Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (653. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.115
Cevap
124
Favori
727.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanındaki seçenek zaten Tivibu IPTV paketi. Sinema olan. Eğer Aile almak isterseniz 5 lira daha ucuza geliyor sadece. 127 liraya 16mbps+Tivibu Aile IPTV alabilirsiniz. Ek ücret var mı bilmiyorum. Sanırım 11 lira bir kurulum ücreti var. Tam emin değilim onu sorun. Fakat 16mbps ile Tivibu IPTV biraz sıkıntı. Tivibu açıkken yarısını kullanır bant genişliğinin. 24 hatta mümkünse 35 daha uygun.

  • https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/ilk-ay-bizden.aspx

    alternatif operatorlere gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala çok saçma .


    139 tl ye 24mbit veriyor ve 24 ay taahütlü. aynı fiyata turknet 100mbite kadar veriyor. benim altyapım uygun 70-80 mbit alıyorum ve taahütsüz.


    kaçırdığım başka bir nokta mı var?

  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    Hocam 100 megabit üstü tarifelerde fiyat farklılıkları var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben kablonet 100 mbit download 20 mbit upload kullanıyorum son bir kaç aydır çok memnunum,


    Binama ttnet gpon alt yapısı geldi, 100 mbit üstü kullanmak istiyorum. İnternet benim için önemli çünkü kullanıyorum.


    Bir şeyler sormak istiyorum, Turknet ttnet alt yapısında gbit itnernet verebiliyor mu?

    Aynı şekilde superonline veya vodafone,


    Kısaca 1 gbit internet kullanmak istiyorum ama bunu alabilceğim en ekonomik ve en stabil firmayı seçmek istiyorum.


    içinizde bilenler varsa bilgilendirirse sevinirim.

  • Turk.Net, TTNet altyapısında (ve o da garanti olsun diye, fiber altyapısı olan abonelere) en çok 100/8 tarifesinden hizmet veriyor. 1.000/1.000 simetrik tarifeyi uygun fiyatla ama sadece kendi Gigabit Fiber altyapısı olan bölgelerde verebiliyor.


    Daha yüksek DL/UL için ya Turk.Net Gigafiber'e ya da Superonline'a geçeceksiniz (eğer mekanınızda alt yapıları varsa) ya da TTNet'e yeni abone olacaksınız (200+ Mbps tarifeler için), ya da TTNet altyapısından hizmet veren ve çok değişik fiyatlarla aynı tarifeleri sunan alternatif ISS'lere yöneleceksiniz. Şu iyidir, bu kötüdür diye bir ayırım yapmak haksızlık olur; sonuçta hepsi TTNet fiber altyapısından hizmet sağlıyor ve genellikle fiber alt yapı sorunsuzdur; bakır altyapı gibi değildir. Yine de bir arıza durumunda, TTNet'in öncelikle kendi aboneleriyle ilgilendiği oldukça bilinen bir konu...


    Ayrıca bu tarifeler çok yeni, kullanmaya başlayan abone sayısı daha o kadar fazla da değil; herhangi bir kronik sorun çıkacaksa da bunu keşfetmek için erken.


    Ancak şu anda, TTNet sadece yeni abone olacaklar için bu 200+ Mbps hızlarda 24 ay taahhütlü güzel gözüken fiyatlar vermekte (tam karşılaştırma yapmadıysam da alternatif ISS'lerin fiyatları daha yüksek...). Mevcut abonelerin paket değişikliği yapmalarına olanak tanınmamakta.


    Ve yeni 200-500-1.000 Mbps'lik T.Telekom bazlı tarifelerin açıklanmasına rağmen Turk.Net bildiğim kadarıyla bunlarla bağlantılı bir tarife yayınlamadı; galiba o tarafa hiç bulaşmak istemiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Haziran 2022; 17:32:30 >




  • ANLOVE kullanıcısına yanıt

    bu normal bir durum. kablolu cihazların hepsi son sürat hız alamıyor gerek modem gerek cihaz yapısından dolayı.

  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

    Kacirdiginiz nokta 200 mbps ve uzeri paketlerde. Fiyatlara bakin anlarsınız.


    100mbps ve asagisi alacaksanız Turk Telekomdan almayın, çok pahalı. 200tl mesela 100mbps ama turknette 140tl, comnette 99tl. Gidin 99tl olan yerden alin.


