Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SelsPee , Ispanak Namık , Ispanak Namık Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
51.605
Cevap
246
Favori
4.023.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25532554255525562557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam benim iş yaş o zaman.

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız aday teyze dolaba renk katmış TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • imate kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam nerede Türk Telekom saha dolabı varsa hepsinin üstünde bu aday teyzemiz var :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Bir dakika: tamam DSL (VDSL/ADSL) noktadan noktaya erişimli bir sistem. Yani (genel tanımıyla Santral diyelim...) o Santral'daki bir porttan bir daireye tek bir hat üzerinden bağlantı yapılabilir. Haliyle Santral'deki belli bir porttan abonedeki sonlandırmaya (aynı bakır hat peri üzerinden) iki ayrı DSL hizmeti verilemez.


    Ancak Santralda boş DSL portu varsa, Santraldan o hanenin olduğu binaya çekilmiş bakır altyapıda boş ve kullanılabilir (en azından kullanılabilir) bir per varsa ve de binadaki ankastrede de bu pere karşılık boş yer varsa ve en sonunda o haneye giden dahili tesisat da yeterliyse o hanede abone gözüken A kişisine ilaveten bir B kişisi de oraya DSL aboneliği isteyebilir kanısındayım.


    Zaten görüştüğü T.Telekom MH da bunu teyid edebilmişe benziyor.

  • Yaww, haklısınız tam bir keşmeşe, artık bir tık sonrası vandallık.


    Çoğunun üzerindeki olur olmaz grafitiler zaten cabası!


    Ancak bizim Etiler'de ben daha da garip bir şey gördüm. Biliyorsunuz tüm saha dolapları bej veya beyaz renktedir. Bahsettiğim Tip7 dolap sonradan birileri tarafından tamamen siyaha boyanmış. Hem de bir köşe başı sayılır konumda. Ama önünden kaç defa geçmişimdir, neden sonra varlığını fark ettim. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    DÜZELTME: Biraz önce üşenmeyip o "siyah saha dolabına" gittim. Herhalde Telekom gelip bunu beyaza boyamış ama yalapşap boyandığı o kadar belirgin ki...TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 14 Mart 2024; 17:26:53 >




  • Şuan 100mbps vdsl2 kullanıyorum ve 200mbps hız alabilmeyi umuyorum... TT ile görüştüğümde adres kontrolünde fiber altyapının sokağımızda mevcut olduğu ancak binaya çekilmediği söyleniyor. Merak ettiğim iki konu var fiber talebinde bulunsam kaç gün sürer TT (7-10 gün diyor) ve vdsl2 bağlantımın başvuru anında kesileceği bilgisi veriyor doğru mu?

    İkincisi mevcut bağlantı verileriyle kaç mbps hız alabilirim bilgi verebilirseniz sevinirim.

        Modulation:   ITU G.993.2(VDSL2)

        Annex Mode:   ANNEX_B

    =============================================================================

    INP downstream: 0

    INP upstream: 0

    shineGINPdownstream: 0

    shineGINPupstream: 0

    reinGINPdownstream: 0

    reinGINPupstream: 0


    TPSTC type: 64/65B PTM TC


    near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

    near-end fast channel bit rate: 99997 kbps

    far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

    far-end fast channel bit rate: 20480 kbps


    near-end FEC error fast: 0

    near-end FEC error interleaved: 0

    near-end CRC error fast: 0

    near-end CRC error interleaved: 0

    near-end HEC error fast: 0

    near-end HEC error interleaved: 0

    far-end FEC error fast: 0

    far-end FEC error interleaved: 0

    far-end CRC error fast: 0

    far-end CRC error interleaved: 0

    far-end HEC error fast: 0

    far-end HEC error interleaved: 0

    DSL uptime :11:53, 35 secs

    DSL activetime :0 min, 21 secs


    Downstream:

    relative capacity occupation: 100% 

    noise margin downstream: 15.1 dB

    output power upstream: 7.5 dbm

    attenuation downstream: 1.9 dB





  • Svideoz kullanıcısına yanıt

    vdsl.de 200mbit hız verildiğini duymadım.

    Santrale yakınsınız hat değerleriniz iyi ama 200mbit zor sanırım.


    Fiber her zaman vdsl den daha iyidir, ben olsam 1 saniye beklemem, binaya değil, daireye kadar çektirirseniz 1000mbite kadar hız alabilirsiniz.

