Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2556. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: whipy Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.603
Cevap
246
Favori
4.023.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25542555255625572558
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Siyaha boyandığında havale geçirir artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 14 Mart 2024; 19:47:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Turkcell'in son yıllardaki erişim hattı topolojisi Telekom'dan epey farklı. Tamamen malzemeyi asgari seviyede harcama üzerine kurulmuş, verimlilik, tasarruf odaklı bir topoloji. Örneğin Telekom gibi sık aralıklarla OFSD koyarak buradan tek tek binalara kablo çekmek yerine binaları seri bir ring hattı ile bağlıyorlar, bu ringler öbeklere (onlar da ring) ve sonunda OFSD'ye giriyor. Tabi bu sayede OFSD çok daha az kullanılmış oluyor.

    Hemen buradan bir örnek vereyim. Burada yaklaşık 10 bin HP'lik bir yerleşim var. Saymadım hiç ama Telekom'un belki 100 tane OFSD'si vardır. Turkcell'in ise sadece 2 tane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • can678 C kullanıcısına yanıt
    Yaş demeyelim de önceki aboneliğin iptali gerekebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Valla hocam TT MH nin söylediği vdsl2 den fiber için tarife değiştirdikten 5 dakika sonra vdsl2 erişiminiz kesilir dendi. Tarife değiştirmeden sadece talep oluşturup sonucu bekliyorsak bu şekilde bir yol izlerim o vakit. Teşekkür ederim.

  • Svideoz kullanıcısına yanıt

    Siz apar topar gidip tarife değiştirmeyeceksiniz ki... Binanızın içinded şu anda FTTH var mı? Anladığım kadarıyla YOK. 1. etap ve öncelikli etap binanıza FTTH altyapıyı getirmek. Binaya FTTH altyapı geldikten ve binaya takılacak IFDK kutusunda FiberNet aktif olduğu anda siz VDSL'den FTTH dönüşümü için gtalep açacaksınız.


    Ancak bu son işlemi oturduğunuz yerden Telekom MH ile yapmanızı tavsiye etmem. Bağlı bulunduğunuz Telekom Md'ne gisdp oradaki MH ile yapmanızı öneririm. Aslında o işlemin hemen sonrasında da VDSL internetiniz kesilmeyecektir, size bence yanlış bilgi verilmiş.


    Telekom elemanı mekanınıza gelip mekana kadar çekilmiş dahili fiber hattı da kontrol ettikten sonra bu hattı ONT'ye, ONT'yi de "Fiber Modem"e (doğru tanımı: HGW = Home Gateway) bağladıktan sonra Santrale yanınızda haber verecek. O haber üzerine Santral sizin VDSL hattınızı iptal edecek ve teorik olarak "anında" FTTH hattınızı kullanıma açacak. Herşey yazılımla yapılmakta, Santral tarafında da kimse fişleri kabloları çekip başka yerlere takmıyor (bildiğim kadarıyla...) Ancak pratikte bu işlem 1-2 saat sürebiliyor (araya yemek tatili falan girdiğinde).


    Daha 3-4 gün önce bakır altyapıda çalışan sabit telefon hattını aynı adresteki FTTH hattına ve VoIP olarak çalışacak şekilde bağlattım. Cuma akşam üzeri talep yaptım, Pazartesi sabahın erken saatinde Sanral'dan arandım ve işlem 10 dakikada tamamlandı. Kimse yanıma gelmedi bile! Temelde sabit telefon hattının FTTH hattına dönüşümü (aktarılması) ile internet hattının FTTH hattına dönüşümü (aktarılması) arasında büyük fark yok.





  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Valla bu durum ciddi olarak beni tahrik etti...TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Elime bir fırça iki kilo da çingene pembesi boya alıp o Tip7'nin iyice neşesini bulacak şekilde bir gece ansızın gitmeyi düşünmeye başladım. Ama nalet Tip7 ana caddeye açılan bir sokağın da tam başında. Yani işlem üzerindeyken caddede devriye gezen bir polis arabasına yakalanma tehlikesi yüksek. (MOBESE kamerası gördüğüm kadarıyla yok...)TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Canım sıkıldıkça santrale uğruyorum. Manzara karşısında mutlu oluyorum

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Üstad MH "fiber adresinize kadar gelmiş ama binada mevcut değil kablo çekilip kutu bağlanacak bu da 2 ile 10 gün alır, buradan vdsl2 de port değişikliği yaparak fiber e geçirdiğimiz anda internetiniz kesilebilir(farklı temsilcilerden iki defa doğrulattım) kesilmeyedebilir buna garanti veremiyoruz" diyorlar... Bende hiçbir risk almak istemediğim için vdsl2 den 100mbps taahhütümü yeniledim.


