Şimdi Ara

Türk telekom wifi5 fiber vestel marka yeni modem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
16.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmedim ya ona. Router tabi bu. Modem değil :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Başlık yanıltıyor, konu sahibi router diye değiştirse iyi olur 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    vestel olan firmaya pek güvenim yok açıkçası 100 mbps portun olması bile daha baştan - benim bu markaya güvenim hiç yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    İyi de 100 Mbps lan portu 100 Mbps vermiyor ki

    Herk konuda 30 yıl geriden gelmeye ne kadar meraklısınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Haziran 2022; 18:16:54 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bilginin menşei nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel ismi bende hiç iyi hatıraları akla getirmiyor. Hele Vestel'in Tivibu için yaptığı STB tam bir faciaydı. FE portları var, çöpten farksız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Diğer firmalar gigabit satmaya başladı ama Turk Telekom satmıyor işte, kendimiz görüyoruz. Eğer satacak olsalar satarlardı

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Ben meraklı değilim ki Turk Telekom meraklı, insanlar talep etmiyor, Turk Telekom da geliştirmiyor.

    Benim anakartımda 2,5Gbit port var, ben de isterdim gigabit internetim olsun ama yok olmuyor. Bu ülkenin kaderinde 100mbit limiti var.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    O tür cihazlarda gigabit olmuyor zaten, tv lerde bile gigabit denk gelmedi, belki çok yeni modellerde vardır.

  • Vestel modem üretebilir TV'lerin tüm elektronik kartlarını kendi üretiyor tabiki cpu ram elektronik bileşenler üretmiyor


    Çinde fason yaptırmışta olabilir

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Biliyorum tepki alacağım ama henüz internet altyapısı olmayan yerler, 2-3mbps hızı ancak alabilen bölgeler var. Hem kırsalda hem şehir merkezlerinde. Hal böyleyken yatırımları öncelikle bu bölgelere kaydırmaları daha doğru.
    Ben de isterim 500mbps 1gbps internetim olsun ama standart ev kullanıcısı için 100mbps hatta bir çoğu için daha düşük hızlar yeterli oluyor. Eğer her haneye vdsl götürebilmiş olsalar o zaman ben de isterim ki artık eve kadar fiber gelsin. Ama 50mbps alabilen yeri fibere çevirmeye harcanacak bütçe altyapısız veya çok kötü altyapıya sahip yerlere kaymalı.
    Bizim binada vdsl var. Hat pek sağlıklı değil. Düşünün 100 metre mesafe gösteriyor normalde 70-80 almam gerekirken 24 alıyorum. Gelip baktılar. Binaya gelen kablo arızalıymış. Ekleri falan yenilemişler ama olmadı. Fiber kapsamına almışlar. Bugün kutu geldi.
    Elbette sevindim. Ama bizim binada fibere geçecek daire sayısı 3 falan olur. 6 daire var. 3ü zaten yaşlı insanlar. Muhtemelen eski kabloyu değişmek yerine fiber çekmeyi tercih ettiler. Maliyet olarak ve uzun vadeli düşününce mantıklı. Ama daha elzem yerler olduğu da kesin.
    Özetle şu aşamada 100mbps bence ülke şartlarında ideal. Her ne kadar hoşumuza gitmese de maalesef realite bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Fiberin maliyeti daha düşük, daireye de fiberi getiriyorlar. VDSL hizmeti için kurulan saha dolaplarının içindeki sistemler pahalı sistemler, fiberde santral haricinde bir yere sistem konulmuyor. Bu konu için bakırda yapılacak her türlü geliştirme israftan başka bir şey değildir. Her yer zaten fiber olacak, nedense insanlar fiber kabloyu mucize gibi görüyor, çok tuhaf. VDSL de mesafeden daha önemli bir şey var o da iç/dış parazitler. İsterseniz 5 metre mesafe olsun, parazit varsa yüksek hız alamazsınız. Ne siz, ne sizin hattınızı kontrole gelen ekip nede yöneticiler bu parazit olayını doğru düzgün bilmediği için kablonun orasıyla burasıyla oynayarak çözebileceğini düşünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Haziran 2022; 20:41:39 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Ben yukarıda zaten daha az maliyetli olduğunu yazdım. Bunu biliyorum. Hatta atıl duruma düşen bakır altyapıdaki kablolar satılınca neredeyse fiberin maliyetini karşılıyor. Olay sadece maliyet değil. Bir emek ve zaman da söz konusu. Sonuçta bir yılda kaç haneye altyapı çekebilir Telekom? İş gücü sınırsız değil.
    Ben fttb altyapıya sahip olup ftth talep edenler görüyorum. Elbette talep etsinler de öte yanda adamın altyapısı yok. Yani şöyle düşünelim. Bi tarafta 50-100mbps vdsl ya da fttb altyapısı olan yerler var. Öte tarafta hiç altyapısı olmayan yerler. Doğal olarak önce hiç olmayan yere hizmet verirsiniz değil mi? Ama insanlar istiyor ki kendininki uçsun başkası internetsiz kalırsa kalsın. Önce bir herkes 50-100 alacak noktaya gelsin. 1gbps, 10gbps sonra isteyelim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Haklısınız ben de katılıyorum. VDSL sorunsuz şekilde 80mbit ve üzeri veriyorsa gerçekten yeterli. Ama bu şimdilik