    Fakat 200mbps ve uzeri paketlerde Türk Telekom çok ucuz. Mesela Turk Telekomda 1000mbps paket 390 tl, ayni paket comnette 900tl. 1000mbpsi 800 liradan asagiya satan ISS yokken Türk Telekom 389 liraya satıyor. 200mbps ve uzeri paketleri alacaksanız tek seceneginiz Türk Telekom. Diger firmalardan almak bile bile kaziklanmaktir.

  • Türk Telekom'un bu 200+ üç pakete verdiği ancak (şimdilik) sadece yeni abone olacaklara verdiği fiyatlar ucuz. (200 Mbps'de en ucuz olmayabilir ama 24 ay taahhüt isteyip bu süreçte fiyat arttıramaması yine de cazip...)


    Güncel durumu gösteren bir tablo aşağıda, zaman zaman güncelleyeceğim.

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Dostum bu Türk Telekomun saçmalığı ne zaman son bulur sence bız normal uyelere ne zaman acılacak eve 2 fiber bağlatasım cok yok ugrasıcam edıcem dıye suan 500 mbit fiyatı benım ıcın uygun gıbı hatta bır cılgınlık yapıp 1000 lık paket alabılırım ama bu eski uyelere vermemesı cok sınır bozucu sonucta parası ıle degıl mı ? Yakın zamanda gelır mı acaba yoksa ben ıkıncı fıber ıcın başvuru yapayım mı.

  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt

    Saçmalık olmasına tabi ki saçmalık ama ne zaman bitebileceği konusunda hiçbir fikrim yok (ne yazık ki). Malûm, T.Telekom'un işine rüfailer karışır. Ben 2023 başı, mevcut abonelere de geçiş imkanı verileceğini sadece tahmin edebiliyorum. Benim kendimin de 2. bir internet hesabına ihtiyacım var; aynı bina fakat ayrı bir dairede: çok acelem yok; Ekim-Kasım'da olabilir ve 50/100 Mbps bile aslında bana yeter ama o zaman biliyorum ki garantili bir şekilde Vestel'in şu piyasaya yeni çıkan ne idüğü belirsiz modemini verecekler. Bugünkü koşullarda PeliCell üzerinden 200 Mbps aboneliği düşünüyorum; en azından taahhüt bir yıllık. (İşin garip tarafı PeliCell sitesinde 200 değil 250 Mbps verileceği yazıyor; hatta Telekom dahil herkes 200 Mbps, bir tek onlar 250 Mbps; işin o tarafını daha çözemedim...)


    Bir ihtimal Telekom, ilk heves kimlerin 200+ Mbps üzeri hızları alacağını görmek istiyor ve bu yeni aboneler nerelerde (hangi santrallara bağlı olacaklar)? İlk etapta vereceklerine verecekler ve ondan sonra santraldeki kurulu OLT kapasitesine bakacaklar. Eski abonelere de değişim verirlerse ve herkes (tabi burada 100%ü kasdetmiyorum da çoğunluk) aynı anda internete abanırsa sonucun neye varacağını kestirecekler. Muhtemelen o zaman santrallardaki OLT kapasitesini arttıracaklar; bunlar sonuçta modüler donanımlar. Arttıramayacakları durumlarda, durumdan anlamayanlara "kusura bakmayın size halen de 100 Mbps üzerini veremeyeceğiz; hattınız kaldırmıyor!! gibisinden ADSL/VDSL döneminden kalma abuk sabuk mazeretler ileri sürecekler.


    Temmuz'da pek vaktim olmayacak ama Ağustos'ta İstanbul'da bağlı olduğumuz santrale bir gideceğim; oradakilerden belki biraz ipucu alabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Haziran 2022; 9:1:2 >




  • 2 yıl içerisinde telekom 1000 mbps üzerinde bir hız verebilir mi sizce?Taahhüt veriyoruz 2 sene olurda fazlası çıkarsa kullanamamak kötü olur.