    Müdürlüğe gidecek vaktim yok maalesef..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 15 Mart 2024; 14:9:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar sokakta fiber internet hatti mevcut hatta dukkanim ve müstakil evimin hemen yanindaki apartmana yeni gelip fiber çektiler ama ben isteyince vermiyorlar.dukkana fiber internete ihitiyacim var nasil.ikna edebiliriz bunlari, parasıyla yapalim dedim ona bile yanasmadilar bu kadar zor olmamali fibere ulaşmak yanda apartmanda 1000mbit var iken dukkanda 24mbit ile sürünüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    Yan bina, arka bina, ön bina her yerde var bize getirmiyorlar. Kaç kere müdürlüğe gittim dilekçe verdim ama olumsuz çok uğraştım ancak maalesef bir sonuç yok.

    Her yere yazı da yazdım ancak pek umurlarında değil. O yüzden saldım artık.



    Yüksek gb paket bulursam 4.5g geçerim yada Starlink düzgün fiyata gelirse ona geçeceğim, bunlara para kazandırmayacağım her şekilde. Taahhüt bittiği an kapatacağım.

  • Bu ara Türk Telekom fiber çalışmalarını hızlandırdı galiba nereye baksam fiber çalışması var kablo çekiyorlar internette'de çok denk geliyorum.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    kesinlikle, yüksek hızlı internete ihtiyacım olduğu halde verimiyorlar yoldaki fiber rögar kapağı direk 10 metre önümde ama parasıyla bile yaptıramıyorsun böyle bir saçmalığı zaten tek Türkiye'de yaşayabilirsin.Starlinkin gelmesini bekliyorum inada inat istediği kadar pahalı olsun direk alacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 15 Mart 2024; 16:16:48 >
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    Hangi il ve ilçedesiniz?

  • Geçen hafta geldi bu dolaplar bizim santrale fiber makaralarla günlerdir burada bekletiliyorlar. İçlerinden birisi bizim binaya bağlanacak bence ama hangisi?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt

    Herşeyden önce, size söylenen "fiber adresinize kadar gelmiş ama binada mevcut değil kablo çekilip kutu bağlanacak..." kelamı oldukça muğlak.


    Bölgenizde bir fiber alt yapı olabilir ama bu binanızda da fiber altyapı (=G-PON/FTTH) var demek değildir. Binanızda fiber altyapı olması demek binaya (genelde) turuncu renkli bir fiber kablonun çekilmesi ve bir Bina İçi Fiber Sonlandırma ve Dağıtım Kutusu'nun (buna IFDK diyoruz, bu Forumda...) takılması demektir.


    Bu işlemin yapılması için binada oturanların da imzaladığı bir dilekçe ile Bina Yöneticisi'nin T.Telekom Md'ne gitmesi başlangıç vuruşu. Eğer bina 8-10 daireli ise Telekom buraya kısa sürede ve bayıla bayıla fiber altyapıyı getirecektir.


    Mahzuru yoksa: hangi il ve ilçedesiniz ve binada kaç abone var?


    Siz kendinizi güvence altında tutmak için VDSL taahhüdünü yenilediniz ama unutmayın ki VDSL'de (günün birinde) bir problem çıkarsa, bunun giderilmesi fibernet'e göre daha uzun sürebilir. Eninde sonunda, elde olanak da varsa Fibernet'e geçmek orta/uzun vadede daha akılcı bir girişim olacaktır.


    Size söylenenlerin "kutu takılması için 2-10 gün gerekecektir..." bölümü genelde doğrudur. Yani henüz fiber kablo çekilmemiş ve IFDK takılmamış bir binaya Telekom'un bunları getirip takması süreci... Ama binaya fiber altyapı geldikten sonra VDSL'den Fiber'e dönüş istediğinizde internetiniz kesilebilir ifadesi tamamen ama tamamen sallama bir ifade. Bunu söyleyen MH'ın işten kovulması gerekir!


    Sizin bu konudaki ısrarınız üzerine benim bölgeye bakan Telekom Teknisyeni'ni aradım. Adam, "abi mübarek Cuma benimle kafa bulacak başka gün mü bulamadın?" dedi. Ve devam etti: "geleyim sana fiber kurulumunu yapayım, Santral'ı yanından arıyorum ve ben gidene kadar senin internet VDSL'den Fiber'e aktarılıyor; bunu böylece bilesin!" dedi. Gerçekten de aynı binada ama iki farklı adresteki G-PON/FTTH aboneliğimde benim de yaşadığım durum böyle olmuştu...


    Ancak peşinen şunları söyliyeyim:


    1) Telekom'un binaya gerekli Fibernet altyapıyı getirmesi yeter şart değil. Her daireye (aboneye) o kutudan teke tek dahili fiber kabloların çekilmesi gerekiyor. Bunu da genellikle Telekom bina sakinlerinin yapmasını istiyor ancak dahili tesisat için gereken fiber kabloyu veriyor! (Kabloların kutuya bağlantısını Telekom elemanı yapıyor artı mekanınızdaki bağlantı ve kurulumu da...)


