordan burdan para istedim, iddaa tutturduk felan derken, alacaklarımız derken, parayı denkleştirdim ve o para tam tamına 134 TL idi.. 134 TL off paraya bak ilk defa bandrollü bir oyun alacaktım ve o oyun PS3'ün dev oyunu God Of War III harikaydı.. minibüse atladım ve Media Markt'a gittim 13o TL verdim oyunumu aldım ve eve yürüyerek döndüm cidden yürüyerek döndüm o kadar yolu.. neden Sony bizide görsün diye artık oyunlara 180 TL vermeyelim diye.. Türkçe oyunlar gelsin diye.. Firmalar Türkiye'yi de artık görsün diye, bizimde var olduğumuzdan haberleri olsun diye.. Umarım ciddi anlamda Sony oyunlarını ve PS3 oyunlarını 8o-12o TL arasında çıkarsın kimse spotculardan oyun almaz.. geçenlerde Sony, Codemasters'ın oyun dağıtımını üstlendi.. bu çok iyi birşey.. umarım Codemasters oyunlarını GOW III'te uygulanan ve devamında ModNation Racers ve Move oyunlarında ve aksesuarlarında uygulanan fiyat politikaları ile aynı olacaktır.. ve Sony Codemasters ile başlayan bu dağıtım olayını diğer firmalar ile de anlaşıp dağıtımını üstlenirse bundan %1oo eminim PS3 oyunlarına çok daha ucuza sahip olabileceğiz..

    Bugüne kadar yaptıkların ve yapacakların için şimdiden teşekkürler Sony.. Daha iyilerini yapacağına inancım var.. tam destek hep destek




    önerilen perakende satış fiyatı 129 TL idi
    fakat sony bunu 99 TL. ye de sattı , electroworld ve Saturn 69-99 arası sattı
    Sony oyunları 99 olsun hep alalım mağazalardan destek olmuş oluruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tahmazoğlu Tahir

    Aynen bu ne kadar yüksek vergi ya bu nasıl devlet yapısı hiç anlamıyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: turkopol

    devlet vergiyi düşürmedikçe aral değil başka firma gelse dahi aynı fiyata satıcaktır..devletin vergiyi düşürmesi lazım önce



    Yanlış anlamayın ama bu konuyuda siyasete doğru itelemeyin. Alıntılar yaparak farklı yerlere gidiyor sonra.

    Neyse konumuza dönelim.
    Öncelikle 23 Studios'a bizleri bilgilendirdiği için teşekkür ederim. Sony Shopların fiyat politikası şu ana kadar gayet düzgündü. Bundan sonra da çok daha iyi olacaktır.

    Sadece nakit paraya alım olayında biz oyuncular oyunları alırken zorlanırız diye düşünüyorum. GG gibi sitelerin yaptığı taksit olayını Sony Shop yaparsa hiç düşünmeden Sony Shop'tan alırım. Hatta bir değil iki oyun birden alınır. Yeter ki uygun fiyatlı ve peşin fiyatına taksit olayını getirsinler.

    Son olarak bazı oyunlarında satma haklarını ellerine geçirsinler ki şu ARAL denen firmanın ismini zikredip sinir stres olmayalım. Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxalanya


    Burda asıl sorulması gereken soru Türkçe oyun için ne kadar fazla ödersiniz?

    Türkiyedeki ARAL VB firmaları dikkate bile almamak lazım.

    Shopto.net firmasından 80 TL ye aldığınız oyuna ne kadar fark ödeyerek Türkçe oyun oynamak istersiniz? %10 - %20 - %30 ?

    Tüm soru budur.

    Ben %10-%15 arasında bir rakama itiraz etmem açıkçası ama %16 kesinlikle kabul etmem. Elin ingilizinden daha zengin değilim nitekim.


