Şimdi Ara

Türk Telekom - port açamama sorunu(CGN IP uygulaması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    belki başka konuların içinde bu sorundan bahsedilmiştir ama doğrudan bu konu ile ilgili bir başlık göremediğim için bu konuyla ilgili bir şeyler yazmak istedim.

    Fibernet 50Mbit/200GB kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 hafta önce modem den açtığım portların artık çalışmadığını görünce forumlardan öğrendiğim kontrolü yaptım ve modemimde görünen WAN ip ile İnternet'te görünen ip min aynı olmadığını farkettim. Dolayısıyla modemden açtığım portların artık çalışmayacağını anlamış oldum. tt nin online hizmetler bölümünden şikayet kaydı açtım ve modem üzerinden açtığım port ların artık çalışmadığını yazdım. Dönüş olarak bana kısaca; "Bizlere daha iyi hizmet verebilmek için CGN IP uygulamasına geçildiğini ve eğer port açmak istiyorsam Statik IP hizmetlerinden yararlanabileceğimi" yazmışlar!

    Görünüşe göre tüm Türkiye' de adım adım bu uygulamaya geçiyorlar. Artık herhangi bir oyun, uygula programı, uzak bağlantı(TS), kamera vb. için port açmamız gerekiyorsa ya ayda 15 TL ödeyip Statik IP hizmetlerinden yararlanacağız! ya da port açılması gereken oyunları, programları, kameraları, vb. kullanamayacağız!

    Ben kapattıkları şikayet kaydımı yeniden açıp bu konu ile ilgili talepte bulunacağım ve sonuç alamazsam başvurabileceğim neresi varsa oralara bu durumu aktaracağım. Bu durumdan mağdur olan kişilere da tavsiyem en azından tt ye başvurup bu sorunun giderilmesini talep etmeleri.

    Port açmak gibi basit ama aslında bu zamanda olmazsa olmaz bir uygulamayı bu kadar keyfi ve rahat bir şekilde elimizden alıp bunu bize daha iyi bir hizmetmiş gibi sunmaya çalışmaları gerçekten üzücü. :(







  • Bende Cgn ipsine düştüm ama müdürlüğe gittiğimde resmen dalga geçer gibi cevaplar veriyorlar hele bütün ofis cgn ne olduğunu bilmiyor onu geçtim port nedir onu bile bilmiyorlar cahil sürüsünü bir anda doldurmuşlar ofise. 2 ayım kaldı bitsin başka internet sağlayıcısına geçeceğim.
  • Peki CGN ye geçtiğinizden beri pingde yükselme veya downloadda bir düşüş oldu mu? Yoksa sadece port açmak gibi işlere mi mani oluyor?
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Superonlineda CGN vs CGN olmayan iplerde 5-10 ms arasi fark var. Ekstra 2-3 router devreye soktuklari icin artiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 26 Kasım 2017; 0:26:39 >
  • Ben de 2 ay kadar CGN siz kullandım bi kaç hafta önce CGN ye aldılar, ping olarak bir şey fark etmedim ama tracert attığımda bir sürü router geziyor en az 3 tane galiba.
  • Günaydın diyeceğim ama sizin suçunuz yok. Beni de geçtiğimiz ayda CGN'e geçirdiler. Yani epey bir süre sonra. Devlet buna izin veriyor. Sandıkta cevabınızı vereceksiniz. Net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.