  • FletneR_ F kullanıcısına yanıt
    Hocam bende türknet gigafiber 1000 kullanıyorum hızı görüyorum ama o kadar herhangi bir faydası yok 1000 hızın siz üstü diyorsunuz ama daha dünyada 1000 hızlar ile birşey yapamıyorsunuz şu an hepsi görüntü bir oyun indirmek isteseniz size saniyede 80 ile 100 hız ile indirmenizi izin veriyor daha bun sistemlerin oturmasınına dünya genelinde 5 yıl rahat vardır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • R-Kartal kullanıcısına yanıt
    Valla bunu ben de merak ediyorum. 1gbps hızı kim ne yapıyor? Çok nadir gereksinim duyan vardır da birçok kullanıcı için 100mbps bile şu şartlarda yeterli bir hız.
    Samimi olarak soruyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. 1gbps hız alanlar ne yapıyor bu hızlarla?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Can sıkıntısı her zaman en lüksünü isterim her şeyin en yüksek kapasitesini kullanmak isterim öyle düşünün.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Bu soruyu sorabildiğiniz için medeni cesaretinizi tebrik ediyorum. (Not: samimi söylüyorum, ironi falan yapmıyorum...) Ben sormuş olsam bazılarınca "bu moruk da bu işlerden ne anlar? Zaten toprağa yakın duruyor!" iltifatını kesinlikle almıştım. TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 


    Galiba AMC Forumdaşın yukarıda verdiği cevap, işin doğrusu...


    Gerçekten de 1000 Mbps tarifesinde olan arkadaşlar; oyun falan oynamayı da bir kenara koyun: YouTube'dan şöyle 1 GB'lık bir dosyayı ne kadarlık sürede indiriyorlar. Ben 100 Mbps tarifemle bana göre çok kısa sürede indiriyorum (üstelik benzer boyutlarda 5-6 dosya birlikte iniyor, Wi-Fi'de ortalamada 8 Mbps indirme hızı gösteriyor eğer tek dosya olursa); şimdi tarifemi 1000 Mbps yapsam bu süre %10'nuna inecek mi? Bunu bilmediğimden soruyorum; lâf olsun diye değil.


    Yani bir ayağımız çukurda olduğuna göre zaman kavramı gençlere göre benim için daha kıymetli ve anlamlı da...TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    1000mbpse geçtiğinizde ortalama 80-90la indirirsiniz. En fazla 125le indirebilirsiniz fakat bu kadar hizi çok fazla platform desteklemiyor. Yani evet %10una inecek.

  • İnmeyecek işte ben de onu bildiğim için soruyorum bu soruyu. Birçok platform bu hızda indirmeleri desteklemiyor. Hadi diyelim ki ortalama 3-4 kat bir indirme hızı olsun. Bir kişi ayda kaç kez bu farkın anlam kazanacağı büyüklükte bir veriyi çok hızlı indirmeye ihtiyaç duyuyor olabilir? Dediğim gibi mutlaka vardır bu hızlara ihtiyaç duyan. Şimdi biri çıkar öyle bir şey söyler ki 1gbps değil 10gbps bile onun için anlamlı olabilir. Ama kullanıcıların %99,9'u için pratikte hiçbir anlamı yok bence.

    Fakat @AMC gayet açık şekilde ifade etmiş. Teşekkür ediyorum. Bu bazıları için tuhaf bir gerekçe olabilir ama bence değil. Ekonomik olarak zorlamasa ben de en iyi teknolojik araç gerece sahip olmak isterim mesela. Seviyorum çünkü.

  • 500mbps idealdir. her platform destekler. cogu kullanıcı icin 500mbps yeterli olacaktır. 1gbps özellikle istemiyorsanız fiyatına değmez. Turknet gibi 150tl olsa o zaman herkes 1gbps alsın derdim ama su anki durumda en fazla 500mbps öneririm. 100mbps internet falan çağ disi artık.

  • Yani dediğim gibi ihtiyacı olan elbette vardır. Ama emin olun kullanıcıların çok çok büyük çoğunluğunun ihtiyacı yok. Bize fiber geldi. 75mbps'ye geçtim. O da tivibu var bazı kanallar 15mbps falan bant genişliği kullanıyor diye. 50mbps de yeterdi.

    Oyun indirirken 2 saatte inmesiyle 4 saatte inmesi arasında fark yok benim için. Zaten ayda ortalama 1 oyun indiriyorumdur. E diğer her şey için de dediğim hızlar fazlasıyla yetiyor.

  • 
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.