Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.422
Cevap
243
Favori
4.016.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25662567256825692570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hayır yok söz konusu kişi bizim binanın arkasındaki binada yaşıyor. Kablo ve sahamız dışında her şey farklı örneğin bizim ONT Huawei iken onların ki ZTE. Dolayısıyla bizim OLT Huawei iken onunki de ZTE. Kablo ve sahamızın aynı olduğunu da belediyemiz sayesinde öğrendik bizim sokaklara inen ana cadde üzerindeki belediye kabloyu koparınca 10 civarı sokakta internet kesildi VDSL sahalar bile çalışmadı yani düşünün. TT ekipleri onarım yaparken biraz bilgi aldım ve kendi ağızlarıyla buraya OLT kapasitesi yetmiyor yenisi alınacak dediler. Ki doğru söylediler en fazla 1 ay geçti geçmedi TT'den planlı çalışma mesajı geldi bir gece internetsiz kaldık sonra internet geldi ve o zaman 100 Mbps üstü paketleri de alma hakkımız oldu.


    Emin olmamakla birlikte sanırım, TT yeni OLT'ye 100 Mbps üzeri hız alan kişileri aktardı ve onlar 25G portlara takıldı ve ping sorunları çözüldü. Biz eski cihazda kaldık ve büyük ihtimalle bağlı olduğumuz cihaz hala kapasitesinin üzerinde abone çalıştırıyor. Aynı kablo, aynı saha, aynı bölünme olunca geriye bu ihtimal kalıyor ya da L3 tarafındaki bir problemden kaynaklanıyor.





  • Bugün meraktan sokağımızdaki biz dahil bazı apartmanların sorgusuna baktım ve aşağıdaki durumla karşılaştım. Fiber geleli 1.5 yıl olacak neredeyse. Normalde GPON bölümü yine yeşildi ama VDSL ve ADSL hızlarımız, santral mesafemiz de gözüküyordu fakat artık gözükmüyor. Sokaktaki fiber geldiğini bildiğim diğer binalarda da durum aynı aşağıdaki görselde olduğu gibi. Acaba sistemde mi bir sıkıntı var yoksa apartmanımızdaki herkes fibere geçti de saha dolabından bizim apartmanın fişini mi çektiler TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Yan apartmanımızda fiber yok VDSL var onlarda normal bir şekilde görünüyor santral mesafesi, hattın kaldırabileceği hız felan.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Yanlış gösteriyor. Aynı şekilde bende meraktan bakmıştım. Bizim binaya ve sokaktaki diğer binalara baktım zaten çoğunu tanıyorum fakat hepsinde aynı attığın ss'deki gibi gözükmesine rağmen, bazı binalarda fiber yok, vdsl var. Bazılarında ikisi birden var ve aynı şekilde fibere gecmeyip, vdsl'de de takılan da var. VDSL de olanların aldığı hız ortlama 50-70 mbps arasinda degisiyor.

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    Hocam soldaki Türksat Kablonetin Fiber Kablosu kendi OFDK kutusuna gidiyor, sağ taraftaki de Türk Telekom’un Fiber kablosu onunkinde kendi OFDK kutusuna gidiyor, kablo güzergahını takip ettim. Kablo kalınlıkları neden farklı onu merak ettim sadece.
  • Can Manay kullanıcısına yanıt
    Koruması farklıdır, içindeki core dediğimiz zımbırtı daha fazladır kalın olanda gibi gibi
  • arkadaşlar ben bir konu danışmak istiyorum, bizim sitemizde Superonline FTTB/Eth hizmeti olduğunu düşünüyorum, fiber gelip evlere CAT6 kablo çekilmiş durumda. Mevcutta 94mbps hız alabiliyorum en fazla. Acaba Superonlinedan FTTB olarak daha fazla hız almak mümkün mü? 300 mbps veya 1000 mbps gibi, yoksa bu teknik olarak mı mümkün değil yoksa yapmazlar mı sadece?