  • Arkadaşlar bana yardım edin. Yıllardır binamıza internet alamıyoruz altyapı yok denilerek. Dilekçe mail şahsen gitmek hepsini denedim yok yok. Binamız ana caddeye 10 metre uzak. Cadde üzerinde fibernet altyapısı var ancak binamız yeni diye altyapı yok deniliyor. Telekomu nasıl ikna edeceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Elbette hocam fiber çok daha iyidir de internet 1 hafta kesilirse büyük sıkıntı olur. Bu değerler ile misal 200mbps değilde 150-170mbps görebilir miyiz?


    Cidden internetin kesilmesi mantığını anlamış değilim misal elektrik hattında yenileme yapılacağı vakit elektrik o bölgede birkaç saat kesiliyor ve geliyor, burada insanları 7 gün internetsiz bırakmak saçma değil mi?

  • Svideoz kullanıcısına yanıt

    7 günde gelirse iyi bile hocam :) Santral değişimi, port aç kapa aslında 1 günlük iş, ama kablo falan çekmek 7 günü bile aşabilir yoğunluğa göre, işleri güçleri yoksa 1 günde de bitebilir.


    Dediğim gibi 100mbit üstü vdsl duymadım, alan arkadaş varsa yazar zaten.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Yanlış olmasın hocam hattım vdsl2 gördüğüm kadarıyla vdsl de en fazla 100mbps, vdsl2 de 250mbps a kadar alınabiliyor(muş). vdsl2 alıp 100mbps tan daha yüksek hız alan varsa paylaşabilir mi?


    İnternet kesilmese 15 gün de bekleriz hocam mesele değil ancak başvuruda kesiliyorsa mantıksızlık ve sorun işte orada başlıyor !

  • Yukarıda yazılanlara kısa cevaplar vereyim:


    1) Aslında 250 Mbps'ye çıkabilen VDSL teknolojisi var ama Türkiye'de kullanılmıyor.


    2) Eğer oturduğunuz bir bina ise ve sokakta zaten fiber altyapısı varsa, bundan bir branşman alınıp binaya da bir IFDK (Bina İçi Fiber Sonlandırma ve Dağıtım Kutusu) takılarak oraya G-PON/FTTH altyapısı getirilebilir. Ancak sokaktan geçen o fiber hattın trafiği çok yoğunsa (yani Santrala fazlaca yük bindirmekteyse), o zaman Telekom bu dönüşümü yapmaktan imtina edebilir.


    Binaya IFDK koymak kolay ama binaya gelecek fiber hattı sokaktan geçen fiber hattan branşman almak biraz zaman alıcı iş. Normalde 1-2 gün sürecek bir iş de Telekom'un planlaması, proje onayı, şu bu derken bir hafta mı desem, bir ay mı desem; orasına rufailer karışıyor.


    3) Kişisel (dairenize) direkt G-PON/FTTH kolay kolay çekmezler ya da bir bedel isterler. Ama bina olarak toplu bir dilekçe verirseniz o iş bedavaya olur. Sadece size dahili tesisat için fiber kablo verip bunu dairelere kendinizin çektirmenizi talep edeceklerdir.


    4) Telekom, fiber dönüşümü yapılmış bir binada ADSL/VDSL kullanan herkesi fibernete geçmeye zorlamıyor. Ancak o binada fibere geçmiş bir abonenin tekrardan VDSL geçmesine hayır diyor ve de binada yeni bir internet mürcaatı için altyapıda boş port olsa da artık VDSL vermiyor.


    VDSL'den G-PON/FTTH'a dönüşümde internetinizin kesileceği doğru ancak sadece 1 bilemediniz 2 saatliğine.


    5) Yeni binaya (hele ki binada 10-12 daire varsa) Telekom fibernet vermek ister. Bu işlemi başlatmak için bağlı olduğunuz Telekom Md'ne toplu bir dilekçe vermeniz konuyu hızlandıracaktır.


    Telekom'dakiler (Müdürlükteki Müşteri Temsilcileri veya telefonla ulşaştığınız MH) size "altyapı yok" diyerek baştan savmaca yapıyorlar. Altyapı yoksa da yapılır. Ama bunun için önce proje yapılması, sonra bu projenin onayı, sonrasında kazma-dökme-kablo çekme işlemleri Telekom'un olağan hızıyla aylar alacaktır.