    5 sene sonra bu VDSL internetler çoğumuza yeterli gelmeyecek. Hepimiz Fiber isteyeceğiz ama alamayacağız.

    Bütün VDSL hatların Fibere dönüştürülmesi 10-15 yıla yakın bir süre alacak.


    VDSL'in devri 2015-2016 yılı gibi geçmişti, 2016 yılından sonra yapılan tüm yatırım Fiber için yapılsaydı çok yol alınırdı.

    Ama Turk Telekom 2021 yılına kadar VDSL döşemeye devam etti, bu bir hataydı

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    STB'nin portundab şikayet ediyormuşum gibi olmuş, hayır router'dan bahsediyordum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bir üstteki mesajda izah etmeye çalıştım. Olay sadece malzeme/maliyet ekseninde dönmüyor. Mevcutta bir sürü yatırım var. Ekipler sınırlı. Kapasite sınırlı. Diyelim ki bugün her hanede fiber olsaydı ve insanlar ortalama olarak şu anki hızlarının 2-3 katını (birçok kullanıcı yüksek ücret ödeyip yüksek hız almaz diye düşünerek 2-3 kat dedim) talep etseydi. Güzel olurdu değil mi? Fakat bunu kaldıracak bant genişliği var mı? Yatırım sadece binaya fiber kablo çekmekle bitmiyor ki. Telekom bugün ftth altyapısına bile 100mbps veriyor maksimum. Neden? Oysa lokal olarak rahatlıkla 1gbps hatta farklı ont ile 2.5gbps verilebilir. Fakat çok sayıda kullanıcı yüksek hız talep ettiğinde santraller ya da ana şebeke yetersiz kalabilir. E bunları da artırmak gerekecek haliyle. Fakat buna ayrılacak bütçe ile henüz altyapısı olmayan köye 2km ötedeki dolaptan adsl vermek daha makul bir strateji.
    Keşke herkese fiber gelse. Ama Telekom'un hali ortada. Oger vurup kaçtı. Gerçekçi olmak lazım diyorum. Türkiye'nin fiber dönüşümünü tamamlaması en az 5-10 yıl. Bence tren her zamanki gibi kaçtı. Bunun yerine uydudan internet işine ve 5g'ye yoğunlaşmak lazım. Çünkü biz fiberi tam hallettik diyeceğiz bi bakacağız ki Avrupalı Amerikalı dağda taşta her noktada sorunsuz, sınırsız internete erişiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

     İlk VDSL modemimi tivibu kampanyası ile vermişlerdi, modeli ZXHN H168N. Modemin kutusunda bütün ethernet portları 10/100 Mbps yazıyordu ama tesadüfen 1000 Mbps destekli WAN portuna yakın olan LAN4 portunun 10/100/1000 desteklediğini bulmuştum ki kaç yıllık modem :)

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Satmayacak demek ayrı şey muhtemelen satmaz demek ayrı şey. Satmayacak demek için satmayacaklarına ilişkin bilginiz olması gerekir. Gördüklerimizden yola çıkarak söylediklerimiz için kesin konuşamayız bunlar tahmindir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Komedi bir olay. Ben de ilk VDSL modemimi TT'den aldım daha doğrusu verdiler. Zyxel P2812. Sene 2012. Makinede 1xGE WAN, 4xGE LAN portları, VoIP için 2 adet POTS çıkışı, 2xUSB 2.0 çıkışı vardı Şuan bile bu ayarda cihaz neredeyse vermiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    GPON altyapısını 10GPON a yükseltmek kolay, santral ve evdeki cihazı değiştirmek yetiyor üstelik 10G cihazı olmayan kullanmaya devam edebiliyor.

    Bant genişliği günümüzde cihazlar değişmese bile yeter ki ileriye dönük güncelleme yapılıyor.

    Kablodan gelen internet ile RF ile gelen (uydu/4G/wifi v.s.) internetin performansı bir olamaz, alternatif bir şey değil :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.