  • hasanbahri H kullanıcısına yanıt

    FTTB sistemde Cat6 kablo kulanıldığında 300 Mbps DL hızı (hatta daha üzeri) alınması mümkün. Ancak burada (binanın altında bir yerdeki) MDU ünitesinde kullanılan ve MDU çıkışlarının Ethernet Kablolarına bağlandığı LAN portlarının da Megabit Port değil Gigabit Port olması gerekiyor. Superonline'nın uygulamasını bilmiyorum ama T.Telekom'un zamanında kurduğu FTTB sistemlerinin çoğunluğunda 100 Mbps üzerindeki hızlar için gereken Gigabit Portlu Switch Ünitesi kullanılmıyordu. T.T. da yüksek hız için gereken yeni (Gigabit Portlu) Switch Ünitesini genelde sağlayamıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 26 Nisan 2024; 8:24:37 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    hocam modemin arayüzüne baktığımda WAN bağlantısında 100 Mbps görüyorum. Bu durumda zannediyorum gigabit switch yok? 100 mbps üstü hız almam mümkün değil sanırım? Turkcelli aradığımda görevli 100 Mbps üstü çıkıyor hattınıza dedi ama altyapı konusuna çok hakim değildi.


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • hasanbahri H kullanıcısına yanıt

    Evet, elinizdeki bu modem oldukça SOL'un binanıza kurduğu FTTB / MDU sistemden (sistemin çıkışları 100 Mbps üzerinde olsa dahi...) ancak 100 Mbps alabileceksiniz. Eldeki modem'in WAN portu Gbps desteklemiyor; oldukça eski model bir cihaz.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    hocam detay vermeyi unuttum kusura bakmayın, ben superonline ın modemini kullanmıyorum, kullandığım modem Asus RT-AC68U, ve gigabit WAN destekliyor diye biliyorum. Yani sanki problem MDU switchte?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbahri -- 26 Nisan 2024; 13:2:20 >
  • @hasanbahri RT-AC68U Gigabit WAN destekliyor. WAN kablosunu LAN 2'ye takıp tekrar kontrol edin bakalım, 1 Gbps yazıyor mu? Sonra tekrar WAN'a takarsınız. Eğer olmuyorsa sorun yazdığınız gibi gigabit switch olmadığından veya kablodan kaynaklıdır.

  • Arkadaşlar merhaba

    Uzun uğraşlar sonucu fiber dönüşüm kapsamına aldırabildiğimiz binamız için çizilen proje, yarın onaya gönderiliyor. Onaya gönderilen proje ne kadar sürede onaylanır sizce? Mayıs ayı sonuna kadar gerçekten bitebilir mi? Fiber dönüşüm o kadar hızlı gerçekleşebiliyor mu?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • Can Manay kullanıcısına yanıt
    Onay alırsa bölgenizde altyapı olduğu için sadece sizin apartmanınıza kablo çekilip sonlandırma yapılacağı için halledilir ivedilikle. Ayrıca görüştüğüniz beyefendi de ricacı olur zaten ekiplere hızlı çalışmaları konusunda.
  • Türk Telekom'un sitesinden Wifi 5 HGW'lerin kirası ile ilgili ibare kaldırılmış. Her pakette Wifi 6 ların ücreti yazıyor. Acaba herkese Wifi 6 dağıtmaya mı başladı bunlar ya da siteye güncelleme mi çekiyorlar?

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Bir olasılık da ellerinde (en azından büyücek miktarlarla) WiFi5 cihaz kalmaması...

  • Can Manay kullanıcısına yanıt
    Uğur aydın a nereden ulaşabilirim yardımcı olur musunuz
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Olabilir kalmasa da iyi olur zaten eskidiler hep
  • Emre7492 E kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba

    Ankara’da mı yaşıyorsunuz?
  • Can Manay kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayır
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Netaş'a sipariş vermişti WIFI 5 router henüz bir iki ay önce.

  • 
Sayfa: önceki 25662567256825692570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.