    çok güzel bir tespit...

    misal pes 2011, buralarda 79-80 arasında satılırken, shopto Türkçe olmadığını bildiğim oyunu 17 pound a çekti bir anda kısa süreliğine, nasıl olsa sadece altyazılar Türkçe diye buradan aldım ben... ama spikerler de Türkçe olsaydı kesinlikle almazdım... fiyat aralığı bu bakımdan çok önemli aslında spor oyununu hadi es geçelim de, RPG - FRP tarzında oyunlarda sağlam seslendirme olması halinde cidden süper ötesi olur...

    keşke Final Fantasy serisi Türkçe çıksa misal... ama buna sanırım daha baya var :D

    bu arada Aral ve sony shop arasında nasıl bir fark olabilecek anlamadım bunu, aral ın her zaman dediği vergilendirme yüzünden böyle olduğu, sony shoplarda vergilendirme açısından bir ayrıcalık mı var ?




  • Aral'dan hiç bir zaman oyun almamaya kararlıyım fiyatlarında hiç bir değişiklik yapmadığı sürece. Sony Center'lara yöneleceğim Türkçe oyunlar için destek anlamında ama geçen gün gittiğim bir Sony mağazasında Heavy Rain 179 TL idi ardından aynı mağaza içerisinde bakınırken gözüme Move desteği olan Heavy Rain'i gördüm onunda fiyatı 79 TL'idi şimdi bu iki oyun arasındaki fark nedir move destekli olan oyun dual shock'larla oynanmiyor mu?
  • Şu aral belası bu piyasadan bi silinse,bütün oyunları bizzat sony dağıtsa gerçekten herkes sonyden alır ama aral bozuyor işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgay007

    Şu aral belası bu piyasadan bi silinse,bütün oyunları bizzat sony dağıtsa gerçekten herkes sonyden alır ama aral bozuyor işi




    Aral'ın müşterisi bence çok fazla, bizim gibi ekonomik açıdan alt-orta seviyeye hitap etmediği açık,
  • Önemli bir konu, ama bu konu yeni değil. Çok defalar tartışıldı, onlarca konu kilitlendi. Öncelikle Aral ve fiyatlandırma konusunda söylenen her söze imzamı atarım. Avrupa'da 45EURO olan oyun Türkiye'de 90EURO... Olmaz, asıl bu konuda bir çözüm bulunması lazım. Bence Türkçe'leştirmeden önce bu konunun halledilmesi gerekiyordu. Yine yanlış yerden başladık,bu yüzden üzgünüm ama tüm endişeler gerçek olacak. Şahsi fikrim, evet karamsarım... Geçen gün SC2 guest keyini satmaya çalışan bir arkadaşı görünce bu nesildende umudum kalmadı maalesef.

    Piyasadan daha ucuz satmadığı sürece ben Aral'dan hayatta oyun almam(Son SC2 olayından sonra asla olmaz). Ayrıca Aral gibi mezarcı firmalarla bu işler olmaz, devlet vergiyi düşürse Aral fiyatı düşürmez. Mantalite net adamlarda: " Zaten az sayıda satıyorum, sokabileceğim kadar sokarım" GoW örneğinde gördük, Sony bu işe el atarsa eğer, gidip mağazadan canlı canlı almak varken kimse kargo ile ıvır zıvır ile uğraşmaz. Ben uğraşmam şahsen.

    DipNot: Söylemeden geçemedim. Arkadaşlar şu "Asgari Ücret" meselesini temcit pilavı gibi sürekli önümüze getirmeseniz. Allah aşkına lütfen! Demagoji ile yıllarımızı yediler, bir nesli arabeskle zehirlediler. Bari siz yapmayın. Asgari ücretle geçinen adamın PS3 den daha önemli öncelikleri vardır. Ev kirası, faturalar, yol parası, karnını doyurma, varsa çocukların ve eşinin giderleri vs... Hesabını siz yap; bu zoraki ve yaşamsal giderleri çıkardıktan sonra geriye PS3 parası kalmaz zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 5 Kasım 2010; 12:40:08 >




  • dahala aral diyorsunuz..%40 vergi oranı var diyoruz size..sony kendi oyunlarını ucuza veriyor genelde..oyun firmaları normal fiyatının altında vericekte arala aral ondan sonra uygun fiyata satabilsin..aksi halde vergide binince uçuyor fiyatlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.