    Ama Telekom isterse bunu çok hızlı da yapabiliyor. 13 blok (bina) ve 99 daireli sitemizde (üstelik bizden herhangi bir talep de olmadan) pandemi dönemi de olan 2020 Haziran'ında Ramazan Bayramı öncesinde komple G-PON/FTTH altyapısı kazma kırma olmadan (kablo kanallarımız mevcuttu...) 15 gün içinde gerçekleştirildi, fibernet aktive edildi ve hem deBayram bitişinin hemen ertesi gününde binalarda fibernet aktif olmuştu... Daha bize bırakılan dahili tesisat (fiber) kablolarını çektirememiştik bile... Yer: İstanbul, Etiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 14 Mart 2024; 17:55:44 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Anladım üstadım, o vakit planımızı iptal etmek durumundayız çünkü internetin 15 gün kesilmesi demek benim iş yapamamam demek ki böyle bir opsiyon zaten yok. Cidden mevcut internetin de bu süre zarfında kesilmesi saçmalığın daniskası...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 14 Mart 2024; 17:59:3 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Bugün artık üşenmeyip hizmet aldımız (İstanbul) Etiler Santralına gittim. Burası aynı zamanda Telekom'un bir Bölge Müdürlüğü. Bir elemanla görüştürdüler. Bana ellerinde 4-Portlu ONT olmadığını ancak Ayazağa deposunda bu santrala uyumlu ONT'lerin olduğunu ve kısa sürede temin edilebileceğini teyid ettiler. Demek ki edllerinde Huawei OLT'lere uyumlu böyle dört porlu ONT (Huawei markalı) varmış.


    Hatta eleman "hemen talebiniz alayım, işleme başlayalım" diye acilen teklifte dahi bulundu. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Bugün başka bir iş için (İstanbul) Etiler Santralına gittiğimde bu konuyu da araştırmaya çalıştım ama somut bir sonuç alamadım. Sonra Site'ye döndüğümde bizim Teknisyeni iyice sorguladım. 2020 Haziranda Siteye G-PON/FTTH altyapısı yapılırken Site'nin girişindeki menholden aşağıya bir MUFA'nın (onun tabiriyle "soba borusu birşey") konulduğunu hatırladı. Demek ki girişe 150 mt. mesafedeki Tip5'in de içinde sonradan konulma bir OFD var; oradan bizim Site'ye ve herhalde komşu Siteler'e ayrı ayrı fiberler çekilmiş ve her alt bölgeye (bizim Site de bir alt bölge) yer altı MUFA'larla bölünmeler yapılıp binalara tek tek erişim sağlanmış.

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Kulağa gelen en mantıklı senaryolardan birisi abi.

    Yani Tip5'in içine OLT konulabilir konulmasına ancak bu senaryoda iki durum söz konusu olabilir.

    1)Tip5'in içindeki OLT'nin servis verdiği saha geniştir. Bir nevi santrali ikame ediyordur

    2)Tip'in içerisinde ufak bir OLT (port sayısı az) mevcuttur, normal saha dolabı sahasına erişim sunuyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt

    Ben herhalde anlatamadım!!!


    Siz şu anda Telekom'dan VDSL kullanıyorsunuz... Bir şekilde Telekom'u ikna edip binanıza G-PON/FTTH altyapısını getirttiniz. Binaya IFDK dediğimiz kutu takıldı. O kutudan sizin mekanınıza da dahili fiber hat çekildi. IFDK'da da Telekom taraaından fibernet aktive edildi.


    Artık bu noktada siz VDSL'den FTTH'a dönüşüm için başvurdunuz. Normal bir mesai gününde bu dönüşüm için sizin internetiniz 1 (yazıyla: bir) hadi bilemediniz 2-3 saat için kesilecektir.


    Başkaca bir diyebileceğim yok!!!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Evet abi, tam manasıyla bu. Ancak Telekom blrden fazla port üzerinden bir adrese erişim verir mi, o soru işareti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt
    VDSL'de 250Mbps için G.fast lazım. Telekom'un bazı DSLAM'ları G.fast destekliyorsa da bunu müsterilerine sunmuyor.

    VDSL = 8a = 54Mbps azami
    VDSL2= 17a azami 100 Mbps

    Aslında VDSL2'de 30a da var 200Mbps verebilen ancak onun da kaderi G.fast ile aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt
    FTTH aboneliğine başvurduğunuzda, FTTH'de sinyal gelene değin DSL erişiminiz devam eder. En fazla bir kaç saatlik kesinti yaşayabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25532554255525562557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.