    2) IFDK kutusunda Telekom'un Fibernet'i aktive etmesi gerekiyor (Buna Telekom dilinde "satışa açma" deniyor...)


    3) Bina'da Fibernet satışa açıldığı andan itibaren o binaya bakır altyapı üzerinden ne VDSL ne de sabit telefon aboneliği kabul edilmiyor. Eski abonelikler ise devam ettiriliyor.


    4) Ancak benim fikrime göre bir adreste VDSL aboneliği varsa o adrese yeni bir G-PON/FTTH aboneliği de alınabilir. Hatta bu 2. abonelik o adresteki ikinci bir kişi adına yapılırsa haydi haydi alınabilir. Sonuçta o daireye biri bakır diğeri fiber olmak üzere zaten iki ayrı hat gitmekte.


    EDIT: Hatta şimdi şunu hatırladım. İlk FTTH aboneliğimde bağlı olduğumuz Telekom Md.'lüğü VDSL'den Fiber'e dönüşüm işemini dilekçe falan bile almadan telefon talimatıyla yaptı. Ancak hemen kuruluma gelemediler; ellerinde ONT ve/veya HGW kalmadığından bunları Merkez Depo'dan getirtmeleri birkaç gün sürdü. Ancak bu dönemde VDSL kesinlikle kesilmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 16 Mart 2024; 8:49:48 >




  • Svideoz kullanıcısına yanıt
    10 gün felan sürmüyor tamamıyla palavra. Apartmanda kutu varsa. Kutuda sinyal varsa yani Türk Telekom, Göknet, Türknet gibi sitelerde adresiniz FİBER olarak gözükiyorsa iş tamamdır. Daireden apartmandaki kutuya OBK denen ince cam fiber kablo da çekilmişse yapılacak iş bitmiştir demek. Arıyorsunuz mevcuttaki ISS'inizi DSL'den FİBER'e dönüşüm yaptırmak istediğinizi bildiriyorsunuz sonrasında Türk Telekom ekipleri geliyorlar apartmandaki kutuya evinizden gelen kabloyu ilgili porta kabloya konektör çakıp takıyorlar. Dairede ise ya bir daha sonlandirma oluyor ya da direkt kabloya konektör çakıp ONT dediğimiz cihaza takıyorlar. ROUTER ve ONT bağlantıları tamamlandıktan sonra 1-2 saat içerisinde hadi taş patlasın 3 saat içerisinde bağlantılarda arıza olmadığı sürece internetiniz gelmiş oluyor. Müşteri hizmetlerinin dediği 10 gün muhabbeti mevcut adresten başka bir adrese hizmet nakli için belirtilen süredir. Uzun lafın kısası adresinize FİBER gelmişse geçin. Taahhütünüz bozulmaz, ROUTER kirası da ödemezsiniz mevcut müşteri olduğunuz için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hayırlısı olsun en kısa sürede kavuşursunuz umarım konum neresidir peki?

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Samsun Bafra hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Konum Ankara Sincan'a bağlı 130 bin nüfuslu Yenikent semti.
    Semtte 6 mahalle bulunuyor. Hangi mahallelerde hangi altyapı
    var taşınacaklar için bir ön bilgi vermek istiyorum.

    29 Ekim: Superonline FTTH %80
    Türksat Kablonet FTTH %60
    %10 Türk Telekom FTTH, VDSL2 %80 (Ağırlıklı Toki konutlarının olduğu mahalledir)

    Adalet: Türk Telekom %100 VDSL2 (Yerleşim askeri lojmanlar dışında pek yoktur, cezaevi bu yerleşkede yer almaktadır)

    Çoğlu: Türk Telekom FTTH %90, VDSL2 %10 (Yeni binaların en çok yükseldiği mahalledir)

    Fevzi Çakmak: %70 Türk Telekom FTTH, %30 VDSL2

    Menderes: Superonline FTTH %80
    Türksat Kablonet FTTH %100 (Girmedikleri sokak cadde kalmadı)
    Türk Telekom FTTH %20, VDSL2 %80

    Mustafa Kemal: %80 Türk Telekom FTTH, %20 VDSL2
    Türksat Kablonet FTTH %10

    Türksat Kablonet ve Superonline, Türk Telekom’un fiber altyapısı olan yere nedendir bilinmez ama altyapı götürmüyor bizim bu bölgede VDSL2’nin yoğun olduğu bölgeleri yatırım programına dahil ediyorlar sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Türksat iyi yatırım yaptı Sincan ve Yenikentte. Abim Menderes mahallesinde oturuyor hem TT FTTH hem de Kablonet FTTH altyapıları var apartmanda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25542555255625572558
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.